Sugen på sukker og karbo?

Synes du det er nesten umulig å kutte ut sukker og raffinerte karbohydrater som brød, pasta, hvit ris og potetgull? Da er du ikke alene. Mange opplever at «stoppknappen» i hjernen er borte og at gode forsetter om å skjerpe seg rakner etter kort tid.

I boken Sukkeravhengig? Bli frisk uten sukker gir Bente Josefsen svar på om du har et problematisk høyt forbruk eller en avhengighet til sukker og andre raffinerte karbohydrater. Hun er en av Norges fremste eksperter på feltet sukkeravhengighet. Sammen med flere forskere og behandlere mener hun at sukkeravhengighet er en sykdom på lik linje med andre typer avhengighet, som til røyk, rus, alkohol og spilling.

Josefsen slet selv i mange år med overflødig vekt og slankekurer uten varige resultater. Til tross for mye kunnskap om ernæring, klarte hun ikke å følge egne forsetter om en sunn livsstil. Først da hun fikk kunnskap om sukkeravhengighet og god hjelp med dette, falt den siste brikken på plass.

Etter det valgte hun å utdanne seg innen avhengighetsmedisin og har spesialisert seg på sukkeravhengighet. Gjennom foredrag og kurs har hun hjulpet mange mennesker til bedre helse og livskvalitet.

I denne boken deler hun den kunnskapen hun savnet i alle årene hun selv strevde. Boken inneholder definisjon og en test på sukkeravhengighet som kan gi en åpenbaring, samt personlige historier om sukkeravhengighet og veien ut av det. Her er konkrete verktøy til handling og 40 velsmakende sukkerfrie og ketogene oppskrifter. Les gjerne også artikkelen «Test deg selv: Slik kommer du deg ut av sukkeravhengighet» på Medium.no.

«Sukkeravhengig? Bli frisk uten sukker»
Av Bente Josefsen
Gyldendal forlag, 288 sider
2021, 1. utg.