Skip to main content

Margaret Nordlien: – Min beste egenskap er ærlighet

Margaret Nordlien er klarsynt og har fått mange gode tilbakemeldinger på sin treffsikkerhet. Hun veileder i alle temaer, men hennes spesialitet er kjærlighet, «trekantdramaer» og familiekonflikter. Hun kan gi detaljerte tilbakemeldinger. I tillegg til sin lange erfaring, har Margaret gått på mediumkurs i Australia og vært profilert flere ganger i tv, radio og avis.

Margaret Nordlien (60) har vært på teletorget i 26 år og er både en erfaren og dyktig veileder. Vi måtte intervjue henne på telefon fra Frankrike hvor hun bor deler av året, men akkurat nå er hun strandet der og kommer seg ikke hjem til Norge før på vårparten på grunn av koronasituasjonen.

Margaret er født i Polen, men flyttet til Norge i 1983. I Polen traff hun en norsk mann som jobbet i verftsindustrien. De giftet seg og fikk et barn sammen.

– Jeg er født og oppvokst i en mindre by i Polen, men da jeg var 12 år flyttet vi til Gdansk. Jeg hadde en fin oppvekst i Polen, selv om det på den tiden var harde tider, men følte at jeg var litt annerledes enn mange andre. Foreldrene mine undret seg ofte over at jeg sa en del rare ting, så jeg har nok alltid skilt meg litt ut, forteller hun.

En gang Margaret var på sykehuset og gjennomgikk en mindre operasjon, trodde de at hun bare var litt «påvirket» av narkosen eller medisiner da hun fortalte dem at hun kom til å flytte til Norge.

– Allerede fra jeg var 16 år har jeg visst at jeg kom til å bo resten av livet i Norge, men det var det ingen som trodde på den gang. Min mor sa at jeg visste jo ingenting om Norge, og det hadde hun jo rett i. Jeg ble nysgjerrig på Norge og begynte å låne bøker på biblioteket. Blant annet leste jeg Sult av Knut Hamsun. Det er jo en bok som ikke akkurat inspirerer noen til å flytte til Norge, men jeg var fast bestemt på dette og ville finne ut mest mulig om landet. Jeg leste også mye annen litt trist litteratur om Norge, men var fortsatt bestemt på at det var der jeg kom til å bo. Og helt tilfeldig – om man skal tro på tilfeldigheter da – traff jeg mannen jeg giftet meg med og flyttet til Norge.

Margaret Nordlien er født og oppvokste i Polen, men hun bestemte seg tidlig for at det var i Norge hun skulle bosette seg. For å lære mer om Norge, leste hun blant annet Sult av Knut Hamsung, en bok som ikke akkurat fremhver det positive med Norge. Her er hun på et bilde fra barndommen.

Fornemmet ulykker

Under oppveksten hadde Margaret flere opplevelser som barn som kan relateres til det hun driver med i dag.

– Jeg kunne få en fornemmelse om det for eksempel skulle skje en ulykke eller noe annet vondt eller skremmende helt siden jeg var i 5-6-årsalderen. Men den gangen skjøv jeg bort slike fornemmelser, for når man er liten blir man jo litt redd for ting man ikke vet hva er. Da jeg var tenåring visste jeg om noen kom til å forsvinne eller dø, men jeg turte ikke si dette til noen. Jeg pleide heller å si at personen skal flytte snart. Jeg var usikker og stolte ikke helt på meg selv da jeg var så ung. Dessuten ønsket jeg ikke å såre andre, forteller hun om oppveksten.

Margaret har alltid følt seg annerledes, og siden hun flyttet fra Polen da hun bare var 20 år, kjenner hun lite til det alternative miljøet i Polen.

– Men mange av de menneskene jeg traff, visste innerst inne at vi hadde disse evnene til felles. Jeg var jo veldig ung og uerfaren den gangen og ville egentlig ikke jobbe med dette profesjonelt og ta penger for det. Jeg ville gjerne hjelpe folk blant annet ved å lese i kort. Jeg brukte ikke tarotkort fordi det var ikke tilgjengelig på den tiden i Polen. I stedet brukte jeg vanlige bordkort. Jeg var så uerfaren og ville ikke «avsløre» for mye og skremme noen med det jeg følte og så. Jeg kunne se alvorlig sykdom hos folk, men var veldig forsiktig med å snakke om det. Det er viktig å være diplomatisk og rolig, og jeg er ikke opptatt av å demonstrere mine evner, forteller hun.

Lærte tarot av psykolog

Men etter at hun kom til Norge, fikk barn, ble moden og voksen, ble alt annerledes. Hun gikk på norskkurs, ikke bare for å lære språket, men også for å lære å finne seg til rette i sitt nye hjemland. Læreren hennes var psykolog, og det var hun som inspirerte Margaret til å begynne å spå profesjonelt.

– Hun inviterte meg hjem til seg, og fortalte at hun av og til bruker tarotkort når hun jobbet med psykoterapi. Hun sendte to sykepleiere til meg som jeg skulle spå, og dette var helt tilbake i 1985. Jeg spådde dem og fikk en liten gave for jobben. Jeg ville egentlig ikke ha betalt for det, men de ønsket å gi meg en liten gave. Jeg måtte jo skaffe meg en jobb da jeg flyttet til Norge, og psykologen på kurset inspirerte meg til å begynne å jobbe med tarotkort, forteller hun.

Vil du snakke med Margaret, ring 829 99 019
(kr. 26,00/min).
Du når henne også på 21 05 87 91
(kr 26,90/min)
Kjøp ringeminutter på veiledertjenesten.no.

Snakker fem språk

Margaret beskriver seg selv som en veldig åpen person som er ærlig og nysgjerrig på livet. Hun er veldig interessert i det åndelige og spirituelle, og driver også med yoga. Margaret er godt over gjennomsnittet interessert i språk, og hun snakker ikke mindre enn fem forskjellige språk.

– Jeg reiser mye! Det elsker jeg å gjøre. Jeg har faktisk vært i over 40 land og bodd i fem ulike land, Sør-Korea, Polen, Norge, Frankrike og Holland, forteller hun.

– Er det noen hendelser i livet ditt som har påvirket deg til å bli det du er i dag?

– Ja, både psykologen på norskkurset og en healer jeg traff har nok påvirket retningen som livet mitt har tatt. Denne healeren jeg oppsøkte fortalte meg så fort han så meg at jeg var en person som kunne se hva som kommer til å skje – at jeg var klarsynt. Han visste ingenting om meg fra før. Han ville ikke ta betalt av meg for han mente jeg hadde gitt så mye god energi til ham. Dette betød veldig mye for meg. Jeg fikk jo en bekreftelse på at det jeg skulle drive med framover var riktig. Jeg fikk på en måte et tegn fra ham at spåing og coaching var riktig vei for meg å gå. Det å hjelpe andre er viktig for meg, så han var den andre jeg hadde truffet som bekreftet mine evner til meg, forteller hun.

I tillegg har Margaret truffet mennesker på flere av sine mange reiser i utlandet som også har bekreftet at hun har evner. Hun har flere ganger fortalt ting om andre uten at noen har fortalt henne om det.

– Blant annet var jeg med på en guidet tur i Vietnam for rundt 25 år siden. Jeg spurte guiden om hvorfor han fortsatt jobbet som guide, det var jo egentlig ikke dette han ville drive med. I mitt hode skulle han vært i hovedstaden Hanoi og studert. Da kikket han på meg og sa; «jeg dro ikke, fordi jeg manglet 150 dollar». Da snudde han hodet mot resten av reisefølget og sa at; den damen her ikke er noen vanlig turist. Jeg har mange lignende eksempler, forteller hun.

Kan se andre tidsepoker

Margaret kan også se landskap og mennesker som levde i andre tidsepoker når hun er ute og reiser. Hun forstår at dette kan være rart for andre å høre, men hun forsikrer at hun er både edru og bruker heller ikke medisiner, så dette er ikke hallusinasjoner.

– Et eksempel er da jeg var på Gran Canaria for noen år siden. Da så jeg helt tydelig mennesker fra en annen tidsepoke. Det var flere prester som var oppe på et fjell. Dette var rett før guiden skulle fortelle om stedet. Han fortalte at dette var et sted hvor folk pleide å be før i tiden, og at det også var kjent at det var et sted hvor folk hadde kastet seg utfor dette fjellet for å ta sitt eget liv i et slags ritual. Jeg har hatt mange slike opplevelser, så det er ingen tvil om at det er mye mer mellom himmel og jord enn vi tror, forteller Margaret, som er en ganske beskjeden person som ikke liker å snakke høyt om sine evner.

– Jeg søker egentlig ikke så mye reklame, for å si det sånn, sier hun.

«Det virker som folk er mer opptatt av god helse og venner, samt å realisere seg selv, enn å være opptatt av kjærlighet».
Margaret Nordlien

Mange forskjellige typer kunder

Margaret spår over telefon på teletorget, men hun spår også privat ved personlig oppmøte.

– Da leser jeg først i hånden og så spår jeg i tarot. Jeg kan også bruke pendel, og noen ganger ser jeg det jeg skal se bare ved å holde en person i hånden. Noen ganger kan jeg også se ting med en gang personen står i døren, forteller Margaret, som ikke har noen formell utdannelse innen det hun driver med annet enn noen få kurs.

Margaret har ingen spesielle typer kunder. Det er alle typer mennesker som tar kontakt med henne. Hun tror at det som er felles for dem, er at de tar kontakt fordi de har en fortvilelse i hjertet sitt som de trenger å forløse.

– De vet at hos meg møter de ingen fordømmelse og at de kan spørre om hva som helst, sier Margaret, som stort sett er selvlært.

– Kundene mine er svært forskjellige typer mennesker. Det er vel like mange kvinner og menn som ringer. Mange av dem er også godt utdannet. Jeg har også mange utenlandske borgere som kunder. De ringer meg fra andre land og kulturer, spesielt har jeg mange kunder fra Asia og Afrika. Jeg vet ikke helt hvorfor de kontakter meg. En kunde som ringte fra Madagaskar hadde allerede vært hos en sjaman i hjemlandet sitt, og denne sjamanen hadde sagt at hun burde kontakte en som het Margaret og bodde i Norge. Det kan jo være fordi mennesker fra disse kulturene tror mer på naturkrefter og er mer åpne for det åndelige, mens mange skandinaver kanskje er mer opptatt av logikk og fakta, mener hun.

Når Margaret snakker med en kunde, er det veldig viktig for henne å være diplomatisk og ærlig. Hun legger stort vekt på å formidle beskjeder på en måte som ikke sårer andre.

Økonomi- og jobbspørsmål

Margaret har jobbet på teletorget i 26 år. I løpet av disse årene har hun merket en endring i hvilke temaer folk spør om. For eksempel er det ikke så mye spørsmål om kjærlighet lenger, det går mer i jobb, karriere og familierelasjoner.

– Hva kan du hjelpe folk med?

– Jeg kan egentlig hjelpe folk med de fleste spørsmål de måtte ha, men jeg har som mange andre som driver med dette vanskeligheter med å spå om tid. De siste årene har det vært mye spørsmål rundt økonomi og jobb, hva de skal velge, samt utfordringer i familierelasjoner. Jeg får også mange spørsmål om kjærligheten. Dessverre tror jeg mye av romantikken er blitt borte i vårt samfunn i dag. Det virker som folk er mer opptatt av god helse og venner, samt å realisere seg selv enn å være opptatt av kjærlighet. De er heller ikke så opptatt av å stifte familie lenger, dette er det heller ikke mange som ringer og vil snakke om lenger. Dessuten er det mange som sliter med relasjoner, spesielt til sine foreldre, opplever hun.

Når Margaret snakker med en kunde, er det veldig viktig for henne å være diplomatisk og ærlig. Hun legger stort vekt på å formidle beskjeder på en måte som ikke sårer andre.

– Jeg må trå forsiktig når jeg ser at ting kanskje ikke er så bra. Jeg må ikke gjøre ting verre enn de er. Ærlighet og å være diplomatisk er det viktigste for meg i forhold til mine kunder. Jeg prøver å gi gode råd. Alvorlig sykdom og død får jeg ikke heldigvis spørsmål om, forteller hun.

Elsker jobben på teletorget

For mange år siden hadde Budstikka i Asker og Bærum en artikkel om henne i avisen, og etterpå ble hun kontaktet av en fortvilet kvinne som hun coachet.
– Etter tre år ringte hun meg og fortalte at tingene jeg fortalte som ville komme til å skje, hadde skjedd. Hun ville gjerne takke meg for spåingen og coachingen som hadde gitt henne en fantastisk styrke og initiativ til å gjøre det hun mest av alt ønsket i livet sitt. Det var veldig spesielt og hyggelig å få en slik tilbakemelding så mange år etterpå, forteller hun.

Margaret driver også et lite vaskebyrå på si. Hun vasker ikke selv, men fordeler oppdrag til andre.

– Jeg bruker ikke mye tid på dette. Jeg driver også litt med utleie, så jeg er ikke avhengig av bare jobben på teletorget, jeg har heldigvis flere ben å stå på. Men jeg elsker denne jobben! Som en kunstner gjør jeg dette ikke bare for pengenes skyld, det gir meg veldig mye tilbake å kunne hjelpe andre. Det kan til tider være ganske krevende å kun jobbe på teletorget, for det er så mye vondt folk ringer og skal snakke om, og det kan bli veldig intenst. Derfor har jeg også de andre jobbene slik at jeg ikke skal være avhengig av kun denne inntekten, sier hun.

Margaret er ikke spesielt religiøs. Hun ser seg selv mer som en spirituell person, men hun respekterer fullt ut andres valg av tro.

– Jeg stoler kun på min egen intuisjon og har ikke noen religiøs tro, forteller Margaret, som også er optimistisk med tanke på fremtiden.

– Generelt tror jeg det kommer til å gå veldig bra. Jeg tror vi kommer til å overvinne våre problemer og fortvilelse. Jeg er en evig optimist! Hvis jeg skal gi ett generelt råd til folk flest, må det være at de må slutte å være så bekymret, avslutter hun.

Vil du snakke med Margaret, ring 829 99 019
(kr. 26,00/min).
Du når henne også på 21 05 87 91
(kr 26,90/min)
Kjøp ringeminutter på veiledertjenesten.no.

Denne saken ble første gang publisert i Medium utgave 2-2021, nå med få justeringer på årstall.

Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode