Skip to main content

Hva skjer på himmelen i mai?

Bortsett fra Pluto går samtlige planeter i stor fremdrift marsj i nesten hele mai måned. Pluto står egentlig ganske så stille og overvåkende på himmelen for tiden.

Ettersom nesten halvparten av planetene også befinner seg i jordnære og flittige Tyren i mai inviterer de kosmiske energiene oss til å gripe fatt i, og få ordnet opp i våre mer praktiske anliggende. Nymånen 11. mai som også skjer i Tyren inviterer oss definitivt til å sette de første frø for ting som skal vokse på vår økonomirelaterte gren inn i fremtiden. Dette gjelder ikke bare jordbruk og hagearbeid, men i like stor grad ethvert prosjekt eller foretak vi ønsker å sette i gang, hva det enn måtte være.

I denne nymånen ligger det enorme kraftfulle energier for fremdrift og vekst. Selv om Pluto står litt stille på himmelen, påvirker denne uredde og intense underverdenens gud denne nymånen på en harmonisk måte. Dette kan få oss til å fremme skapende ting vi tidligere ikke torde.
På et mer indre og dypere plan, kan det være at vi får kraft til å transformere oss til å forstå eller gjøre ting vi ikke visste om eller innså mulig. Ikke la denne kosmiske begivenheten gå deg upåvirket hen. Bruk den til å skape noe konstruktivt i fremtiden så vel på et indre som et ytre plan for deg og dine medmennesker som også kan gi deg økonomisk vekst.

Les også:
Horoskopet for mai og juni

Årets første eklipse
Den 26. mai har vi en total Måneformørkelse. Den kan ikke ses i Norge eller i Europa for den sakens skyld. Men det oppløftende er at den skjer i optimistiske, utadvendte og vitebegjærlige Skytten.
Kanskje vi får noen gledelige nyheter som bringer håp etter denne lange krisen vi alle har vært igjennom. Når selve formørkelsen er over og Månen kommer igjen til syne på nattehimmelen, er det mulig den bringer med seg det lyset i tunnelen så mange av oss sårt trenger.

Herskeren til stjernetegnet Skytten er vår store lykke og velbringende planet Jupiter. Han gir oss håp om velstand, fremdrift og vekst. Men ettersom Jupiter står i et litt utfordrende forhold til denne eklipsen kan dette bety; ja hurra vi får en gave fra universet, men den kommer ikke rekende på en fjøl. Slik jeg ser det hvor stor gaven blir, kommer an på hvordan ikke bare du og jeg, men alle mennesker har vært sitt ansvar bevisst i den krisetiden vi har vært igjennom.
Universet gir oss mulighetene, men vi må gjøre jobben. La så skje!

Horoskopet for mai og juni

Les også om mais stjernetegn Tvillingene
Les også om junis stjernetegn Krepsen


Denne artikkelen handler om…


Tore Lomsdalen

Tore Lomsdalen har en doktorgrad i arkeologi fra University of Malta hvor han forsket på kosmologi i forhistoriske megalittiske templer på Malta. Han har også en mastergrad i kulturell astronomi og astrologi fra University of Wales Trintity Saint David, UK. Tore har bred internasjonal erfaring. Han holder kurs, foredrag, presentasjoner og har utgitt artikler om astrologi, kosmologi og arkeoastronomi. Se astrolom.no