Skip to main content

− Jeg ser årsaker og løsninger

Når du lurer på viktige valg du skal ta, eller ønsker å få vite hvorfor du opplever vanskelige ting i livet, kan det være fint å snakke med Nina Stokkvik Throndsen. Hun ser også på årsaker i dine tidligere liv og får svar fra dine usynlige hjelpere.

Det er lett å like Nina Throndsen. Hun er en utrolig hyggelig nordlending fra Senja som virker veldig jordnær med god bakkekontakt, samtidig som hun har åpne og rene kanaler mot det spirituelle. Vi treffes på Litteraturhuset i Oslo en nydelig sommerdag, og vi rusler en tur i Slottsparken for å knipse bilder etterpå. Det blir et veldig trivelig og nært møte, der vi raskt finner tonen og får god kontakt.

Helt siden 1984 har Nina jobbet aktivt med seg selv på flere plan, både psykisk og spirituelt, og i 1989 begynte hun å jobbe fulltid som livsveileder og regresjonsterapeut. Hun har også hatt gleden av å jobbe som klarsynt livsveileder på teletorget i 13 år totalt.

Nina er fra Senja i Troms, en vakker perle på denne jord, og hun har holdt godt på den fine dialekten sin. Det er lett å se på henne at hun har en sunn livsstil, for hun ser ut som en sprek 40-åring selv om hun faktisk er 56 år og har født tre døtre. Det er nesten ikke til å tro!

Lykkelig barndom

I Ninas barndomsår var hun ikke bare omringet av flott natur – menneskene rundt henne på Senja var også utrolig flotte, synes Nina, og stedet var preget av mye åpenhet.

− Alle kunne gå i husene til hverandre nesten når som helst på døgnet. Dørene var alltid åpne og man var alltid velkommen. Det var en flott plass å vokse opp, smiler Nina. Hennes besteforeldre hadde gård og ungene fikk være hos dem om sommeren for å hjelpe til. De melket kyrene og var med på hesjingen.

− Det jeg synes var så fint, er at vi barna følte oss så nyttige. Vi følte at vi hadde en viktig jobb med å sette poteter og være med og hesje. Det var en veldig god barndom på den måten. Vi fikk utrolig mye frihet. Foreldrene stolte veldig på at vi klarte oss, sier hun.

Familien hennes var den andre i hjembygda på Senja som fikk TV, da var Nina rundt fem år. Stua var stadig full av mennesker som ville se på den spennende boksen.

− Det var koselig på mange måter, men også litt stressende for moren min, ler Nina. Med tre unger og liten stue høres det temmelig travelt ut! Vi ler godt.

Søsteren døde ung

Men den lykkelige barndommen fikk en brå og fryktelig forandring da Ninas søster døde i en bilulykke. Hun var bare 16 år og Nina var 15. Det var et traumatisk sjokk som påførte stor sorg og dyp smerte i familien.

− Vi var søsken, men vi var også bestevenninner. Vi delte alt. Gjennom livet har jeg opplevd at hun har kommet mye til meg både i drømmer og visjoner. På en måte føler jeg at vi har kontakt. Døtrene mine tenker at de har en tante blant englene, sier Nina, som er mor til tre flotte jenter på 16, 17 og 29 år.

Vi blir blanke i øynene begge to, og vi har en lang pause i intervjuet. Slikt tar tid å fordøye…

− Det tok mange år før jeg kunne akseptere det. Det er ikke det vi har lyst til å erfare. Samtidig blir ingen av oss spart. Når du har levd et helt liv, er det greit. Da er det fred rundt det, sier hun ettertenksomt.

Indre øye tolker

Etter noen minutter dreier vi intervjuet mot lettere tema og spør om Ninas evner som livsveileder. Da trekker hun frem klarsynet, som hun bruker mye i sitt arbeid.

− Klarsyn er mer enn det tredje øyet. Det er alt man fanger opp av signaler, og det er mange måter å oppfatte signaler på. Jeg jobber med det indre øyet som tolker informasjonen vi får inn gjennom sansene – det man ser, hører, føler og senser. Vi har mange sensorer i energifeltet, sier hun.

Hvis man går inn i et hus hvor det ikke er godt å være, kan de aller fleste registrere dette. Det Nina også kan sense, er hvorfor det ikke er godt å være der og hva som ligger bak.

Når en person tenderer mot å gå inn i relasjoner hvor det alltid er noe negativt, for eksempel rusproblemer, så kan personen registrere dette og lure på hvorfor det skjer.

− Jeg kan gå inn og sense hva som er den bakenforliggende årsaken. Hvorfor gjør du dette valget? Hvorfor velger du alltid den typen personer? Så kan jeg gå inn og endre på tiltrekningen, sier Nina.

Veldig løsningsorientert 

Når man står midt i et problem, er det ofte vanskelig å se løsningen selv. Da kan det være godt å kunne spørre en person som Nina, som er flink til å se løsninger og se ting fra et annet perspektiv og fra andre vinkler. Av og til trenger man hjelp for å komme på rett spor.

− Noe annet som er min styrke, er hvis man har et valg og forskjellige retninger man kan gå, sier Nina. Man kan for eksempel spørre: Hvor har jeg mest mulighet til vekst og fremgang? Vil det være noe fremtid for meg der, eller vil det bli en omvei?

Gjelder det relasjoner, kan Nina svare på spørsmål som: Er dette en bra mann for meg? Er forholdet et blindspor, eller er det liv laget for meg? Spørsmålet kan stilles enten man er i et nytt forhold eller har problemer i et forhold og lurer på om man klarer å løse problemene.

− Jeg kan se hvor mye energi som ligger i forholdet og om den andre personen er fornøyd med sin innsats så langt. Jeg kan se litt på dynamikken i forholdet, sier Nina.

Hvis noen er i et problematisk forhold med barn involvert, spesielt der rus og alkohol er et problem, vil hun oppfordre innringeren til å ta kontakt med profesjonelle. Nina kan se om personen som ruser seg, har vilje og styrke nok til å kunne bli rusfri. Hun vil oppfordre dem til å søke hjelp utenfra for å få vurdert situasjonen og hvor skadelig det er for barna og for den som ringer å fortsette i forholdet. Er det mulig å bygge opp en god familierelasjon, eller blir dette for skadelig?

Dersom det er felles barn involvert, vil Nina aldri be noen om å gå fra en person uten å ha søkt profesjonell hjelp først, fra instanser som hjelper familier i krise.

− Er det et nytt forhold med rus- eller alkoholproblematikk, vil jeg råde personen til å ikke gå inn i forholdet før personen har vist at de klarer å rydde opp i det. Det betyr ikke at personen er dårlig, men han eller hun kan lage så mye trøbbel for deg og i dine relasjoner til andre, tilføyer Nina.

Akkurat dette vet hun en del om, fordi hun har jobbet med livsveiledning både for rusmisbrukere og behandlere på Vangseter. Dette er en privat klinikk som tilbyr tverrfaglig orientert rusbehandling, blant annet 12-trinnsmetoden i forhold til rusavhengighet.

Radiobølgene sjekkes

− Når du veileder andre på telefon uten å se dem, hvordan arbeider du?

− Det er som å stille seg inn på på en radiobølge. Man stiller seg inn på personen man snakker med. Hvis det er en ny person, tester jeg alltid om signalene jeg får er riktige, sier Nina.
Hun kan for eksempel se om en person har en stor beskyttelse over hjertet som er et hinder, eller at man har en beskyttelse over magen som gjør at man er oversensitiv og trenger å beskytte seg.
− Jeg ser det som en skygge. Eller jeg kan se at du har veldig mye lys rundt deg, og da kan jeg spørre: Har du jobbet mye med deg selv? Hvis jeg får en bekreftelse på at det er rett, går jeg videre. Da er jeg og den som ringer trygg på at vi er på linje.

Hjelpere og mestere

Hvis Nina får veilede deg, tar hun kontakt med din høyere bevissthet og dine åndelige hjelpere.

− Hjelpere kan være alt mulig. Vi har mange hjelpere på jorden. Hjelpere på den andre siden kan ofte være avdøde familiemedlemmer eller andre som har bodd på jorden. Jeg opplever at det er et stort hjelpeapparat rundt oss, sier Nina og smiler.

− Indianere har ofte hatt en hjelperolle. De hadde mye visdom og spirituell kontakt. Vi har også hjelpere fra engleriket og oppstegne mestere. Noen kommer og er hos oss en periode av livet. Andre har fulgt oss gjennom flere liv. Vi kan også ha hjelpere fra jorderiket som lever i andre dimensjoner, for eksempel fra alveriket, utdyper Nina.

Selv føler hun at hennes eget støtteapparat i den jobben hun har består av tre oppstegne mestere på den andre siden. Dette har hun også fått bekrefet i en reading. Men hun ønsker å holde skjult hvem dette er.

Selvlært selvutvikling    

Man skulle tro at Nina har fulgt en oppskrift for å bli veileder, men hun har ikke gått noen spesielle kurs. I stedet har hun holdt flere kurs om spirituell utvikling for andre.

− Jeg har ikke lært teknikker hos noen. Jeg har fått alle teknikkene til meg. Jeg har hentet min kunnskap i meg og brukt den, og så har jeg holdt kurs om de teknikkene for andre, sier hun.

I 1984 begynte hun å jobbe med selvutvikling, men den gangen visste hun ikke at det var det hun drev med. Hun begynte å jobbe med egne prosesser, lete i sitt eget landskap og se på sine tanker og følelser.

− Hentet du inspirasjon fra noen?
− Nei, jeg har gått min vei. Jeg visste ingenting om selvutvikling. Men jeg begynte å male, skrive ting, se på tanker og jobbe med meg selv.

Klarsynet har vært med henne hele livet, sier hun, selv om hun ikke har hatt noe navn på det.

− Jeg har alltid vært sterkt intuitiv, sett ting og slikt. Det har bare vært en naturlig ting. Samtidig har jeg vært kjempeskeptisk, både til det jeg selv får inn og i forhold til det andre får inn. Jeg er ganske kritisk, og det tenker jeg er fint. Man skal ikke ta alt for god fisk, men kjenne etter om det som blir sagt passer og stemmer.

Ser på tidligere liv

Nina begynte å jobbe profesjonelt som livsveileder i 1989. Da begynte hun også med regresjon, der hun guider personer tilbake til tidligere liv for å finne svar og løsninger.

− Jeg utviklet min teknikk på det, og den teknikken har jeg lært andre. Ingen slike reiser er like. Hvis det er et veldig traumatisk liv, er det ikke sikkert at dette livet kommer tydelig opp. Da kommer det kanskje mer vag informasjon i form av følelser, sier hun. Men hvis personen er klar for det og har evne til å se indre bilder, vil bildene bli tydelige selv om det tidligere livet var traumatisk.

Nina har laget en regresjons-CD som er solgt gjennom Energica. Hun har også holdt kurs i både regresjon, meditasjon og selvutvikling i Norge, Spania og Italia.

Trengte bevis på healing

Evnen til å heale er ikke det Nina snakker høyest om, men etter å ha fått mange bevis har hun skjønt at hun har evne til å utføre både healing og fjernhealing. Det var Evita på teletorget som oppfordret henne til å begynne med dette. Hvis noen hadde vondt et sted, sa hun: «Nina, legg hendene dine der!» Men Nina var veldig skeptisk til sine egne evner.

− Jeg måtte få bevis på at det fungerte. Jeg trodde ingenting på det selv, sier hun.

En venninne av henne hadde tannkjøttbetennelse, og tannlegen kunne ikke gjøre noe før betennelsen var over. Da ble hun spurt om å ta bort betennelsen.

− Jeg holdt på og fokuserte. Dagen etterpå var hun hos tannlegen og han så at betennelsen var borte. Det samme skjedde med en som hadde halsinfeksjon. «Nina, du må ta det bort.» Dagen etter tok legen prøver og fant ikke noen bakterier, men han så at det hadde vært mye på gang.

En gravid dame hadde en cyste på eggstokken, så legene kunne ikke gjøre noe. De tok røntgen en gang og så en uke senere. I mellomtiden gav Nina henne en healing. På det andre røntgenbildet var cysten borte.

− Jeg måtte ha slike bevis hele tiden for å tro på at det var noen kraft i healingen. Så skeptisk var jeg, men etter dette måtte jeg begynne å tenke at kanskje det er noe i det, sier Nina og ler litt. Men hun synes også at healing er et litt misforstått ord.

− Healing betyr å se hele mennesket. Egentlig liker jeg ikke så godt å gå og fjerne sykdommer, for det er jo bare et symptom. Jeg liker å gå til årsaken – hvorfor ble det slik. Jeg vil ikke bare være en symptombehandler, men en årsaksbehandler, sier Nina. Kommer det en med betennelse i armen som blir helbredet, kan den komme raskt igjen dersom ikke årsaken fjernes.

Åpnet hjertet

Noe av hemmeligheten til Ninas unge og friske utseende kan ligge i kostholdet hennes, for hun har vært vegetarianer i 25 år. Hun spiser ikke kjøtt eller fisk, men hun spiser egg og melkeprodukter. Hun spiser mye grønnsaker, spirer og hvetegress og drikker grønne juicer som hun lager selv.

– Hvorfor valgte du å bli vegetarianer?

− Det er litt spesielt… Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si det. Jeg opplevde at hjertet åpnet seg veldig på et kurs om meditasjon jeg var på, forteller hun.

Før var hun en av dem som elsket kjøtt og det var ikke noe problem for henne å drepe mygg og andre insekter. Dette forandret seg totalt. Etter kurset dro hun på restaurant der hun til og med fikk spandert middag.

− Jeg kjente at jeg klarer ikke spise kjøtt. Da jeg skulle prøve meg på noen reker, klarte jeg ikke spise en eneste reke, sier Nina. Siden den gang har hun ikke spist noe kjøtt eller fisk.

− Jeg har ikke klart å ta livet av en mygg engang. Det kan være litt frustrerende, for man blir jo stukket… Da tenkte jeg at hvis jeg ikke kan drepe mygg, da får jeg lage en avtale som lyder slik: «Jeg dreper ikke dere og dere stikker ikke meg.» I dag blir jeg ikke stukket av mygg, sier Nina.

Etter inngått avtale dro hun og mannen på hyttetur der det var ekstremt mye mygg. De måtte dra derifra dagen etter, for da hadde han fått over 70 myggstikk. Nina hadde ikke fått et eneste stikk, selv om hun ikke hadde brukt noe myggolje eller myggmiddel. Mange har lurt på hvordan det er mulig.

− Dette høres veldig vilt ut, men jeg forestilte meg at jeg tok kontakt med myggenes hovedsjel, sier Nina. Hun vet ikke om hun vil ha dette med i bladet, men vi blir enige om å ta det med fordi vi antar at Mediums lesere er åpne nok til å forstå dette uten å dømme det.

Starter dagen med juice

Frem til i november i fjor hadde Nina fire års pause fra teletorget. Det er fordi hun fikk en autoimmun tarmbetennelse, ulcerøs kolitt. Selv om hun fikk betennelsen ned med medisiner, var det vanskelig å få energien opp igjen.

Derfor oppsøkte hun legen Christian Daling, som driver Hippocrates Helse. Han er kjent for sitt fokus på sunn og levende mat i behandlingen av sykdom, og han samarbeider med ernæringsfysiologen Magnus Angeltveit Kjølen. Blodprøver av Nina viste at tilstanden hennes var dårlig, med bare 20 prosent energi. Derfor ble hun satt på en diett med hvetegress og spirer.

− Jeg starter dagen med å juice hvetegress og spirer med selleri, eple og masse snadder. Grunnen til at jeg starter med juice om morgenen, er at da trenger ikke tarmen og magen å jobbe med fibrene. Da kan den bare ta opp vitaminer og mineraler. Det tar energi å fordøye. Da får kroppen lov til å ta opp næringsstoffene først. Og så kan man spise spirer, forklarer Nina.
Hun gleder seg til å få energien opp på 100 prosent.

− Jeg elsker jobben min og da hender det jeg setter meg selv litt til side. Det straffer seg, men nå er jeg tilbake og begynner å få energi igjen, sier Nina. I dag er hun tilbake for fullt på teletorget og gleder seg til å ta telefonen.

Den høyeste kilden

I løpet av livet har Nina hatt mange runder med religion. I 1987 meldte hun seg ut av Statskirken, og i en periode var hun med i Human-Etisk Forbund og i Hedningsamfunnet i ett år. Men ingenting av dette ble riktig.

− Jeg måtte ta fullstendig avstand til religion en periode, sier Nina. Senere i livet hadde hun imidlertid flere sterke spirituelle opplevelser som vekket henne.

− Det ble som å gå inn i en ny relasjon til det guddommelige, med opplevelsen av det, sier hun. I dag er hun medlem av Karma Tashi Ling Buddhistsamfunn. Hun er ikke buddhist, men hun liker den holistiske tanken om at man skal finne Buddha eller finne Gud i seg selv.

− Tror du på Gud?
− Jeg forholder meg til den høyeste kilden av kjærlighet og visdom. Jeg kaller det ikke Gud, men den høyeste guddommelige kilde, som for meg er kjærlighet, visdom og helbredelse. En slags bevissthet som er i alt og alle.

− Det som er veldig fint med det å ha den åpenheten, er at jeg har fått folk fra alle religioner som kunder. Folk i mange forskjellige religiøse retninger kommer til meg fra mange forskjellige land. Jeg har folk som har utgangspunkt fra Syria, India, Pakistan, Afrika, Spania og Storbritannia. Det er en rikdom å kunne ha en så variert kundegruppe, sier hun.

De fleste av kundene hennes er kvinner, men hun har også mange menn. Mange av kundene har høy utdannelse, og flere av dem jobber med psykologi og psykiatri.

VIL DU SNAKKE MED NINA? DU TREFFER HENNE PÅ TLF: 829 95 248 (KR 26,00/MIN)

Livsveilederne

Sammen med Evita Evelyn Hansen har Nina Throndsenstartet firmaet og nettsiden Livsveilederne. Her samler de personer de mener er dyktige veiledere på teletorget, gir informasjon om veilederne og hvilke dager og klokkeslett de er tilgjengelige på linjen. Dette blir oppdatert fra uke til uke. Foreløpig har de fire forskjellige linjer – en som tilbyr mest bordkort, en med mest klarsyn, en med mest tarot og en hovedlinje for alle sammen hvor det er mest healing. Mer informasjon kan du finne på Facebook-gruppen «Evitas spåtjenester» samt nettsiden Livsveilederne.no


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode