Skip to main content

Hva skjer på himmelen i sommer?

Hva sier astrologien om bevegelsene på himmelen i sommer? Her er en liten smakebit fra sommerhoroskopet i Medium nr. 4-17, som er i salg hele sommeren.

Magisk sommerfullmåne

La oss først se på fullmånen 9. juli. Det spesielle her er at den faller nøyaktig sammen med underverdenens gud Pluto, som for tiden befinner seg i seriøse Steinbukken. At fullmånen vil belyse vår underverden, ikke nødvendigvis fysisk, men i overført betydning, bør vi belage oss på.

Det noen vil oppleve, er at denne fullmånen vil bringe frem energier fra vårt dypeste indre, vår psyke, vår seksuelle trang, vår ubevissthet og ting vi har opplevd som vi helst vil fortrenge. At enkelte av oss kommer i en situasjon hvor vi må ta et oppgjør med oss selv innen disse områdene, er slettes ikke umulig.

Fullmåne er alltid en magisk og følelsesladet tid hvor vi kan gjøre ting vi vanligvis ikke beskjeftiger oss med, både til glede og sorg. Pluto er en emosjonell og intens planet som kan bringe frem de dypeste og sterkeste følelsene i oss. Å beholde roen og ha vår fulle sinnsstemning under kontroll kan kanskje være lettere sagt enn gjort, men det er i hvert fall verdt et forsøk.

For de alternativt interesserte kan dette derimot bli en kjempetid under lyset av fullmånen med å engasjere seg i spirituelle og magiske ritualer hvor overnaturlige evner ikke bare blir forsterket, men kan gi mang en aha-opplevelse.
Sommerromantikk og elskov

På den annen side kan denne fullmånen gi oss meget spennende romantiske opplevelser. Pluto står også for våre intense erotiske drifter, og fullmånen er som sagt en magisk tid hvor vi kan gå litt over streken i å gjøre ting vi ellers ikke ville ha gjort.

Men det er også en tid for fest og glede. Hvordan vi vil bruke eller tilbringe denne sommernatten, er jo opp til hver og en av oss. Men universet tilbyr oss mange muligheter, alt fra en stille stund med vår egen sjel til åndelig og spirituelt engasjement, eller rett og slett kanskje den heteste natten du kan tenke deg i elskov og seksuelt begjær. Uansett hva du gjør, dette blir en fullmåne du sent vil glemme!
En sommer med fart og spenning

Livlige Merkur går inn i festglade Løven, noe libidohungrige Mars også gjør. I tillegg inntreffer nymånen 23. juli også i dette stjernetegnet. Kjærlighetsplaneten Venus befinner seg i opplevelses- og reiselystne Tvillingene. For å si det kort og konsist, med alle disse partyenergiene på himmelen burde dette love bra for de fleste av oss for spennende romantiske opplevelser enten vi tilbringer ferien hjemme eller på reise.
Kaotisk sommer?

La oss ikke håpe det! Men i august i år har vi faktisk den siste av to eklipsesesonger i 2017. Eklipser har en tendens til å påvirke oss mennesker hvor enn vi befinner oss på kloden samt uansett i hvilket stjernetegn disse inntreffer. Dette kan være indirekte ved at omstendigheter og hendelser rundt oss påvirkes av uventede og kanskje til og med kaotiske opplevelser. Er du på feriereise og kanskje til det store utland i denne tiden, bør du kanskje ha dette litt i bakhodet.

Den 13. august begynner også den store reiseplaneten Merkur sin baklengs eller retrograde vandring på himmelen, sett fra jorden. Dette forsterker muligheten for eventuelle misforståelser, utsettelser og endringer i reiseprogram og ferieopphold.
Forvent det uforventede

Måneformørkelsen kvelden 7. august er kun delvis synlig i Norge. Men er du på ferie i sentrale Europa og middelhavslandene, bør du sørge for å få med deg dette vidunderlige skuet. At denne eklipsen inntreffer i det uforutsigbare og revolusjonerende stjernetegnet Vannmannen, kan bringe både glede og frustrasjoner, avhengig av din egen situasjon. Du bør i hvert fall regne med at noe helt utenom det vanlige kan skje. Det er en tid jeg ville vært litt forsiktig med å gjøre noe dumdristig eller utsette meg for unødige farer.

Derimot er det en kjempetid for alternative og spirituelle gjøremål sammen med dine gode sjelevenner. Din intuisjon er betraktelig forsterket. I det hele tatt ligger det til rette for fest og sosiale sammenkomster hvor det kan inntreffe de mest spennende og magiske romantiske opplevelser når du minst forventer det.
Jeg og meg selv

Den siste solformørkelsen i år, 21. august, blir vanskelig å se i Norge. I USA, Canada, Alaska og Grønland, derimot, blir dette en såkalt total solformørkelse. Drar du til denne delen av verden, kan du jo kombinere ferie med astronomiske opplevelser. Denne begivenhetens skjer i selvsikre, men godhjertede Løven. Ettersom vitale Solen er Løvens hersker, får vi nå en dobbel dose av selvsikkerhet, stolthet, generøsitet og kreativitet. Dette er egenskaper som kanskje ikke er så dumme ved avslutningen av en aktiv sommer med mange flotte og spennende opplevelser.

Men har du levd i sommerens sus og dus med et uriktig bilde av deg selv og vært altfor selvsentrert om deg selv og ditt, bli ikke overrasket om du møter noen som vil fortelle deg hva de virkelig synes om deg og din personlighet. Løven er også et ledertegn med entusiasme og initiativ, så bruk denne tiden til å ta skikkelig fatt i noe du ønsker å oppnå eller gjøre for resten av året. Lykke til!

Sommerens to herlige stjernetegn

Juli: LØVEN

En ledestjerne!

Som løve eller løvinne vil du alltid utmerke deg på en eller annen måte. Du har spesielle kvaliteter som det ofte er behov for i samfunnet vårt. For eksempel kan du kunsten å lede, og du elsker å drive fremgang i noe du er engasjert i.

Noen løver går også over stokk og stein for å klatre til toppen. Et av de mest ekstreme historiske eksemplene er kanskje Napoleon Bonaparte, som også kronet seg selv til keiser! Ikke så rart kanskje, når selveste Solen er din ledende planet, eller stjerne i dette tilfellet. Et raskt søk på nettet vil frembringe et utrolig persongalleri av berømte løver og løvinner, fra Mae West og George Bernard Shaw til Arnold Schwarzenegger og selvsagt Madonna.

Du liker også svært godt at andre spør deg til råds og ikke minst følger rådene dine. Selvfølgelig vet du best. Du er også utpreget sosial og elsker å være midtpunktet i enhver begivenhet. Du har en iboende optimisme og smittende godt humør. Dine følgere – familie, venner og kollegaer – soler seg i glansen av din til tilstedeværelse. Dette er selvfølgelig også slikt det skal være, mener du nå selv!
Med hjertet på rett sted

På enhver arbeidsplass utmerker du deg med din stil og motesans. Designerklær og utallige frisørtimer er alltid en prioritet. Du er absolutt ambisiøs og tar ofte høyere utdanning. Enten du satser på tradisjonelle yrker, forretninger eller en mer glamorøs tilværelse som rockestjerne, modell, skuespiller eller realitykjendis, har du de beste forutsetningene for å lykkes.

Du trives også godt sammen med barn og ungdommer, og mange Løver er favorittlærer’n. Enkelte kan hviske at du er både innbilsk og forfengelig, men de samme kommer løpende hvis de trenger hjelp. Du er kjent for ditt store hjerte og omsorg for andre mennesker. Dette faller deg like naturlig som din sjenerøsitet når ting går din vei. Haler du i land kontrakten, spanderer du også en fest på byen for alle kollegaene dine! En konge eller dronning må jo selvfølgelig stelle pent med undersåttene sine, ikke sant?

Du har som regel sterk og utmerket helse, likevel er hjertet den delen av kroppen din du må ta ekstra vare på. Merker du noen ulemper, bestill time til sjekk nå. Som Løve velger du jo selvsagt den beste legen i så måte. Når du får gjøre ting på din måte, kommer dine beste kvaliteter frem. Med ønske om en kongelig bursdag!

August: JOMFRUEN

Super-Jomfru

Du er ikke kjent for å være verken fremfusende eller oppmerksomhetssøkende blant familie og venner. I kontrast til ditt nabostjernetegn Løven liker du ikke å være midtpunktet i enhver forsamling. Motemessig liker du enkel eleganse og vellagde om enn kostbare klær. Sløsing med ressurser synes du lite om. Du blir med på party når du er i humør til det, men er heller ikke festløven blant kollegaer.

Likevel dukker det opp en «Super-Jomfru» innimellom århundrene. Frankrikes Solkonge, Ludvig XIV, kongen som sa «Staten, det er meg», var født 5. september 1638 og var nemlig Jomfru. Utskeielsene og overdådigheten til Louis XIVs hoff sådde frøene for den franske revolusjonen 100 år senere. Likevel brukte kongen sine Jomfru-egenskaper til organisering av landet og utvidelse av Frankrikes makt. Gjennom sine ministre trakk han i trådene bak kulissene og styrte eneveldig. Innkreving av skatter ble satt i system og nye skatter lagt til. Oversjøiske kolonier vokste, og staten Louisiana i USA ble av franske oppdagelsesreisende oppkalt etter kongen.

Solkongen Ludvig hadde riktignok sterke Løve- og Skorpion-energier i sitt personlige horoskopkart og huskes neppe som verken praktisk eller jordnær.
Kontroll til glede og bekymring

På et mer hverdagslig nivå liker du vanligvis ro og orden rundt deg, kjære Jomfru. Du er også lynende intelligent og deler din ledende planet, snakkesalige Merkur, med Tvillingene. Ditt element er imidlertid jord, og du liker som oftest å ha bena på bakken. Du finner deg ofte til rette innen tradisjonelle yrker som revisor eller advokat. Du kan også lykkes godt innen medie-, IT- og dataverdenen – de små viktige detaljene slipper ikke unna din oppmerksomhet.

Du har også en lun og skarp humoristisk sans, som kan skaffe deg mange beundrere. Du er ofte opptatt av å hjelpe andre mennesker, dette være seg som lege eller sykepleier, forsker eller hjelpearbeider i forskjellige sammenhenger.

Din hjerne arbeider lynraskt og kan enkelte ganger slå knute på seg. Før du vet det, blir du bekymret over noe som du tror ikke funker helt som det skal. Den ene bekymringen fører til den andre, og plutselig sover du ikke godt om natten.

Det blir viktig å finne sin egen metode til avkobling fra dagens og verdens problemer, slik at du ikke bekymrer på deg migrene eller magesår. Du har så mange gaver å gi menneskeheten, men må prioritere deg selv før du kan være til nytte for andre. Gratulerer med dagen, kjære Jomfru!

Hele sommerhoroskopet kan du lese i Medium nr. 4-17 som er i salg i Narvesen hele sommeren.


Denne artikkelen handler om…


Tore Lomsdalen

Tore Lomsdalen har en doktorgrad i arkeologi fra University of Malta hvor han forsket på kosmologi i forhistoriske megalittiske templer på Malta. Han har også en mastergrad i kulturell astronomi og astrologi fra University of Wales Trintity Saint David, UK. Tore har bred internasjonal erfaring. Han holder kurs, foredrag, presentasjoner og har utgitt artikler om astrologi, kosmologi og arkeoastronomi. Se astrolom.no
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode