Del av dine ressurser

Mandag 13. desember er dagens kort «Six of Pentacles», seks mynter. Dette kortet handler om utveksling – å gi og få. Hvordan er balansen mellom hvor mye du gir og hvor mye du får igjen? Klarer du å ta imot hjelp og støtte når det blir tilbudt? Hva har du å bidra med for andre?

I dag ber kortene deg om å gi til noen som trenger det. Det kan gjelde både penger, tid, energi eller andre ressurser. Se etter måter å hjelpe andre på. Vær raus og gavmild –  innenfor rimelighetens grenser. Det gir en god følelse å hjelpe noen, men da må det skje frivillig. Er du en person som gir og gir, men får lite igjen? Øv da på å sette grenser, kjenn etter om du har overskudd til å gi eller ikke. Kanskje er det din tur til å ta imot nå?

Selv om stakkaren på bildet ikke ser spesielt velstående ut, er dette faktisk et svært godt kort for økonomisk vekst og suksess. I dag får du kanskje tilbake penger eller tjenester andre har skyldt deg, eller du får en mulighet til å betale ned på et lån eller gjengjelde en tjeneste du skylder noen andre. Ved å gi, vil du også få, er en lærdom fra dette kortet.

Det kan også hende du bestemmer deg for å støtte en veldedig organisasjon i dag, eller bli mer involvert i arbeidet for en sak du brenner for. Det er mange måter man kan hjelpe andre på, sjekk med din lokale frivilligsentral om du kan bidra ved å ta på deg småjobber. Et samfunn hvor man kan støtte seg til hverandre er et varmt samfunn. Det er mye sannhet i det gamle ordtaket:

Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad!

Kortet er hentet fra kortstokken «The DruidCraft Tarot» av Philip og Stephanie Carr-Gomm, illustrert av Will Worthington. Les om kortene her: www.philipcarr-gomm.com/book/druidcraft-tarot