Disse skriftene er grunnlaget for nyere skoler i hinduismen og rommer alle typer yogafilosofi. Til felles ligger troen på en intelligent orden som styrer alt, men Storøy understreker at Vedanta er ingen religion.
Den gamle teksten Bhagavad Gita er en viktig del av Vedanta og er verdens mest oversatte bok etter Bibelen. I sin siste bok Bhagavad Gitas visjon (2021) dykker Storøy inn i denne livsfilosofien, som vektlegger personlig vekst og transformasjon. Den forteller oss hvordan vi kan bli modne og objektive mennesker for å kunne se visjoner klart, for å takle våre begjær, vurdere situasjoner objektivt, gjøre passende valg i vanskelige situasjoner og respondere effektivt til utfordringene livet gir oss.
Det endelige målet i Vedanta er å frigjøre seg – fra lidelse, usikkerhet og utilstrekkelighet. Når vi på veien dit får økt innsikt om hvem vi er, vil man også innse at det vi søker å oppnå er noe vi egentlig allerede har. Vi er allerede frie, komplette og fullstendige, og det å gjenoppdage denne helheten og perfeksjonen kan ifølge Storøy oppleves som en stor lettelse. «Du vil aldri ha full kontroll over alt som skjer, men du vil til en viss grad kunne styre hva du bruker energi på, hva du bruker din frie vilje til og hvilke holdninger du har».
David Storøy er veileder i Vedanta på frivillig basis i Bergen og skriver artikler på bevissthetsvitenskap.com. I 2020 utgav han boken Bevissthetsvitenskap: Selvgransking av virkelighetens natur.
«Bhagavad Gitas visjon: Å se på verden som en intelligent orden og leve i harmoni med den» David Storøy www.bevissthetsvitenskap.com 2021, 1. utgave