Skip to main content

Astrologisk blikk på juni

Denne måneden er noe roligere enn hva vi har sett de siste månedene. Det blir en jevn seiling inn mot sommeren uten store planetskifter eller formørkelser, men vi har noen begivenheter som er verdt å merke seg.

Lykkeplaneten Jupiter gikk inn i Tyrens tegn i mai, noe vi fremdeles vil kjenne smaken på et helt år fremover i tid, så det å omfavne vår materielle eksistens med all dens natur vil være noe vi kan hente masse energi fra den kommende tiden.

Vi starter juni i den morsomme, flørtende og nysgjerrige Tvillingenes tegn, noe som får oss til å være mer sosiale og snakkesalige enn vanlig. Vi får et vendepunkt den 22. juni når dagene begynner å bli lengre og vi går inn i den omsorgsfulle og emosjonelle Krepsen sin sesong. Så vi kan forvente en måned som starter utadvendt og livlig, og som går mer innover i det trygge skallet sitt mot slutten av måneden igjen.

Fullmåne i Skytten

Vi har en fullmåne i den søkende Skyttens tegn den 4. juni 2023, noe som markerer slutten på våren og innleder den lysere sommeren. Dette er den første fullmånen vi har siden formørkelsessesongen, noe som vil hjelpe oss med å høste de frøene vi la i jorden tidligere i år.

Skytten er representert av pilen og bueskytteren, hvor pilen avfyres med stor presisjon. Men etter den har forlatt baugen er det mange faktorer som vil påvirke hvor den lander, noen ganger er det blinkskudd og andre ganger kan den bomme helt. Derfor er det viktig under denne fullmånen å reflektere over hvor du sikter pilen din. Sikter du i en retning som er godt for deg, er du ufokusert, eller vet du nøyaktig hvor du skal treffe?

Denne fullmånen har på den ene siden en lett, leken og frydefull energi over seg, med en vibrasjon som ønsker å utforske, reise og søke. På den andre siden har den noen dypere aspekt ved seg som ønsker at vi skal søke innover og møte kjernen i oss selv, og kanskje også å revurdere måten vi har valgt å leve på. Det kan være at vi ønsker å adressere vår plikt og ansvarsfølelse, og samtidig gå ut av den normale hverdags energien og inn i mer magi.

Dette er den perfekte energien til å sette oss tilbake på rett spor, og den tilbyr akkurat den rette mengden balanse og stabilitet blandet med lek, eventyr og moro. Her kan vi med stor fordel sette av tid til både vårt ansvar og våre plikter, men også tid til lek, avslapping og hva enn det er som gir oss energi. Du vet best hva du trenger mer av i livet ditt akkurat nå. Dersom du har prokastinert eller somlet, trenger du kanskje mer struktur og tid til å passe på prioriteringene dine. Men hvis du har jobbet hardt og føler deg utbrent, trenger du kanskje mer tid til lek og hvile. Noen vil også trenge begge deler.

Venus i Løven Den 5. juni 2023 går kjærlighetsplaneten Venus inn i den uttrykksfulle og kreative Løven sitt tegn, hvor kjærligheten er storslått, og her vil den bli værende frem til 8. oktober 2023. Dette er en varmhjertet og stolt plassering for Venus, da kjærligheten blir litt av et evigvarende skuespill her. Løven sitter ofte dramatisk fast i romantikken, og trenger anerkjennelse, oppmerksomhet, lidenskap og en liten dose tilbedelse. Vi kan kjenne på en sterk egoinvestering i kjærlighetslivet i denne perioden da denne transitten kjennetegnes av lidenskap og stolthet. Det negative uttrykket for denne perioden handler om å overdrive og overdramatisere følelsene våre, leve oss for mye inn i rollen slik at det kan få negative konsekvenser. Derfor kan det være lurt å tenke gjennom hvordan vi ønsker å spille dette spillet av kjærlighet, og hvilken rolle vi ønsker å ha i den. Vi kan nemlig være vår egen regissør.

Denne syklusen kan bringe lykken på vår side når det kommer til konkurranser, sosiale begivenheter, skuespill, gull og alt som glitrer. Raushet og varme bidrar til å tiltrekke oss de ressursene vi måtte trenge. Noen vil kanskje kjenne på et ønske om å skille seg ut, være bemerkelsesverdige, føle seg spesiell, og gå opp på scenen av livet istedenfor å sitte i publikum.

Fra den 19. juni 2023 vil Venus i Løven gå inn i det som kalles skyggefasen, da den gjør seg klar til sin retrograde periode som starter 22. juli 2023.

Pluto retrograd inn i SteinbukkenDen 11. juni 2023 går Pluto som allerede er retrograd tilbake i Steinbukken sitt tegn etter å ha vært retrograd i Vannmannen siden 01. mai 2023. Den vil være i Steinbukkens tegn frem til den går inn i Vannmannen igjen 22. januar 2024. I retrograd perioden 01. mai 2023 til 11. oktober 2023 kan noen føle at de på enkelte områder av livet har tatt et steg tilbake, men det har bare vært for å rive ifra hverandre alle bitene slik at de kan settes sammen igjen på en mer gunstig måte. Det Pluto ønsker å gjøre, er å inspirere oss til å bli fryktløse.

En planet som går retrograd er i teorien en illusjon, for det ser ut som den går baklengs på himmelen når den i realiteten ikke gjør det. Dette betyr at vi vil måtte stoppe opp og revurdere vår nåværende situasjon, og tenke gjennom ting enda en gang. En retrograd periode reflekterer det vi har unngått eller undertrykt i oss selv, og hjelper oss med å se ting fra et helt nytt perspektiv.

Pluto i seg selv symboliserer transformasjon, rikdom, personlig makt, ny fødsel, destruksjon, dypdykking, besettelse og kontroll.

Pluto i seg selv symboliserer transformasjon, rikdom, personlig makt, ny fødsel, destruksjon, dypdykking, besettelse og kontroll. Pluto i Steinbukken handler om det gamle, det som allerede eksisterer og det som allerede er bygget. Pluto i Vannmannen handler mer om det nye, det som kommer og det som ligger i fremtiden. Vi tok altså ett skritt fremover i Vannmannen og nå et skritt tilbake i Steinbukken, og med flere skritt i hver av retningene vil vi danse vågalt med endring. Vi forbereder oss på en ny tid, en ny æra, og denne retrograden er en integrert del av dansen.

Nå er tiden inne for å revaluere, tenke gjennom gamle mønstre og tanker på nytt, revurdere, se på fortiden å spørre oss selv om hva vi tidligere har gjort som vi nå kan gjøre annerledes, hvor vi kan transformere en ting til noe annet. Her trenger vi å se på hvilket hus vi har Steinbukken og Vannmannen i for å se hvordan dette vil påvirke oss personlig.

Merkur inn i Tvillingene

Merkur som allerede er hersker i Tvillingenes tegn går inn i Tvillingene den 11. juni 2023 og vil være der frem til 26. juni 2023. Dette skjer samtidig som vi er i Tvillingenes sesong, så her har vi en cocktail av magiske Tvilling energier. Når Merkur er i Tvillingenes tegn vil vi kjenne oss ekstra nysgjerrige, sosiale og utadvendte, ute etter nye bekjentskaper og mental sparring.

Merkur føler seg allerede hjemme her, og vi kan kjenne at vi får stor glede av overfladiske og hyggelige samtaler og mange forskjellige temaer til fordel for å gå i dybden.  Vi kan kjenne en tiltrekning mot å skrive, snakke for forsamlinger og dele informasjon. Vi kan kjenne oss spesielt smarte og kloke under denne transitten, og vi tiltrekkes av ordspill og forhandlinger. Den negative siden av denne perioden er at vi lett kan føle oss distrahert og ha det vanskelig med å fokusere på en ting om gangen.

Saturn går retrograd i Fiskene

Den 17. juni 2023 går Saturn retrograd, og her vil den være retrograd helt frem til 04. november 2023. Saturn, den strenge læremesteren og terskelens vokter går nå inn i en retrograd i den drømmende, mystiske og spirituelle Fiskenes tegn.

Illusjonen av den baklengs gående planeten som en retrograd er, ber oss om å stoppe opp og revurdere nåværende situasjon på dette området av livet vårt. Den vil reflektere det vi har unngått og undertrykt i vårt indre, og får oss til å se ting i et helt nytt perspektiv.

Et møte med terskelens vokter, Saturn handler å møte oss selv og våre egne skyggesider. Dette viser den oss gjennom prøvelser og utfordringer slik at vi kan nå nye nivåer av bevissthet. Mange frykter Saturn, men det beste vi kan gjøre er å bli venn med den for det er når vi består denne testen at vi kan hente våre gaver. Siden Saturn handler om restriksjoner, frihet, grenser, autoritet, strukturer, rettferdighet og karma vil den kreve at vi strukturerer om enkelte deler av livet vårt, og den ber oss om å se gjennom vanene vi har tillagt oss selv. Vi blir konfrontert med våre tanker, situasjoner og vrangforestillinger fra fortiden. Den spør oss om hvilke vaner vi har av gammel vane som vi nå kan fri oss selv fra.

Når Saturn går retrograd i Fiskenes tegn vil vi bli dyttet mot et dypdykk og utvikling i vår egen psyke, mentale helse, spiritualitet, og sjelelige lærdommer. Saturn får oss til å se illusjonene for hva de er, og hjelper oss med å komme tilbake til realiteten. Den vil dra oss tilbake til ansvarlighet i vårt eget liv. Den kollektive bevisstheten vil også bli dyttet mot spirituell vekst og et dypdykk i sitt indre, men akkurat hvordan dette vil påvirke deg handler om hvilket hus denne transitten havner i, i ditt personlige fødselskart.

Nymåne i Tvillingene

Den 18. juni 2023 har vi en nymåne, enda et kosmisk vendepunkt i den sprudlende, nysgjerrige og sosiale Tvillingenes tegn. Nymånen i Tvillingene ønsker at vi skal plante et nytt frø, en bestemt tanke eller en ide, uten å helt vite hvordan dette vil utfolde seg. Tvillingene som et tegn kan være noe rastløs med planer som er altfor konkrete, slik at det kan oppstå problemer med å faktisk gjennomføre. Derfor er dette et ideelt tidspunkt å starte noe nytt på som gir rom nok til å kunne utforske mens veien går. Det er også en fin tid å være sosial, kommunisere med andre, og dele tanker og ideer på. Tvillingene elsker en god samtale, flørt, og å tilegne seg ny kunnskap.

Krepsens sesong

Den 22. juni 2023 går vi inn i den emosjonelle, nærende og kontrollerende Krepsen sin sesong. Energien til krepsen handler om å nære og beskytte de rundt seg, det er matriarken som ønsker å kontrollere miljøet rundt seg med hensikten om å passe på at alle sine behov er møtt og ivaretatt. Krepsen er symbolisert av krabben med hardt skall som er myk på innsiden. Den kommende måneden er fin til å bruke på hvile, avslapping og det å ta det rolig. Det er en fin tid til å komme mer i harmoni i vårt indre og med vår emosjonelle side, flyte med hverdagen og ta en dag av gangen. Mens vårsesongen handlet mer om variasjon, handler sommeren om å ta det du fant og bringe det ut til livet.

Kom i kontakt med røttene dine, naturen, essensen av den du er, styrk båndet med familie og venner, din historie og din bakgrunn. Dette er en tid med masse emosjoner, så lytt til dem og ta de på alvor. Noen kan oppleve humørsvingninger og økt sensitivitet da Krepsen er kjent for dette, så vær god mot deg selv denne tiden og ta deg selv imot akkurat sånn som du er. Alt som du føler forteller en historie, så det kan være lurt å lytte til informasjonen den kommer med. Selv den mest utadvendte personen kan føle seg mer innadvendt og privat i Krepsens sesong, for nå er tiden inne for å fokusere på det og dem som betyr mest for oss. Krepsen symboliserer familien, så dersom du har noe uoppgjort eller har noen familie bånd som kunne trengt å bli styrket denne sommeren er dette en perfekt tid å bruke på nettopp dette.

Om artikkelforfatteren:

Amina Bergliot El-Katat Monsen jobber som astrolog og spirituell veileder. De siste syv årene har hun jobbet med klarsynte tarot readinger, og nå driver hun i tillegg med livsveildning, astrologiske tolkninger og holder kurset Vekket sjel. I tillegg studerer hun sjamanisme for det moderne mennesket ved Yggdrasil sjamanskole og driver med podcastene Feminin Frekvens sammen med Sandra Josefine og Intuisjonsinspektørene sammen med Kristian Trejos. Amina er opptatt av å bygge bro mellom mennesket og åndeligheten, få spiritualitet ned på bakkeplan og ikke opp i skyene. Hun brenner for selvutvikling og ser på spiritualitet som reisen inn i vår egen underbevissthet.

Instagram: Yppersteprestinne

Instagram-side for podcasten: Femininfrekvens og Intuisjonsinspektørene

Podcast på Spotify: Feminin frekvens og Intuisjonsinspektørene

Relaterte saker:

Dette skjer på himmelen i juni

Astrologi

Amina Bergliot El-Katat Monsen

Amina er sjaman og astrolog, driver med livseiledning, astrologi, readinger, og tilbyr en ur-sjamanistisk utviklingsvei. Hun brenner for selvutvikling, spirituell utvikling, og veien tilbake til sin sanne natur gjennom naturens visdom. I hennes tilnærminger bruker hun filosofien bak Yggdrasil sjamanisme, med stort fokus på hjertets vei, med kombinasjonen av moderne vitenskap, urgammel filosofi og objektive målbare resultater. Etter sin lange selvutviklingsreise gjennom de dypere lagene av seg selv, brenner hun nå for å hjelpe andre mennesker med sin erfaring, kunnskap og visdom som hun har samlet opp på sin vei. Hjemmeside: www.aminab.no Instagram: aminabergliot E-post: post@aminab.no
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode