Skip to main content

Malaika har hjerterom til alle: Bruker klarviten og klarsynet

Malaika har jobbet heltid som healer og klarsynt medium i over 10 år. Nå har hun startet opp på teletorget og tar med seg masse erfaring hun håper mange kan få bruk for. Malaika bruker klarviten og klarsynet når hun veileder i spørsmål om blant annet, kjærlighet, relasjoner, karriere og økonomi.

Ann Christin Ellefskås (53) kaller seg for Malaika på teletorget. Hun er opptatt av å være seriøs, ærlig og direkte når hun veileder, og følger alltid etiske regler og taushetsplikten.
Medium tok turen til Lillestrøm for å snakke med henne. Det er en glad og munter dame som holder til i et koselig lite kjellerlokale som er innredet for både å kunne snakke sammen to og to, men også med en benk for healing.

– Malaikas hjerterom – hvor kommer dette navnet fra?
– Da jeg skulle starte som medium og klarsynt, hadde jeg egentlig tenkt at det skulle hete Englenes hjerterom. Men jeg tenkte at det ble kanskje for spirituelt. Veldig mange av klientene mine har ingen spirituell tilknytning eller tror på engler og tenker kanskje at det hadde vært litt for mye, så jeg fant ut at jeg måtte finne på noe annet. Jeg hadde en venn som snakket swahili som foreslo Malaika, som betyr engler på swahili. Da ble det ikke så «klissete» eller hva jeg skal kalle det, sier hun og ler.
Ann Christin er født i Lørenskog. Hun tok språklinja på videregående, har to voksne barn og er singel. Hun har kontor på Lillestrøm og har jobbet fulltid som healer og klarsynt i litt over 10 år før hun i april startet opp på teletorget.

Ofte står vi fast og gjentar gamle tanke- og handlingsmønstre, men da blir jo heller ikke noe endret. Da kan Ann Christin hjelpe deg til å se ting klarere og ta andre valg, tenke annerledes og handle mer riktig for deg selv. Hun har gode resultater som healer og kan hjelpe deg med mentale, emosjonelle og fysiske utfordringer.

Forholdet til det alternative
Når jeg spør henne om det var noe i oppveksten som har påvirket henne til å bli den hun er i dag, kommer det kort og kontant et «nei»!
– Det er helt sant, det er så kjedelig. Jeg har ingen sånne wow-opplevelser som barn, eller at jeg forutså noe. Jeg hadde ikke noe forhold til det alternative som ung. Moren min døde brått da hun var 52 år. Hun fortalte meg at hun skulle dø tidlig og at pappa skulle finne seg en ny dame med en gang, noe som stemte. Jeg har jo skjønt i etterkant at jeg antakeligvis har noen evner fra henne. Men det var ingenting vi snakket om, men vi har alltid vært åpne for det. Det er aldri noe jeg har forfulgt før hun ble borte. Da var det akkurat som det åpnet seg en dør for meg. Det er nok mamma som har påvirket meg mest. Det er alltid henne jeg vender tilbake til, merker jeg. Jeg var veldig knyttet til henne og tror hun har påvirket meg fra den andre siden til å gjøre det jeg gjør i dag og min interesse for å hjelpe andre.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som person og dine personlige egenskaper?
– Dette er ikke lett, sier hun og ler igjen. – Jeg er nok en god person – jeg er et godt medmenneske. Jeg har stor forståelse og god innsikt. I tillegg er jeg ærlig, direkte og morsom. Dette er egenskaper jeg også bruker veldig mye i jobben. Selv om jeg har mange tøffe samtaler og det er både tårer og tunge samtaler jeg skal gjennom med klientene, går de alltid fra meg med et lettere hjerte og et håp og bedre forståelse av at ting bare kan bli bedre.

– Hva er viktig for deg i ditt liv?
– Det å hjelpe andre mennesker har alltid vært min greie. Det gjelder både familie og venner, men ikke minst klienter. Det å få lov til å hjelpe andre å få et bedre liv, er viktig for meg. Og riktig, legger hun til.

Hjelperen Marcello Haugen
– Er det noen mennesker i ditt liv som har påvirket deg?
– Jeg har egentlig ikke det. Jeg ser jo at det finnes mange gode mennesker der ute, og jeg ser jo at mange er opptatt av idoler som Lisa Williams, for eksempel. Men der er ikke jeg. Den eneste som har en betydning for meg, er Marcello Haugen. Grunnen til dette er at da jeg tok utdannelsen min for å bli healer – men også noen ganger før det – prøvde jeg å gå i transe. Da kom han på besøk til meg som en energi – som et spøkelse. Dette var før jeg begynte å jobbe fulltid som healer og medium. Jeg skjønte ikke helt at han valgte å jobbe med meg, så jeg liksom feide ham litt bort. Da jeg tok utdannelsen, ville jeg ikke si høyt i en stor gruppe at han var hos meg. Jeg tenkte også at jeg sikkert tok feil. Jeg har alltid prøvd å beholde ydmykheten min. Så sier læreren at; «men du har jo Marcello som jobber her med deg». Denne læreren sa det heller ikke til noen andre. Så spør læreren en annen lærer om vedkommende kan se hvem som jobber sammen med meg. Denne læreren får også inn at det er Marcello Haugen. Jeg har nok mye hjelp i ham. Han er ved siden av min mor et forbilde, og ikke minst en stor hjelper som jeg har mye nytte av.

«Selv om jeg har mange tøffe samtaler, og det er både tårer og tunge samtaler jeg skal gjennom med klientene, går de alltid fra meg
med et lettere hjerte og et håp og bedre forståelse av at
ting bare kan bli bedre».
Malaika

Klarsynt veiledning
Ann Christin tar hver dag imot klienter på kontoret sitt på Lillestrøm. Hovedtyngden av jobben ligger på klarsynt veiledning i kombinasjon med healing for at folk skal få det bedre både mentalt, emosjonelt og på det fysiske planet.
– Først har jeg en samtale som er det jeg kaller klarsynt veiledning. Når vi fått avdekket hva klienten trenger hjelp med og hvilke problemstillinger vi skal jobbe med, legger de seg på benken og får healing. I tillegg kommer det folk til meg som ønsker å snakke med de på den andre siden som har gått bort. De ønsker kanskje svar på ting eller ønsker hjelp til å bearbeide sorgen, noe jeg synes er en fin ting å hjelpe til med. Da kan folk gå «litt lettere» ut fra meg og kanskje ta fatt på livet på en litt annen måte. Informasjonen de får fra den som er borte kan gi dem noen svar som kan bety mye for den det gjelder. Ønsket mitt at den personen som er igjen her på jorden kan leve et bedre liv, forteller hun.

Når Ann Christin jobber på teletorget, er det kun med klarsynt veiledning, i tillegg til at hun jobber en del med mediumskap hvor hun tar kontakt med avdøde.
– Jeg har en ganske stor verktøykasse. Jeg prøver så godt jeg kan å fortelle hvordan klientene mine kan bruke disse i hverdagen slik at den blir bedre og de kan få kontroll på livet sitt. Mine verktøy er til for at hverdagen skal bli bedre. Stort sett bruker jeg den klarsynte mediumbiten, men jeg healer fra første minutt når folk ringer. Mange føler seg uansett hva jeg har sagt, eller ikke sagt, roligere og «mer på plass» etter at de har snakket med meg, sier Ann Christin, som er registrert behandler i Brønnøysundregisteret og healer i Norsk Spiritualistisk Healerforbund (NSH).

Informasjonen kommer av seg selv
Ann Christin forbereder seg ikke før hun skal på jobb. Hun bare går på kontoret hver dag og tar ting som de kommer.
– Det er akkurat som «universet» skrur meg på, om jeg kan si det på den måten. Det samme er når jeg tar telefonen på teletorget. Jeg sitter jo ikke hjemme og venter på telefoner og er åpen og tar inn masse. Jeg har et liv utenfor jobben også. Jeg kan ikke være «påskrudd» hele tiden. Det er jo bare utmattende. Men så fort noen ringer og jeg sier «hei, det er Malaika, hvem er det jeg snakker med», så er jeg på. Da kommer informasjonen jeg trenger flytende av seg selv. Dette er klarviten – jeg bare vet ting – det kommer av seg selv. For meg er dette enkelt, selv om det kanskje kan høres rart ut for andre, forteller hun.

– Hvem er kundene dine – er det en spesiell type mennesker?
– Jeg tror det er alle typer mennesker. Det er begge kjønn, folk i alle aldre og med alle typer problemstillinger. Det er ingen problemer som verken er for store eller for små.

– Hva kan du hjelpe andre mennesker med på teletorget?
– Det går veldig mye i jobb, karriere og kjærlighet. Det er det de fleste spørsmålene handler om. Det er mye om relasjoner som er problematiske både i forhold til partner, familie, naboer og kollegaer. Der gjør jeg også en stor forskjell, merker jeg.

Ærlig og direkte
For Ann Christin er det å være ærlig og direkte det viktigste i relasjon med kunder. Hun er veldig klar på at kundene får svarene de trenger – ikke nødvendigvis svarene de ønsker.
– Det er ikke alltid like gøy å være den ærlige. Jeg forteller alltid det jeg får inn, selv om dette kanskje ikke alltid er det kunden liker eller ønsker. Det har jeg gjort stor suksess med på kontoret mitt på Lillestrøm. Jeg har allerede begynt å bygge opp en fast kundegruppe også på teletorget som tydeligvis setter pris på at jeg er ærlig, direkte og løsningsorientert. Det er ærlighet som varer. Det er heller ikke rettferdig å prøve å gi et svar som kunden er på jakt etter dersom jeg ser noe helt annet. Dette er viktig for min egen integritet, men også viktig for at kunden skal få riktig svar. Det finnes enkelte som ringer rundt til de får svaret de vil ha, men det blir ikke riktig, verken for meg eller for kunden. Jeg bruker jo verken kort eller andre hjelpemidler, så jeg må stole på meg selv og det jeg får inn. Noen ganger ser jeg starten og slutten og at ting ordner seg, men jeg ser ikke nødvendigvis hva som skjer i mellomtiden. Derfor kan det være vanskelig noen ganger å si når det eventuelt blir bedre eller løser seg.

– Hvordan takler du alvorlige spørsmål om død og sykdom?
– Det ble jeg heldigvis opplært til da jeg tok utdannelsen min. Jeg har tatt noe som heter VEKS-kurs under healing-utdannelsen min. Alvorlig sykdom og død er ikke et tema. Det er ikke lov å snakke om det. Jeg får veldig sjeldent spørsmål om dette, og da forklarer jeg at det er det ikke lov å snakke om.

Er du høysensitiv og følsom for andres energier? Da kan en samtale med Ann Christin hjelpe deg til å forstå hva som foregår, samtidig som hun gir enkle og gode råd som er lette å bruke på egenhånd.

Bedre tid på kontoret
Ann Christin merker at det er en forskjell på å jobbe på kontor og over telefonen på teletorget. Når man møter noen fysisk i en behandlingssituasjon hvor de betaler for en klokketime, har hun mye bedre tid. Da har hun god tid til å forklare om verktøyene hun bruker slik at kundene får best mulig hjelp.
– På teletorget går det jo ofte litt fortere og mange ønsker seg en «quickfix». Jeg skulle ønske jeg kunne få en enda større gruppe med kunder som var høysensitive og som reagerer på andres energi slik at jeg kan hjelpe dem til å forstå reaksjonsmønsteret sitt. Jeg har spesielt god kunnskap med høysensitive. Det er mange som tar inn andres sinnsstemninger og tror det er ens egen energi. Hvis du for eksempel går på kontoret en dag og alt er helt greit, men så har en kollega en skikkelig dårlig dag og sier ingenting, kan du også bli veldig lei deg uten å vite hvorfor. Det er fordi du tar inn denne energien. Det skjønner ikke alle, og dette kan jeg hjelpe med. Folk får en helt annen hverdag når de bruker verktøyene jeg kan gi dem. Siden jeg bare har vært på teletorget siden april, tenker jeg at dette kommer av seg selv etter hvert som folk blir kjent med meg.

– Hvis du skal gi ett generelt råd til andre mennesker, hva vil det være?
– Jeg er veldig opptatt av at folk ikke skal gå så mye inn i offerrollen og tenke «stakkars meg». Prøv å kom deg ut av offerrollen, det er den meste utilstrekkelige rollen man kan ha. Når man bare har fokus på at alt er galt utenfor seg selv, da er det egentlig et stort rødt flagg på at du må vende deg innover og tenke på om det er noe du kan gjøre annerledes for at du skal få det bedre i livet ditt. Man må vende seg innover i seg selv for å finne mer glede, positivitet og helhet i seg selv. Dette er en jobb å gjøre, men så verdt det for ens egen livskvalitet.

Ann Christin har en stor verktøykasse til disposisjon. Hun prøver så godt hun kan å fortelle hvordan klientene kan bruke disse i hverdagen slik at den blir bedre og de kan få kontroll på livet sitt.

Spirituell med kristen barnetro
Ann Christin er spirituell, men har med seg den kristne barnetroen i bunn.
– Men det er den spirituelle veien jeg har valgt å gå. Jeg tror på et liv etter døden.

– Hva tenker du om fremtiden på kort og lang sikt?
– Jeg er en positiv person og evig optimist. Alt ordner seg selv om det er vanskelige tider ute i verden.

– Hva er drømmen din?
– Jeg er veldig opptatt av å hjelpe andre. Jeg driver også en del med kursing, både enkeltkvelder og helger, og vil gjerne gjøre mer av dette. I tillegg har jeg en drøm om å være med i siste fase når folk er terminale. Det er mange som er redde for døden, og pårørende blir jo fryktelig lei seg når noen skal forlate denne verden. Hvis man snakker om hva som skjer etter at man er gått bort – at man fortsatt er her, men ikke i en fysisk kropp lenger – det er noe jeg veldig gjerne ønsker å hjelpe til med for å øke forståelsen for døden og at de etterlatte kan finne ro og trøst med ny innsikt.

– Hvilken person kunne du tenkt deg å være for en dag?
– Det må være Marcello Haugen for å se hvordan han fikk inn ting, hvordan han jobbet og behandlet mennesker og hvordan han tenkte. Han var også veldig lite opptatt av jordisk gods, som meg. Å få være inne i hodet og hjertet hans en hel dag og sett menneskemøtene hans ville vært stort.

– Hvordan var det «å gå ut» med det du driver med første gang?
– Jeg tror jeg har vært utrolig heldig. Jeg har møtt lite motstand og fordømmelse. De fleste har vært positive eller nysgjerrige.

– Hva vil du si er din beste egenskap?
– Det må være positiviteten min.

– Hva gjør deg skikkelig glad?
– Jeg blir skikkelig glad når jeg ser jeg gjør en forskjell og andre får det bedre. Og ikke minst tid sammen med familie og venner. Det gjør godt i hjertet.

– Hva slags musikk liker du?
– Jeg er altetende. Liker å gå på konserter. Det går mye i R&B og soul.

– Hva er drømmeferien din?
– Hver september tar jeg med meg en gruppe til Hellas hvor jeg er reiseleder. Det er en fantastisk ferie selv om jeg er på jobb. Det er en fin uke hvor folk får mye påfyll og hvor mennesker er glade og kommer til et bedre sted i livet. Det er en mentalt fin reise for å få påfyll. Drømmereisen kunne vært noen øyer langt borte hvor man bruker voodoo og andre mystiske ting for å lære mer om alternativ behandling på et helt annet plan. Jeg gjør jo ting på min måte for at det skal være forståelig for folk flest.

– Til slutt, har du noen interesser du vil fremheve?
– Jeg liker å trene, og jeg er veldig glad i musikk. Jeg prøve å få med meg en del konserter. Det å reise er også en stor «passion» for meg, avslutter hun.

Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Bruk kode
   Utilgjengelige rabattkoder
   7700008 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701026 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701040 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701056 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701062 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701127 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701129 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701158 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701173 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701308 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701331 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701343 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701365 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701378 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701389 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701399 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701408 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701429 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701463 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt
   7701466 kr 150,00 rabatt Tarotkort rabatt