Fermentering eller melkesyregjæring er en gammel metode for å konservere og oppbevare mat og drikke, som i de siste 10 årene har fått en oppsving på grunn av gunstige virkninger på tarmhelsen.
Surf Kombucha er en frisk og sprudlende drikk som lages av økologisk te som tilsettes sukker og en startkultur som setter i gang syrningsprosessen eller fermenteringen. Ved fermentering omdannes stivelse og sukker til organiske syrer, og pH’en senkes. Surf Kombucha er smakssatt med juice av frukt, bær, ingefær og tilsatt kullsyre. Den kommer i fem varianter: bringebær, mango, lime, tropisk ingefær og ingefærøl.
Firmaet Surf Kombucha drives av ernæringsterapeut Maren Aasen Guichard og surfer Luca Guichard. Maren har vokst opp på Gangstad Gård i Inderøy i Trøndelag. Luca er halvt norsk, halvt fransk, og oppvokst i Portugal som profesjonell surfer. Maren hørte om kombucha for første gang under ernæringsstudiene. Senere var de to på ferie i USA og oppdaget at kombucha var svært populært der, og de ble inspirert til å starte produksjon selv i Norge. Nå holder de begge til på Inderøy, der de har sitt eget kombuchabryggeri hvor de produserer Surf Kombucha som selges til butikker over hele landet.
Leverandør:
Surfkombucha.no, post@surfkombucha.no, tlf. 918 69 384