Skip to main content

Smertefri etter magnetterapi, elektromassasje og healing

Kjell Ove Gullhaug var ufør i nesten tre måneder på grunn av prolaps i korsryggen. Han brukte opptil 15 smertestillende piller hver dag. Etter at han fikk behandling ved Eika naturterapi, sluttet han med pillene, kastet krykkene og begynte på jobb igjen.

Tekst og foto: Elisabeth H. Reynolds Illustrasjonsbilde øverst: Marilyn Volan/Shutterstock

I nesten tre måneder i 2004 var Kjell Ove Gullhaug fra Ryfoss ufør på grunn av prolaps. Da hadde han problemer med å komme seg opp av senga og trengte krykker for å komme seg over kjøkkengulvet. Hver dag brukte han opptil 15 smertestillende tabletter.

– Jeg hadde fryktelige smerter. Det var helt forferdelig, sier han. De som har hatt prolaps vet godt hvordan det er. Man klarer ikke å gå – det er som å ha en kniv tvers gjennom ryggen. Selv om Kjell Ove gikk til fysioterapeut for å løse opp smertene, ble de bare verre. Han prøvde det meste helsevesenet kan tilby, men ingenting hjalp ham. Legen anbefalte operasjon, men Kjell Ove håpet på å finne bedre muligheter.

Kastet krykkene

Gjennom en kollega på jobben som anleggsarbeider og maskinfører fikk han høre om Eika naturterapi på Heggenes. Klinikken drives av Eirin Østgaard og Håkan Køhler. Før Kjell Ove oppsøkte dem, hadde han aldri prøvd alternativ behandling. Da han kom dit, gikk han helt krokrygget med krykker, pint av smerter. De første gangene han fikk behandling, lå han i en slags magnettunnel for å løse opp spenninger i muskulaturen.

– Jeg greide å slappe av mens jeg lå der, men smertene ville ikke slippe skikkelig, sier han. Deretter fikk han behandling med elektromassasje på muskulaturen i korsryggen og en time med healing.

– De greide å hjelpe meg med strømsjokkbehandling i muskulaturen. Men så løsnet det etter første gang med healing. Da kunne jeg kaste krykkene, forteller Kjell Ove. Til å begynne med hadde han ikke noe tro på healing, men nå måtte han innrømme at det virket utrolig bra. Håkan sa også til Kjell Ove at han var svært mottakelig for healingen. Dagen etter første healing kunne han gå rak i ryggen uten støtte. Samtidig sluttet han med smertestillende.

– Det er en opplevelse jeg kommer til å huske så lenge jeg lever. Jeg ble veldig varm i hele kroppen. De første timene og dagen etter den første healingen skjedde det mye rart i kroppen. Jeg ble fryktelig trøtt, jeg tror aldri jeg har sovet så godt som den ettermidagen og natten etter healingen. Det var helt rart, husker han.

Varig bedring

En uke senere dro han tilbake for å få healing. Da hadde det ikke samme virkning, men smertene fra prolapsen var fortsatt like milde eller fraværende som etter den første gangen han fikk healing.

– Kombinasjonen av elektroterapi og healing fungerte utrolig bra på meg. Jeg har ikke hatt problemer med ryggen siden dette skjedde, sier Kjell Ove.

Nå har det gått seks år siden han ble kvitt smertene etter prolapsen. I løpet av denne tiden har han ikke tatt en eneste smertestillende tablett på grunn av smerter i ryggen.

– Håkan og Eirin gjorde en god jobb. Det var fantastisk, og jeg kom meg på jobb igjen. Dette er helt ufarlig behandling uten bivirkninger. Deres arbeid viser at det er mer mellom himmel og jord enn det du ser, sier Kjell Ove ettertenksomt. Siden han ble så bra, har han anbefalt Eika naturterapi til alle kjente som sliter med et eller annet helseproblem.

Slik virker magnetterapi

Flere hundre år før år null ble magnetsteiner brukt til å behandle sykdommer.

Den greske legen Plinius (40 e.Kr.) behandlet blærelidelser, kvinnesykdommer og vanskelige sår med magnetsteiner. I 1790 mente amerikaneren John Haigarth å bevise at bruk av magnetisme gir opptil 80 prosent smertelindring.

Magnetfeltterapi består av å bruke forskjellige apparater som skaper magnetfelter av bestemte styrker og frekvenser i terapeutisk øyemed. Blant apparatene som brukes, er tromler med både likestrøm og vekselstrøm for å oppnå et magnetfelt av bestemte styrker og frekvenser.

Ved magnetfeltterapi påvirkes cellene, og partiklene lades opp igjen. Blodårene utvides, strømningsmotstanden nedsettes, og blodsirkulasjonen øker. Dette fører igjen til økt stoffskifte i cellene og økt opptak av surstoff som fører til reduksjon i avfallsstoffer.

Terapien brukes i behandling av revmatiske sykdommer, migrene, søvnløshet, ødem og dårlig blodsirkulasjon samt ved benbrudd, smerter og stress på grunn av ytre påvirkninger.

Kilder: Eika Naturterapi, norskmagnetterapi.com

Eika naturterapi:

Ser hverdagens små mirakler

Solskinnshistorien om Kjell Ove Gullhaug på over vitner om et mirakel. Slike mirakler er ikke hverdagskost, men likevel opplever Eirin Østgård og Håkan Køhler ved Eika naturterapi mange små mirakler hele tiden.

Kjell Oves historie er ikke et eksempel på noe som skjer hver dag ved Eika naturterapi, og mirakler skjer nok ikke ikke hver dag hos andre alternative terapeuter heller. Men mirakler skjer, og når de skjer, kan det være lett å få falske forhåpninger til en terapeut og legge all sin tillit og store sedler i terapeutens hender. Da kan ting gå ganske galt.

– Kjell Oves behandlingsforløp var et av miraklene som skjer av og til, men ikke hele tiden. Han har sendt mange pasienter til oss etterpå. Men det som hendte med ham, skjer ikke med alle. Det er ikke bare å trykke på en knapp og så skjer det et mirakel. Folk har plager og sykdommer av forskjellige årsaker. Ofte er det noe kroppen skaper for at vi skal forandre noe i livet vårt, for eksempel. Det er ikke oss gitt å fjerne alt, sier Eirin Østgård ved Eika naturterapi på Heggenes, midt mellom Fagernes og Beitostølen.

Hjelp til å ta styring

Ved Eika naturterapi består hverdagen av møter med vanlige mennesker som får hjelp til å få det bedre og til å se sin egen hverdag. Her tilbys en rekke behandlingsformer, blant annet fotsonteterapi, healing og magnetfeltterapi samt veiledning om kosthold og livsstil.

– Det er ikke vår jobb bare å gjøre folk friske. Vi skal hjelpe folk til å ta styring over eget liv, og det er det viktigste, mener Eirin. Hennes samarbeidspartner Håkan Køhler (69) trår til ved behov, spesielt med healing, klarsynt livsveiledning og energiarbeid.

Kundegruppen består av alt fra mennesker som trenger mer energi, overskudd og bedre søvn, til dem som har tyngre plager som migrene, revmatisme og ryggsmerter. En av Eirins kunder har en veldig tøff jobb, men liker jobben sin veldig godt og ønsker å fortsette i den. Hun har gått til Eirin en gang i måneden i 11 år for å klare jobben. Dette gjør hun etter eget valg. Før hun begynte å få behandlinger, var hun ofte sykemeldt. Nå er hun aldri sykemeldt.

Fulgte drømmen sammen

Da Eirin startet sin første alternative klinikk i Valdres sammen med Kari Rørhus i 1994, var de bygdas første alternative terapeuter. Det var ikke bare lett, for janteloven herjet: «Hva er det de tror de kan? Halvgamle mødre som skal helbrede folk, liksom!»

Eirin og Kari var to Oslo-damer som havnet i Valdres tidlig på 80-tallet, og de ble kjent da de gikk sammen på et kurs i fotosoneterapi. Først ønsket de bare å drive med noe alternativt på si. Dette forandret seg da Eirin fikk en sterk drøm om å starte en klinikk med navn Eika. De to damene bestemte seg for å følge drømmen sammen og startet Eika naturterapi i Valdres. Her drev de sammen i fem år.

De neste årene drev Eirin praksis alene, helt til Håkan Køhler fra Sverige kom inn i bildet. Hun fikk tilsendt en bok han hadde skrevet, «Spegelmästarens skärvor», som handler om alternativ tenkning i eventyrform for voksne. Idet hun åpnet boken for første gang, kjente hun sterke energier i hele seg.

– Jeg hadde ikke lest et ord før tårene begynte å trille.

Jøss, hva er det som skjer, tenkte Eirin. Det viste seg at Håkan og Eirin har veldig mye til felles på et sjelelig plan. I fysisk forstand driver begge med healing, energiarbeid og veiledning. Men det var noe mer i luften. Dermed flyttet Håkan til Norge en periode for å samarbeide med Eirin, og i dag bor han både i Valdres og Karlstad. Nå er de både samboere, særboere og samarbeidspartnere. Eirin driver praksis på Heggenes, mens Håkan trår til ved behov – spesielt med healing og tolkning av energier.

Synlig berørt av energi

Nå jobber Eirin mye med massasje og ryggproblematikk, som ser ut til å være vår tids folkesykdom. Klientene får også healing, og de siste årene har Eirin ofte opplevd at hun videreformidler beskjeder fra noe hun føler er en god kraft.

– Etter hvert har jeg mer og mer blitt en kanal. Jeg får budskap til den som ligger der. Jeg er en kanal for den universelle kraften, allviteren. Jeg kanaliserer automatisk både muntlig og skriftlig, sier hun.

– Hvordan vet du at det er kraften som snakker, og ikke du?

– Når jeg får det muntlig, forandrer stemmen og språket seg. Det kan bli til dels veldig gammelmodig. Jeg kan begynne å hoste veldig mye eller gjespe ekstremt. Og så rykker det til. Når jeg kjenner energier som ikke er mine egne, så blir jeg litt spastisk. Det er rart, sier hun. Mens vi sitter sammen med Eirin under intervjuet, føler hun sterke energier der og da. Hun rykker til i armer og ben, akkurat som hun får flere små elektriske støt.

– Jeg kjenner at kroppen reagerer nå. Jeg vet ikke hva det er. Men når kroppen min begynner slik, vet jeg at vi har gode energier rundt oss. Kall det skytsengler, guider, engler eller hva du vil – de er her rundt oss og tiltrekkes av temaet vi snakker om. De er med oss og hjelper til, for de vil ha frem budskapet, sier Eirin.

Håkan tilføyer at de har fått nedkanalisert at så snart to eller flere kommer sammen og snakker om alternative saker – energier, andre dimensjoner, hjelpere eller hva som helst – så drar vi de usynlige energiene til oss.

– Atmosfæren blir ladet, for energiene vil gjerne være med på diskusjonen, sier Håkan. Selv kjenner han energiene spesielt ved at håndflatene hans får hvite flekker, som om de blir marmorerte. Da vet han at det er usynlige energier til stede.

Åpnet opp for kraften 

Håkan har vært åpen for en kontakt med usynlige energier i store deler av livet, men det er bare seks år siden han begynte å bruke denne kontakten aktivt. Forholdet med Eirin har vært en pådriver for å åpne opp for evnene til å heale og ta inn budskap.

– Jeg var katalysatoren som gjorde at evnene kom til overflaten igjen. Evnene har ligget latent i ham hele livet, men han har ikke brydd seg om dem og holdt dem nede, sier Eirin. Dette bekrefter Håkan. Før han ble pensjonist, jobbet han som ingeniør og med helt andre ting. Først da han flyttet til Valdres, begynte evnene å ta fart.

– Mine healingkrefter og evnen til å se har forsterket seg med tiden. Kraften har åpnet seg opp veldig mye. Nå går det fort. Den blir sterkere og sterkere, sier Håkan.

Renser hus

Ofte er Håkan med Eirin for å rense hus for gamle, jordbundne energier som synes å plage de som bor der. En del av jobben deres er å fjerne hvileløse sjeler. Mens Eirin kjenner energiene med kroppen som verktøy, kan Håkan komme med utfyllende informasjon og tolkninger.

– Vi komplementerer hverandre. Jeg får ned hvem det er, når de levde, og hva de har gjort. Energiene som kommer, eksisterer i en annen dimensjon. Når de kommer til meg, er sløret mellom dimensjonene veldig tynt. De kommer som en visshet for meg, sier Håkan. Han får ned navn, årstall, hvor mange energier som finnes i huset, hva de gjør der, og hva slags forhold de har til beboerne i huset.

Eirin og Håkan har vært i en del familier hvor barn skriker og er redde fordi de ser skumle skikkelser. De fleste voksne sier: «Tull, det er ingen der. Du bare fantaserer.» Uten at barna visste hva som foregikk, har Håkan og Eirin vært der for å fjerne disse skikkelsene. Etterpå skal ungene ha roet seg.

– Når barn får det bedre etter vi har vært der, er det bevis for meg at dette er ikke noe folk innbiller seg. Placeboeffekten opplever vi ikke med barn. Barna vet ikke at vi har gjort noe. De bare opplever at det blir stille. Dette opplever vi gang på gang, sier Eirin.

Dette er blant de mange små miraklene Eirin og Håkan kan oppleve en vanlig dag på jobb. Det er ikke alltid de store endringene skjer, men ofte hjelper de folk til å få en lettere og bedre hverdag. Ofte handler det om ikke bare å forvente at store mirakler skal skje, men være oppmerksom på alle de små miraklene som skjer hver dag, og se storheten i dem.

Eika naturterapi

Tilbyr healing, massasje, soneterapi, magnetfeltterapi, lymfedrenasje, akupunktur 2000, hormonbalansering, kopping, ørelysbehandling, elektroterapi, kostveiledning, TFT, reading, husrensing og hjelp mot jordstråling.

Kontakt Eirin Østgård på tlf. 61 34 02 07 / 907 74 014 eller e-post: eikaeika@online.no. Adresse: Volbu, 2940 Heggenes. Facebook-side: Eika Naturterapi


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode