Skip to main content

Dette skjer på himmelen i juni

Den intense aktiviteten på himmelrommet vi opplevede i mai ser ut til å avta noe. Det kan jo være greit nå når vi går inn i den første sommermåneden.

Reiseplaneten Merkur avslutter sin tre ukers lange retrograde eller baklengsgående aktivitet den 3. juni Det er jo helt perfekt nå som ferieplaner og reiser nærmer seg med store skritt. Om du bestilte ferien når Merkur var retrograd, kan det være lurt å sjekke at alt er i orden og at det ikke finnes noen misforståelser i reisebestillingene.

Mer retrograd aktivitet
Mystiske og inntensene Pluto begynte på sin retrograde vandring de første dagene i mai og slik blir den til begynnelsen av oktober. Kyniske og verdslige Saturn går den 5. juni retrograd og snur igjen i slutten av oktober. Spirituelle og empatiske Neptun starter på sin retrograde bevegelse helt i slutten av juni og blir slik til begynnelsen av desember. Når de såkalte ytre planeter har sine lange bakovergående sykluser, viser det seg at energiene er mindre intense enn når for eksempel Merkur gjør det. Det hele blir liksom en del av vår hverdag.

Uten å gå for langt inn i de enkelte energiene, blir dette en flott tid for å engasjere seg og sette seg dypere inn sitt indre åndelige, spirituelle og alternative livsstil. I denne perioden går også mesterhealeren Chiron retrograd fra midten av juli fram til den snur lille juleaften. Så å fordype seg i sin helse og livstil på et fysisk plan, eller et alternativt og dypere plan, kan gi oss verdifull effekt for både kropp, sinn og sjel. En fin tid for å bearbeide opplevd sårhet og vondhet.

Spennende fullmåne
Fullmånen den 14. juni ser ut til å kunne gi mange spennende opplevelser. En fullmåne er alltid en tid for å utføre magiske og spirituelle ritualer og seremonier ute i naturen. Denne fullmånen har med seg interessante energier fra mystiske og magiske planeter som Pluto og Neptun, men også fra respektable og disiplinerte Saturn. Denne kombinasjonen av kosmiske energier er helt perfekt for at visjoner om fremtiden kan bli realisert.
At vakre Venus og innovative Uranus reiser sammen på himmelen samtidig som det er fullmåne, er nok et element til at man bør sette sine visjoner om både kjærlighet og materielle goder ganske høyt. Så skje!

Les også:
Mais stjernetegn Væren
Junis stjernetegn Tyren
Horoskopet for mai og juni

Tore Lomsdalen

Tore Lomsdalen har en doktorgrad i arkeologi fra University of Malta hvor han forsket på kosmologi i forhistoriske megalittiske templer på Malta. Han har også en mastergrad i kulturell astronomi og astrologi fra University of Wales Trintity Saint David, UK. Tore har bred internasjonal erfaring. Han holder kurs, foredrag, presentasjoner og har utgitt artikler om astrologi, kosmologi og arkeoastronomi. Se astrolom.no