Skip to main content

Best på medmenneskelige forhold

Hilde-Karin Stamneshagen fra Osterøy utenfor Bergen har alltid vært spesiell på en positiv måte, ifølge hennes venner. Fra tidlig alder har hun følt ting som kommer til å skje og utfallet av dette. I dag bruker hun sine evner på å hjelpe andre, og slik hun ser det selv, bidrar hun best når det gjelder medmenneskelige forhold.

Foto: Snorre Bang Utaker, Bygdanytt

Hilde-Karin trives svært godt med jobben sin på teletorget, som hun har hatt de siste fem årene. I tillegg tar hun på seg oppdrag med å rense hus for uvelkomne energier eller gjengangere.

– Jeg stortrives med jobben min, formelig stråler Hilde-Karin. – Det er nok fordi jeg føler at jeg gjør en forskjell for folk. Min sterkeste side er medmenneskelige forhold. Det kan gjelde forhold som er kjærlighetsrelatert, familieforhold, kollegiale konflikter eller vennskap, forklarer hun.
Hilde-Karin bruker tarotkort når hun jobber, selv om det til tider er helt unødvendig.

– Det hender at jeg glemmer å legge ut kortene, ler hun hjertelig. – Men foreløpig velger jeg å ha dem med meg når jeg jobber, nesten som om jeg har en krykke jeg kan lene meg på. En gang jeg jobbet med en kunde der saken gjaldt en relasjon, fikk jeg kanalisert et legg (et mønster å legge ut tarotkortene på, red. anm.) som jeg nå alltid bruker når det gjelder slike spørsmål. Det gjør at jeg føler jeg virkelig har noe å bidra med i disse spørsmålene.

Kjærlighet

Hilde-Karin får mange henvendelser som dreier seg om mellommenneskelige relasjoner, spesielt innenfor temaet kjærlighet.

– Jeg får mange henvendelser i forhold til bestemte personer, for eksempel spørsmål som «passer vi sammen». Dessverre er det en del henvendelser fra damer som er i en elskerinneposisjon og har et forhold til en gift mann. Igjen dessverre så skaper som regel denne typen relasjoner kun fortvilelse for mange kvinner som så gjerne vil at forholdet skal utvikle seg til noe mer, forteller hun, og legger til at hun også får mange henvendelser fra folk som driver sin egen business.

– Det er faktisk mange menn som ringer til meg, noe jeg synes er svært positivt. Jeg har inntrykk av at det er flere og flere menn som benytter seg av denne formen for rådgivning, og det synes jeg er en god trend. Det hender også at jeg får henvendelser som «hvem av de tre jeg dater, er den beste kandidaten for meg», smiler Hilde-Karin.

– Da kan jeg gi et klart svar. Jo mer konkret spørsmålet er, jo bedre svar kan du regne med å få. Jo mer jeg får lov til å grave i detaljene, jo dypere svar vil du få.

Klarsynte og klarfølte evner

Hilde-Karin mener selv at hun alltid har vært i besittelse av de klarsynte og klarfølte evnene hun har.

– Interessen for det alternative har jeg vel alltid hatt. Jeg har alltid vært spesiell, i alle fall ifølge mine venner. Men heldigvis legger de til at jeg er spesiell på en positiv måte, ler hun hjertelig.

– Men jeg har vel alltid vært det jeg vil kalle «klarfølt». Jeg har visst hva andre føler og tenker. På en måte har jeg bare kjent det på meg. Det høres kanskje litt skummelt ut, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg har fått tilbakemeldinger på at mange synes det kan være litt skummelt. For eksempel gikk jeg med en dårlig følelse over flere dager, men jeg kunne ikke sette fingeren på hva det var. En dag ramlet jeg i dusjen og slo meg gul og blå i tillegg til hjernerystelse. Jeg visste at noe skulle skje, men ikke akkurat hva. Den beste måten jeg kan forklare det på, er at jeg kjenner det på meg.

Ser i framtiden

Jeg har ingen relasjoner jeg trenger å se nærmere på, men jeg ber likevel Hilde-Karin se nærmere på framtiden min. Jeg forteller at jeg er i en flytteprosess. Det er mange ting som må falle på plass, og jeg er spent på om jeg møter noen store hindre på veien.

– Dette blir ikke noe problem for deg, slår Hilde-Karin fast, nærmest med en gang.

– Du er mentalt klar for å flytte, og det er egentlig nå livet begynner for din del. Det eneste du skal passe deg for de nærmeste ukene, er at du ikke sliter deg helt ut. Ta det med ro, det ordner seg.

Det var vel det beste jeg kunne høre, men Hilde-Karin er ikke ferdig.

– Flyttingen blir ikke noe problem, og du kommer ikke til å angre. Det var ikke så mye å si om det, så er det noe annet du vil se nærmere på?

Jeg tenker meg litt om.

– Se litt på kjærligheten framover da, sier jeg. Som singel på tiende året er det kanskje snart min tur?

– Det ligger mye i den nye framtiden din. Du får et nytt liv, også på kjærlighetsfronten. Det blir kjærlighet, men du skal komme i orden etter flyttingen først.

Hilde-Karin går nærmere inn på detaljene om hvem jeg møter, rekkefølgen, og hva jeg skal være oppmerksom på. Hun prater og «tegner» et kart for meg, som, hvis jeg følger det, vil gjøre det hele enklere for meg selv.

– Det viktigste du skal vite, er at du ikke har dårlig tid!

Da kan jeg puste lettet ut, for tid har jeg nok av.
Etikk og moral

Vi skifter tema, og retter blikket tilbake til hovedpersonen igjen, Hilde-Karin.

– Hva er det viktigste for deg i den jobben du gjør, spør jeg. Svaret kommer kontant.

– Etikk, taushetsplikt og moral er aller viktigst for meg! Etter min mening er det også viktig å ha en god bakgrunn når man jobber på teletorg. Jeg er utdannet livsveileder og NLP-coach. For tiden tar jeg også en utdannelse som transpersonlig NLP-coach i Malmø. For meg er det svært viktig å vite hvordan man skal snakke med og behandle folk i den jobben jeg gjør. Samtidig er det veldig viktig å kunne tømme meg selv for tanker og meninger når jeg jobber. Jeg må kunne nullstille meg og være objektiv. Jeg kan ikke ta med mitt eget «system» når jeg snakker med folk. Jeg må kunne skille på hva som er mine egne meninger og følelser, og den informasjonen som kanaliseres til kunden. Jeg skal heller ikke ta ansvaret fra kundens eget liv. Hver og en må gjøre sine egne valg, og stå for det.

Hilde-Karin prater jevnt og trutt. Dette er ikke en mening hun leter etter for å kunne gi et godt svar. Hun står virkelig for det hun sier.

– Jeg skal heller aldri – under noen omstendigheter – gjøre kundene avhengig av meg. Jeg må være i stand til å gi dem et verktøy som de kan bruke i den situasjonen de står i.
Forbund for klarsynte

– Alle som jobber i denne bransjen, burde vite hvordan man skal oppføre seg. Noe som er litt ymse i dag, har jeg inntrykk av. Målet mitt er ikke å tjene mye penger, for da ville jeg ha begynt med noe annet. Man blir ikke rik av å være spåkone.
Hilde-Karin vil ikke helt slippe tråden vi er inne på ennå.

– Jeg mener at man alltid skal stå fram med fullt bilde og navn. Det burde faktisk vært påbudt. Det er altfor mange som «gjemmer» seg bak pseudonym av forskjellige slag. Jeg mener også at det burde vært et forbund for klarsynte på samme måte som det er det for healere gjennom Healerforbundet. Kundene trenger det også, for da har de faktisk muligheten til å klage på en eventuell dårlig tjeneste. På den måten vil man også få muligheten til å fjerne eventuelle useriøse aktører i bransjen. Kundene betaler ganske mange kroner per minutt, og da mener jeg at produktet som leveres, skal være like eksklusivt som det man betaler for. Bransjen blir nok ikke helt stueren og positiv før den tid.

Mer husrens i boligbransjen

Hilde-Karin har i løpet av de siste årene jobbet mer og mer med å rense hus for ånder og gjøre hus levelig for de levende.

– Dette er en jobb jeg liker å gjøre, smiler hun. – Det er nok et talent som har ligget latent i meg i alle år, men jeg har ikke tatt det fram og brukt det før de siste årene. Nylig gjorde jeg en jobb der lokalavisen var med og lagde en artikkel. Etter at artikkelen kom på trykk, ringte en dame til meg og kunne bekrefte detaljene som kom frem i reportasjen. Det hadde hun ikke behøvd å gjøre, men jeg ble veldig glad for at hun valgte å gi meg en så detaljert tilbakemelding. Dette var ting som var av nyere tid, så det kunne ikke vært skrevet om i lokalavisen uansett på grunn av personvernhensyn.
Hilde-Karin mener det ikke er alle plasser det egner seg for mennesker å bo. Noen steder går det rett og slett folk igjen.

– For eksempel et sted jeg ble bedt om å rense, «fant» jeg to soldater som gikk igjen, og som hadde store sår etter å ha blitt skutt. Det viste seg at det var en tysk bunker i nærheten av huset. Jeg har også fått oppdrag fra folk som skal bygge eller kjøpe seg hus. Kunden er interessert i å vite om plassen de ønsker å flytte til, vil ønske dem velkommen, eller om det vil være elementer til stede som vil gjøre det vanskelig å bo der. Jeg synes det er en flott måte å bli brukt på. Jeg har også fått oppdrag som går ut på rense hus før visning. Denne måten å jobbe på håper jeg vil bli mer vanlig etter hvert, smiler hun.

Best og verst

Når man jobber med energier som er usynlig for de aller fleste, og når man jobber så tett opp mot medmennesker, er det noen ting som er vanskeligere enn andre. Jeg spør først hva Hilde-Karin opplever som det beste med jobben hun har.

– Det er helt klart når jeg får tilbakemelding fra folk om at jeg har utgjort en forskjell i livet deres. Når en kunde sier «så herlig, nå falt ting på plass for meg, så nå skal jeg ta tak», da føler jeg at jeg har utrettet noe positivt for andre. Det å kunne hjelpe noen til å snu på en vanskelig situasjon og når en kunde greier å se seg selv i et godt lys, da er jobben min den beste i verden.

Jeg snur på spørsmålet, og spør om hva som er det tyngste med å være klarsynt i den jobben hun gjør.

– Det er helt klart det vi snakket om litt tidligere. Disse høyst oppegående damene som venter forgjeves på gifte menn. At de avskriver sin egen styrke og ikke verdsetter seg selv mer, gjør mange direkte ulykkelige. Det handler om å bryte mønster man har kommet inn i, og det er ikke alle som er klar for å gjøre det. Det kan være ganske tungt for en del, avslutter hun.

Les mer om Hilde-Karin på Krystallkulen og på hennes egen nettside Hildekarin.no

Ønsker du å snakke med Hilde-Karin, ring tlf. 829 95 399 (kr 26,00/min)


Denne artikkelen handler om…


    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode