Skip to main content

Jobb med deg selv

Kortet for mandag 27. september er «Five of Cups» altså Fem begre. Dette er et kort som handler om å la det vanskelige i livet få tid og rom til å bearbeides og heles. Ha fokus på å jobbe med deg selv fremover. Hele denne uken er en gylden mulighet til å få ryddet opp i gamle ting som ligger og gnager, og bli kvitt indre uro. Det er store sjanser for et gjennombrudd utover uken.

Fem begre handler om å gi mening til det meningsløse. Det handler om å gi slipp på det vonde. Det handler om å tilgi mennesker som har såret deg og om å tilgi deg selv. Gi deg selv tid til å sørge, bearbeide og gi slipp på fortiden.

Når vi møter motgang kan det virke som om alt er svart. Dette kortet minner oss på at selv i den mørkeste natt finnes det lyspunkter om vi bare leter etter dem. Se etter hva du kan lære av situasjonen du er i, se etter hvem du kan hjelpe, se etter hvordan du kan bruke erfaringene dine til noe positivt. Å jobbe med deg selv er den viktigste arbeidet du gjør.

Selv om det er vanskelig så prøv å utfordre deg selv ved å sette deg ned og skrive om noe du bærer på som gjør deg lei deg, sint, redd eller gir deg en annen negativ følelse. Det kan være stort eller lite, det kan handle om at du føler at du ikke strekker til eller at du angrer på noe du har gjort i fortiden. Kanskje du har mistet noen og strever med å takle sorgen, eller du er bekymret for fremtiden.

Kortene ber deg om å anerkjenne hva som har skjedd, akseptere følelsene dine og være omsorgsfull med deg selv. Skriv ned alle tanker og følelser, gjerne i form av et brev til deg selv eller den/de som har såret deg. Hvis det føles riktig kan du brenne arket på et sikkert sted. Se for deg at du gir slipp på det vonde mens arket brenner.

Du kan også gå ut i naturen og ha en fortrolig samtale med for eksempel et tre eller hva som helst. La ordene komme helt til du føler deg tømt og lettet. Ved å uttrykke og sette ord på det vonde vil det bli mer håndterlig og du vil oppleve at du har et større indre rom som har plass til andre og mer positive ting.

Kortet er hentet fra kortstokken «The DruidCraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington. Les om kortene her: www.philipcarr-gomm.com/book/druidcraft-tarot

Kirsten Lucie

Kirsten Lucie er spirituell veileder, tarotist og heks. Hun driver Hekseriet hvor hun tilbyr spirituelle veiledningstjenester med fokus på selvutvikling og indre vekst. Kirsten bruker tarotkort og intuisjon som verktøy for å hjelpe andre med å finne sin vei i livet.