Spør Manuela

Her kan du stille spørsmål til Manuela Hofer som finner svarene i tarotkort, astrologi, numerologi eller eventuelt englekort. Du kan også få hjelp til å tyde en drøm. Spør for eksempel om vanskelige valg, dilemma eller en utfordring du står ovenfor og få en numerologisk eller astrologisk analyse på dette.

Vagusnerven

Jeg er ei dame som har hørt at det er noe som kalles for vagusnerven, som visstnok skal være bra å stimulere, og at det skal være bra for flere forskjellige ting. Mulig det blir litt på siden av det man kan spørre om her, men jeg syntes det virket interessant og tenkte kanskje du kunne si litt om det?
Kvinnelig Skytte, 32

Hei. Dette er et spennende tema. Vagusnerven (Nervus vagus, også kalt den den vidvankende nerve) er den tiende hjernenerven. Den utgjør en del av det parasympatiske nervesystemet. Vagusnerven er den lengste og mest komplekse nerven i hele kroppen. Den knytter hjernen til mange viktige organer, inkludert tarmen, magen, hjertet og lungene. Som en viktig del av det parasympatiske nervesystemet, påvirker den pusten, fordøyelsen og hjertefrekvensen, men den har også innflytelse på vår mentale helse. Derfor kan optimalisering av vagusnervens funksjon forbedre helsen og styrke stressforsvaret. Når den stimuleres, vil du slappe av. Noen hevder også at når du stimulerer vagusnerven vil immunforsvaret bedres, betennelser og inflammasjon reduseres, og hormonproduksjonen stimuleres, og produksjonen av dopamin, serotonin og oxytocin øker.

Vagusnervestimulering skal gi velvære både på det fysiske, psykiske, mentale og spirituelle plan. Stimulering av vagusnerven kan rett og slett hjelpe mot depresjon, menes det. Det er veldig mye vi kan gjøre for å stimulere vagusnerven, og noe gjør du sikkert allerede, som å puste dypt og sakte, yoga, meditasjon, sang, sol og kaldt vann i ansiktet.
Amerikanske Charles Paccione, som er PhD-student i medisin ved Universitetet i Oslo og tilknyttet avdeling for smertebehandling ved Oslo universitetssykehus (OUS), holder på med spennende forskning på langvarig smerte sammen med sine veiledere Henrik Børsting Jacobsen, Audun Stubhaug og Leiv Arne Rosseland. Studien «Kropp versus maskin: Meditativ pusting eller vagusnervestimulering for behandling av kronisk utbredt smerte» undersøker effekten av meditativ pusting og stimulering av vagusnerven hos pasienter med kronisk utbredt smerte og fibromyalgi. Mer informasjon her: https://oslo-universitetssykehus.no/undersoker-stimulering-av-vagusnerven-og-pusting-pa-langvarig-smerte

Til slutt er det verdt å nevne at enkelte kosttilskudd også kan bidra til å stimulere vagusnerven. Kosttilskuddene inkluderer ingefærrot, probiotika (spesielt lactobacillus rhamnosus), essensielle fettsyrer med omega-3 som DHA og sink. Her er det mye man kan gjøre selv, og det finnes en god del mer informasjon om dette på nettet.
Lykke til!

Er Løve-kvinne og Vannmann-mann en god match?

Jeg er en mann som har hatt litt kontakt med en kvinne, men som jeg ikke vet om jeg har en fremtid sammen med. Hun er Løve og jeg er Vannmann. Vi er ganske ulike, men også like på noen måter. Jeg lurte på om du kan se litt hva som kommer opp?
Mannlig Vannmann, 46

Dette er litt interessant, fordi lufttegnet Vannmannen og ildtegnet Løven er som kjent polaritetstegn som står overfor hverandre i zodiaken. Det er mye dere kan lære av hverandre. Det er også mye annet man ser etter i et såkalt synastrikart – altså et kart mellom to personer – men generelt er dette en god match. Det betyr ikke at det ikke vil være utfordringer, men dere kan bringe frem det beste i hverandre, og det sies at luft hjelper ilden å vokse.
Jeg trakk et kort også, og det som kom opp var «rebuild», altså gjenoppbygging som det blir på norsk. Dette handler om å bygge opp noe nytt. Det kan jo da være seg i form av en relasjon mellom dere. Det er et nytt fundament som man skal bygge videre på over tid. Så her er det i stor grad opp til deg om det er dette du ønsker.
Lykke til!

Personlig syklus i numerologi

Hei – og takk for en fin spalte. Jeg har lest litt om numerologi og lurer på hvilken personlig syklus jeg er i neste år, altså 2022? På forhånd takk for svar.
Kvinnelig Løve, 33

Hei! I 2022 er du i et såkalt 6-er-år i din personlige numerologiske syklus. Dette er gjerne en periode hvor det kan være større fokus på blant annet hus, hjem, familie og relasjoner, men også barn, om det er noe du vurderer. Jeg har merket meg at flere som er i 6-er året numerologisk gjerne enten får barn eller at det skjer en familieøkning. Det kan også skje at man får mer ansvar, eller det kan være at du hjelper til mer i familien. Generelt sies det at tallet 6 representerer blant annet fruktbarhet, næring og omtanke for andre. Det er også gjerne i 6-er-året at man flytter og finner seg ny bolig, så dette er temaer du kan reflektere litt rundt og se hva som eventuelt resonnerer hos deg.
Lykke til