Skip to main content

Hva skjer på himmelen i mai?

Kom mai, du søte milde …. Ja, la oss håpe på at det blir slik. I hvert fall kan vi få det ganske behagelig hvis vi unngår for mye unødig stress, mas og tjas. Den kosmiske årsaken til dette er at hele 40 prosent av planetene går såkalt retrograd eller baklengs sett fra Jorden.

Det rådet universet sender oss er at vi bør ta det mer med ro og heller bruke tid på å reflektere. Det betyr ikke at vi skal være passive. Aktiviteten ligger i at vi nå skal planlegge fremtidig initiativ for så å sette i gang for fullt når planetene snur og går igjen direkte. La oss se på de planetene dette gjelder.

Kjærlighet på pinne
Venus, vår alles store kjærlighetsplanet, går retrograd den 13. mai og blir så i de neste seks ukene. Det er vel dette fenomenet her mange av oss setter minst pris på. Vi liker jo å ha et aktivt og sprudlende romantisk liv med masse aktivitet og seksuelle utspill. Så i stedet for å la dine fysiske behov styre kjærlighetslivet, bruk tiden til å reflektere over hvor kjærligheten egentlig står i livet. Dette er ikke den beste tiden for å starte nye forhold. Ofte blir de opprettet på feil premisser, for å si det slik.

Rolig på lykkefronten
Den 15. mai går vår alles store lykkeplanet Jupiter inn i en bakovergående periode. Det betyr ikke at hell og lykke forsvinner, men vi vil nok trenger litt lengre tid før ting ordner seg til det beste. Viktig blir det å tenke og planlegge fremover og beholde optimismen og ha troen på at det ordner seg til slutt. Alt til sin tid, kan være et bra ordtak i en slik situasjon.

Les om mais stjernetegn Tvillingene
Les om juni stjernetegn Krepsen

Fremover med håndbrekket på
Autoritære, men rettferdige Saturn begynner på sin retrograde vandring den 11. mai Saturn setter fokus på våre holdninger og spesielt innen yrke og karriere. Er det kun våre egenrådige ambisjoner som styrer våre liv, kan det skjer ting som får oss til å tenke annerledes. Fremgang og vekst vil selvsagt også komme, men vær også klar over at uvendte utsettelser og forsinkelser kan også inntreffe.

Møte seg selv i døren
Pluto startet sin retrograde vandring 26. april. Han får oss til å fokusere på våre egne skyggesider. Pluto står for intens kraft og ønsker, seksuelle vel som på et mer generelt psykisk plan. Dette er absolutt en tid vi bør være ærlige med oss selv. Hva er min egentlige motivasjon? Er den påvirket av ytre omstendigheter, eller er det min egen og oppriktige kraft og ønsker som ligger til grunn? Pluto tvinger oss nå til å se inn i oss selv. Det er her vi finner svaret, men kun om vi søker.

Les MÅNEDSHOROSKOPET for mai og juni HER


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.