Skip to main content

Dette sier stjernene om prinsessen og sjamanen

Prinsesse Märtha Louises mange sceneskift vekker oppsikt. Det nye forholdet med sjamanen fra Hollywood følger mønsteret. Mens foredragsturneen gikk sin seiersgang for fulle hus og begeistrete tilhørere, haglet det også med kritikk og forargelse. Det er ikke lett å gjøre alle til lags. Særlig ikke for en prinsesse som går sine egne veier. Vi ser nærmere på forholdet og hva stjernene forteller.

NYTT FRA KOSMOS

Prinsesse Märtha Louises nye kjæreste var forsommerens store medie-tsunami. Flodbølgen startet i det stille. Forvarselet kom da vi ble kjent med sjaman Durek som samarbeidspartner for kursvirksomhet. For nyhetsfiskerne i medie-Norge var denne fisken for liten. Hvalen kom først på kroken da kjærestemeldingen dukket opp. Forsidene ble ryddet. Journalister og paparazzier ble sendt på full utrykning. Mediebarometeret gikk fra laber bris til full storm.

Stamme-Norge våknet til liv og avslørte vår seksualfiksering. Hvem datteren til høvdingen deler seng med viste seg å ikke være så likegyldig likevel. Særlig ikke når en medisinmann fra en ukjent kant av jungelen dukker opp som en Askeladd for å vinne prinsessen og halve kongeriket. Og særlig ikke når denne trollmannen hevder å kunne helbrede kreft, bøye atomer, reversere aldring og har mørk hudfarge.

«Stamme-Norge våknet til liv og avslørte vår seksualfiksering. Hvem datteren til høvdingen deler seng med viste seg å ikke være så likegyldig likevel

 En ripe i lakken?

Det blir stadig vanskeligere å oppdage hva som er så spesielt med de kongelige. De forelsker seg som alle andre. De finner seg kjærester med livstil og sosial tilhørighet stadig lenger vekk fra de kongelige blodsbånd. Kong Harald var først ute med å følge hjertet og ikke tradisjonen med sin Sonja. Håkon Magnus fulgte etter med Mette Marit, men ingen har tøyd grensene mer enn Märtha Louise. Først med bohem-kunstneren Ari Behn, og nå med filmstjernenes egen sjaman fra Hollywood.

En ripe i lakken på monarkiet og på tide med republikk, sier noen når vi ellers er så opptatt av likeverdighet, deling av godene, utjevning av klasseforskjeller og oppfatter adel og kongelige privilegier å tilhøre fortiden. Det som er igjen er symbolsk. Mest for å holde liv i nasjonalfølelsen og kaste glans over offentlige begivenheter og arrangementer, som snorklipping, tale på julaften og vinking på slottsbalkongen på 17. mai.

Mange verdsetter denne symbolske illusjon av å tilhøre en selvstendig nasjon og ikke bare en utkantkommune i EU. De kongelige bevarer populariteten i hvert fall så lenge de er pene, vellykkede og oppfører seg skikkelig. Vi kunne gjerne hatt dem som naboer, selv om de færreste takler boligprisene i de strøkene de holder til.

Flere artikler om astrologi kan du lese her.

Alternativ-prinsessen

Særlig det alternative miljøet har trykket Prinsesse Märtha Louise til brystet. Hennes virke som terapeut, leder for engleskole og nå sammen med en sjaman gjør henne til en av dette miljøets mest synlige representanter. Hun har stor påvirkningskraft og har bidratt til å løfte fram det alternative. Mange er henne takknemlig for akkurat det. Hvordan hun bruker denne kraften er derfor ikke helt uten betydning. Hennes status og popularitet gjør at alt hun setter fokus på, der følger publikum og media etter.

Følgelig trakk foredragsturnéen under navnet The Princess and the Shaman fulle hus i København, Stavanger, Tromsø og i Oslo. I Stavanger var Mediums utsendte medarbeider blant de 550 forventningsfulle tilhørerne.

Dialogen som uteble

Opprinnelig hadde prinsessen og sjamanen tatt initiativ til at arrangementet skulle foregå i en av byens kirker. Den lokale presten gikk selvsagt i taket av glede over denne muligheten for en stappfull kirke til en forandring. Billettprisen på 550 kr var ingen hindring for dette var ikke et kirkelig arrangement – de leide bare lokalet. Kirken betraktet dette som et dialogprosjekt overfor andre former for tro og livssyn. 

Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek holder foredrag på Clarion hotell i Stavanger.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Kritikken lot ikke vente på seg. En storm av protester i kirkemiljøet reagerte på sjamanisme i kirkerommet. Dialogsprestens bedyrelse av at det ikke skulle praktiseres sjamanisme, utføres ritualer eller påkallelse av ånder, men kun samtale og dialog fikk lite gehør. Samtidig blåste det friskt fra vitenskapens templer hvor yppersteprestene der i gården himlet med øynene over påstanden om å bøye atomer og helbrede de alvorlig syke, sammen med de vanlige allergiske anfallene overfor alt som lukter av spåkoner, heksedoktorer, healere og annet pakk. For dem var dette ikke en sjaman, men en sjarlatan.

Biskopen bøyde av for presset og satte kroken på kirkedøren for arrangementet. Det ble flyttet til en konferansesal på et hotell. Kanskje like greit. Nå var det fritt fram for sjaman Durek å vise hva han var god for.

Farvel til pressen

Stemningen slo mot oss som en hetebølge i India da det nyforelskede paret entret scenen. Som rockestjerner badet publikum dem i klappsalver ved ankomst, underveis og med jevne og hyppige mellomrom. Et samlet pressekorps hadde inntatt sine posisjoner og surret rundt som en sverm nordnorsk mygg. Så ga dialogpresten en kort redegjørelse for hvorfor arrangementet var blitt flyttet og om presset som i den senere tid hadde lignet en heksejakt.

Den fakkelen tok prinsessen videre og oppfordret pressen til å gå i seg selv. For hvordan ville de likt å få livet sitt brettet ut fra morgen til kveld, spurte hun. Deretter ble pressen under applaus kastet på dør – uten den minste takk for gratis markedsføring. 

«Stemningen slo mot oss som en hetebølge i India da det nyforelskede paret entret scenen. Som rockestjerner badet publikum dem i klappsalver ved ankomst, underveis og med jevne og hyppige mellomrom

Durek-sjamanisme

Prinsessen spilte en liten rolle i denne seansen. Hun innledet med litt om hennes egen vei til å finne seg selv. Om vanskeligheten ved være sann mot seg selv og motstå forventningspresset fra familie, venner og samfunnet. Publikum svarte lydhørt igjen.

Så tok sjamanen over og proklamerte ut over forsamlingen:  

«Nå er lidelsen over

Uten noen forklaring på hvilken lidelse som nå forsvant eller årsaken til lidelsen. Det var nok heller ikke meningen, men en oppfordring til å åpne hjertet, ta i mot og kaste seg på den emosjonelle bølgen som snart skulle skylle gjennom forsamlingen med voldsom kraft. 

 «Sjamanisme er ikke religion, – det er oppmerksomhet», sa sjamanen uten å forklare hvorfor arrangement først var planlagt i en kirke.

Så tok sjamanen publikum gjennom to seanser og indre reiser for å elske seg selv, gi slipp på negative tankemønstre og tillate seg selv å være fri.

Reaksjonene fra publikum var blandete. Mange var begeistret og omtalte det som noe av det største de hadde opplevd. De ble løftet til høyder de aldri hadde trodd var mulig. Andre syntes de hadde hørt det meste før. Én følte for å gå hjem å ta en dusj. De mest negative syntes det lignet for mye på et religiøst vekkelsesmøte. Det hjalp ikke å si at Durek-sjamanisme ikke er religion når alle ingrediensene var til stede. De forventet litt mer innhold og litt mindre følelser.

Dette sier horoskopene

Forelskelse og drømmen om den perfekte kjærligheten ispedd eksotisk sjamanisme og kongelig glamour er en uslåelig blanding. Verden elsker de elskende, skrev Shakespeare. Men hvordan er kjemien mellom prinsessen og sjamanen? Ikke bare på scenen og i offentlighetens rampelys, men på nært hold og i deres sjelemøter? Hva tiltrekker dem? Passer de sammen? Hva er magien mellom dem? Vi ser på horoskopene deres for å finne svar.

Märtha Louise er født på tampen av Jomfruens tegn. Det er et jordtegn, og tar vi med Merkur i samme tegn og Ascendanten i Steinbukken, betyr det at jordelementet er godt utviklet. Det gjør henne fysisk, sanselig og nært knyttet til kropp, natur og hva som ellers er til for å ta og føle på. Hun går grundig til verks, har behov for å være nyttig og kan ta i et tak når det trengs. Hun drev lenge med ridesport, utdannet seg til fysioterapeut, senere fordypet hun seg i Rosenterapi, en form for subtil berøring som inngangsport til dypere lag av psyken.

Det er mye luft i horoskopet med både Venus, Mars, Saturn, Uranus og den sydlige måneknuten i lufttegn. Denne innflytelsen løfter interessen ut over det fysiske og inn de himmelske sfærer. Det er forståelig å kalle seg oversensitiv med ekspansjonsplaneten Jupiter i nærkontakt med den fintfølende, overjordiske, inspirasjonsplaneten Neptun. Det sender henne på søken i den åndelige verden. Både i samtale med engler, men også for å forstå seg selv.

Noe av det mest dynamiske i horoskopet er Solens nøyaktige sammenfall med transformasjonsplaneten Pluto. Det kan forårsake flere hamskifter i en persons liv med et behov for å fornye seg selv i stadig nye roller. Dette er tydelig i hennes liv med mange sceneskift, det ene mer grensesprengende enn det andre. Pluto har også en forsterkende effekt. Den kan gjøre en person maktbevisst og gi henne et sterkt personlig utrykk. Sol-Pluto tyder ofte på en mektig og innflytelsesrik far. Med en far som konge kan dette kriteriet neppe oppfylles bedre.

Prinsesse Märtha Louise har jordelementet godt plantet i horoskopet sitt, men hun har også mye luft. Sjaman Durek Verret har på sin side uvanlig mye vann i sitt horoskop, som gir ham en sterk emosjonell intensitet. Foto: Richter Frank-Jurgen

Følelse av avmakt

Baksiden av medaljen kan være en følelse av avmakt. Det er fort gjort å bli et offer for dominerende menn som viderefører et allerede etablert mønster. For Märtha Louises del kan denne overmakten også være forventningspresset fra samfunnet. Følgelig med et behov for å frigjøre seg, stå i sin egen kraft og ta regien over eget liv. Dette lever hun ut ved å gå sine egne selvstendige veier på tross av folkemeningen og et nesten umenneskelig mediepress.

Hennes offentlige og populære rolle gir henne stor påvirkningskraft, og det meste hun foretar seg blir raskt nasjonale nyheter. Hun har nå frasagt seg prinsessetittelen i kommersiell sammenheng, men den forsvinner ikke av den grunn, den blir bare stum. Det er bare en unødvendig begrensing av språket. I våre øyne og hjerter er hun fortsatt prinsesse og landets kongsdatter.

Flere artikler om astrologi kan du lese her.

Elektrisk kjærlighetsliv

Når kjærlighetsplaneten Venus kommer tett på den eksentriske og elektriske planeten Uranus setter det sitt preg på kjærlighetslivet. Hun tiltrekkes følgelig av eksentriske, originale, provoserende og ytterliggående menn. Ari Behn var en god begynnelse. Med sjaman Durek gjentas og forsterkes mønsteret. Til en farget, biseksuell sjaman fra Hollywood virker Ari Behn nesten ordinær i forhold.

Med denne konstellasjonen er det ofte forelskelse ved første blikk. Et høyspent kulelyn gjør kjærlighetslivet elektrisk og magisk. Batteriet må imidlertid lades med jevnlig påfyll av nye og spennende opplevelser. Når hverdagen og rutinene melder seg, kan batteriet imidlertid gå tom for strøm, utlades og bli helt dødt. Mange kan bli desillusjonert og skuffet i kjærlighetslivet av slike grunner. De trenger å minnes på at forelskelse gjør blind mens ekteskapet gir synet tilbake.

Dominert av følelser

Sjaman Durek er Skorpion så det holder. Fire personlige planeter; Solen, Merkur, Venus og Mars i dette tegnet er en uvanlig og tett konsentrasjon av Skorpionenergier. Han er et utpreget følelsesmenneske med så godt som samtlige planeter med unntak av Månen i vanntegn. Det går på bekostning av både luft- og ildelementet som glimrer med sitt fravær. Det gir en sterk emosjonell intensitet med lite behov for å intellektualisere eller å lytte til andre.    

Skorpionen er først og fremst terapeuten i zodiaken. Her finnes et utsøkt talent for å komme inn under overflaten, vite nøyaktig hvor skoen trykker og starte en forvandlingsprosess. Fra de mørkeste kjellerrom i kropp og psyke skal det syke, stagnerte og råtne fjernes for at nytt liv, innsikt og helbredelse kan vokse fram. Denne form for helbredelse er deres gave til verden, og sjaman Durek er rikelig utstyrt med talenter i en slik retning. For en sjamans indre reiser og dypdykk i underverdenen har han solsystemet i ryggen for sitt yrkesvalg.

Fristelser på berømmelsens vei

Om dette talentet forvaltes og brukes riktig, er den store utfordringen ikke minst fordi suksess, rikdom, makt, sex og magnetisk kraft på kvinner er fristelser på berømmelsens vei de færreste takler særlig bra, og aller minst Skorpioner. Det krever en stor dose selvdisiplin for å styre så ville og rå krefter i psyken som dette. Heldigvis har han Månen i jordnære Steinbukken. Selv om det ikke er en lykkelig posisjon for Månen, bidrar det til å gi bakkekontakt, realitetssans og gjør ham hardt arbeidende, ambisiøs og målrettet.

Den store utfordringen i dette horoskopet er den tette spenningen mellom Jupiter og Neptun. Interessant nok har også Märtha Louise dette aspektet, dog i mildere form i en konjunksjon og ikke som her i kvadratur. Dette kan være en kilde til stor følsomhet, intuitive evner og en genuin åndelig lengsel som vi finner hos dem begge, men det kan også slå ut i overdreven idealisme, alt for høye tanker om seg selv og beruselse av egen fortreffelighet med liten evne til å se seg selv i speilet.

Med Månens opposisjon til Saturn kan det være en opplevelse av å følelse seg liten, hemmet, avvist og neglisjert og med påfølgende behov for selvhevdelse, kjempe imot og komme seg opp og fram i verden.

Et harmonisk forhold

Jomfru og Skorpion er god astrologisk kjemi. Jomfruen er et jordtegn og Skorpionen et vanntegn. Vann gir næring til jorden, og jorden gir trygge rammer så vannet ikke flyter ut.

Men det er først og fremst Märtha Louises Måne i Skorpionen som er limet i dette forholdet. Det knytter dem sammen hvor hun vil føle seg trygg, ivaretatt og hjemme i hans nærvær.
Det er lett å føle at man alltid har kjent hverandre. Her trives de også i stillheten ut over ordene.

Hennes Måne er også harmonisk i forhold til hans Måne i Steinbukken, igjen med den samme dynamikken mellom vann og jord. Det samme gjelder for Merkur, med sjanse for god kommunikasjon og med næring til hverandres tankeliv, kreativitet og formidlingsevner.

Så langt oppfyller dynamikken mellom dem vilkårene for å lykkes med et godt og varig forhold.

Pluto og Persefone?

Det er imidlertid ikke sikkert at Märtha Louises Venus, Mars og Saturn – alle i lufttegn – klarer å holde pusten så lenge under vann og etterhvert får behov for å komme opp for å få luft. Forholdet mellom dem sender et ekko fra den greske myten om Persefone, datter av gudenes konge Zevs og fruktbarhetsgudinnen Demeter.

Persefone ble bortført og røvet av kongen av underverdenen Hades, eller Pluto i romersk mytologi, og holdt i fangenskap i hans rike. Demeter truet med å legge jorden øde og stanse all vekst. Det endte med et kompromiss. Et halvt år av gangen slapp Persefone opp i lyset og til overflaten slik at jorden kunne bli fruktbar og blomstre, mens det andre halve året, høst og vinter, måtte hun tilbringe i mørke sammen med Pluto.

Har sjamanen stjålet vår prinsesse og bortført henne til Hollywood slik at vi fremover nå kun får oppleve henne deler av tiden?

Sterke Skorpionenergier

Sjaman Dureks sydlige måneknute er på Märtha Louises Saturn. Det kan tyde på en forbindelse mellom dem i tidligere liv. I så tilfellet har hun vært en autoritet, lærer eller mester for ham, og kanskje spiller hun som den eldste denne rollen overfor ham også i dette livet?

Presset fra fem planeter i Skorpionen, et tegn mange knytter til Pluto, skal det dog mye til å stå imot. Det er mulig Märtha Louises trekker det korteste strået fordi vann er så uangripelig, flytende og kan lett bli overveldende.

Det er mye god kjemi mellom dem, men om det er nok ut over den innledende forelskelsen vil tiden vise. Det er et forhold som virker transformerende på begge. Märtha Louises livstema er nettopp transformasjon og forvandling, og med sjaman Dureks sterke Skorpionenergier vil en slik prosess være uunngåelig. Det blir neppe siste gang Märtha Louises skaper sensasjoner i media. Vi venter i spenning – hva blir det neste?

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode