En øvelse i aksept

Mandag 14. februar. I dag ble dagens kort «The Hanged Man», altså Den hengte mann. Dette kortet symboliserer en mulighet til å fokusere innover. Det innbyr til refleksjon over ditt behov for kontroll. Det kan også stå for en periode hvor du opplever at ting står stille.

På bildet ser vi en mann som henger opp ned fra et tre, bundet på hender og føtter. Han har ikke annet valg enn å akseptere situasjonen sin. Kortet symboliserer en mulighet til å fokusere innover og innbyr til refleksjon over ditt behov for å ha kontroll.

Livet består av en rekke hendelser, og ofte vil det skje ting du ikke kan styre. Det gjør vondt å føle på maktesløshet, og det er lett å glemme at livet ikke er noe som skjer mot deg, det er noe som skjer for deg. Kunsten er å gi slipp på behovet for kontroll og ha tillit til at du har noe godt i vente rundt neste sving.

Kanskje går du igjennom en vanskelig periode nå. Dette kortet forteller deg at det ikke nytter å stritte imot det som skjer, av og til må vi ofre noe for å komme videre i vår utvikling, og alle erfaringer – gode som vonde – har verdi i form av lærdom.

Tenk på det som en indre opprydning. Hva er unødvendig å holde fast på? Hva har verdi for deg? Hva ønsker du å bringe inn i livet ditt? Hva slags grunnlag har du å bygge videre på? Bruk tid på å vurdere ulike muligheter, legg til rette for at positive ting kan skje og ha tillit at du er rett vei.

Kortet er hentet fra kortstokken «The DruidCraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington. Les om kortene her: www.philipcarr-gomm.com/book/druidcraft-tarot