Skip to main content

Bjørg Fransisca Søreide (70): Livsveileder, spirituell veileder, medium og healer

Bjørg Fransisca Søreide (70) er livsveileder, spirituell veileder, medium og healer. Hun var en av de aller første i Norge som begynte på teletorget. Her har hun jobbet som klarsynt tarotleser helt siden begynnelsen av 1990-tallet. Hun har også vært aktivt med på de fleste alternativmessene siden starten.

Bjørg Fransisca Søreide (70) vokste opp under trygge og gode omgivelser i Austevoll, en øykommune i ytre Midhordland i Vestland fylke. Faren var sjømann og moren var hjemmeværende slik det pleide å være den gangen.

– Vi var 4 barn, og vi vokste opp med nærhet til den mektige naturen på Austevoll. Vi var mye ute i båt og vi gikk mye på ski, og ellers lekte jeg mye rollelek. Jeg vil si jeg har hatt en spennende oppvekst og er veldig glad for å ha fått vokse opp så nært naturen. Dagene var jo ikke lagt opp til masse barneaktiviteter slik som det er nå. Vi hadde kun søndagsskole og barneforeningen, men jeg kan likevel ikke huske at jeg noen gang kjedet meg. Det var et veldig spennende liv, sier hun.

Har sett ting siden hun var liten
Helt fra Fransisca var liten har hun hatt evnen til «å se ting», og om nettene kunne hun være veldig redd fordi hun så døde som gikk rundt i huset og som kunne komme inn gjennom lukkede dører.
– Jeg kunne også vite om folk kom til å dø eller om de hadde en sykdom. Det var dører som åpnet seg og lys som gikk av og på. Jeg snakket mindre og mindre om det fordi ingen egentlig snakket om slikt på den tiden. Jeg har en halvbror som jeg ikke visste om og som det ikke ble snakket om, men jeg gråt masse og ønsket å treffe ham. Han var eldre enn meg og kunne beskytte meg, så jeg ville at han skulle bo hos oss. Men jeg fikk bare høre at dette var fantasi – selv om han eksisterte. Jeg fikk en barnebibel og leste om djevelen og sånt, og jeg spurte mye om dette med kampen mellom David og Goliat, om det ikke var en synd å drepe. Jeg var nok en som funderte mye over livet som ung, hvordan ting hang sammen og hva som skjedde etter at man var død. Var det sånn at du ble liggende i jorden, eller hentet Jesus deg opp? Kunne man ikke grave opp de døde og sjekke om det var sant? Dette var tanker jeg hadde mye av som liten. Jeg er født i 1950 og det var jo ikke noe man snakket åpent om på den tiden. Mange opplevde unormale ting, men ingen stod frem og snakket om det, forteller Fransisca.

Bjørg Fransisca Søreide er 70 år, men selv om hun er pensjonist, holder hun linja åpen og er like tilgjengelig som før.

Begynte å studere psykologi
Fransisca beskriver seg selv som er et menneske som liker å leve et fredelig liv. Hun har tatt mange utdannelser, blant annet som vindusdekoratør, og hun er utdannet barnepleier i København.
– Jeg likte meg veldig godt i Danmark, så der ble jeg boende i flere år. Jeg åpnet blant annet en motebutikk i København som jeg drev, men etter noen år reiste jeg tilbake til Norge.

Da Fransisca kom hjem til Norge igjen, tok hun videregående skole på nytt og begynte deretter på universitetet hvor hun tok grunnfag i psykologi.

– Jeg hadde bestemt meg for å bli psykolog. Men jeg ombestemte meg underveis og begynte med astrologi i stedet. Jeg følte det var mye mer direkte. Astrologien ga meg mange flere direkte svar. Det var ikke som med psykologien. Det ble veldig mye teori på universitetet og mye av det synes jeg var uinteressant, så jeg sluttet. Sammen med en venninne åpnet jeg en alternativ bokhandel i Bergen i 1988, forteller hun.
Som en av de første i Norge begynte Fransisca på teletorget som spådame tidlig på 1990-tallet i Teletopia, som nå er SanaVia.

– Jeg gikk på kurs for å lære tarot. Jeg kjente igjen kortene med en gang: Med det mener jeg at jeg hadde lært meg å bruke kortene i et tidligere liv. Jeg tror på reinkarnasjon og er helt sikker på at jeg har jobbet med slike kort før. Jeg gikk på alle alternativmessene og på spåkafeer som fantes. Jeg var nok den første som var på en spåkafé i Bergen. Det var mange som ble invitert, men som ikke turte å vise seg frem som spådame eller spåmann. Men etter hvert ble det veldig populært. Og forresten så har jeg utdannet meg til kunstterapeut i tillegg. Det vil si at jeg kan lese hvordan den som har laget et bilde har det og hva som vil skje med denne personen, forklarer Fransisca.

Spirituell person
Mange som bruker teletorget forbinder det ofte med spådamer og spåmenn, men slik er det ikke alltid. Vi spør derfor Fransisca om hun selv vil definere seg som en tradisjonell spådame.
– Nei, det er ikke akkurat det jeg er. Jeg vil heller kalle meg selv for en spirituell person. Når jeg bruker kortene er det nesten som å skru på en kanal som fører til en kanalisering. Det er jo en del ting i livet vårt som er forutbestemt og som vi skal oppleve for å vokse som mennesker, så jeg spår ikke i lang tid fremover, men mer hvor du er i livet nå og en periode fremover. Jeg får inn folks følelser, men kan også oppdage om de har sykdommer. Jeg går ikke inn på folk uten tillatelse. Det er uetisk, mener hun.

På en messe en gang, møtte hun en dame som hadde kreft uten at Fransisc visste det.
– Jeg skulle legge kort til henne, men fikk helt grusomme smerter i magen. Jeg var helt blek i ansiktet. Jeg beklaget til kunden, og da fortalte hun at det var slik hun også hadde det. Hun hadde nemlig underlivskreft. Dette skjer ofte når jeg jobber. For eksempel kan jeg få vondt i ryggen eller et kne alt ettersom hvilke plager kunden har. Men det forsvinner etter at readingen er over.

Sprek pensjonist
Selv om dette er jobben hennes, gjør hun mange andre ting som hun liker. Det spirituelle er bare en liten del av livet til den spreke pensjonisten.

– Selv om jeg er 70 år, så betyr ikke det at jeg ikke kan jobbe. Denne jobben kan jeg holde på med til jeg er 90 år hvis jeg vil. Men det kan godt hende at jeg vil begynne å gjøre noe helt annet også. Jeg liker denne jobben og synes det er spennende. Jeg liker godt å kunne jobbe selvstendig. Da føler jeg meg mer fri. Jeg kunne ikke tenke meg å bare gå rundt og ikke gjøre noe, jeg liker å jobbe. Og jeg har mange planer for fremtiden dersom helsen holder.

– Hvem er kundene dine?
Det er alle slags mennesker, det er ingen spesielle grupper. Jeg har fortsatt mange av de samme kundene som jeg hadde da jeg startet i Teletopia. Disse har jeg jevnlig kontakt med.

– Hva er det du kan hjelpe folk med?
– Det er mye forskjellig, men folk spør ofte om jobb, økonomi, familie og selvfølgelig kjærlighet. Når det gjelder kjærlighet går det mye på om det blir ham eller ikke. Jeg føler at kundene lytter til mine råd, men vi mennesker er jo laget slik at vi gjerne vil prøve ut selv og se om det fungerer. Og vi vokser jo på livserfaringer, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Alder og stjernetegn
Når en kunde ringer til Fransisca, spør hun alltid først om stjernetegnet og hvor gammel vedkommende er. Deretter begynner hun å legge ut kortene.
– Det er ikke slik at jeg prøver å oppnå noen spesiell tillit, det blir som det blir, så jeg tenker ikke så mye på det å bygge en relasjon. Etter at jeg har lagt kortene, kan kunden komme med spesifikke spørsmål. Generelt fokuserer jeg på hvilke muligheter vi har i livet. Man kan ikke kaste bort tiden med å tenke på at vi engang skal dø, sier Fransisca, som tror på reinkarnasjon og at vi kommer tilbake her på jorden i en ny kropp.

Vi blir nysgjerrig, og spør henne om man selv uten å ta en regresjon kan føle at det er noe som tiltrekker en fra et tidligere liv.
– Ja, så absolutt. Jeg har vært på steder der jeg har kjent meg igjen og kunne fortelle nøyaktig hvor ting lå uten at jeg hadde vært der før. Det kan også være steder der man ikke har lyst til å reise, som man rett og slett føler motstand mot. Jeg snakker også ofte med folk som er døde, noe jeg har gjort hele livet. Jeg kan kommunisere med dem og gi beskjeder videre til kunden. Så jeg jobber også som medium, forteller hun.

Spår meg
Mens jeg snakker med Fransisca tar hun frem tarotstokken sin og stokker kortene nøye. Den har fulgt henne i 38 år og bærer preg av å være slitt, men det er en flott kortstokk. Når hun holder på å stokke kortene, faller det plutselig ut et kort. Hun sier at kortet er ment til meg, og jeg griper sjansen og ber henne fortelle hva hun ser. Det første hun gjør er å spørre meg hvilket stjernetegn jeg er og alderen min. Jeg har aldri truffet Fransisca før nå hjemme hos henne i Fredrikstad i forbindelse med intervjuet, så hun kan neppe vite mye om meg.

– Her hos deg ligger det masse muligheter i livet ditt. Du er veldig kreativ, mer kreativ enn den kreativiteten du får brukt nå, og så tenker du mye på økonomi. Du står i en valgsituasjon i livet ditt. Det går på økonomi, sikkerhet og trygghet. Du bekymrer deg litt, men det ligger nye veier foran deg som er viktige. Det ligger noe foran deg som betyr lykke og som er positivt. Det går veldig bra på kjærlighetsfronten, men du er en person som trenger mye sjelero. Du er glad i naturen og fredelige folk. Du er også en diplomatisk type som tenker mye. Du bør heller mediterer fremfor å tenke så mye, sier hun.
Jeg blir stille. Hun snakker veldig rolig når hun «leser» meg, men det er ikke annet å si enn at hennes korte reading var spot-on.

Fremtiden på kort og lang sikt
– Hva tenker du om fremtiden på kort og lang sikt?
– Nå er vi jo inne i en veldig stor forandring på grunn av koronasituasjonen, så jeg tenker at vi må åpne opp for at ikke økonomien skal skades. Og folk glemmer jo etter hvert, slik som med spanskesyken og krigen. Jeg tror også at det skjer en stor endring med alle religionene vi har. Etter hvert vil alt gå over til å bli én religion. Folk begynner mer og mer å tro på det samme. Jeg tror også at man vil begynne å tro på at det finnes liv andre steder enn i vårt eget solsystem. Jeg ser utenomjordiske skapninger og sendebud som kommer med informasjon til meg eller andre som jeg skal formidle, forteller Fransisca, som er stolt av at hun har klart å forsørge seg selv gjennom denne jobben, selv om mange har sagt at det ikke går an å leve av dette.
– Men jeg hadde troen på at det kunne gå an!

– Hva er dine beste egenskaper?
– Det må være at jeg har en veldig god evne til å glede meg over livet. Jeg føler meg ofte lykkelig uten grunn, spesielt når jeg er ute i naturen ved havet. Jeg trives veldig godt i mitt eget selskap, sier hun.

Folk må slappe mer av
De fleste av oss er rammet av tidsklemma. Fransisca er opptatt av at dette skal vi ta på alvor og gjøre noe med – vi må lære oss å slappe av!
– Det er så mange krav i samfunnet i dag. Alt skal liksom være så perfekt hele tiden. Vi ser jo aldri på reklamer at folk er slitne. Det er liksom lagt opp til at vi alle utad skal være så vellykkede på alle plan. Når folk legger ut ting på Facebook er det det samme. Alt er så fint og alle er så lykkelige, men så plutselig ringer de og sier at, nei, nå er de skilt og alt har gått skeis. Jeg tenker at folk lett kan føle seg mislykket, for det er jo umulig å leve opp til det perfekte liv slik det ofte presenteres i reklame, på tv og i sosiale medier. Men det kan jo være at dette vil endres over tid. Vi ser jo nå at flere og flere kjøper seg småbruk og vil leve mer i pakt med naturen. Mange sover ute i hengekøyer og telt. Så ja, det kan være at det har blitt for mye stress i livene, avslutter hun.

Vil du snakke med Fransisca, er du velkommen til samtale på tlf. 829 95 150
(kr. 26,00/min).
Du når henne også på 21 05 87 10 
(kr 26,90/min)

Kjøp ringeminutter på veiledertjenesten.no.


Les også om Siv Reitan som formidler beskjeder den andre siden

Leif B. Kristiansen Freyvoll

Leif B. Kristiansen Freyvoll har en bachelor i organisasjonsutvikling og personalledelse. Han har jobbet som journalist, redigerer og designer i aviser, magasiner og på nett. Fokus i dag er på helse og parapsykologi. Han har vært ansvarlig redaktør i Medium siden 2007. E-post: leif@mediumforlag.no
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode