Skip to main content

Den skeptiske klarsynte

Charlotte er naturlig klarsynt og energiarbeider. Med sine evner trenger hun ikke hjelpemidler, men bruker gjerne kort om du vil. Charlotte fungerer som et mellomledd mellom den åndelige verdenen og vår verden, og taler med de som er gått bort og med dine åndelige hjelpere.

Klarsynte Charlotte Hukvari (47) er født på Lørenskog utenfor Oslo, men vokste opp på Sofiemyr. Moren var operasangerinne og faren jobbet som kormester i operaen. Hun er utdannet lærer, har en bachelor i teatervitenskap, engelsk litteratur og film. I tillegg tok hun pedagogikk og jobbet som lærer i 13 år både på barne-, ungdomsskole og videregående. Hun har ikke barn selv, og privatlivet sitt omtaler hun som «uavhengig». Hun jobber som tekstforfatter, sanger og skuespiller.
– Jeg har jobbet ca. 3,5 år på teletorget i Norge og 18 måneder i Australia, i tillegg til at jeg da hadde klienter hjemme hos meg, noe jeg synes kunne bli litt kleint, forteller hun om sin bakgrunn.

Når jeg spør henne om det var noe i oppveksten som har påvirket henne til å bli den hun er i dag, bryter hun nærmest ut i latter. Noe hun for øvrig gjør ofte.

Du kan jo spørre meg om det ikke var noe! Det har jo ikke vært noe annet siden før jeg ble født. Ikke bare tok det tid før mine foreldre fikk barn, de mistet også en sønn før jeg ble født. Det var på den tiden hvor man ikke snakket om mental helse eller om kvinnesak, og menn ikke fikk lov til å ha følelser. Du kan jo tenke deg hvor mye man snakket om noe som helst i den familien og i det huset. Det var ikke så mye plass til å være seg selv. Det har utfordret meg til rett og slett å sette pris på sannheten fordi jeg ser så godt hvor mye lenger man kommer med det enn med stillhet. Min far var ungarsk, men jeg vokste opp her i Norge. Det at han opplevde mye, gjorde at jeg har skjønte at det ikke er så vanskelig å flytte til andre land. Jeg kom til tilbake til Norge i 2015 etter å ha bodd tre år i Hellas og 14 år i Australia, forteller hun.

Faren til Charlotte var veldig interessert i alt som ikke var «standard». Han var av den smarte typen. Han hadde interesse for ting som ikke var oppklart eller opplagt, mysterier og var skikkelig kryssordfan. Han funderte også veldig mye på hva som var ute i verdensrommet. Moren mente hun var klarsynt, men noen venner som lo av henne da hun fortalte om dette, gjorde at hun ikke utviklet evnene sine etter dette.
– Det var jo den generasjonen som ikke fikk lov til å være seg selv. Spesielt ikke kvinner. Det ligger nok noen klarsynte gener hos meg, men nå har jo jeg gått ganske langt forbi genene i familien, men det er noe jeg selv har valgt å gjøre, sier Charlotte.

Kreativ og fleksibel
Når jeg ber henne beskrive seg selv og sine personlige egenskaper, kommer svaret resolutt etter en kort latterbølge.
– Hvilken mennesketype kan jeg velge mellom her da? Jeg er av den temmelig kreative typen, men liker å ha beina godt planta på bakken. Jeg er veldig fleksibel, men også temmelig direkte når det trengs. Men på samme tid er jeg også medfølende. Jeg er veldig forståelsesfull, til tider litt for forståelsesfull. Jeg har måtte lære meg å si nei og fy! Det er slik jeg er som person. Som skuespiller og lærer har jeg jo ikke noe valg heller. Jeg kan være utadvendt, men også veldig privat. Hvis det er noe som er verdt å snakke om, så gjøre jeg det, forteller hun.

For Charlotte er sannhet og innsikt viktig, og uten disse ingrediensene blir det vanskelig. Slik som hennes foreldre vokste opp og den påvirkning det ga henne, samt påvirkningen fra samfunnet, har gjort at hun har valgt både venner, kjærester og partnere ut fra dette mønsteret. – Det har jo gått opp for meg senere i livet at ikke absolutt alt har vært riktige valg. Det at man får ordentlig opplæring tidlig i livet uten at ting dekkes over, synes jeg er veldig viktig. Du baserer alle avgjørelser lenger ute i livet på det du lærte som liten. Det formelig lyser generasjon X av dette. Innsikt er viktig fordi at hvis man ikke forstår, trår man ofte feil og det kan skade andre. Hvis du har nok mot til å lære deg til å forstå, så gå i den retningen. Du kommer så mye lenger. Her må man også bruke hjertet, ikke bare hjernen, mener hun.

«Jeg lever i den troen etter å ha jobbet på teletorget en stund
at de fleste faktisk blir den de allerede er.»
Charlotte Hukvari


Ville se mer av verden
Latteren sitter fremdeles løst etter hvert som spørsmålene kommer. Når jeg spør henne om det er noen viktige hendelser som kan ha påvirket henne i livet og ført henne dit hun er i dag, tar hun frem en rekke ting. Kort sagt føler hun at livet har gått litt i ring.
– Jeg flyttet fra Norge fordi jeg ville se hva mer som finnes der ute. Jeg fant en kjekk greker og flyttet til ham. Etter tre år i en gresk landsby fant vi ut at dette ikke var greia – man kom jo ikke lenger. Min mor gikk bort da jeg var 13 år. Hun hadde slitt med sitt. Det å bo i Norge på den tiden for en person som meg, som er veldig kreativ, var som å bo i et kott. Min far fikk sitt å stri med etter han mistet sin kone og måtte ta vare på en 13-åring. Da jeg ble voksen nok, ville jeg flytte for å finne ut hva mer vi har på denne planeten. Det ble nok en del feil undervis – som det jo gjerne blir i den alderen. Det endte med at jeg flyttet til Sydney med den greske kjæresten for å få en utdannelse. Vi skjønte jo etter hvert at det ikke var noen vits i å sitte på en gresk øy og kukelure. Det å kjøpe kuer når du er 25 år er egentlig ikke tingen. For meg har den ene tingen ledet til andre, som har ledet både til den tredje og fjerde. Derfor trenger vi klare retningslinjer, og du må få vite sannheten når du vokser opp. Hvis ikke kommer du til å ende opp med å ta avgjørelser som sender deg rundt i ring. Men på den andre siden kan det jo også være en del som trenger denne ringen for å bli seg selv. Så ingenting er så galt at det ikke er godt for noe … Jeg lever i den troen etter å ha jobbet på teletorget en stund at de fleste faktisk blir den de allerede er. Det er bare lagene som skal skrelles av etter hvert. Noe av det vanskelige vi gjør i livet er å miste biter av oss selv, men det er ikke nødvendigvis biter av oss selv vi mister, det er ting som er pålagt oss, innflytelse, ting vi har lært som vi må avlære. Og så står man der, litt naken og sårbar, og legger merke til at man fremdeles er seg selv. Det er ikke noe man har mistet, man har bare lagt bort de tingene som ikke er en selv. Det tar litt mot å se på seg selv og faktisk sette pris på det.

Charlotte har ikke møtt noen som ikke har evner. Dette er slik vi er laget. Du kan alltid utvikle evnene hvis du vil, mener hun.

En helt annen verden
Når jeg spør henne om det har vært noen viktige mennesker i livet hennes som har påvirket henne til å bli den hun er i dag, kommer latteren som vanlig først før hun får tenkt seg litt om.
– En gang i tiden ville jeg sagt ja, men ikke nå lenger. Det er ikke nødvendig å se opp til folk. Jeg har ting jeg setter stor pris på i kunstnerverden. For mange år siden var jeg fan av Madonna fordi hun var veldig tydelig som kvinnefigur. Jeg trenger ikke være fan av henne lenger, men jeg setter fortsatt stor pris på alt hun har gjort. Det tar lang tid å komme til det punktet, men jeg setter ganske stor pris på mine foreldre og det de har gått gjennom. Min far flyktet sammen med sin bror tvers gjennom jernteppet i Øst-Europa midt i januar etter den russiske invasjonen i Ungarn i 1956. Min mor utdannet seg som operasanger i Østerrike hvor hun traff min far. Hun ble en ganske kjent operasangerinne i Norge. Jeg setter stor pris på alt det de har vært gjennom, også det som man ikke vet om hvorfor ble som det ble. De vokste jo opp i en helt annen verden enn det jeg gjorde. De har ikke fått sett den verdenen, men jeg har fått sett litt av deres. De prøvde først å få barn da de var langt opp i 30-årene, hadde flere spontanaborter, og mistet en sønn som bare ble to uker. Som menneske setter jeg pris på alt det harde de har gått gjennom. Det har jo gjort at vi har lært noe om hva vi ikke skal gjøre, forklarer hun.

Naturlig klarsynt
Charlotte omtaler seg selv som naturlig klarsynt. Men det er bare en liten bit av det hun er. Hun har mange andre evner også. Som regel bruker hun kort. Det er rett og slett en metode for å «lese» energi.
– Det er en litt «høyoktan» energianalyse. Hvis noen spør meg om hvorfor «Lise» ikke liker meg lenger, da må jeg hekte meg på «Lise» og finne frem til hennes energi og bevissthet. Deretter må jeg analysere hva som foregår hos «Lise» og så forklare dette til den personen som spør på en måte som gjør at kunden forstå dette. Kortene fungerer som en dataskjerm og hele universet er min datamaskin. Det er voldsomt mye analyse av energier her, forteller hun.

Trykk på banneret for å se om Charlotte er ledig.

Charlotte har ikke møtt noen som ikke har evner. Dette er slik vi er laget, mener hun. Noen vet de har disse evnene, noen vet ikke at de har dem, noen vil ha dem og noen vil ikke ha dem.
– Du kan alltids utvikle evnene hvis du vil. Men sånn som det fungerer, så har du flere typer energisk kropp lag på lag. Du har flere åndelige, du har den elektroniske, den fysiske, den følelsesmessige, den mentale, den høyere mentale kroppen, og så videre. Den elektroniske kroppen fungerer litt som en antenne. Den bare tar til seg og sender ut vibrasjoner. Disse energisentrene i kroppen som finnes rundt deg, fungerer som et slags maskineri som leser andre vibrasjoner og overfører eller oversetter dem, men den menneskelige hjernen og bevisstheten er ikke alltid like flinke til å ta imot denne overføringen eller oversettelsen, så den oversetter det en gang til. Det er litt som et eple – du kan ikke forstå hva et eple er før du har opplevd det. Vi fungerer som en enhetlig antenne. Du tar imot og sender ut energi, vibrasjoner og bevissthet. I en bok jeg har skrevet, men ikke gitt ut, forklarer jeg meg selv som den skeptiske klarsynte fordi jeg har en skepsis. Hvis du viser meg et merkelig lys som henger på himmelen, betyr ikke det at jeg automatisk tror at dette er en UFO. Da skal jeg kunne forklare det for meg selv først. Det gjelder å legge merke til energien man sender ut – og det må man tillate – det kommer ikke bare til å skje av seg selv. Man må tillate og føle ting. Du føler med hele kroppen, men du må da ha – kall det en katalog av opplevelser og ting du har følt som du kan sammenlikne med og finne det riktige. Kort sagt handler det om at du er magneten og antennen som tar til deg det du trenger å analysere. Folk skjønner jo ikke alltid hvorfor de blir så sliten av mange mennesker rundt seg. Det er fordi det skjer ting mellom dem på det energetiske planet. Det gjelder da å forstå hva det er du føler, så analyserer det og deretter forklare det. Du må bruke flere deler av deg selv, forteller hun.

Reikilærer
Charlotte begynte å meditere sammen med en gruppe hun fant da hun bodde i Sydney. Da begynte ting automatisk å åpne seg. Hun hadde meditert da hun bodde i Hellas, men dette var et steg høyere fordi det er mer enn syv meditasjoner i én. I Australia ble hun reikilærer, så hun har en del bakgrunn med energiarbeid. både med å sende ut og å ta inn energier.
– Jeg kaller dette min åndelige utdannelse. Men så er det disse kortene som jeg egentlig ikke trenger, men noen ganger går det rett og slett bare fortere. Jeg har valgt kortene The Faeries’ Oracle som er laget av Brian Froud. Jeg bruker den gamle versjonen fordi de nye er litt «mørke», som ikke nødvendigvis er feil. Men de gamle fungerer bedre for meg. Så har jeg funnet noe andre fantastisk kort som heter The Good Tarot som er laget av Colette Baron-Reid. De er veldig fine og hyggelige, men jeg bruker dem ikke som tarotkort. Jeg har egentlig ikke noe system på hvordan jeg bruker kortene, fordi kortene som kommer opp betyr sjelden det samme to ganger på rad. Det er som å se på en dataskjerm hvor tingene beveger seg av seg selv og man tar imot informasjon som må analyseres. Deretter må dette forklares.

Charlotte beskriver mange av kundene sine som søkende. De har fått øyene opp for noe, men trenger å få det forklart. Ganske mange av dem har også satt spørsmålstegn ved andres oppførsel og lurer på om det er de sin egen feil at de blir behandlet som de gjør. Det er det som regel ikke, mener hun.
– Det er greit å analysere både energisk og psykologisk hele situasjonen og vise dem at de har gjort A og B, mens den andre personen har gjort X og Y. De krasjer. Da klargjør jeg for dem hva de står oppi og sier fra at det ikke er din feil. Om det er din feil, kan vi alltids prøve å fikse det. Du har ikke mistet din verdi fordi du har gjort en feil. Andre kunder er de som vil vite om verden utenfor seg selv. Jeg har hatt en del som har ringt på grunn av kriser og krig og som lurer på hva som skal skje med oss nå. Det er også mye spørsmål om penger og kjærlighet for tiden. Det er en del som er ensomme og som trenger en hånd å holde i. Ikke fordi de trenger en partner, men fordi de trenger å bli sett. Vi er ofte de som sist blir kontaktet av ensomme som ikke har noen andre å snakke med. Det er enten kirken de drar til eller ringer en klarsynt når alt annet svikter. De ønsker rett og slett bare å bli hørt. Dette gjelder spesielt i den norske kulturen hvor folk låser seg inne og isolerer seg selv når de ikke trenger det og heller ikke tør å smile til folk på gata. Veldig mange av de jeg møter er ensomme mennesker midt blant masse andre. Derfor ønsker jeg mer godhjertethet, sier hun.

Som skuespiller er Charlotte vant til å by på seg selv. Foto: Privat

Kjærlighet, økonomi og fremtiden.
– Hva kan du hjelpe andre mennesker med?
Det handler mest om kjærlighet, økonomi og fremtiden. Mange ønsker også å få vite hvor de er på vei. De skjønner ikke hvorfor de ikke kommer noen vei. Det er fordi du åndelig står ved et trafikklyskryss og venter på at det er din tur til å kjøre fremover. Det er ikke så mange som ringer angående strømprisene, de ringer mer og lurer på de tingene som strømprisen påvirker. Det er en del som lurer på om de får en jobb snart, får jeg bedre lønn snart, finner jeg en ny leilighet eller er det helt feil nå. Mange har dårlig tro på økonomien for tiden og lurer på hva de de skal gjøre med det. Helse er det også mange som lurer på. Jeg er ikke utdannet lege, men jeg kan «se» problemene der de er. Jeg kan ikke gi en diagnose, men fortelle hvordan det føles, hvordan det beveger seg, hvordan det lukter og ser ut, og så kan man trekke sin egen konklusjon. Jeg pleier å si til folk som ringer inn med helseplager at de må gå til lege, men jeg kan også si hva som dukker opp hos meg, om det være seg problemer med skjoldbruskkjertelen eller mangel på vitamin K. Helse kan jeg gjerne hjelpe med, spesielt mental helse. Men som sagt, min utdannelse er som lærer, skuespiller og sanger. Jeg kan ikke gi informasjon som sender folk i helt feil retning heller.

Gir alltid ærlige svar
Hva er det viktigste for deg i relasjon med kunder?
At de forstår at jeg forstår dem, kort sagt. Det er jo hele poenget med å ringe et annet menneske. De får alltid et svar av meg.

Hva kan kundene dine forvente av deg?
At de får et ærlig svar. De kan også forvente at jeg ikke har peiling på hvem de er. Jeg prøver aldri å finne ut hvem det er som ringer meg. Jeg har jo selvfølgelig taushetsplikt og følger den.

Har du opplevd noe som er morsomt med en kunde?
Jeg har noen som stadig ringer meg opp, igjen og igjen og igjen, for å fortelle meg at det jeg sa ville skje, faktisk skjedde. Det er jo selvfølgelig hyggelig. Det er jo søtt når noen ringer tilbake for å takke meg for at jeg fant et smykke de hadde mistet og betaler for det.

Hvordan takler du alvorlige spørsmål om død eller alvorlig sykdom?
Det må man takle med medlidenhet og medfølelse. Det beste er alltid å spørre først om de egentlig vil snakke om dette eller om vi bare skal la det ligge. Hvis noen ringer meg og spør om «onkel Halvor» snart kommer til å dø, kan jeg fortelle dem hva jeg tar til meg energisk. Det er opp til innringeren. Enkelte mener man ikke skal snakke om dette, men dersom kunden spør, da svarer jeg. Trenger de ikke denne informasjon, ville de heller ikke spurt. Noen har for eksempel en arvesak gående og lurer på når dette er over.

Hvis du skal gi ett generelt råd til andre mennesker, hva vil det være?
Vær ærlig med medfølelse – og vær empatisk ærlig. Hvis man ikke er empatisk ærlig, kan man virkelig ødelegge eller spenne beina på folk og den situasjonen de prøver å komme seg ut av.

Har du en tro – religiøs, tror du på skjebnen, åndelig, spirituell, eller annet?
Jeg er åndelig spirituell. Jeg kan ikke være religiøs. Fordi det mønsteret der stemmer ikke med alt det jeg ser. Men dersom religion er det som hjelper deg, er det selvsagt dit du skal gå.

Hva tenker du om fremtiden på kort og lang sikt?
Det er store endringer på gang. Det kommer til å bli en ny tankegang om mye i tiden fremover. Det er mye gammelt som kommer til å bli presset opp i lyset. Etter 2-3 år med pandemi vil vi ikke ha mer dritt nå. De som skaper den dritten med krig og rasisme vil måtte svare for seg. Vi har fått nye øyne å se ting med. Det medfører at vi tenker annerledes, føler annerledes og vil noe annet som er mye mer konstruktivt. Jeg tror nye generasjoner vil ta bedre vare på planeten vår.

Hva er drømmen din? Har du nådd målet ditt? Eller strekker du deg stadig mot nye mål?
Du er jo ikke ferdig selv om du har nådd et mål. Målet er vel egentlig både å utvikle meg mer og se hvor ekstraordinær jeg kan bli, samt få med meg så mye som mulig om hvordan ting rundt oss faktisk fungerer. I tillegg få sannheten opp i lyset på en god måte.

Har du lest noen bøker eller sett en film som betyr noe spesielt for deg?
Jeg har lest masse bøker! Noen av mine favoritter er Harry Potter, Lord of the Rings og The Hobbits, men det er mange flere. Når de gjelder filmer, så er det jo selvsagt Harry Potter og Lord of the Rings, samt Star Trek. Og selvfølgelig Poirot og Miss Marple.

Hvordan var det å «gå ut» med det du driver med første gang?
Jeg bodde i en helt annen verden da. Det var lettere å snakke med fremmede enn med venner. Folk kan lett bli litt redde og tro at jeg skal dømme dem som de dømmer seg selv. Det er mye lettere dersom man bor et sted hvor slike ting ikke bare er ønsket, men normalt.

Hvordan tror du dine venner ville beskrive deg med tre ord?
Kreativ, ressurssterk og sårbar. Jeg er både snill og direkte, men jeg liker ikke ordet snill fordi det ofte oppfattes som om man føyer seg.

Nevn tre ting som du er veldig stolt over å ha gjort?
Jeg startet og drev mitt eget teaterselskap ved siden av fulltidsjobb som lærer da jeg bodde i Australia. Jeg er stolt av å ha fått til så mye som jeg har i livet uten særlig hjelp, samt at jeg rett og slett har klart å holde hodet over vann. Jeg er også stolt av å ha lært å sy og spille piano uten lærer.

Hva vil du si er din beste egenskap?
Å se folk – se at de er der.

Hva gjør deg skikkelig glad og forbannet?
Jeg blir skikkelig glad når folk har fått litt liv i seg og skjønner at de er mer verdt. De ser at det er en vei fremover. Jeg blir ikke glad når noen bruker andre. Ren og skjær egoisme, der er ikke jeg med. Jeg liker heller ikke kujoner og feige folk. Feiginger forårsaker at alle andre må gjøre mye mer arbeid, avslutter hun. Og ler litt.

Trykk på banneret for å se om Charlotte er ledig.

Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode