Ta tilbake kraften din

Lørdag 11. desember er dagens kort «Five of Cups». Fem begre er et kort som handler om å la det vanskelige i livet få tid og rom til å bearbeides og heles. Det handler om å gi mening til det meningsløse. Det handler om å gi slipp på det vonde. Det handler om å tilgi mennesker som har såret deg og om å tilgi deg selv. Gi deg selv tid til å sørge, bearbeide og gi slipp på fortiden.

Selv om dette kortet handler om motgang og vonde opplevelser, er det viktig å huske på hovedbudskapet som er at det finnes en vei ut av mørket. Men det er ingen som kan gå den veien for deg, bare du kan ta stegene mot en lysere tilværelse og et mer meningsfullt liv.

Denne veien er ikke alltid lett å gå, men heldigvis trenger du bare ta ett steg om gangen. Det første steget er å anerkjenne din egen situasjon. Kanskje har du kjørt deg fast i et negativt tankesett eller sitter fast i en offerrolle som det er vanskelig å komme ut av.

Ofte handler det om at vi ikke føler oss sett og forstått av de rundt oss. Tanker som «Hvis de bare visste hvor vondt jeg har det..» kan dukke opp. Men ved å tenke slik så kommer du deg aldri videre. Du gir vekk din egen kraft og frasier deg ansvaret for å skape et lykkelig liv for deg selv.

Så hvordan kommer du deg ut av det? Det er her visdommen fra fem begre kommer inn. Det ber deg om å ta tilbake kraften din. Bestem deg for å gi slipp på det vonde og tilgi de som har såret deg. Og viktigst av alt, tilgi deg selv.

Kortet er hentet fra kortstokken The DruidCraft Tarot av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington. Les om kortene her: www.philipcarr-gomm.com/book/druidcraft-tarot