Skip to main content

Vegansk og ren omega-3 fra alger

En del mennesker har vanskelig å konvertere plantebaserte omega-3-fettsyrer til de direkte nyttige formene EPA og DHA. Her er noen veganske omega-3 kapsler med klinisk testede nivåer av EPA og DHA, som er de formene for omega-3 som er direkte nyttig i kroppen.


Omega-3-fettsyrene fra for eksempel linfrøolje, hampfrøolje og valnøtter må konverteres før de kan opptas. Veganere og vegetarianere som ikke spiser fisk eller tar fiskeolje som kosttilskudd, risikerer derfor å få i seg altfor lite av disse essensielle fettsyrene.

Opti3 Omega 3 EPA & DHA fra Vegetology er 100 prosent veganske kapsler med omega-3 fettsyrer direkte fra alger. De inneholder klinisk testede nivåer av EPA og DHA, som er de formene for omega-3 som er direkte nyttig i kroppen. I tillegg inneholder de DPA og vegansk vitamin D3.

Kapslene er uten gelatin og er laget av potetstivelse, vegetabilsk glyserol, sjøgress og natriumkarbonat. To kapsler inneholder totalt 835 mg omega-3 og 5 mcg (200IE) D3.

Kapslene skal være garantert fri for miljøgifter fordi de dyrkes i rustfrie ståltanker under kontrollerte forhold, slik at de kontrollere nøyaktig hva som skjer med sammensetningen. For å kunne selge dem, må Vegetology oppfylle kriteriene ifølge forurensningsloven spesifisert av European Food Safety Authority (EFSA). Hver batch må testes og bevises å oppfylle disse kriteriene.

Leverandør: Glimja.no, hei@glimja.no, tlf. 23 96 65 19

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.