Skip to main content

Lær om å få hormoner i balanse

Kroppens hormonelle balanse er avgjørende for hvordan vi har det enten det gjelder humør, søvn, energi, utholdenhet, vekt, kroppsform, kroppens aldringsprosess, kjønnsdrift eller fertilitet.

Med hormoner i balanse kan du utsette kroppens aldringsprosess, ifølge forsker Martina Johansson. Hun har skrevet en bok om hvordan vi kan optimalisere helsen ved hjelp av håndfaste verktøy fra den siste forskningen på menneskers biokjemi.

Det finnes godt og vel 70 ulike hormoner i kroppen vår, og det trengs for eksempel hele 26 hormoner bare for å regulere kroppsvekt. Alle har imidlertid ikke like stor påvirkning, fordi hormonene har en svært hierarkisk struktur. Det finnes sjefshormoner som hersker over andre og de er sammenkoblet i seriereaksjoner, så de kan ikke fungere på egenhånd.

Forsker og forfatter Martina Johansson. Foto: Forlaget Lille Måne

Hormoner i balanse er en omfattende bok om hormoner, med mål om å lære oss hvordan forskjellige systemer fungerer i kroppen og hvordan du kan påvirke dem til din fordel. Den kan inspirere deg til å sette deg selv i førersetet for dine hormoner, slik at du gjør det som er nødvendig for å påvirke kroppens hormonproduksjon i gunstig retning.

Budskapet er enkelt og klart: Du kan gjøre mye mer enn du tidligere har vært klart over, derfor; Bli sjef over hormonene dine – få kroppen til å spille på lag med deg. Du får blant annet lære hvordan du kan få en frisk alderdom, velvære og god helse, fettforbrenning hele dagen, et stabilt humør, vital kjønnsdrift og et stoffskifte som jobber for deg.

Forfatter Martina Johansson er forsker og utdannet sivilingeniør med spesialisering i bioteknikk ved Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. I skrivende stund tar hun doktorgrad i inflammasjon og metabolsk helse ved Linköping University. Martina har en blogg med fokus på biohacking, ketogen kost og livsstilsoptimalisering, og hun har tidligere skrevet bøkene  Keto for nybegynnere, Keto lekende lett, Betennelsesfri og Farvel til betennelser – de to siste i samarbeid med Ralf Sundberg. Det er disse fire bøkene hennes som er oversatt til norsk.

«Hormoner i balanse»
Martina Johansson
Forlaget Lille Måne, 245 sider
2021, 1. utg.

Les også: Martina Johansson forklarer hvordan hormonene virker, Forlaget Lille Måne 

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.