Skip to main content

Klarsynte Cathrine ble mobbet som barn: – Nå bruker jeg min erfaring til å hjelpe andre!

Cathrine Kvamme (49) har jobbet innen det alternative i mange år. Hennes styrke er å se helheten hos mennesker og hjelpe dem å finne veien ut av utfordringene. Til dette har hun flere verktøy, men to av de viktigste er billedlesing og healing.

Cathrine Kvamme (49) kommer fra Seim som ligger utenfor Bergen. Hun bruker blant annet både klarsynet, tarotkort og orakelkort når hun hjelper sine kunder. Cathrine er en sterk healer og er sertifisert Rainbow reikihealer og driver i tillegg med fjernhealing.
Men for Cathrine – som hele livet har visst at det er mer mellom himmel og jord – var ikke barndommen enkel. I mange år ble hun mobbet, noe som har satt sine spor, men også gitt henne verdifull læring.

– Jeg ble ofte fryst ut og holdt meg derfor mye for meg selv. På barne- og ungdomsskolen hadde jeg bare én god venninne, men flere dårlige. Dette preget mye av barndommen min. Jeg følte meg ikke inkludert og gikk mye alene. Som barn følte jeg at jeg ikke var god nok. Dette påvirker meg til en viss grad også i dag. Etter at jeg begynte på videregående skole ble det bedre, for jeg ble tryggere i meg selv. Jeg lærte etter hvert å gi litt blaffen i de som var negative mot meg. Jeg har jobbet meg gjennom dette og er blitt mye mer bevisst på hvordan jeg sanser meg selv og hvordan andre oppfatter meg. Det handler om å skille mellom hva som er virkeligheten og hva som andre pålegger meg som ikke er reelt. Som voksen har det jeg opplevde av mobbing som barn styrket meg som voksen. Jeg «ser» andre mennesker og kjenner igjen hvordan de har det. Da kan jeg bruke mine erfaringer til å hjelpe andre, forteller Cathrine.

Leser andre ved hjelp av bilder
Billedlesing er en veldig sterk kvalitet som Cathrine har. Da leser hun andre via et bilde de sender.
– Jeg setter meg ned og tar inn all energien via øyene. Jeg får opp ord, bilder og følelser – ja egentlig alt om den personen. Jeg får opp hvordan de er som person, hvilke kvaliteter og evner de har, jeg får opp informasjon om tidligere liv, men også hvem de har med seg fra «den andre siden». Så skriver jeg det ned og sender det til vedkommende. De jeg leser, sier jeg leser dem som en åpen bok. Dette får jeg enormt mange gode tilbakemeldinger på. Det er dette jeg er aller best på, sammen med healing, som jeg også har fått mange gode tilbakemeldinger på, forteller Cathrine, som helt naturlig føler hvordan andre har det.
– Jeg tar inn andres energier. Dette er noe som kommer helt naturlig for meg. Da får jeg inn hvordan de har det, hvordan de tenker og føler om seg selv, men også hvordan andre oppfatter dem. Jeg har alltid brukt mine evner til å hjelpe andre mennesker, forteller Cathrine, som har en avdød farmor som hun mistenker hadde evner, men dette fortalte hun aldri noe om før hun døde.
– Det er hun som er min guide her i livet nå. Jeg har alltid fått en ekstra god «connection» med henne.

Personlige egenskaper
– Hvordan vil du beskrive deg selv som person og dine personlige egenskaper?
– Jeg er veldig viljesterk, er flink til å lytte og flink til å finne løsninger. I tillegg er jeg kreativ og direkte. Jeg prøver alltid å gjøre det best mulig for dem rundt meg. Som mennesketype er jeg en «planlegger» som liker orden og struktur i livet mitt. Ifølge en venninne av meg er jeg nok ikke særlig impulsiv av meg.

– Hva er viktig for deg i ditt liv?

– Det er rett og slett trygghet, ærlighet, å få lov til å være omsorgsfull og hjelpe andre. Det er også viktig for meg å hjelpe andre slik at de ikke forskjellsbehandles.

– Har du noen interesser du vil fremheve?

– Jeg er aktiv i danseforeningen «Kom og dans» som holder til i hele landet. Jeg liker spesielt å danse swing. Det har jeg drevet med i 24 år.

– Er det noe du er spesielt stolt over å ha klart?

– Jeg vil gjerne forteller om en jeg hjalp som hadde alvorlig leddgikt og som skulle springe agilityløp. Han fikk healing og fotsonemassasje, og dagen etter sprang han løpet og ble norgesmester. Det synes jeg er ganske spesielt. Jeg har også hjulpet en dame som fikk i seg melkeprodukter hun ikke tålte. Hun hadde veldig vondt, men jeg fikk bort alle smertene hennes. De to tingene er spesielle for meg.

VIL DU SNAKKE MED CATHRINE?
DU TREFFER HENNE PÅ TLF: 829 95 936 (KR 29,90/MIN)
ELLER 21 05 87 69 (KR 26,90/MIN)
Kjøp ringeminutter via kortbetaling og Vipps på veiledertjenesten.no

Har lært mye av andre
– Er det noen mennesker i ditt liv som har påvirket deg?
– Det er det absolutt. Johnny Osberg fra Bergen, som jeg gikk på Rainbow reikikurs hos, er en dem. Så er det amerikaneren Kenny Corris som er anerkjent over hele verden. Han har over 50 års erfaring som medium, klarsynt, healer og transemedium, samt Janicke Rasmussen, som er godkjent holistisk healer og driver Jankas Tanker. I tillegg vil jeg nevne Mikael Andre Alfredsen, som jeg har gått på kurs hos og som har lært meg utrolig mye annet også, samt min personlige trener, Brakar Utne, som også er alternativ og har lært meg mye.

– Er det noen du ser opp til som har påvirket ditt liv?

– Det må være Theresa Caputo. Hun er et amerikansk medium som kanskje er best kjent for sin reality-TV-serie på TLC, «Long Island Medium».

– Kan du beskriv dine kunnskaper og hva du kan hjelpe med?

– Jeg driver med orakelkort, tarotkort, er klarsynt, sertifisert Rainbow reikihealer og gir fjernhealing. Under fjernhealing bruker jeg i tillegg krystaller for å forsterke healingen. Når jeg bruker klarsynet, kan jeg hjelpe andre til å finne løsninger på utfordringer de står i og forklare hvordan de kan håndtere disse. Jeg kan få inn beskjeder fra «den andre siden» som kan hjelpe med å håndtere sorg. Klarsynet mitt gjør også at jeg kan se ting i et større bilde og veilede slik at de som ringer er i stand til å ta de riktige valgene. Når jeg bruker reikihealing, gjør jeg dette både på benk og fjernhealer. Min sterkeste side innen healing er muskel- og leddsmerter, samt angstrelatert problematikk. Jeg driver i tillegg med billedlesing. Jeg kan også finne guider og hjelpere fra tidligere liv.

– Hvilken utdannelse har du?
– Jeg er sertifisert Rainbow reikihealer trinn 2. Jeg har i tillegg tatt kurs i tarotlesing, klarsynt- og mediumkurs hos Mikael Andre Alfredsen, men jeg har også tatt flere andre kurs.

– Hvem er kundene dine? Er det en spesiell type mennesker?
– De fleste kundene mine er damer i alderen 40 pluss og oppover. Det er ofte mennesker som har utfordringer i relasjoner som omhandler jobb eller familie, eller som lurer på ting om kjærligheten.

Cathrine Kvamme tar inn andres energier helt naturlig. Da får hun inn hvordan andre har det, hvordan de tenker og føler om seg selv, men også hvordan andre oppfatter dem. – Jeg har alltid brukt mine evner til å hjelpe andre mennesker, forteller Cathrine. Foto: Privat

Sterkeste side er healing
– Hva er din sterkeste side?
– Det er nok healing. Når jeg healer setter jeg meg ned og ser for meg den personen jeg skal gi healing til. Så går jeg gjennom hvert enkelt punkt i kroppen. Jeg kjenner på min egen kropp hvor de har vondt eller hvor det er en blokkering i energibanen. Når jeg har gått gjennom hele kroppen, sender jeg energi til de punktene jeg kjenner det er blokkeringer på og retter opp denne. Det som er veldig viktig når jeg gir healing, er at jeg ikke lover noen at jeg kan gjøre dem friske. Det handler om etikk og moral, og det er veldig viktig for meg.

– Hva er det viktigste for deg når du snakker med kunder?
– Det er å være ærlig, direkte og gi kundene tillit, tro og håp. For meg er det viktig at kundene mine ser løsninger på de utfordringene de står i, og at de får svar på det de trenger å få svar på.

– Hva kan kundene dine forvente av deg?
– De kan forvente at jeg hjelper dem å finne løsninger og gir dem håp og at de får de svarene de trenger på en rolig, saklig og trygg måte.

– Hvordan takler du alvorlige spørsmål om død og alvorlig sykdom?
– Da sier jeg på en rolig at måte at det er det dessverre ikke lov å snakke om på grunn av etikk og moral. Er det noe ved helsen de er usikre på, er det greit å ta seg en tur til legen, sier jeg. De få som spør meg om dette, aksepterer helt greit at slik er det.

– Har du opplevd at i løpet av den tiden du har vært på teletorget at det har vært noen endringer?
– Jeg har vært på teletorget siden 2018. Før var det mer spørsmål om kjærlighet, nå går det mer i relasjoner, spesielt familierelasjoner.

Det som er veldig viktig når jeg gir healing, er at jeg ikke lover
noen at jeg kan gjøre dem friske. Det handler om etikk
og moral, og det er veldig viktig for meg.
Cathrine Kvamme

Opptatt av det spirituelle
– Hvis du skal gi ett generelt råd til andre mennesker, hva vil det være?
– Bruk tankens kraft – ingenting er umulig så lenge du har fokus på målet. Hvis du tenker positivt, tiltrekker du deg positiv energi. Det du sender ut, får du også tilbake igjen. Jeg har god erfaring med at dette fungerer. Det er flere som opplever at de er blitt tryggere på seg selv, de har fått mer ro og har klart å snu negative holdninger til noe positivt.

– Har du en trosretning selv?
–Jeg er spirituell. Jeg bruker ofte naturen for å hente energi og kraft. Jeg har også en sjamantromme som jeg bruker aktivt. I tillegg mediterer jeg. For meg er det å være spirituell en livsstil. Det er alt det jeg omgir meg med.

– Hva tenker du om fremtiden på kort og lang sikt?
– Det er viktig å tenke på at det du sender ut får du tilbake igjen. Derfor mener jeg det er viktig at man ser alle mennesker og ikke har fordommer. Det ligger alltid en årsak bak en handling på godt og vondt. Folk må se på hverandre på en annen måte og ikke være så fordømmende. Vi er alle like mye verdt. Folk må bli sett for den de er. I fremtiden tror jeg i tillegg det kommer flere pandemier, men ikke i samme skala som vi nettopp har vært gjennom.

Drømmer om eget alternativsenter
– Hva er drømmen din?
– Det er å få min egen arbeidsplass hvor jeg kan drive med alt jeg kan sammen med andre mennesker. Man blir jo aldri utlært, og da kan man lære av hverandre. Drømmen min er et senter der jeg kan drive med alt fra healing til kort, og at det blir et samlingspunkt for andre i nærmiljøet. Jeg er ikke der ennå, men jeg jobber mot målet. I tillegg har jeg lyst til å lære meg thaimassasje. Det er en teknikk som er veldig bra for kroppen.

– Hvilken person kunne du tenkt deg å være for en dag?
– Det er helt klart Theresa Caputo. Hun har så mange egenskaper og klarer å hjelpe veldig mange mennesker. I tillegg er hun veldig treffsikker når hun formidler beskjeder til andre som har mistet sine nære og kjære, noe som gjør at de får sjelero. Hun gir dem svarene de lurer på.

– Har du lest en bok eller sett en film som betyr noe spesielt for deg?
– Boka «Vekk din indre healer» av Eric Pearl. Den viser på en fin måte hva healing kan gjøre for andre. Den viser også hva du kan gjøre for deg selv.

Helt naturlig å være alternativ
– Hvordan var det å «gå ut» med det du driver med første gang?
– Det var helt naturlig for meg og har aldri være noe problem. Alle som kjenner meg, vet at jeg er alternativ. Jeg har skrevet veldig mye om dette. Blant annet har jeg egen gruppe på Facebook hvor jeg er veldig aktiv. Jeg har sikkert «lest» flere tusen mennesker og healet flere hundre. Jeg har opp gjennom årene hjulpet veldig mange.

– Hvordan tror du dine venner ville beskrive deg med tre ord?
– Jeg tenker de vil si at jeg er veldig ærlig, direkte, klar og tydelig og at jeg klarer å gi mine kunder håp når de står fast i utfordringer.

– Er det noe du er veldig stolt over å ha klart å gjøre?
– Jeg har klart å endre fra at jeg ikke likte å trene til at nå bare må jeg trene. Jeg kjenner at det gir meg styrke både fysisk og mentalt til å takle hverdagen. Jeg har også klart å gå ned 45 kilo ved hjelp av treningen. Jeg går veldig mye turer, ofte over en mil hver dag. Ellers trener jeg styrke. Jeg har også endret hvordan jeg ser på meg selv, og nå aksepterer jeg meg selv slik jeg er. Jeg skal være tilfreds i meg selv, ikke for andre. Da har jeg det mye bedre med meg selv.

– Hva vil du si er din beste egenskap?
– Jeg er veldig flink til å hjelpe andre til å håndtere ulike utfordringer. Jeg er også flink til «å se det store bildet».

– Hvis det var en egenskap du kunne forbedret, hva ville du valgt da?
– Jeg kunne gjerne blitt litt mer tålmodig! Jeg er ikke så veldig tålmodig av meg.

– Hva gjør deg skikkelig glad og hva gjør deg forbannet?
– Jeg blir skikkelig glad når jeg kan hjelpe andre mennesker, når jeg får danse swing og være ute i naturen og sammen med dyr. Jeg blir forbannet på urettferdighet og mobbing.

– Hva slags musikk liker du?
– Det går veldig mye i dansebandmusikk, men jeg liker også blues og country, og i tillegg liker jeg faktisk å høre på strupesang, blant annet mongolsk strupesang. Jeg tror nemlig jeg har levd et tidligere liv på New Zealand, avslutter hun.

VIL DU SNAKKE MED CATHRINE?
DU TREFFER HENNE PÅ TLF: 829 95 936 (KR 29,90/MIN)
ELLER 21 05 87 69 (KR 26,90/MIN)
Kjøp ringeminutter via kortbetaling og Vipps på veiledertjenesten.no

Les flere Medium-profiler her.

Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode