Skip to main content

Healer ser blokkeringer i kroppen

– Jeg har lært å se inn i kroppen, nesten som et røntgensyn, sier healer Einar Tyholdt.

Tekst og foto: Elisabeth H. Reynolds

Eventyrlige reiser til Peru og hjertevarme møter med querosindianerne har satt sterke spor i Einar Tyholdt. I sitt fulltidsvirke som healer og kursleder bruker han både energiteknikker fra indianere, thetahealing og sin evne til å se indre bilder.

Einar har levd av å være healer siden 2006 og har klinikker i Tønsberg og på Stabekk. Det er ikke lett å gjette at bakgrunnen hans er veldig teknisk og logisk, med en utdannelse innen elektronikk og mange års fartstid som konsulent i offshore-relatert industri.

Men parallelt med sitt tidligere arbeid begynte han å utforske alternative metoder.

– Jeg merket at jeg hadde varme hender. Da jeg holdt på mennesker som hadde smerter, så forsvant smertene, sier Einar. Healingen begynte han å eksperimentere med på sin nærmeste familie, bare ved å holde på dem. Blant annet hjalp han svigermoren, som hadde store plager i en arm.

Allerede i ungdomsårene skjønte han at han hadde noen evner han skulle bruke. Han merket at han hadde mye kunnskap om ting uten at han hadde lest seg til det.

– Helt fra jeg var liten, har jeg vært veldig sensitiv. Jeg kunne merke sinnsstemninger og hvordan forskjellige mennesketyper var – om de var snille og gode, eller om det var personer med mer ballast og ting de slet med og trengte hjelp med. Dette har utviklet seg, sier han.

Satset 100 prosent

Selv om jobben som konsulent var interessant og godt betalt, var dragningen mot å bli healer mye større. Som mange andre lurte han veldig på om det ville gå.

– Jeg jobbet med fryktene og begrensningene jeg fikk, og løste opp i dem. Det gikk en stund og så var det helt greit, uten at jeg bekymret meg. Det har jeg ikke angret et sekund på, sier Einar bestemt.

Siden han jobbet i et sivilingeniørmiljø, med tall og konkrete fakta, var det mange som holdt på å falle av stolen da Einar fortalte at han skulle bli healer på heltid. «Hva er det du sier, har det klikket helt for deg?» Andre var overraskende åpne, og flere av dem kom til Einar for å få behandling, men de holdt det gjerne hemmelig for kollegaene.

Einars anbefaling til andre som ønsker å starte egen bedrift som healer eller alternativ terapeut, er å satse fullt og gjøre det 100 prosent.

– Min erfaring er at det blir ikke noe av det hvis du bare gjør det halvveis, for da blir det ikke nok energi i det. Du kan ikke ha ett bein i hver leir – ett i den trygge jobben og ett i det du aller helst vil gjøre. For å få full kraft må du ta med deg begge beina og bare gjøre det. Du må slippe fryktene, spesielt frykten for penger som holder mange tilbake slik at de ikke tør å gjøre ting. Hvis du klarer å slippe den, garanterer jeg at du får et magisk liv. Det krever mot og tillit. Men du får ikke noe ordentlig svar før du gjør det fullt og helt, tipser healeren.

Qigong og økt sanseevne

Noe av det første Einar begynte å lære om og praktisere innen det alternative, var qigong, en kinesisk meditasjonsform hvor man har fokus på pust, bevissthet og sakte kroppsbevegelser.

– Qigong hadde innvirkning på meg over tid ved at jeg ble mer og mer avbalansert og sansene mine åpnet seg mer og mer til at jeg begynte å se bilder, sier Tyholdt.

Til å begynne med var han veldig skeptisk og tvilte på bildene. De var kanskje bare fantasien hans. Men etter hvert fikk han stadig flere bekreftelser på at de var ekte.

– Nå kan jeg veldig mye. Jeg har lært å se inn i kroppen, nesten som et røntgensyn. Når jeg ser inn i kroppen din, kan jeg se blodårer og hvordan ting fungerer. Jeg kan få opp hvilke følelsesmessige blokkeringer som sitter i kroppen – om det sitter noe i lungene, hjertet, halsen, magen og så videre, hevder han.

Paqohealing fra Peru

I løpet sine mange flotte reiser til Peru de siste ni årene har Einar blitt kjent med flere querosindianere og paqoer. Hos dem har han lært seg forskjellige energiteknikker. Paqoer er energiarbeidere eller mystikere som tilhører querosindianerne. De har likhetstrekk med inkaprester og sjamaner, men de kaller seg ikke det.

– Querosindianerne er veldig hjertevarme. Den første gangen jeg kom til Peru og flyplassen i den gamle inkahovedstaden Cusco, var det energimessig så sterkt for meg at tårene bare rant. Jeg visste at her hadde jeg vært før. I ettertid har jeg blitt klar over at jeg har vært der i flere liv og levd sammen med dem. For meg var det som å komme hjem, mitt andre hjem, sier Einar.

En av paqo-teknikkene han bruker, er illuminasjonsmetoden eller lysprosessen.

– For flere tusen år siden fant querosindianerne ut at alle sykdommer og plager setter seg som avtrykk i selve energifeltet eller auraen først, før det setter seg som sykdom i den fysiske kroppen, sier healeren. Teknikken går på å rense ut energier, gjøre auraen hel og balansere hele kroppen, slik at den skal bli bedre rustet til å helbrede seg selv.

– Kroppen er fantastisk til å heale seg selv hvis den får lov. Men når vi dytter den full av medisiner, setter vi noen av kroppens egne funksjoner ut av spill. Vi burde la kroppen ta mer hånd om seg selv og heller prøve å styrke den, sier Einar.

Trekker energi opp til lyset

Einar har vært i USA og lært seg thetahealing hos grunnleggeren av denne metoden, Vianna Stibal. Nå holder han kurs om thetahealing i Oslo, Bergen, Trondheim, Haugesund og Tønsberg.

– Thetahealing går på å behandle mønstre og blokkeringer som sitter i det fysiske eller det psykiske. Det du lærer, er å «gå opp», trekke energi fra moder jord opp igjennom den fysiske kroppen og videre opp igjennom flere lag av bevissthetsnivåer til du kommer helt opp i lyset. For meg er lyset Gud, ikke en dømmende og straffende Gud, men kjærlighetens Gud med universell og ubetinget kjærlighet. For meg er det en energi, ikke en person, sier Einar.

Den første gangen han selv følte at han «kom inn i lyset», rant tårene. Det skjedde på et kurs i USA.

– Det var så sterkt. Thetahealingen har gjort veldig mye for meg. Den har hjulpet meg med å rydde opp i og fjerne masse begrensninger og blokkeringer, blant annet frykt for å kunne fungere fullt og helt med det jeg gjør, sier Einar.

I thetahealing får healeren beskjed om hvilke blokkeringer og begrensende tanke- og atferdsmønstre som sitter dypt i klienten. Så befaler healeren at det skal skje en forandring.

– Da er vi i direkte kontakt med kjærlighetsenergien som vi hele tiden jobber med, sier Einar.

Theta refererer til hjernebølgenivået theta, som er en dyp meditativ bevissthetstilstand. Når vi er normalt våkne og snakker, er vi på betanivå, mens lett meditasjon er alfa. Theta er dypere enn alfa, og de to dypere nivåene etter det er delta og gamma. Thetahealere skal jobbe på thetanivå, fordi det antas at det i en slik tilstand er lettere å samle informasjon fra klientens celler og ta direkte kontakt med den «universelle kreative kraften». Målet er å fremme helbredelse ved å endre tankemønstre og energiblokkeringer som forårsaker plager og sykdom.

På direkten i NRK

Blant annet tror Einar at thetahealingen har hjulpet ham til å tørre å si ja til å bli med i direktesendinger på NRK i fjor vinter. Da var han med i «Debatten» på NRK1 og «Aktuelt» på NRK2 for å snakke om healing. Han deltok også i «Mellom himmel og jord» på NRK P1.

– Hadde jeg ikke jobbet med fryktene mine, så hadde jeg aldri turt å stille opp, sier Einar.

Egentlig skulle han være med i et innslag om kreftbehandling på «Forbrukerinspektørene» på NRK1, men redaktøren fjernet innslaget i tolvte time. Dagen etter ringte en fra «Aktuelt» og spurte om han kunne stille opp på direkten samme kveld.

Etter all denne oppmerksomheten var det mange som tok kontakt med Einar for å få healing.

Finner og behandler årsak

Når Einar utfører healing, jobber han med å finne og løse opp i blokkeringer som han tror er årsaken til både fysiske og psykiske plager.

– Målet med healing er å frigjøre blokkert energi. Det blir som et tre. Hvis treet ikke får næring fra røttene lenger, hva skjer da med resten? For meg er årsaken røttene. Hvis du får bearbeidet årsaken, som ofte er en følelsesmessig årsak, så skjer det noe med selve sykdommen også. Ikke at det nødvendigvis blir borte, men at den blir vesentlig bedre.

– Som healer har jeg en naturlig evne til å overføre energier til andre, og på den måten sette i gang eller fremme en helbredelsesprosess. Energiene som blir overført, kommer normalt ikke fra meg, men blir kanalisert fra en utenforliggende kilde, sier Einar.

– Hvordan blir man en god healer?

– Kanskje ved å være ydmyk og ikke ta ting for gitt, sier healeren.

Hans visjon som alternativ behandler er blant annet å hjelpe mennesker som ikke får hjelp andre steder, og som har blitt fortalt at de må regne med å leve med plager og sykdommer resten av livet.

– Du trenger ikke tro for at healing skal virke. I min verden er alt mulig, selv om jeg ikke kan garantere noe. Jeg har normalt mye å gjøre, og fornøyde klienter er min beste markedsføring, mener Einar.

Inkaskole i Norge

I 2008 startet Einar Inkaskolen for alle som ønsker å lære paqoenes healingteknikker for å få hjelp til å gjøre endringer i livet. Paqoer er energiarbeidere eller mystikere som tilhører querosindianerne og har likhetstrekk med inkaprester og sjamaner.

– Jeg ønsket å gi andre muligheten til å lære alt det flotte jeg har lært fra querosindianerne, sier han. Ifølge Einar er paqoene kjent som noen av verdens dyktigste healere med sine flere tusen år gamle teknikker.

– De er mestere i å sanse og føle. De vet at sykdommer og plager setter seg som avtrykk i auraen før de setter seg i den fysiske kroppen. Når man fjerner disse avtrykkene, vil kroppen holde seg frisk. Disse evnene har de fått etter mange års arbeid med naturens og universets energier, sier han.

Skolen holdes i Rondane, Femundsmarka og på Tjøme, og når de er i Rondane og Femundsmarka, bor de i lavvoer med vedfyring. Elevene møtes åtte langhelger på fire dager hver over en toårsperiode. Neste skolestart er 6.–9. november 2014.

Etter avsluttet skole arrangeres det en tur til Peru for å treffe og jobbe med paqoer i tre uker. Denne turen er frivillig og er ikke en del av Inkaskolen.

Kurs i thetahealing

Einar Tyholdt holder kurs i thetahealing, noe han har lært i USA hos grunnleggeren av denne metoden, Vianna Stibal.

– Thetahealingkursene er for deg som ønsker å helbrede deg selv og manifestere et fantastisk liv, og selvfølgelig for deg som ønsker å jobbe som healer. Du vil lære helt fantastiske teknikker som kommer fra noen av de største mestere i verden. Teknikkene har blitt utført på tusenvis av mennesker med veldig gode resultater, hevder Einar.

Til høsten holder han grunnkurs i thetahealing i Oslo, Bergen, Tønsberg og Haugesund.

For mer informasjon og påmelding, se: www.thetakurs.no

Healingsirkel med trommereiser

Iblant arrangerer Einar healingsirkler med trommereiser på Saba Helsehus i Tønsberg, i rommet ved siden av klinikken hans. De fleste deltakerne ligger på gulvet med tepper og puter, og Einar guider dem i meditasjonsreiser ved hjelp av teknikker fra Peru og thetahealing.

– Mange har ved hjelp av healingsirkelen begynt å se bilder. De har blitt tatt med på reiser og opplevd masse ting som de aldri har opplevd før. Derfor sier jeg: Kom med åpent sinn. Jeg gir også hver enkelt individuell healing i løpet av kvelden, sier Einar.

Se nettsiden: www.einartyholdt.no

Husrens for bedre energi

Opplever du dårlig energi i hjemmet ditt eller på arbeidsstedet ditt og ønsker en endring? Hvis du vil unngå å opptre på «Åndenes makt» på TVNorge, kan Einar tilby hjelp. Han har gode erfaringer med å rense hus for dårlig energi og tilføre god energi.

– Det kan være forskjellige årsaker til dårlig energi i hus og bygninger. Jeg finner årsaken og skaper balanse igjen, sier han.

Er du interessert i healing, Inkaskolen, thetahealing, trommereiser eller husrens ved Einar Tyholdt, ta kontakt med ham på epost: ety@ety.no, mobil: 908 50 853 eller se nettsiden www.einartyholdt.no

 Jeg har lært å se inn i kroppen, nesten som et røntgensyn. Når jeg ser inn i kroppen din, kan jeg se blodårer og hvordan ting fungerer.

– Einar Tyholdt, healer

 Thetahealingen har gjort veldig mye for meg. Den har hjulpet meg med å rydde opp i og fjerne masse begrensninger og blokkeringer, blant annet frykt.

– Einar Tyholdt, healer


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode