Snu tankemønsteret som holder deg tilbake

Kortet for mandag 13. september og ukens første kort er «Ten of Swords», eller Ti sverd. Dette kortet symboliserer å ha nådd bunnen. Man har måttet tåle mye, gått gjennom vanskelige opplevelser og bærer med seg tunge livserfaringer man helst skulle vært foruten.

Du er mentalt og emosjonelt utslitt, og overveldet av en situasjon som har trukket all livskraft og energi ut av deg. Ti sverd varsler at gamle overbevisninger, livsstiler og tankemønstre tar slutt. Kortet blir ofte kalt «egoets død». Det er en symbolsk død som transformerer deg og fører til at du utvikler større bevissthet og tilstedeværelse.

Ofte kan man ubevisst sitte fast i en offerrolle og bære problemene sine foran seg som et skjold mot verden. Sverdene i ryggen til personen på bildet representerer våre traumer. Egoet synes det er behagelig å slippe å ta ansvar, så vi integrerer store og små traumer som en del av vår personlighet og bruker dem som unnskyldninger for å fortsette i samme spor. Vi går rundt med en masse sverd i ryggen og forteller oss selv ting som «Hjertet mitt har blitt knust før, så jeg tør ikke åpne meg for noen ny partner» eller «Jeg hadde en vanskelig barndom, så jeg kommer nok aldri til å bli lykkelig». Eller den typiske «Jeg har feilet så mange ganger før, så det er ikke vits for meg å prøve å leve sunnere.»

Hva skjer når man gjentar den samme gamle historien gang på gang? Man begynner å tro på den, og det blir vanskeligere og vanskeligere å snu tankemønsteret. Du må bryte dette mønsteret for å få en utvikling i situasjonen. For det første må du tro på at du fortjener å være lykkelig. Gjør du det? Vær ærlig med deg selv. Føler du deg verdig en annen persons kjærlighet? Har vonde opplevelser i fortiden gjort deg hard og kritisk mot deg selv? Elsker du deg selv nok til å ta gode valg for egen helse?

Egoet ønsker å holde oss tilbake, og bruker vår lave selvtillit og egenverd imot oss. Det lurer oss til å tro at vi ikke fortjener bedre. Men du fortjener å være lykkelig! Så reis deg opp, røsk sverdene ut av ryggen og stikk dem rett i egoet.

Kortet er hentet fra kortstokken «The DruidCraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington. Les om kortene her: www.philipcarr-gomm.com/book/druidcraft-tarot