Jobb med vanskelige følelser

Kortet for tirsdag 11. januar er «The Moon». I tarot er Månen er et kort som symboliserer det å møte sitt indre mørke. Du har nå en sjanse til å gi slipp på det du undertrykker – det som er ubehagelig å forholde seg til. Gamle sår kommer til overflaten nå fordi de er klare til å leges.

Månen er et utfordrende kort fordi det symboliserer det å møte frykten, det du helst ikke vil tenke på. Vi har alle våre frykter og fobier, men om vi undertrykker dem får vi aldri sjansen til å få kontroll over dem.

I dag kan du møte en situasjon som trigger uro, bekymring eller redsel hos deg. Prøv å ikke skyv vekk disse følelsene, for dette er en fin mulighet til å lege gamle sår og reaksjonsmønstre. I stedet kan du prøve å bli bevisst på hva som skjer i kroppen din. Hvor kjenner du det? Kanskje har du vondt i magen eller brystet. Kanskje blir du varm eller kald. Hvordan er pusten din? Merk deg hvilke fornemmelser du opplever. Dette gir deg en viss distanse til følelsene dine, slik at du klarer å se ditt eget reaksjonsmønster og dermed gjenvinne kontrollen over deg selv.

Trekk deg gjerne litt tilbake for å utforske dette i fred og ro. Sett ord på det du føler. Beskriv det for deg selv. «Jeg fikk vondt i magen da..» eller «Jeg ble urolig fordi..» Husk at dette er en sjanse til å hente fram det du har undertrykket, få det frem i lyset og bearbeide det. Ved å øve på dette hver gang du kjenner en negativ følelse boble opp i deg, vil du gradvis merke at intensiteten i følelsen avtar og du får mer kontroll.

Kortet er hentet fra kortstokken «The DruidCraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington. Les om kortene her: www.philipcarr-gomm.com/book/druidcraft-tarot