Skip to main content

Fant lykken etter mange års utvikling: – Å hjelpe andre gir meg åndelig tilfredsstillelse

Polske Eli Maria er healer. Hun tilbyr effektiv hjelp både på et mentalt, åndelig, energetisk og fysisk plan. – Å arbeide med mennesker er min livsoppgave og et stort privilegium. Jeg har hjulpet klienter med å bli friske fra traumer, depresjon, angst, stress og forskjellige sykdommer i mange år, forteller hun.

I sin praksis kombinerer Eli Maria mange års erfaring og faglig utdannelse med effektive metoder i energetisk healing som Theta-healing, Access Bars og Reiki. Det gjør at hun kan finne de grunnleggende årsakene til problemene som oppstår i kroppen og underbevisstheten.

– De fleste problemene kommer fra fortiden eller fra negative «programmer» som vi har arvet fra forfedrene våre. Vi innser sjelden hvor mye vi er påvirket av våre foreldre eller besteforeldre og ting som har skjedd for mange år siden. Disse problemene kan over år bli større og større og gjøre livet vanskelig. Jeg tror ikke at det er noen uhelbredelige tilfeller. Alle kan legge bak seg det som ødelegger for dem og begynne å nyte livet igjen, forteller Eli Maria, som selv vet mye om hva en vond barndom kan føre med seg. Den har satt sine spor.

Egentlig heter hun Elzbieta Siemieniec, men hun bruker det enklere og mer norske navnet Eli Maria til daglig. Hun ble født i Polen nær den tsjekkiske grensen som bare ligger 200 km fra vakre Praha. Hun bodde 20 år i hjemlandet Polen før hun begynte en reise hvor hun jobbet og bodde i flere land i Europa. Først Tyskland, deretter flyttet hun til Sveits og Italia, før hun endte opp i Norge hvor hun nå har bodd og jobbet i over 20 år. Hun er utdannet økonom og har en datter på 25 år som bor i Tyskland. Eli Maria har lang erfaring fra salg og kundebehandling i Norge, men jobber nå på teletorget som selvstendig næringsdrivende for å hjelpe andre mennesker både fra Norge, Polen og andre land.

Trykk på banneret under for å sjekke om Eli Maria er ledig!

Vond og vanskelig barndom

Eli Maria hadde en vond og vanskelig barndom som i mange år preget henne. Hun mistet sin far da hun bare var 1 år gammel og har opplevd mye smerte og lidelse i livet.
– I nesten 30 år levde jeg i frykt og stress. Jeg hadde problemer med min stefar som var alkoholiker. Min mor måtte hente ham fra psykiatrisk sykehus, og jeg opplevde mye vold og stress i livet. Han var slem mot både oss barna og min mor. Det var da jeg begynte å merke energier og ånder som stefaren min hadde rundt seg. Jeg har helt siden jeg var liten kjent at jeg har en overnaturlig gave, men jeg visste ikke hva det var og kunne ikke snakke med noen om det. Det var jo ikke så mye kjærlighet i min familie. Moren min hadde flere barn og hadde ikke tid til å snakke med meg i det hele tatt, forteller Eli Maria, som har tatt en rekke utdannelser innen det alternative.

Eli Maria klarte ikke å finne sin vei i livet. Hun prøvde å helbrede seg selv i mange år, og har tatt mange forskjellige kurs både i Norge, Polen og Sverige. Hun har fordypet seg både innenfor Theta-healing og reiki-healing, samt tatt utdannelse innen Access Bars, som er en form for energiarbeid. Dette healing-systemet innebærer berøring av ulike punkter på hodet som skal føre til at man kan gi slipp på det som begrenser en selv og tankene som holder en tilbake, noe nettopp hennes barndom og oppvekst har ført til. Det er først nå de siste årene Eli Maria føler hun kan slippe opp og glede seg over livet.

Kan kommunisere med andre mentalt

Etter hvert som jeg utdannet og utviklet meg, oppdaget jeg at jeg har en «ekstra» gave. Jeg kan kjenne hva andre føler eller hvor de har en blokkering eller et traume. Jeg kan kommunisere med andre mentalt og kan se andre mennesker gjennom sjelen, forteller hun.

Etter at hun flyttet til Norge fikk hun et bedre liv. Hun hadde gode jobber og tjente sine egne penger. Men det manglet en viktig ting i livet hennes – nemlig glede.

Eli Maria liker å drive med design ved siden av jobben. Nå har hun fått sitt eget drømmehus i Polen som hun pusser opp.

– Selv om jeg fikk et godt liv på mange måter, både økonomisk og jobbmessig, var livet likevel tungt og uten glede. Jeg klarte ikke å finne kjærligheten til livet. Derfor bestemte jeg meg for å reise til Brasil og til John of God, i mine øyne den største spirituelle healeren, forteller hun.

João Teixeira de Faria er i hjemlandet Brasil bare kjent som João de Deus, John of God på engelsk. Han er et kontroversielt selverklært medium og alternativ behandler som hevder å ha gudegitte evner til å helbrede. Han mener åndene fra en lang rekke personer, deriblant flere leger, tar bolig i hans kropp når han i transe utøver sine helbredelsesritualer. Han har siden slutten av 1970-tallet tiltrukket seg pasienter fra hele verden, også Norge, og er blitt omtalt som verdens mest berømte healer.

Fant sin sjeleplan

Eli Maria føler at turen til Brasil var veien til å finne sin sjeleplan.
– I Brasil fikk jeg åndelig helbredelse. Jeg ba om at sjelen min skulle finne meningen med livet. Etter en stund begynte ting å skje og livet mitt endret seg sakte, men sikkert, til det bedre. Det var min sjel sin plan for mitt liv. Alle har sin sjeleplan i livet. Jeg har fått inn bilder av at jeg skal bli en stor healer, men jeg trodde jo ikke at det skulle skje i virkeligheten. Jeg ser veldig dypt, ting som andre ikke kan se. Det går veldig dypt og kommer fra forskjellige reinkarnasjoner. Det er en gave jeg har fått fra Gud, både i dette livet og fra andre liv. For å være en god healer tenkte jeg at man måtte ha en god utdannelse og snakke flytende norsk, men etter hvert oppdaget jeg at den gaven man får, handler mye mer om at man kommuniserer godt med skaperen og universet. Jeg føler at jeg har fått denne gaven både i dette livet og i tidligere liv. Jeg har nemlig jobbet som healer også i tidligere liv, forteller hun.

Finner glede i jobben

Når Eli Maria kan jobbe med mennesker som blir helbredet og får et bedre liv, gir det henne mye glede. Denne muligheten dukket opp da hun kunne begynne med å jobbe som healer etter at hennes datter ble voksen og hun tok kurs for å lære mer.

– Turen til Brasil hjalp meg også på veien videre. Jeg har blitt lykkeligere! Og jeg har fått huset jeg drømte om – og jobben jeg drømte om. De andre jobbene jeg har hatt har vært nødvendige, men de ga meg ikke glede, det var ikke min sjeleplan, forteller Eli Maria, som da hun var ung hjalp sine venninner med å gi dem råd.
– Jeg har alltid hatt god intuisjon. Før jeg begynte å helbrede visste jeg mye som i ettertid har vist seg å være riktig.

Så ånder og spøkelser

Som liten kunne hun se både ånder og spøkelser og forskjellige typer energier. Helt fra hun var liten jente likte hun å lese bøker og se filmer om parapsykologi, ting som ikke kan forklares, men som hun kunne føle i sjelen.
– Da jeg var liten skjønte jeg ikke hva dette var, men jeg var mye trist og slet med blokkeringer og traumer som jeg har fått overført fra foreldregenerasjonen og på et genetisk nivå.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som person, personlige egenskaper?
Jeg er en ambivert person. Det betyr at jeg kan være både intro og ekstrovert avhengig av situasjon og personer. Jeg kan være introvert den ene dagen og ekstrovert den andre dagen. Ellers er jeg veldig ærlig, flink til å fikse ting og veldig tålmodig.

Ønsker å helbrede andre

– Hva er viktig for deg i ditt liv?
Det var veldig viktig for meg å finne min livsvei. Min livsvei er å helbrede andre mennesker, mens også å jobbe enda mer med meg selv. Det betyr at jeg hver dag jobber med mine traumer som jeg har fått overført fra mine forfedre. Jeg drømmer også mye. Når jeg har en drøm, prøver jeg alltid å finne ut hva sjelen min vil fortelle meg. Det som er viktig for meg, er å hjelpe mennesker og at de skal stole på meg. Det er mange som ikke tror på åndelig helbredelse og mange lever derfor unødvendig med frykt og traumer. Det er veldig mange som har med seg tung bagasje i livet sitt som de kanskje ikke er klar over engang. Det er veldig trist at så mange ikke vil eller klarer å gjøre noe med dette. Jeg ønsker at de skal vite at det er mulig å bli helbredet og få et bra liv.

– Har du noen interesser eller hobbyer?
Jeg liker å drive med design. Jeg har drevet med å kjøpe opp hus og leiligheter både i Norge og i Polen. Hver gang jeg kjøpte en gammel leilighet eller et hus, pusset jeg opp og kjøpte nye møbler og forskjellig pyntedesign, som glamour-ting eller barokkspeil og lamper. Jeg setter stor pris på å få drive med design, med blomster, pynte, drive med hagearbeid og butikkdekorasjon. Jeg liker også å meditere og å snakke med universet. Jeg mediterer hver dag, og av og til våkner jeg om natten og mediterer. Noen ganger får jeg beskjeder om at jeg skal hjelpe noen eller overbringe beskjeder til andre. Jeg elsker også å ha kontakt med naturen, høre på meditasjonsmusikk og å reise, særlig til varmere land.

Det som er viktig for Eli Maria, er få lov å hjelpe mennesker og at de stoler på henne. Det er mange som ikke tror på åndelig helbredelse og mange lever derfor unødvendig med frykt og traumer, noe hun mener hun kan hjelpe dem med å bli kvitt.

Må være tålmodige

Eli Maria vil gjerne at klientene skal være litt mer tålmodige og mer forståelsesfulle overfor både seg selv og overfor henne når det gjelder healing. Healing tar tid, og noen ganger må man begynne å helbrede andre områder av livet før man kommer til roten på problemet.

– Jeg merker at folk ikke alltid vil bruke så mye penger på healing, men de kan bruke penger på unødvendige ting som gir kortvarig glede. Når det kommer til sin egen helse og fremtidig lykke, er det vanskeligere for mange å bruke nok tid og penger for å bli bra. Jeg opplever noen ganger at folk etter bare noen minutter blir sinte eller reagerer negativt fordi de tror det går an å få umiddelbar helbredelse. Det går ikke an verken med healing eller andre metoder. Healing er som å skrelle en løk sakte. Vær så snill å gi deg selv og meg en sjanse og ha tro på at det er mulig. Jeg jobber blant annet med å fjerne forbannelser og traumer på sjelsnivå. Jeg kan fjerne onde ånder, mørk energi og blokkeringer. Etter helbredelse vil man da føle seg helt annerledes. Når jeg helbreder en person, helbreder jeg samtidig hele familien og deres traumer også. Ufortjent kjærlighet, penger, ulykke, harme og hat. Husk, det er viktig å tilgi deg selv og andre for å bli fri og kunne gå videre i livet.

– Hvem er kundene dine?
Det er nok mest kvinner, kanskje 70 prosent. De har ofte veldig store problemer og sliter med traumer. Ofte er de en gammel sjel, og de med en gammel sjel forstår mer om hvorfor de har traumer. Jeg kan hjelpe med det meste av problemer. De som ringer meg, trenger ikke si så mye. Jeg bare lukker øynene og kontakter universet. Da får jeg opp bilder og følelsen som kunden har. Det er det jeg kaller sjelelesing. Ofte må jeg gå tilbake og helbrede en inkarnasjon tilbake i tid til kunden. Det er en av grunnene til at det tar tid, traumet kan sitte i et av dine tidligere liv, og det er ikke alltid så lett å oppdage. Uansett vil det ta tid, forteller Eli Maria, som kaller seg selv for åndelig spirituell.
– Jeg ble tvunget til å gå i kirken da jeg var liten av min mor som var katolikk. Nå går jeg ikke i kirken. Jeg tror på Gud og jeg har kontakt med Gud, skaperen eller universet eller hva du vil kalle det. Men jeg føler ikke noe behov for å gå i kirken.

Fremtiden

I fremtiden ser Eli Maria for seg at hun er en person som kan drive med helbredelse i hele verden.
– Jeg vil reise rundt i verden for å helbrede mennesker, også jordens natur trenger å helbredes.

– Er det en bok eller en film du vil fremheve?
– Livet etter døden med Tyler Henry.

– Hva er du mest stolt over å ha klart?
Det var at jeg klarte å kjøpe drømmehuset mitt som jeg nå driver og pusser opp i Polen.  I tillegg er jeg stolt over at jeg jobber med å helbrede mennesker, og så er jeg veldig stolt av min datter.

– Hva er dine beste egenskaper?
Det er at jeg har god intuisjon, evne til å tilpasse meg og er rask til å finne løsninger på problemer.
– Hva er det du tenker du kan bli flinkere til
Det må være at jeg blir flinkere til å snakke norsk og engelsk. Bedre sammensetning av tanker.
– Hva liker du dårlig og hva like du best med livet?
Jeg liker ikke at folk lyver. Det jeg liker best med livet er at jeg kan hjelpe mennesker til å få et bedre liv.
Du kan lese mer om Eli Maria på mediumhealing.com/nb/

Trykk på banneret under for å sjekke om Eli Maria er ledig

Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode