Skip to main content

Moderne heks som lever i pakt med naturen

Anne Teien (44) er medial og spirituell veileder som kan føle energiene fra andre. Gjennom syn, hørsel, følelser og forskjellige typer kort kan hun «tune» seg inn på dine energier. Anne har kontakt med sitt høyere selv og sine lysguider, og kan på den måten hjelpe deg å finne svar på dine spørsmål og hjelpe deg videre i livet.

Medium er på vei langt inn i de dype skoger forbi tettstedet Årnes mellom Oslo og Kongsvinger. For en bygutt som meg er dette ødemarka – på godt og vondt. Det er langt til butikken, men flott hvis du ønsker litt avstand til naboen. Det er «mot normalt» dette året en flott vinterdag med frostrøyk og ned mot 10 minusgrader, noe som ikke er uvanlig på disse traktene vinterstid. Vi skal treffe Anne Teien – Madam Lenora som hun kaller seg på teletorget.

Anne driver med medial og åndelig veiledning. Hun ser helhetsbildet og hvorfor ting er som de er akkurat nå. Veiledere som er mediale kan se både i fortid og fremtid, føle ubalanser, forutse muligheter og hindringer som ligger foran deg og hjelpe deg til å finne løsninger på dine problemer. Det er nå i hvert fall det hun lover.

Etter å ha kjørt feil et par ganger på smale grusveier dekket med et tykt islag er jeg endelig fremme. En enebolig idyllisk beliggende ved et lite tjern bare 100 meter fra inngangsdøra. Og jaggu dukker det ikke opp tre rådyr som spretter rundt på det iskledde vannet mens vi sitter i stua og beundrer utsikten og jeg lemper innpå med hjemmelagde vafler med tørket brennesle som Erik Teien, mannen til Anne, har laget.

Anne er plantekjenner og utdannet herbalist. Hun er godt over gjennomsnittet interessert både i planter og urter som kan brukes til helsemessige formål. Hjemme i stua har hun et rikt utvalg.

Et av verdens minst religiøse land

Anne er født i Tallinn, hovedstaden i Estland. Tallinn er en av Nord-Europas best bevarte middelalderbyer, og gamlebyen Vanalinn er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Estland er regnet som et av verdens minst religiøse land og kjent for å være pagansk.

– Det er det jeg har vokst opp med. Min mor var healer og veldig glad i planter og vekster. Interessen for det alternative har jeg fått inn med morsmelken. For meg handler paganisme egentlig om å leve i pakt med naturen. Estlendere flest er alternative og overtroiske mennesker, men de fleste i dag er kristne. Til og med min far har brukt spåmenn og spådamer. Sånn har det vært helt fra gamle tider, forteller Anne.

Estland var okkupert av Sovjetunionen fra 1940 til 1991, noe som på mange måter satte sitt preg på landet. Anne ble født i en tid hvor det var forbudt å gå i kirken – Sovjetunionen var bygget på ateisme, og den eneste troen som var lovlig, var troen på Lenin. Likevel var det mange som trosset forbudet mot å ha en tro. På skolen fikk man verken undervisning eller lov til å snakke om religion, men mange gjorde det likevel i det skjulte. Da Sovjetunionen ble oppløst og trakk seg ut av Estland i 1991, var det mange som ville tilbake til røttene sine og tro på det de selv vil.

Skjønte hun hadde evner

Anne var ikke mer enn fem år gammel den første gangen hun husker at hun hadde evner som kanskje ikke alle andre har. Hun var et nøkkelbarn, og barnehagen lå ikke langt fra der hun bodde. En dag hun var på vei hjem gikk hun forbi en mann hun «fikk frysninger» av. Han fulgte etter henne opp i 4. etasje i blokka hun bodde og blottet seg.

– Jeg husker at så fort jeg så ham på gata, skjønte jeg at det var noe rart med ham. Jeg så hva som kom til å skje før det skjedde, men var for ung den gang til å forstå hva det var, forteller hun.

Anne er plantekjenner og utdannet herbalist. Hun er godt over gjennomsnittet interessert både i planter og urter som kan brukes til helsemessige formål. Interessen for dette kommer fra moren hennes som døde for seks år siden.

– Da hun døde lurte jeg på hva jeg skulle gjøre nå som jeg ikke har noen å spørre lenger. Jeg begynte å lære om naturmedisin og tok en utdannelse. Dette er gammel kunnskap som vi er nødt til å ta vare på, mener hun.

For en tid tilbake brukte Anne folkefinansiering for å samle inn penger for å kunne lage en app som heter iplant. Denne appen har informasjon om planter og urter og hva man kan bruke dem til.

– Jeg har et stort ønske om å formidle gammel kunnskap om naturen vår. Jeg kaller meg selv for heks, noe som kanskje kan oppleves litt «spooky», men en heks er egentlig bare en vis kvinne som kan mye om plantemedisin og som kan si litt om fremtiden, ja en som egentlig har mange gamle kunnskaper, forteller hun.

Flyttet til Norge

Anne flyttet til Norge som 19-åring. Hun skulle besøke en mann hun hadde møtt gjennom felles venner. Hun skulle bare være her i to uker, men det ble to år. De giftet seg og fikk en datter.

– Jeg hadde en litt spesiell opplevelse i forbindelse med fødselen, forteller Anne. – Jeg hadde store smerter og det var like før jeg skulle føde. Da «forsvinner jeg ut av kroppen min» og ser meg selv ovenfra. Det var ikke skummelt, bare veldig rart. Jeg tror det var fordi jeg hadde så mye smerter at jeg måtte komme meg unna, forteller hun.

Bare kort tid før dette hadde hun gått gjennom flere vonde ting. Under graviditeten fikk mannen hennes hjerneinfarkt, og to uker senere fant hennes søsken moren deres klinisk død.
– Graviditeten var en veldig vond tid. Det gikk bra med mannen min. Men i 2000, da vår datter var 4 år, døde han i en bilulykke, sier hun.

På den tiden bodde hun i Trøndelag, men flyttet senere til Jessheim, deretter Son. På Jessheim jobbet hun i resepsjonen på et hotell, i Son jobbet hun i et rederi. I rederiet møtte hun Erik, en kollega. Det er rundt 16 år siden nå, og de har en datter sammen.
Anne har jobbet mye som tolk, både russisk/norsk og estisk/norsk. Hun har vært tolk i fengsel, i barnevernet og vært med i flere rettssaker som tolk.
– Dette har jeg lært mye av og synes det har vært spennende. Dette er noe jeg fortsatt driver med på frilansbasis.

Anne på heksekontoret sitt! Der har hun alt som trenges til spåing og ritualer, blant annet rundt 300 forskjellige kortstokker. I tillegg har hun en rekke bøker, alt fra åndeverdenen til spells, grimoirer, mysterier og overtro, til voodoodukker, krystaller, viet kirkelys, fjær, skinn og bein fra ville dyr og oljer som er spesielt laget av forskjellige urter for forskjellig formål. Ettersom hun er en eklektisk heks, praktiserer hun også ritualer fra mange forskjellige typer troskap.

Spirituell veileder og energiarbeider

Anne kaller seg selv for en spirituell veileder og energiarbeider. Hun elsker ritualer. Ritualer er handlinger som gjentas bevisst og etter et bestemt mønster fra gang til gang. Ritualer kan også bestå av en serie formelle handlinger i en fast rekkefølge. De foregår oftest i en sosial sammenheng. Religiøse ritualer skiller seg fra annen rituell atferd ved at de bygger på en virkelighetsforståelse som inkluderer guder og gudinner, eller andre overmenneskelige vesener, slik som forfedre og avdøde helter som har oppnådd guddommelig status. Alle kjente religioner har utviklet ritualer for å dyrke fellesskapet og styrke den enkeltes tro.

Ritualer brukes i alt fra dåp til bryllup. For henne er ritualer noe hun bruker for å få noe eller bli kvitt noe. Hun ser på seg selv som en eklektisk heks – en person som blander elementer fra ulike områder eller stiler for å finne nye løsninger. Hun elsker det beste av alle trosretninger og bruker alt fra buddhaer til engler i ulike ritualer. På websiden hennes har hun ritualer for flere ting. Anne kan lage ritualer for alt mulig, som å hedre forfedre i hedenske ritualer eller ritualer for månefaser som fullmåne og nymåne.

En ting Anne er veldig stolt av, er hennes magiske månekalender som hun har laget. Dette er ikke en kalender eller almanakk som følger vår vanlige inndeling av kalendermånedene, men en kalender som går fra fullmåne til neste fullmåne hver 28. dag.
– Denne følger jeg hvis det for eksempel er noe viktig jeg skal gjøre. Det er ikke det samme som en måned på en vanlig kalender. Den inneholder også hedenske høytider, ritualer og gamle skikker. Det å leve etter månefaser er også viktig når man planter. Hvis det er fullmåne er det ikke anbefalt å plante, men hvis det er nymåne vil det vokse mye bedre. Er det avtagende måne, anbefales det ikke å plante fordi da vil det vokse mindre. Dersom du skal plukke grønnsaker, er det best å gjøre ved avtagende måne. Det finnes masse kunnskap med månefaser som jeg har lyst til å få frem i lyset. Flo og fjære og kroppen vår påvirkes jo også av månen, forteller hun med innlevelse.

Tegnet pentagram

Anne begynte å spå allerede som tenåring. Hun var nyforelsket og ville vite alt. Etter hvert ville også venninnene hennes bli spådd. De første tarotkortene kjøpte hun da hun var 14-15 år gammel. Etter at hennes første mann døde og det skjedde flere vonde ting i livet, mistet hun litt troen på det alternative. Men da hun og Erik flyttet inn i de dype skoger i Skogbygda utenfor Årnes for 11 år siden, kjente hun mye uro som presset på.

– Da satte jeg meg ned og startet med automatskrift. Det viste seg at jeg hadde tegnet et pentagram, noe jeg ikke visste hva var, så jeg måtte google det. Det er et grafisk symbol formet som en femtakket stjerne tegnet i en sammenhengende strek og som brukes som beskyttelse for hekser. Det var da jeg skjønte at jeg hadde et kall. Jeg begynte å hente opp igjen kunnskapen min og tok flere kurs. Plutselig var det noen som spurte om å få bli spådd mot betaling. I begynnelsen syntes jeg det var skummelt, men nå synes jeg faktisk det er helt normalt at man tar betalt for sine tjenester. Jeg elsker å veilede mennesker og gi dem råd, jeg elsker jobben min selv om jeg ofte blir veldig sliten av den, forteller hun.

Anne er veldig glad i alle typer spåkort, men favoritten er lenormandkortene som også er grunnen til at hun har tatt navnet Madam Lenora. Det er fra Mademoiselle Lenormand som laget de opprinnelige kortene. – Jeg merker at det er flere og flere som er interessert i disse kortene, og jeg er godt i gang med å lage et kult nettkurs for å lære bort teknikken. I tillegg holder jeg på å lage en norsk versjon av lenormandkortene, forteller hun. Foto: Anakondasp/Shutterstock.com

Gikk på en smell
For noen år siden begynte Anne å jobbe som konsulent i et selskap som leverte tjenester til NAV. Hennes jobb var å kartlegge mennesker og å hjelpe dem til å finne en jobb de kunne trives i. Hun elsket jobben, men opplevde at det var for mange å følge opp og da ble oppfølgingen for dårlig.

– Jeg følte at det ikke var satt av nok tid til å gjennomføre det jeg skulle gjøre for å kunne følge deltakerne godt nok opp. Dette var det siste og avgjørende som førte til at jeg havnet i en depresjon. Jeg klarte ikke å huske hvordan en klient jeg hadde pratet med så ut bare fem minutter etter at jeg hadde sett vedkommende, jeg mistet gleden og var helt utslitt. Jeg fikk problemer med å sove – det var ganske dårlige tider. Det tok tid før legen forstod hva det var, men da jeg fikk diagnosen ville legen sette meg på medisiner. Jeg startet på det og etter en tid begynte jeg å føle meg bedre, men da legen byttet medisiner som gjorde at jeg ble deprimert igjen, bestemte jeg meg for å slutte med medisiner. Siden jeg kan en del om naturmedisin, begynte jeg med dette stedet. Da ble jeg mye bedre, så det går an å bli bra av en depresjon uten medisiner, og det er viktig å vite. Før jeg selv fikk depresjon tenkte jeg at folk klaget for mye og at de bare måtte «komme seg ut av det,» men nå vet jeg at det ikke er så enkelt. Det krever mye tid, støtte og forståelse for å komme seg ut av en depresjon. Og ikke minst tar det tid hvis man bruker naturmedisin. For min del var vestlig medisin for tung for kroppen, det var for mange bivirkninger.

Kjærlighetsproblemer og økonomi

De vanligste spørsmålene hun får, handler om kjærlighetsproblemer og økonomi, men hun får også spørsmål om alt fra barnevern og huskjøp til eksamener.
– Jeg ser også på den tredje personen det er snakk om når det gjelder kjærlighet, og jeg bruker kort i tillegg til informasjonen jeg får «ovenfra.» Ofte husker jeg ikke hva jeg har sagt til den som ringer, men det viser seg senere når de ringer tilbake at det har vært riktig. Jeg bruker mest lenormandkort, det er derfor kaller jeg meg selv Madam Lenora. Disse kortene har blitt veldig populære. Tarotkort bruker jeg minst, sier hun.

Føler du at folk lytter til deg og følger rådene dine?

– Ja, de fleste gjør det. De som ikke får til forandringen de ønsker, har ikke gjort det jeg anbefalte dem. Det er mest kvinner som ringer meg, men mennene som ringer er også mest opptatt av kjærlighet, i tillegg til eiendomsspørsmål. De som ringer meg kan forvente forståelse, veiledning og sjelero. At de kan føle seg litt lettere etterpå. Jeg svarer ikke på spørsmål om sykdom og død da dette er ulovlig og uetisk. Det viser kundene heldigvis stor forståelse for, forteller Anne, som har jobbet fem år på teletorget.

Skiver bok om levende folkekultur

Anne er ei driftig dame som har mange jern i ilden. Hun jobber fortsatt med å få i gang appen, og skriver i tillegg på en bok som skal hete Levende folkekultur. Sammen med en kollega skal de besøke fem damer i alderen 70 pluss i hvert fylke i hele landet for å høre om deres erfaringer og livskunnskap om gamle tradisjoner.

Anne mener at alle bør ha et «overflodsalter» hjemme hos seg selv for mangfoldsvelvære. Men husk å «vedlikeholde» alteret ved å ha hyppige ritualer på det, forklarer hun.

Å være heks

Å være heks er en livsstil og ikke noe farlig. Anne kaller det å leve i pakt med naturen.

– Jeg er døpt og tror på gud, men jeg er eklektisk, så jeg tror på mye annet også. Jeg tror på det gode fra ulike trossamfunn. Men det største for meg er egentlig å leve i pakt med månefasene og få lov til å drive med planter. Om noen spør etter et ritual som kanskje ikke er så bra, rådfører jeg meg med dem «ovenfra», og hvis jeg får ja, får personen muligheten til å lage ritualet selv, men med en advarsel om hva som kan komme etterpå. Hvis du vil gjøre et ritual kun for egen vinning, kan jeg ikke anbefale dette da det ofte blir kortvarig. Det er også mye magi i urtene som man kan bruke i mange ritualer.

– Kan du ta et ritual når en kunde ringer?

– Nei, ikke der og da, for jeg må føle om personen virkelig trenger det. Jeg ber dem ringe tilbake etter at jeg har fått tenkt på om det er nødvendig med dette ritualet, sier hun.

– Hva er forskjellen på et ritual og en vanlig telefonsamtale?

–En telefonsamtale er ren spåing og handler om å hjelpe kundene til å oppnå et best mulig sluttresultat. Et ritual handler egentlig om å forandre ting, og jeg samler ofte flere personer med samme mål når jeg lager et ritual. Deretter «kobler jeg meg på» disse personene med navn. Dersom det kun er én person, gir jeg som regel den personen verktøyet slik at vedkommende kan gjøre det selv fordi man ofte må gjøre det flere ganger for å få ønsket effekt, men de fleste ønsker at jeg skal gjøre det for dem, forklarer hun.

Veldig inkluderende

Som person er Anne veldig inkluderende. Hun «ser» hele mennesket og er flink til å lytte. Hun er heller ikke redd for å få folk ut av komfortsonen ved å stille de vanskelige spørsmålene som kanskje ikke alle andre tør å stille. Dette er for å få dem til å gjøre og tenke ting de kanskje ellers ikke ville gjort.

– Folk jeg snakker med om det er privat eller i jobbsammenheng følger som regel rådene jeg gir dem. Jeg elsker å være sammen med mennesker og er veldig løsningsorientert. Jeg er bestemt, ærlig og direkte og går ikke rundt grøten, for å si det sånn. Det er veldig viktig for meg å ikke være dømmende, for alle har sine ting de sliter med og det en grunn til at de er kommet dit de er. Hvis jeg skal hjelpe dem kan jeg ikke være dømmende. Det kan sikkert noen ganger være vanskelig for mine kunder å formidle det de ønsker å få svar på fordi de er redd for å bli «dømt.» Men det finnes alltid en løsning for å komme seg ut av vanskelige situasjoner uten å være dømmende. Jeg har mange kunder som sliter med ekteskap og kjærlighet, og slike ting skjer jo ikke bare over natta, det er mange grunner til det. Da kan noen bli veldig flaue over å snakke om det. Mange av mine kunder sier at det er veldig godt å kunne snakke med en som både forstår dem og som ikke dømmer dem. Dette er veldig viktig fordi man kan føle seg alene dersom man går rundt med mange hemmeligheter. Det kan føre til at man gjør enda flere gale ting, erfarer Anne, som synes at familie er veldig viktig, men for henne er det å leve i nuet og ta livet med ro og ikke stresse blitt mye viktigere.

– Jeg har vært gjennom en depresjon som jeg har lært veldig mye av, og det vil jeg ikke oppleve en gang til. Det er utrolig viktig at vi lærer å nyte livet og ikke bare stresser rundt. Hvis jeg er lykkelig, er familien min lykkelig. Så mitt mål er å være mer lykkelig og ha det bra, oppsummerer hun!

Les mer om Anne på ritualer.com eller på Facebook, Flammen Spåtjenester


Du treffer Madam Lenora på teletorgnummer 829 95 752.

Du kan også ringe Madam Lenora på 21 05 86 52.
Se veiledertjenesten.no for kjøp av ringetid. Pris kr. 26,90 per minutt.

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode