Skip to main content

«Englehvisker» Hilja Aino Saikkonen: Fikk åndelig åpenbaring i drømme

Etter en sterk åpenbaring i drømme fra sin avdøde bror, ble livet til Hilja Aino Saikkonen snudd på hodet. Et år senere sluttet hun i jobben som psykiatrisk sykepleier og begynte å arbeide som åndelig veileder, healer, husrenser og traumeterapeut.

Å møte Hilja Aino Saikkonen for første gang utenfor Metro i Lørenskog føltes ganske spesielt. Det var litt som å møte ei ekte heks, for hun hadde på seg en lang grå kappe med stor hette, og et stort krøllete rødt hår stakk ut til sidene. Hjertet slo noen ekstra slag da jeg møtte hennes skarpe, glødende blikk. Heldigvis fikk jeg et varmt smil og jeg kjente mildhet og et godt lys i øynene hennes da vi hilste på god avstand. Vi fant raskt tonen under en spasertur til Rådhusparken, hvor vi slo oss ned på gresset med utsyn over Langvannet.

− Jeg har fått alle gavene mine fra himmelriket og har utviklet meg rekordfort, sier hun. På rusleturen forteller hun at hun har vokst opp i en veldig fattig familie med åtte søsken i Laukaa i Finland.

Tøff nattevakt
Frem til 2016 jobbet Hilja som psykiatrisk sykepleier om natten på Gaustad sykehus. Det var en ganske tøff stilling hun hadde, for hun jobbet 100 prosent nattevakt på psykiatrisk avdeling, og slik hadde hun jobbet i 16 år.

− Veldig mange av mine kollegaer har sluttet. Det er ganske tøft. Når du er våken ti timer for jobb om natten er det en ganske lang og tøff tid å være våken, den beste tiden av dagen. Derfor ble det veldig asosialt, forteller hun.

Men fra 2015 begynte livet hennes å forvandle seg totalt, etter at hun fikk en skjellsettende åpenbaring i drømme. Opplevelsen ledet henne til at hun i dag jobber fulltid som åndelig veileder, healer, husrenser, traumeterapeut og «past life» terapeut. Disse evnene bruker hun nå parallelt med sin erfaring og kunnskap som psykiatrisk sykepleier – en bakgrunn som kommer godt med i arbeidet med mennesker.

Avdød storebrors veiledning
En natt i 2015 møtte Hilja sin avdøde storebror i en drøm, og hun skjønte at han hadde noe viktig å fortelle henne. Han tok sitt eget liv på slutten av 80-tallet. På den tiden han kom i drømmen hadde Hilja det veldig tøft – ikke bare i jobben som nattevakt, men også privat i et vanskelig samliv.

− Jeg fikk en åndelig åpenbaring da min avdøde bror kom i drømme og viste meg veien. Han gav meg noe å tenke på. Jeg skjønte ikke hva han mente der og da, men jeg skjønte det en god stund senere. Etter dette begynte jeg å utvikle meg åndelig, forteller hun.
Kort tid etter drømmen kontaktet hun et medium for å få litt mer klarhet i hva broren prøvde å formidle. Hun trengte hjelp til å tolke budskapet. Et medium sa: «Broren sier at maken for en sta person!».

− Broren min sa at jeg var sta og at jeg burde høre på han, han mente at jeg gikk ville veier. Jeg hadde det veldig vanskelig den gangen da jeg fortsatt jobbet som psykiatrisk sykepleier. Det var en krevende jobb og jeg hadde mange utfordringer i det private livet. Min bror prøvde å lede meg mot det rette livet, men han mente at jeg var for sta til å høre på. Han ville at jeg skulle å få det bedre, og ja – jeg må innrømme at jeg er ganske sta, smiler Hilja.

Hun forteller at faktisk hadde broren prøvd å veilede henne gjennom medium også før hun fikk åpenbaringen i drømme. Men først etter denne sterke drømmen i 2015 tok hun det på alvor og bestemte seg for å lytte og følge veiledningen.
− Veldig ofte er det slik at våre kjære avdøde passer på oss og viser oss veien, men ikke alle vil høre etter. De viser oss veien videre for at vi skal få bedre liv. Min bror kom i drømmen og viste meg veien. Det var da alt begynte å skje, sier hun.
Etter åpenbaringen begynte Hilja å be om hjelp med alle sine utfordringer – til sine kjære avdøde, til sine guider og engler. For ja, livet har vært utfordrende for henne – også i oppveksten som var preget av mye fattigdom og en far med store psykiske utfordringer etter deltagelse i krigen. Forskjellen nå var at hun begynte å be om hjelp fra den andre siden, og hun begynte å ta imot hjelp og stole på at hun får hjelp.

Åndelig rik
Åndelig sett føler Hilja seg veldig rik, selv om hun virkelig ikke har mye rent materielt sett. Hun er vant til å klare seg med lite penger. Selv om hun har hatt veldig tøffe utfordringer, har hun klart å lande med beina på bakken.

− Jeg ble ikke født med sølvskje i munnen og har havnet i en del uheldige situasjoner. Men jeg er et løvetannsbarn, og jeg har en sterk tro. Når du har en sterk tro og er tålmodig, så får du svar. Jeg vil aldri miste håpet, slik som min bror gjorde. Jeg opplever at jeg har fått veldig mange gaver og kan si at jeg er multitalent i åndelighet nå, jeg kan masse. Det føles veldig, veldig deilig, sier hun takknemlig og smiler mildt.

Hilja har ikke gått på noen kurs eller utdannelser for å lære sine åndelige ferdigheter. Hun er helt sikker på at hun har fått alle gavene fra himmelriket – altså den andre siden, med hjelp fra både avdøde, engler og guider. I dag jobber hun både som tidligere livs traumeterapeut, healer for både mennesker og dyr, men også mye annet som hun gjør fra sitt hjem i Lørenskog.

− Jeg healer mennesker og dyr, jeg renser mennesker og hus. Jeg kan rense hjem og sende rastløse og plagede sjeler opp til himmelriket. I tillegg driver jeg med dette livs og forrige livs terapi. Jeg kan føre deg til det forrige livet og traumatiske hendelser og rense dem bort, slik at de ikke skal plage deg i dette livet. Jeg har kontakt med engler, guider, avdøde og nisser. Jeg formidler budskap fra engler. Også er jeg flink til å veilede med orakelkort. Jeg er veldig opptatt av nestekjærlighet og hjelper mange mennesker og dyr, sier hun.

Hilja kombinerer åndelighet med sin erfaring som psykiatrisk sykepleier. Hun har også utdannelse som dyrepleier.

«I am talking to heaven» – altså  «Jeg snakker med himmelen» står det tatovert på Hiljas venstre fingre. Hun sier at hun bruker energi fra himmelriket når hun jobber og at hun er veldig opptatt av å formidle budskap fra engler og erkeengler.

Bruker energi fra himmelriket
Etter at storebroren viste vei, oppsøkte Hilja en del åndelige grupper – blant annet ble hun med i en healinggruppe hvor man kunne prøve å heale andre. En dame i gruppen som het Olga anbefalte Hilja å prøve dette, og det gjorde hun. 

− Jeg begynte å heale over natten. Jeg begynte med healing først, og så begynte jeg å snakke med guidene og englene. Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger, og så begynte jeg å øve mer og mer, sier hun.

Siden har Hilja fortsatt med healing og rensing, både av mennesker, dyr og boliger. Samtidig begynte hun å meditere, være mye ute i naturen og hun hørte mye på chakramusikk. De siste årene har hun også hørt en del på ortodoks kirkemusikk.

− Etter hvert har jeg fått klarsynte evner. Jeg har hørt at mange andre medium og klarsynte er opptatt av å lukke seg. For eksempel sier Lilli Bendriss at det er viktig å lukke seg. Men jeg gjør ikke det. Jeg sier at guider og avdøde kan komme når de kommer, og ofte så går de bare når de har gitt beskjed til meg, sier hun.
Hilja opplever at det er ikke hennes egen energi hun bruker under healingen, som hun kaller spirituell healing.
− Jeg bruker energi fra himmelriket. Jeg ber oppstegne mestere, for eksempel Jesus eller Jomfru Maria, om jeg kan overføre energien fra dem til klienten. Derfor blir jeg aldri sliten når jeg healer, jeg bare overfører det som er i himmelriket, forteller hun.
Healingen skjer som regel over avstand, og Hilja ber mottakeren ligge eller sitte i ro helt uforstyrret mens det foregår, slappe av og om ønskelig lytte til rolig, meditativ musikk.
− Jeg har begynt å spørre klienter: «Hvem vil du at jeg påkaller? Er du glad i noen av de oppstegne mesterne?» sier Hilja, som også påkaller de mest kjente erkeenglene – som Gabriel, Mikael og Raphael.

Trykk på bildet for å se om Englehviskeren er ledig.

Tidligere livs terapi
Noe av det mest unike ved Hilja som åndelig veileder er at hun jobber mye med det hun kaller «past life traumeterapi» og også traumeterapi i forhold til hendelser fra nåværende liv.

− Jeg tror på og har fått bevist at våre tidligere liv påvirker oss i dette livet. Jeg har blitt kontaktet av mange som har forskjellige plager i dette livet, og det har vist seg at det henger sammen med hva de har vært i forrige liv.

Et eksempel hun nevner er en klient som gikk mye i søvne fra soverommet og var helt hysterisk om natten, banket på vegger og ville gå ut. I terapien med Hilja dukket det opp noe ganske spesielt:
− Det viste seg at denne personen var den første afrikaner som ble tatt fra Afrika for å jobbe som slave i Amerika. Hun ville gå ut av soverommet fordi hun følte seg innestengt, og begge vi to så at sjelens historie var å bli transportert fra Afrika til Amerika i en båt, forteller hun.

Etter behandlinger sover denne damen godt i fred og ro, uten å gå i søvne. Lignende eksempler fra klienter som sliter enten med søvnvansker, angst eller andre ting har hun flere av. Ofte dukker det opp en del spennende historier og traumer fra fortiden.

− Forrige liv påvirker dette livet, det er sjelens reise. Dette er noe jeg renser slik at personen får et bedre liv. Jeg kaller det «past life traumeterapi» og det består av fem behandlinger. Og jeg gjør det fjernt, så kunden sitter eller ligger i ro hjemme, så kobler jeg meg på klienten for å se hvordan det var i deres forrige liv. Veldig ofte ser klienten seg selv i et filmklipp fra forrige liv. Når jeg renser og gir en oppgave til klienten, blir man på en måte venn med det livet man levde i det forrige livet, sier Hilja.

Nestekjærlighet og medmenneskelighet er noe «Englehviskeren» Hilja setter veldig høyt i sitt arbeid som veileder og terapeut. Hun er også utdannet dyrepleier og healer både mennesker og dyr.

Anbefaler rens før healing
Hilja mener at man får best effekt av healing dersom man gjennomgår en rens først – spesielt en energetisk eller spirituell rens, men også en fysisk innvendig av kroppen dersom hun oppfatter at det er nødvendig.

− Du har syv chakraer i kroppen, fra rotchakra til kronechakra. Energien i chakraene må flyte fritt fra føttene til hodet hele tiden. Hvis noen av dem er tette eller i ubalanse, så blir du syk. Når de er tette, har de samlet en god del skadelig energi. Da må jeg åpne disse chakraene først og heale dem etterpå. Jeg pleier å snakke om energiklumper som er en skadelig energi. Så kan jeg med mine evner si til denne knuten at «nå må du ut».
En helrens er fem behandlinger etter hverandre. Da må man også gjøre oppgaver og Hilja sender deg noen orakelkort der du også får noen oppgaver å gjøre og du skal skrive litt for deg selv om dine opplevelser. Etter en slik rens ber hun alltid klienten om å drikke masse vann, minst 1,5 liter. I tillegg ber hun klienten fokusere på fargen hvit i et par dager etter rensingen – spesielt i form av maten de spiser og klærne de går i.

− Hvis man ikke drikker vann, så vil den skadelige energiknuten (for eksempel i hjertet) tenke at «nå kommer det ikke vann, så jeg trenger ikke dra her ifra likevel – jeg kan bare flytte meg litt». Og så setter den seg et annet sted i kroppen, sier hun.

Hvis en person ikke får effekt av rensingen, spør Hilja: «Har du drukket nok vann? Har du fokusert på hvitt? Er svaret nei, sier hun at de ikke kan forvente noen effekt.

− Men når du gjør som jeg sier, får du et fantastisk liv etterpå. Jeg kopierer ikke andre, jeg gjør det på min måte. De som gjør som jeg sier får et veldig godt liv etterpå, smiler Hilja. Hun sender oss flere gode referanser og tilbakemeldinger fra kunder som er fornøyd med hennes veiledning, traumeterapi og rensing. Det er tydelig at hun har hjulpet flere mennesker med å få et bedre liv, allerede fra året hun startet (2016). Så dette lover godt.

Varsom og jordnær med psykiatri
Siden Hilja har 16 års erfaring som psykiatrisk sykepleier, har hun blitt god til å skille mellom hva som er psykiatriske symptomer og hva som er friske symptomer hos ulike klienter – i forhold til hvordan de kommuniserer og hva de uttrykker.

Noen ganger har hun blitt kontaktet av personer som virker psykisk ustabile eller syke, og da plukker hun dette raskt opp. Når hun merker at det er nødvendig med psykiatrisk eller psykologisk hjelp, vil hun lede veiledningen mot jordnære og praktiske tema og mindre rundt åndelighet. Så vil hun også etter hvert og på en myk måte anbefaler en annen type profesjonell hjelp (lege, psykolog, psykiater) eller at hun tilbyr seg å be for personen.

− Jeg kan ikke snakke om åndelighet med en person som er psykisk ustabil. Når man har psykiske problemer, er det ikke bra å mate med åndelighet til denne personen. Jeg kan se hvem jeg kan snakke om åndelighet med og jeg vet når jeg må slutte å snakke om åndelighet. Veldig mange som jobber innen åndelighet kan skade mennesker. For hvis jeg møter en meget psykotisk person som tror at hun er en engel, da må jeg ta ansvar for den personen – da kan jeg ikke snakke om åndelighet, fordi bakgrunnsproblematikken er psykiatrisk. Da kan jeg ikke snakke om at jeg kan rense deres forrige liv, fordi den personen kan jo bli meget ustabil etterpå. Det kan jeg ikke ta ansvar for.

Hvis en person sier: «Jeg har demoner i meg» eller noe lignende, så prøver Hilja å hjelpe personen på en litt annen måte enn å blande åndelighet inn i samtalen.

− Da er jeg medmenneske. Jeg er veldig opptatt av nestekjærlighet. Da er jeg medmenneske, ikke åndelig veileder, sier Hilja.

Profesjonelt kaller hun seg «Englehvisker», et navn som speiler at hun er veldig opptatt av å formidle budskap fra både engler og erkeengler. Hun leder en gruppe på Facebook som heter «Hiljas åndelig hjelp og støtte. Du behøver ikke å gå alene». Hver dag får hun opp et navn blant medlemmene i gruppen som får tilbud om lesning med orakelkort. Da føler hun det er engler som tar kontakt med henne. Da er det fritt frem å si «nei takk» om man ikke ønsker det, men det forventes at man svarer ja eller nei.

Artikkelen fortsetter under bildet

Med 16 års erfaring som psykiatrisk sykepleier, har Hilja blitt god til å skille mellom hva som er tegn på psykiatri og hva som er friskt hos ulike mennesker – i forhold til hvordan de kommuniserer og hva de uttrykker.

Orakelkort, ikke tarot
Hilja bruker kun orakelkort og englekort i sin veiledningspraksis, ikke tarotkort. Dette har hun litt meninger om, og hun sier at hun jobber litt annerledes enn mange andre åndelige veiledere. 
− Jeg har blandet sammen 32 kortstokker som jeg har i fem store bunker. Så tar jeg en bunke og spør personens guider: «Vis meg de kortene som hjelper denne personen». Så hopper det opp et kort derifra. Så tar jeg neste bunke og gjør det samme, og slik fortsetter jeg helt til jeg får beskjed fra guidene om å stoppe. Vanligvis sender jeg fem kort i gangen, sier Hilja. Deretter veileder hun kundene over telefon eller eventuelt via Messenger (Facebook). 
Hjemme har hun over 200 kortstokker med orakelkort og englekort, men hun bruker ikke tarot.

− Jeg lager min egen vei. Det er veldig viktig for meg. Jeg snakker om min sannhet, ikke andres sannhet. Og min sannhet er at tarotkort har mye negativ energi, så de passer ikke for meg. Jeg vil gjøre alt i kjærlighetens navn. Jeg har fått kritikk for at jeg gjør ikke slik som de andre gjør. Men det er akkurat hele poenget. Erkeengelen Gabriel prøver å lære oss at vi er ikke kreative hvis vi kopierer andre, sier hun.

Personlig regner Hilja seg som kristen og hun har en del Jesus-figurer og Jomfru Maria figurer hjemme, men hun er veldig åpen, liberal og tolerant ovenfor andre menneskers spirituelle tro og andre religioner. Hvis hun kunne velge helt selv, ville hun plukket det beste fra alle verdens religioner og samlet alt i ett.

− Alle religioner har sine gode ting. Jeg ville laget en blanding, på en måte. Jeg respekterer alles tro. Jeg vet i hjertet hva som er min sannhet, men jeg kan snakke med buddhister og hvem som helst. Det viktigste for meg er at klienten får hjelp. Jeg vil spre godheten om at alle er like mye verdt, uansett hva de tror, smiler Hilja.

Kontakt «Englehviskeren» Hilja:
Ønsker du kontakt med «Englehviskeren» Hilja Aino Saikkonnen, finner du henne på Facebook Messenger eller du kan sende en e-post til hiljaaino@gmail.com. Meld deg eventuelt inn i den private Facebook-gruppen «Hiljas åndelig hjelp og støtte. Du behøver ikke å gå alene». 
Du kan også kontakte henne på 829 95 877 (kr 26 per min)
eller på 21 05 87 77
Les mer på veiledertjenesten

Trykk på bildet for å se om Englehviskeren er ledig.

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode