Skip to main content

Astrologisk blikk på mai 2023

Her forteller astrolog Amina Bergliot Monsen om hvordan himmelens bevegelser kan påvirke oss i mai.

Tekst: Amina Bergliot Monsen

Den kosmiske våren er nå godt i gang med den stødige og sensuelle energien til Tyren, noe som forteller at vi blir bedt om å roe ned tempoet og nyte den flotte naturen som er rundt oss, innleder hun med. Samtidig er vi midt i Merkur retrograd, så flere kan kjenne på misforståelser, forvirring, plutselige forandringer og utfordringer med teknologien.

Tyrens sesong og formørkelsessesongen startet på samme tid, noe som inviterer til å dyrke en solid forbindelse med vårt indre, senteret i oss selv, og finne en følelse av stabilitet i kaoset. Den leder oss til følelsen av indre trygghet samtidig som vi navigerer oss frem i det intense som skjer rundt oss. Dette er en spesiell måned spekket med lykke, ekspansjon og spirituell vekst.

Pluto retrograd i Vannmannen

Pluto, planeten for transformasjon, makt og kontroll går nå i retrograd i Vannmannens tegn. Dette skjedde den 1. mai 2023 og den vil være retrograd helt frem til 10. oktober 2023, noe som gir oss hele fem måneder til å se over hva vi har gjort og hva vi skulle ønske vi kunne gjort annerledes det siste året. Pluto har noen sterke transformerende krefter og ønsker at vi skal se på det som har utspilt sin rolle, for å la det gå. En retrograd handler om å revurdere, stoppe opp og tenke gjennom noe på nytt med nye øyne.

Pluto går retrograd i Vannmannen fra 1. mai til 10. oktober 2023.

Pluto i Vannmannen har med det medmenneskelige og humanitære å gjøre, hvordan vi trer frem blant venner, større grupper og andre mennesker. Dette er tiden for å reflektere over relasjonene vi har i livet vårt og forstå oss selv i møte med andre slik at vi kan la noe gå, og samtidig implementere noe nytt. Vi har muligheten til å stå ansikt til ansikt med det vi frykter.

På samme dag kom Solen i Tyren sammen med Merkur retrograd i en konjunksjon, noe som indikerer mer klarhet i forvirringen som retrograden kan ha forårsaket. Det er lurt å notere innsikter og opplevelser vi har i vårt indre liv i denne tiden for å skape bevissthet.

Fullmåne og måneformørkelse i Skorpionen

Vi har en fullmåne og måneformørkelse i Skorpionens tegn den 5. mai 2023. En måneformørkelse er allerede intens, så når vi får dette i Skorpionens energi får vi en stor bølge av intensitet og frigjøring. Skorpionen står for transformasjon, makt, kontroll, intensitet, hemmeligheter, lidenskap, besettelse og mysterier.

Fredag 5. mai er det fullmåne i den intense og mystiske Skorpionens tegn.

Dette er tiden for å rense ut og transformere de tingene vi ikke ønsker i livet vårt til noe nytt, og se på de tingene vi virkelig ønsker oss i livet og hvorfor vi ønsker å oppnå disse tingene. Vi blir bedt om å se forskjellen på sunne og usunne ønsker og om å tenke gjennom vanene vi har − leder disse oss til et lykkeligere liv? Skorpionen dykker dypt og ønsker å finne alt som ligger i mørket og transformere det til noe annet, så dette er tiden for å se hvilke skyggesider som dukker opp i oss og hva de faktisk belyser. Denne fullmånen vil skinne lys på noe vi har jobbet med i denne formørkelsessesongen.

Venus går inn i Krepsen

Venus, planeten knyttet til kjærlighet, romantikk, harmoni og skjønnhet går inn i Krepsens tegn 7. mai 2023. Dette bringer med seg en mer nærende og emosjonell energi til relasjonene våre, men det byr også på en tid for å kjenne på kjærlighet og sette ord på følelsene våre. Denne energien kan hjelpe oss med å kommunisere mer effektivt, kjenne empati for andre mennesker, og å skape trygghet rundt oss.

Venus går inn i Krepsens tegn 7. mai 2023. Venus står for kjærlighet, harmoni, skjønnhet og romantikk.

Vi blir også bedt om å være mottakelige for kjærligheten og ømheten andre viser oss, og å jobbe med hvordan vi kan gi det samme tilbake til andre igjen. Samtidig er dette en tid for å være kreativ og gjøre omgivelsene våre hyggelige å være i, og noen kan kjenne på et ønske om å starte kreative prosjekter i hjemmet.

På den andre siden kan disse energiene oppleves mer intense og gjøre oss mer emosjonelle og humørsyke. Det kan få frem våre triggere og sider som ikke er helbredet i oss selv. Vi kan bli ekstra sensitive for kritikk og gå raskere i forsvar. Minner fra fortiden kan også dukke opp i en tid som dette. Når vi vet om dette kan vi ha det i bakhodet, skrive ned hver trigger som kommer opp og jobbe med dem istedenfor å ubevisst agere på dem.

Merkur går direkte

Når Merkur går direkte igjen fra den 14. mai 2023, vil vi kjenne på en lettelse. Da vil det være lettere å kommunisere, holde avtaler, gjøre seg forstått, og utfordringer rundt teknologien vil forbedre seg.

Prosessene vi går gjennom under Merkur retrograd er ikke alltid like behagelige, men vi vil sitte igjen med store gaver når vi har jobbet med det som har skjedd inni oss. Den største veksten vi har hentes alltid fra de utfordrende periodene av livet vårt. Nå kan vi åpne opp for planeten av lykke, ekspansjon og spiritualitet sin energi for å sette prikken over i-en.

Jupiter går inn i Tyren

Jupiter blir værende i Tyrens tegn fra 16. mai til mai 2024.

Jupiter går inn i Tyrens tegn 16. mai 2023, hvor den vil bli værende frem til mai måned neste år. Dette er et signifikant skifte, fordi Jupiter ikke har vært i Tyrens tegn på hele tolv år. Jupiter er den store lykkeplaneten som bringer med seg økt bevissthet, ekspansjon, lykke, håp, fred, optimisme og glede. Tyren handler om kjærlighet til jorden, gode verdier, nytelse, ressurser, verdier, og skjønnhet.

Både Jupiter og Venus, som er herskeren i Tyrens tegn, bringer med seg kjærlighet og lykke. Og nå som vi går inn i et jordtegn er det viktig å se på hva vekst egentlig betyr. For selv om både Jupiter og Venus er planeter for kjærlighet og velstand, så fokuserer Jupiter mer på kjærlighet på et kollektivt og kosmisk nivå, mens Venus er mer på det jordiske og er forbundet med Jorden. Dette kan indikere at vi nå vil forsøke å bygge bro mellom det materielle og ikke materielle liv. Husk at vekst og ekspansjon ikke nødvendigvis alltid trenger å være like behagelig for alle, og at det kan komme med noen voksesmerter.

Nymåne i Tyren

Den 19. mai er det nymåne i Tyrens tegn, som handler om å slå røtter, så frø i jorden for å kunne høste disse senere.

Vi har en nymåne i Tyrens tegn 19. mai 2023. Nymånen handler om en ny frisk start og nå blir vi bedt om å jorde oss godt og bygge et godt grunnlag med all den informasjonen vi har tilegnet oss den siste tiden. En nymåne i Tyrens tegn handler om å slå røtter, så frø i jorden for å kunne høste disse senere. Tyren ønsker det som er ekte, stødig og stabilt. Det er en god tid for å tilbringe tiden i naturen, skape en forbindelse med trær, blomster og det som vokser og gror rundt oss. Vi har mange planeter i Tyrens tegn under denne nymånen, noe som betyr at det er ekstra gunstig å rette fokuset på Tyrens energier.

Mars går inn i Løven

Den lidenskapelige, utålmodige og krigerske Mars går inn i den majestetiske og kreative Løven 20. mai 2023, noe som kan gi økt selvtillit, mot til fremheve våre lederegenskaper og fyre opp våre libido. Dette er tiden for å få ting til å skje.

Ønsket om å beseire våre mål vil være stor, og her må vi passe på at ikke intensiteten av dette leder til selvsabotasje. Dersom vi kanaliserer denne energien riktig, og tenker oss gjennom før den setter kurs så kan vi få utrettet store ting med disse energiene.

Tvillingenes sesong

Tvillingenes sesong begynner 21. mai 2023. Nå går vi fra den sensuelle og jordnære Tyren, og inn i den skarpe, kommunikative og mer diffuse Tvillingenes tegn. Tvillingene representerer vår personlighet og sjel, hvor den først er bevisst på personligheten før den blir bevisst på sjelen, og hvor disse til slutt skal komme sammen i et samarbeid. Derfor kan denne energien noen ganger oppleves diffus, splittet og selvmotsigende.

Tvillingene ønsker å rette energiene mot verden rundt seg, og få inn frisk pust gjennom gode samtaler, nye bekjentskaper og deling av ideer. Nå vil vi kjenne på behovet for sosialisering med andre mennesker og skape nye forbindelser gjennom en mer ekstrovert energi. Vi kan kjenne på en mer nysgjerrighet, et ønske om å dele våre tanker med andre mennesker, og å tilegne oss ny kunnskap. I denne tiden kan vi legge bort ideen om at vi kun kan tenke på en måte, være en ting, eller kun velge en side ved oss selv. Nå kan vi omfavne at vi har flere deler og sider ved oss som alle er like autentiske. Vi bes om å følge nysgjerrigheten vår i denne sesongen.

Om artikkelforfatteren:

Amina Bergliot Monsen jobber som astrolog, spirituell lærer og veileder, healer, og har de siste seks årene jobbet med klarsynte tarotreadinger. Hun studerer sjamanisme og karmisk astrologi, har podcasten  Intuisjonsinspektørene sammen med Kristian Trejos. Ellers står hun på messer og holder kurs i spirituell oppvåkning og utvikling. Amina er opptatt av å bygge bro mellom mennesket og åndeligheten, få åndeligheten ned på bakkeplan og ikke opp i skyene. Hun brenner for selvutvikling og ser på spiritualiteten som reisen inn i vår egen underbevissthet.

Instagram: Yppersteprestinne

Instagram-side for podcasten: Intuisjonsinspektørene

Podcast på Spotify: Intuisjonsinspektørene

Relaterte saker: 

Amina Bergliot El-Katat Monsen

Amina Bergliot El-Katat Monsen jobber som astrolog og spirituell veileder. De siste syv årene har hun jobbet med klarsynte tarot readinger, og nå driver hun i tillegg med livsveildning, astrologiske tolkninger og holder kurset Vekket sjel. I tillegg studerer hun sjamanisme for det moderne mennesket ved Yggdrasil sjamanskole og driver med podkastene Feminin Frekvens sammen med Sandra Josefine og Intuisjonsinspektørene sammen med Kristian Trejos. Amina er opptatt av å bygge bro mellom mennesket og åndeligheten, få spiritualitet ned på bakkeplan og ikke opp i skyene. Hun brenner for selvutvikling og ser på spiritualitet som reisen inn i vår egen underbevissthet. Instagram: Yppersteprestinne Instagram-side for podkasten: Femininfrekvens og Intuisjonsinspektørene Podcast på Spotify: Feminin frekvens og Intuisjonsinspektørene
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode