Hva skjer på himmelen i september?

Sakte fremover ser ut til å bli et godt astrologisk stikkord i det noe uvanlige året og sommeren mange har vært igjennom. Årsaken til dette er at mellom 10. og 13. september har vi en heller sjelden begivenhet.

Hele 60 prosent av alle planetene går i en såkalt retrograd eller baklengs bevegelse på himmelen. Etter den 13. blir det litt bedre. Heldigvis kan man kanskje si fordi da begynner vår store lykkeplanet Jupiter på sin direkte vandring igjen. Optimisme, hell og håp om en lysere fremtid med ekspansjon og fremgang kommer sterkere frem.

Tålmodighet
Men likevel helt til slutten av september vil halvparten av planetene fortsatt være i retrograd bevegelse, så at verdenen vil forandre seg på en, to, tre er vel heller tvilsomt. Noe tid og tålmodighet bør nok hver og en av oss utvise. Som den faste leser av Bladet Medium vet, når en planet går bakover mister den noe av sin arketypiske intensitet og fremdrift. Dette i seg selv er ikke nødvendigvis noe negativt så lenge som vi tilpasser oss disse kosmiske energiene. Vi bør fokusere mindre på saker og aktiviteter vi mener vi må og bør gjøre, og heller konsentrere oss om å forbedre de ting vi har allerede oppnådd. Vi bør unngå unødig stress og mas. Uansett hvordan pandemien er eller står i vårt verdensbilde, er det nettopp det å unngå stress, mas og tjas at universet vil at vi skal nå prioritere. Gjør vi det, legger vi opp til fremgang og vekst som kommer i neste fase.

Les også om septembers stjernetegn Vekten
Les også om oktobers stjernetegn Skorpionen

Viktig nymåne
Nymånen 17. september inntreffer i det kritiske jordtegnet Jomfruen som også er knyttet opp til vår helse. Det gode her, om vi kan si det slik, er at Nymånen står i et positivt forhold til kombinasjonen av rettferdige Saturn, Pluto som er hersker over regenerering og lykkejegeren Jupiter. Disse tre planetene har stort sett reist sammen på himmelen hele 2020. Vi kan ikke se bort ifra at kanskje dette har vært en del av den underliggende astrologiske årsaken til hva verdenen har opplevd i år, noe jeg har vært innom i mine tidligere spalter her i bladet Medium. Nå gir universet oss et pusterom. Har vi håndtert situasjonen på en ærefull og respektabel måte, er kanskje det verste over. Har vi derimot ikke vært vårt ansvar bevisst, er det mulig at universet gir oss en pandemi fase nummer to. Hva som skjer er opp til oss selv og menneskeheten.

Les også:
Horoskopet for september og oktober

Hva skjer på himmelen i oktober?