Skip to main content

Horoskop for september og oktober 2016

Hva skjer på himmelen? Se månedshoroskop for ditt stjernetegn her i september og oktober 2016

  Tekst: Tore Lomsdalen, www.astrolom.no

 VærenTyrenTvillingeneKrepsenLøvenJomfruenVekten,
SkorpionenSkyttenSteinbukkenVannmannenFiskene

Hva skjer på himmelen i september?

I september har vi årets andre eklipsesesong (den første var i mars måned) med en solformørkelse allerede den 1. og en måneformørkelse den 16. Ingen av disse kan sees fra Norge, men det betyr ikke at vi er spart for de planetariske energiene disse begivenhetene utøver.

Helsen i våre hender  

Den solare eklipsen 1. september skjer i det helseorienterte Jomfruen. Det er kanskje ikke så mange som tenker over at dette tegnet har med helse å gjøre. Mange som er født i dette stjernetegnet, jobber i helsevesenet eller driver med healing og alternativ behandling.

I gresk mytologi var Chiron en mesterhealer, og det har blitt foreslått at denne planeten egentlig burde herske over stjernetegnet Jomfruen. Med denne lille bakgrunnen forstår vi at solformørkelsen denne gangen vil sette fokus på vår egen generelle helsesituasjon. Om det ikke gjelder alle, vil dette være en tid hvor skjulte og latente skavanker, sykdommer eller helseproblemer kan komme frem.

Om du merker noe til dette, er første regel å oppsøke lege eller kyndige helsespesialister. Om du ikke har eller får noen slike tegn, bør du i hvert fall ta din egen vitalitet og helsetilstand opp til vurdering.

Er det ting jeg burde gjøre annerledes for bedre å ivareta min egen vitalitet? Er jeg helseorientert? Ernærer jeg meg riktig? Er jeg harmonisk og i balanse med meg selv og omverdenen? Driver jeg med fysisk fostring? Tar jeg egentlig vare på min kropp, min sjel og mitt sinn på en fornuftig måte? Svarer du nei på noe av dette, ikke bare inviterer universet deg til å gjøre noe med det, men det vil også bistå deg i prosessen. Men å sette det hele i gang hviler på dine egne skuldre.

Drøm, lykke og fred?

Eklipser er vanligvis ikke knyttet opp til fred og lykke. De har en tendens til å rippe opp i saker og ting vi egentlig helst vil fortrenge eller glemme. Men ettersom måneformørkelsen den 16. inntreffer i det empatiske, drømmende og spirituelle tegnet Fiskene, kan det jo være gode sjanser for at vi finner vår indre lykke og fred. Men før dette skjer, kan vi ikke se bort ifra at vi først blir konfrontert med hvor vi står i henhold til vår egen selvrespekt og integritet. Dette blir en tid hvor ting vi holder skjult, hemmelig eller ikke vil at andre skal vite noe om, kan springe ut som en offentlig nyhetsbombe. Har vi derimot alt på det rene, kan dette også bli en tid hvor våre drømmer og visjoner blir realisert. Egentlig er det en ganske kreativ tid, men vi må ikke la våre fantasier ta overhånd. Helt til slutt: Vi bør legge mer vekt på åndelige og spirituelle verdier enn å hige etter materielle goder og prestisje.

Hva skjer på himmelen i oktober

Alle gode ting er tre

Om uttrykket alle gode ting er tre stemmer når det gjelder månefaser, vet jeg ikke, men i oktober har vi i alle fall tre såkalte lunasjoner, mot vanligvis kun to. Det er en nymåne den 1., en fullmåne den 16., og den 30. har vi nok en nymåne.

Den astronomiske årsaken til dette er at månen bruker 27 dager på å gå rundt Jorden (sideral tid), og at det går kun 29 dager (synodisk tid) fra én nymåne eller fullmåne til den neste. Verdens eldste kalendre, som det påstås at går hele 30.000 år tilbake i tid, var såkalt lunare (basert på månefasene). Problemet er at over tid går denne kalenderen i utakt med årstidene, så etter hvert ble den tilpasset jordens rotasjon rundt solen (gregoriansk kalender). I jødisk og islamsk religion blir lunare kalendre fortsatt brukt. Ramadan er tilpasset månefasene.

Vår verden

Så la oss se litt på hvordan disse tre månefasene kan påvirke vår hverdag.

Jeg må si at alle tre sett i sammenheng virker ganske interessante. Her dreier det seg mye om kjærlighet, romantikk, sex og erotikk fordi alle inntreffer i stjernetegn som representerer denne siden av livet vårt.

Kjærlighetens gudinne

Nymånen den 1. skjer i kanskje det mest romantiske stjernetegnet av alle, nemlig Vekten, som har kjærlighetsgudinnen Venus som sin hersker. Vekter liker ikke å være alene og er enten i et fast forhold over lengre tid eller går fra den ene kjærlighetshistorien til den andre. Det er ikke nødvendigvis sex som er selve drivkraften, men heller det å vise ømhet, lidenskap og kjærlig harmoni sammen med sin elskede. Nymåne er alltid en tid for å starte på nye ting, samme hva det måtte være. I denne sammenhengen blir dette knyttet opp til at mange nye relasjoner starter. Er du på jakt etter en kjæreste, er dette altså et perfekt tidspunkt for å gjøre noe med det. Så la ikke denne spennende muligheten gå fra deg.

Jeg og meg

Fullmånen den 16. skjer i driftige, hevdende og egosentrerte Væren – et entusiastisk stjernetegn som inviterer oss til å sette i gang med nye tiltak innenfor de tingene vi prioriterer høyest. I kontrast til Vekten ønsker Væren å gå sine egne veier og søker ikke nødvendigvis forståelse og aksept fra andre. Væren er styrt av libidodrevne Mars, noe som gjør at mange Værer har et sterkt og intenst forhold til seksuelle opplevelser.

Det magiske lyset fra fullmånen inviterer oss til fest og feiring. Kanskje mange av oss, enten vi er Værer eller ikke, kan nyte herlige intime opplevelser i måneskinnet.

Erotisk drivkraft

Pluto, som i gresk og romersk mytologi voldtok og dro Proserpina ned i underverdenen, har kanskje gjennom denne akten blitt astrologiens symbolske ikon for erotiske opplevelser. Ettersom Pluto er Skorpionens hersker, er det kanskje ikke så rart at dette tegnet blir vurdert som det mest erotiske i hele dyrekretsen. Så når nymånen den 30. inntreffer i Skorpionen, er det vel ikke helt utenkelig at nye sex-relaterte forhold starter. Men det kan også være at vi begynner å utforske nye og spennende erotiske opplevelser sammen med vår elskede. Lykke til!

Månedens stjernetegn: Vekten

Harmoni og balanse

Dette er to ord som familie, venner og kollegaer bør merke seg når de omgås deg, kjære Vekt. Harmoni og balanse, både indre og ytre, er svært viktig for at du skal ha det bra med deg selv. Omverdenen opplever deg som utadvendt og åpen, sjarmerende og rettferdig. Du har også et bedårende smil enten du er kvinne eller mann, og ikke minst er du kjent for din sans for mote og stil. Ditt element er luft, du er svært intellektuell og lever ofte i hodet ditt fremfor selve kroppen. Du har også lett for å se de fleste situasjoner fra flere synspunkter, oppfatter andres følelser og gjør ditt ytterste for å bringe eventuelle «ubalanser» i balanse. Noen ganger kan du ha vanskelig for å bestemme deg, det finnes tross alt flere valg innen enhver situasjon. Stol på deg selv, følg magefølelsen og stå ved beslutningen. Du er veldig flink til å samarbeide med andre mennesker, men vil helst organisere ditt eget arbeid. Det betyr også noe for deg hvordan arbeidsplassen din ser ut. Nedslitte og utdaterte lokaler vil få deg til å se etter en annen jobb. Stil, spennende arkitektur, luksuriøs innredning og design vil bringe frem dine beste egenskaper. Selvsagt må det også herske harmoni blant kollegaene dine. Uro, baksnakking og konflikter kan gjøre deg deprimert, og du tar ofte på deg oppgaven å løse opp i flokene.

Romantikkens hersker

Romantisk er du også, kjære Vekt! Vakre Venus, selveste kjærlighetsgudinnen, er din ledende planet. Du trenger romantikk og flørt og vektlegger ofte de estetiske kvalitetene i en partner fremfor utdanning eller sosial status. Du elsker «det skjønne» og trenger dette i dagliglivet ditt, hvordan du enn personlig definerer det. Ikke overraskende finner mange Vekter sin yrkesvei innenfor mote og design, som fotograf, scenograf, modell, sminkør, stylist – du har et stort utvalg av muligheter. Den kjente figuren av den allegoriske fru Justitia som bærer rettferdighetens vektskåler, antyder også at mange Vekter finner seg til rette innen rettsvesenet. Advokat, megler, dommer – her kommer dine diplomatiske evner til sin fulle rett. I din streben etter balanse må du også huske på å inkludere deg selv. Stress kan resultere i humørsvingninger og migrene. Naturens fred og skjønnhet, fuglesang og solskinn virker helbredende. Aromaterapi, massasje og gongbad vil løfte humøret og gjenopprette balansen din. Ha en skjønn bursdag, kjære Vekt!

Oktobers stjernetegn: Skorpionen 

En levende maske

Når Solen skinner ute, går alle rundt med solbriller. Det gjør du også om kvelden og natten lenge etter at solen har lagt seg, kjære Skorpion. Stilig motestatement? Du lar folk tro det, men sannheten er heller at du elsker å studere andre når de ikke er klar over det. Mørke solbriller kan være del av din maske som du skjuler deg bak for omverdenen. Din natur er intens og dyp, men det skjuler du bak en spøk og endrer temaet. Du liker at andre ser deg som sexy, litt mystisk og kanskje ikke Guds beste barn som bryter konvensjoner og utfordrer tabu. Ditt vannelement gir deg uante evner til å se bak kulissene hva som virkelig foregår i en situasjon. Ditt verdensbilde er ofte svart-hvitt, og enkelte synes at du fra tid til annen går for langt, men det bryr ikke du deg om. Hvordan du er satt sammen, gir deg ofte karrieremuligheter som andre, mer pysete stjernetegn aldri ville påtatt seg. Da fortjener du også en stor takk fra samfunnet for at du er begravelsesagent, holder vann- og avløpsvesenet i gang, etterforsker seriemordere og søker intenst etter en løsning på kreftgåten. Tradisjonelt er krigsguden Mars din hersker, men også i nyere tid Pluto, underverdenens gud, som styrer det kjernefysiske stoffet plutonium. Her finner du din kraftkilde til uendelige arbeidstimer og utrettelig innsats for å nå dine mål, og det gjør du.

Svart eller hvit

Ditt vannelement gir deg også evner innen det okkulte, og en del Skorpioner er virksomme som healere eller medier eller på andre felt innen det alternative. Du kan trekkes mot å utforske østlige filosofier som buddhisme og shinto, eller animisme. Den indiske tantra-læren er ofte kjær for ditt hjerte, her kan du forene dine to favoritt-tema: seksualitet og evighet. Du tar det meste i livet ditt til ytterkantene, og måten du lever livet ditt på, kan før eller senere få utrivelige konsekvenser for helsen. Det bryr du deg heller ikke om, helt til du skjønner hvordan dårlig helse kan begrense planene dine. Skorpionens kroppslige områder som bør kontrolleres jevnlig hos lege, er kjønnsorganene og det reproduktive systemet. Du nyter også gourmetmat og den dyreste vinen på luksuriøse restauranter. Midjemålet kan minskes ved øvelser som tai chi og qi-gong, vannsport og karate. Meditasjon bringer deg til ro. Ha en fabelaktig bursdag, kjære Skorpion!

Væren: 20.03 – 18.04

Kjærlighet og samliv: Kos deg, kjære Vær! Du har en kul og spennende tid foran deg. Den store kjærlighetsplaneten Venus står meget sterkt i horoskopet ditt for alt som har å gjøre med kjærlighet, romantikk og spesielt parforhold. Men det er også slik at du nå trenger mer din egen frihet. Gir din partner deg det, blir forholdet styrket. Hvis ikke, tja, si det…

Økonomi og karriere: Solformørkelsen 1. september kan påvirke jobben din på to måter. Muligheter for fremgang og anerkjennelse er selvsagt til stede, men er du misfornøyd og ikke trives med det du gjør, bør du ikke se bort ifra at det kommer en endring. Du får best utbytte økonomisk sett om du samarbeider med andre mennesker.

Spesielle begivenheter: Alle månefasene blir ganske viktige for deg i denne perioden. I september er det en solformørkelse som setter fokus på dine daglige arbeidsoppgaver, betalt eller ikke. I tillegg blir også helse og vitalitet et fokusområde – en fin tid for å gjøre endringer i trening, livsstil og ernæringsprogram om du synes det er nødvendig. Måneformørkelsen to uker senere inviterer deg til å ta ditt åndelige og spirituelle ståsted opp til vurdering. Din empatiske side blir forsterket. Månefasene i oktober inviterer deg til å gå nøye igjennom hvor du selv står i relasjoner til andre mennesker.

Tyren: 19.04 – 19.05.

Kjærlighet og samliv: For den single og for den som er i et harmonisk forhold med sin elskede, blir dette en herlig tid for romantikk og lidenskap. Du vil oppleve det som at samlivet blir som en ny forelskelse.  Mange kjærester vil også danne sterkere bånd. Men for dem som sliter i samlivet, kan dette bli en tid hvor forholdet blir stilt på en prøve.

Økonomi og karriere: Frem til siste uken i september bør du gå noe forsiktig frem i pengebruken. Deretter kan du mer tillate deg å åpne på lommeboka. Det neste året kommer du inn i en helt utrolig fin periode for den jobben du gjør til daglig, om den er betalt eller ikke. Du vil se at hell og lykke følger deg i det meste du setter i gang.

Spesielle begivenheter: Generelt er du inne i en periode hvor du trenger andre mennesker for å nå dine mål. Velger du å gjøre alt alene, kan du selvsagt det, men det vil til syvende og sist koste mer enn det smaker, for å si det sånn. Dette kan bli en utfordring for deg ettersom du til tider har ganske stor tro på deg selv og ditt. Har du et for stort selvbilde, bør du regne med at noen kommer til å gi deg noen sannhetsord om deg selv. Bruk din medfødte jordnære kraft og du kan få en helt fantastisk tid hvor også hell og lykke følger deg på din vei. Avvei materielle goder mot spirituell forståelse.

Tvillingene: 20.05 – 20.06.

Kjærlighet og samliv: Dette er virkelig et område du kan boltre deg som konge eller dronning. Perioden starter bra og blir sterkere etter som tiden går. Det er spesielt den mer flørtende og lekende siden av kjærlighetslivet ditt som blomstrer. Her spiller det faktisk ingen rolle om du er singel eller gift. Uansett, husk at det å være seg sitt ansvar bevisst blir viktig.

Økonomi og karriere: Kanskje du må ta noen grep i din egen økonomi. Men har du normalt ryddige forhold i din omgang med penger, kan det også komme en markant økning. Selv om du har masse pågangsmot og stor tro på deg selv i jobben, bør du likevel samarbeide med andre. Du kommer lenger og fortere frem om du tenker teamwork.

Spesielle begivenheter: Gled deg, kjære Tvilling! Dette tegner til å bli en spennende og artig høstperiode. Din selvtillit og karismatiske personlighet går ikke andre hus forbi. Nå ønsker du også å realisere deg selv. Du er også mer heldig enn du ellers pleier å være. Om du vinner i lotto er ikke sikkert, men du lykkes i det meste du gjør. Men dette er også en tid hvor hus, hjem og familie blir viktig. Å finne en god balanse mellom det å tilfredsstille dine egne behov og dine kjære kan til tider by på visse utfordringer. I de tre første ukene i september bør du ta i betrakting at ting kan ta noe lengre tid før de blir realisert.

Krepsen: 21.06 – 21.07.

Kjærlighet og samliv: Det begynner med at du er meget opptatt av de nære ting i livet, som familie og gode venner. Men deretter får du mer og mer lyst til også å leve livets lyse og glade side. Her snakker vi om alt fra en uskyldig liten flørt ute på byen til at du rett og slett går hen og stormforelsker deg. I parforhold er det helst du som viser veien.

Økonomi og karriere: Du bør finne den rette balansegangen mellom den lettere og mer gøyale siden i livet ditt og ditt ansvar i jobben du har. Greier du det, kommer også belønningen. Økonomien kan likevel bli et fokusområde på den måten at endringer skjer raskt og uforutsett. Har du levd over evne, kan du få en smekk. Har du vært ansvarsfull, kan dette bli starten på en flott periode.

Spesielle begivenheter: Lykke og hell smiler til deg. Astrologiens store julenisse Jupiter går nå inn i ditt personlige horoskopområde. Og det flotte er at den blir her så godt som et helt år inn i fremtiden. Vekst og fremgang innen alt som er knyttet opp til hus, hjem og familie, ligger nærmest staket ut for deg. Men det blir også viktig at du er realistisk og ikke drømmer deg bort i fantasier og det uoppnåelige. Skal du ut og reise i de tre første ukene i september bør du regne med endringer i reiseopplegget. Da bør du også legge vekt på at alt du sier eller kommuniserer, ikke kan bli misforstått.

Løven: 22.07 – 21.08.

Kjærlighet og samliv: Generelt får du en fin tid for romantikk og kjærlighet. Er du i et forhold, skjer mye av dette innenfor husets fire vegger. Er du derimot på jakt etter en kjæreste, blir dette kanskje noen du kjenner fra før, som for eksempel en nabo. I så fall vil det skje helt uventet. For flørt, lek og svermeri blir siste halvdel av oktober topp.

Økonomi og karriere: Økonomien kan bli helt topp eller helt bånn i bøtta for å si det slik. Det blir en form for oppgjørets time. Mye avhenger av hvordan du selv har hatt kontroll over pengebruken i det siste. Materielle goder du deler med andre kan også komme under lupen. Har du vært stødig og fornuftig, har du intet å frykte, heller tvert imot.

Spesielle begivenheter: Solformørkelsen i september kan gi noen utfordringer for enkelte Løver. Særlig gjelder dette hvis du har et helt urealistisk bilde av din egen selvverdi. Da bør du ikke se bort ifra at et eller annet kan skje som får deg inn på bedre tanker. Har du derimot et fornuftig forhold til deg selv og hva du står for, kan også dette bli en flott tid for vekst og fremgang. De tre første ukene i september er ikke spesielt egnet for reiser, men deretter får du flotte opplevelser på turer. I begynnelsen av perioden bør du tenke deg om før du sier noe, men deretter har du ordets makt i din munn.

Jomfruen: 22.08 – 21.09

Kjærlighet og samliv: Måneformørkelsen 16. september får innvirkning på kjærlighetslivet ditt. Om du og partneren har noe usnakket, se ikke bort ifra at dette kommer ganske så kraftig opp rundt middagsbordet. Dette blir en tid hvor forhold rent generelt blir testet. De som kommer helskinnet igjennom, står sterkt rustet for fremtiden.

Økonomi og karriere: Om det svinger på andre områder i livet ditt for tiden, kan du i hvert fall glede deg over at du kommer inn i en helt fantastisk periode for økonomi og materielle goder. Lykkebringeren Jupiter kommer inn i ditt personlige område for penger! Om ikke dette er nok, så blir han faktisk her hele det neste året. Nye muligheter kommer til deg.

Spesielle begivenheter: Solformørkelsen 1. september inntreffer ikke mindre enn nettopp i ditt stjernetegn. Hva dette betyr for deg, avhenger egentlig av din egen situasjon. Men en slik begivenhet har en tendens til å bringe for dagen ting som ikke fungerer helt som de burde. Har du mesteparten i livet ditt på stell, kan dette også være en tid for vekst og fremgang. Har du derimot ikke det, kan du og ditt forhold til andre mennesker bli et hett tema. Kanskje til og med familiesituasjoner blir blandet inn i dette. Hva som enn skjer, tenk deg om og ikke overreager. Mot slutten av perioden ordner det meste seg for snille jenter og gutter.

Vekten: 22.09 – 22.10

Kjærlighet og samliv: Perioden starter med at vakre og sexy Venus går inn i ditt stjernetegn. Dette er nærmest ensbetydende med at du kan boltre deg som du vil. Nymånen 1. oktober skjer også i Vekten. Her er nok et insitament til å ta initiativ i kjærlighetslivet ditt. Men er du i grumsete farvann, kommer dette også for en dag.

Økonomi og karriere: Generelt er du inne i en spennende fase innen de fleste områder. I tillegg er det slik nå at du ikke trenger andre mennesker f or å gjøre eller sette i gang med saker og ting. Du er din egen motor i livet ditt. Universet blander seg ikke inn i dine beslutninger, og du står ganske så fritt til å gjøre det du selv mener er best. Penger ser ok ut.

Spesielle begivenheter: Gled deg, kjære Vekt! Du starter nå på en ny ekspansiv og flott 12-årlig syklus i livet ditt. Årsaken til dette er at universets store julenisse Jupiter går inn i ditt eget stjernetegn. Her blir den i ca. et år fremover, men som sagt har dette også en langt mer langvarig virkning. Den 1. oktober skjer nymånen også i ditt tegn, noe som direkte inviterer deg til å sette i gang med nye og spennende muligheter i livet ditt. Jupiter bringer oss hell og lykke, men det er ikke ensbetydende med at du vil vinne i lotto. At ting kommer til å ordne seg for deg, er derimot ganske så sikkert. Husk: Vær realistisk!

Skorpionen: 23.10 – 20.11

Kjærlighet og samliv: Horoskopet ditt antyder for den første perioden en form for skjult eller hemmelig kjærlighet. Er det noe du ikke vil at andre skal vite om, se ikke bort ifra at dette blir allment kjent i tiden rundt måneformørkelsen 16. september. Senere går den vakre og sexy Venus inn i ditt stjernetegn. Da kan du så godt som boltre deg som du vil!

Økonomi og karriere: Det kan ligge an til et karriere- eller jobbskifte, men antagelig avhenger det av hva du selv ønsker. Økonomien har til tider vært litt trang for å si det slik, men nå er du inne i en mer dynamisk og entusiastisk periode. Fra midten av oktober og utover lover det svært så bra for en vekst i dine materielle goder og verdier.

Spesielle begivenheter: Solformørkelsen den 1. september vil nok ruske litt opp i venne- og bekjentskapskretsen din. Her kan alt skje, fra at du treffer nye og viktige personer som vil hjelpe deg i fremtiden, til at vennskap blir avsluttet. Men det kan også være slik at du starter å engasjere deg mer i veldedige og humanitære saker. Det er en fin tid for kurs og seminarvirksomhet, og du stortrives blant folk som har de samme interessene som du selv. Alt dette hjelper deg til å finne en fin balanse mellom dine egne behov og andres – en fin tid for spirituell og åndelig utvikling og forståelse.

Skytten: 21.11 – 20.12

Kjærlighet og samliv: Mye av det romantiske livet ditt utspiller seg i sosiale lag med venner og bekjente. Det er her du kan treffe en mulig kjæreste om du er på jakt etter det. Det kan også være i en slik sammenheng du treffer en gammelkjæreste og dere bestemmer dere for å ta opp igjen kontakten. Du kommer inn i en fin tid for lidenskap og romantikk.

Økonomi og karriere: Endringer i karriere og yrke er slettes ikke umulig. Særlig hvis noe har ligget og ulmet, er det nå dette skjer. Men du bør også satse på å utvide ditt profesjonelle nettverk. Her treffer du personer som blir betydningsfulle for deg. I økonomien viser du engasjement, iver og entusiasme. Men ikke vær for utålmodig.

Spesielle begivenheter: Dette blir en hektisk tid for deg. Sol- og måneformørkelsene i september har ganske sterk innvirkning på deg, så sørg for at du setter av nok tid til ro, hvile og nedstressing. Områder som blir påvirket, er alt fra status og din sosiale stilling i samfunnet (samme hva den enn måtte være) til at uforventede situasjoner kan oppstå i familiære sammenhenger. Eklipser bringer ofte dramatikk og omveltninger. Om dette gjelder deg, er jo ikke sikkert. Har du de fleste ting under kontroll og lever livet ditt med integritet og respekt overfor deg selv og andre, kan dette også bli en flott vekstperiode.

Steinbukken: 21.12 – 19.01

Kjærlighet og samliv: Det blir en aktiv tid for romantikk og lidenskap. Mye av dette skjer når du er sammen med venner og bekjente. Selv om du i utgangspunktet søker harmoni i dine relasjoner, se likevel ikke bort ifra at et forhold kan bli stilt på prøve. Særlig hvis det ikke fungerer som det burde. Det er en tid dine håp og drømmer kan bli virkelighet.

Økonomi og karriere: Mye av karrieren er beskrevet i neste avsnitt. Nymånen 1. oktober er en tid som inviterer deg til å sette i gang med nye tiltak innen yrke og karriere. Da er du spesielt entusiastisk, initiativrik og driftig. Se muligheter fremfor begrensinger. Dette er også en tid forretningsreiser blir spesielt vellykkede. Økonomien kan svinge, så vis forsiktighet.

Spesielle begivenheter: Er det noe en ambisiøs Steinbukk virkelig liker, er det å nå toppen innen yrke, karriere og sosial anerkjennelse. Hvis du er en slik, kan du skikkelig glede deg fremover. Det er likevel mulig du går igjennom en restrukturering i september. Deretter ligger veien staket ut innen mange felter i livet ditt. Den astrologiske årsaken til dette er at Jupiter, som bringer oss hell, lykke og ekspansjon, går inn i det området i horoskopet ditt som er knyttet opp til din sosiale og yrkesmessige stilling i samfunnet, hva den enn måtte være. Nok et gode – her blir den i et helt år fremover. Lykke til!

Vannmannen: 20.01 – 18.02

Kjærlighet og samliv: Solformørkelsen i september kan bringe frem litt dramatikk og spenning i kjærlighetslivet ditt. Særlig om du er i et samliv som har liksom overlevd seg selv. Oktober derimot virker langt mer lovende for romantiske opplevelser som på reiser eller i forbindelse med yrke – en tid med flørt, svermeri og forelskelser nærmest på løpende bånd.

Økonomi og karriere: Sol- og måneformørkelsen vil sette ikke bare din egen økonomi i fokus, men også den du deler med andre, uansett hvem eller hva dette er. I september skal du gå forsiktig frem, og deretter kan du tillate deg å bli mer ekspansiv. Mot slutten av perioden vil også fine muligheter innen yrke og karriere dukke opp. Ta selv et initiativ!

Spesielle begivenheter: Tiden som kommer, blir ekspansiv og interessant. Du er også fylt av optimisme. Dette gjelder spesielt områder som studier, utdannelse, reiser og spennende opplevelser. Angående reiser bør du unngå det før den 22. september om du vil unngå irritasjoner. Men du blir også opptatt av en dypere side med selve livet. Du vil ta din trosretning opp til vurdering. Er den i samsvar med din personlige overbevisning og verdigrunnlag? Universet ønsker at du skal utvikle dine åndelige, spirituelle og alternative verdier. Hell og lykke følger deg i mangt og meget. Din empati øker.

Fiskene: 19.02 – 19.03

Kjærlighet og samliv: Hvis du og din partner ikke har det helt bra sammen for tiden, skjer én av to ting: enten at dere bestemmer dere for å satse på nytt og forsterke romantikken, eller at dere vurderer å ta en liten pause fra hverandre. Før du gjør noe dramatisk, skal du vite at oktober ser langt mer lovende ut for kjærlighet og samliv.

Økonomi og karriere: Du kommer lengst om du samarbeider for tiden. Dette gjelder så vel jobb som økonomi. Om du vil gjøre noen endringer i karrieren, blir det viktig at initiativ kommer fra deg selv. Etter hvert bør du også legge vekt på den sosiale siden. Det blir nettopp her du har gode muligheter til å treffe en betydningsfull person for deg og din fremtid.

Spesielle begivenheter: Relasjoner blir et hett tema i september. Både sol- og måneformørkelsen innvirker direkte på deg og ditt forhold til andre mennesker. Før du går til konfrontasjon med noen, vurder også ditt eget bidrag i det hele. Det kan være at det er du selv som ikke ser hele bildet klart og tydelig. Om det røyner på, er det beste du kan gjøre å forsøke å finne en løsning som alle kan leve med. Din tradisjonelle hersker, lykkebringeren Jupiter, støtter sterkt opp om deg. Oktober blir en spennende reisemåned, spesielt om du legger inn noe åndelig og spirituelt. Dra et sted du aldri har vært før.


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode