Bli kjent med deg selv

Lørdag 19. juni. I dag er det «Self-reflection» − Selvrefleksjon som er dagens kort. Det ber deg om å være nysgjerrig på deg selv. Vend oppmerksomheten innover og kontempler stille over hvem du er og hva du ønsker. Bli bevisst på hva du tror på og hvorfor, men vær også åpen for å utvikle deg.

Tekst: Kirsten Lucie

Du har mye å vinne på å praktisere selvrefleksjon. Prosessen innebærer å vurdere hva som skjer, hvordan du reagerer på det og hvilken mening du tillegger det. Det blottlegger dine styrker og svakheter, og gir deg muligheten til å endre usunne reaksjonsmønstre. Det gir deg en liten pause fra en travel hverdag og gir hjernen en sjanse til å finne mening i alt du erfarer.

Hvorfor er det så vanskelig å bedrive selvrefleksjon? Først og fremst er det en prosess som krever at vi skrur ned tempoet og vender oss mot vårt indre, noe som ikke faller naturlig for mange. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne så start i det små. Bruk fem minutter på slutten av dagen på å tenke på alt som har skjedd i løpet av dagen og hvordan du reagerte på det. Skriv ned dine følelser.

Hvis det oppleves vanskelig å kjenne på følelser som sårbarhet, sinne, skyld eller lignende, prøv å se på det som en mulighet til å vokse. Kortvarig ubehag kan føre til langvarig ubehag om vi ikke tar tak i følelsene og bearbeider dem. Jevnlig selvrefleksjon hjelper oss å bli kvitt problemer før de vokser seg for store, f.eks. ved å ta tak i negative reaksjonsmønstre og finne bedre måter å takle utfordrende situasjoner på.

Har du en tigerøye er dette en perfekt sten å jobbe med når du skal praktisere selvrefleksjon.

Gjenta denne affirmasjonen for deg selv:

«Jeg er ikke redd for å se mitt dypeste selv i alle aspekter.»

Kortet er hentet fra kortstokken «Queen of The Moon Oracle» av Stacey Demarco, illustrert av Kinga Britschgi. Les mer om skaperen og kortene her: themodernwitch.com

 

Kirsten Lucie

Om artikkelforfatteren:

Kirsten Lucie er spirituell veileder, tarotist og heks. Hun driver Hekseriet hvor hun tilbyr spirituelle veiledningstjenester med fokus på selvutvikling og indre vekst. Kirsten bruker tarotkort og intuisjon som verktøy for å hjelpe andre med å finne sin vei i livet.