Skip to main content

Retreater i Norge i august og september

Har du ikke fått med deg noen av sommerens festivaler og retreater så langt? Det er ikke for sent. Sensommeren og høsten er full av spennende arrangementer – både innen meditasjon, spiritualitet, yoga og andre oppløftende og inspirerende aktiviteter. 

August

The Heart of Awareness: Mindfulness and Yoga retreat

3. – 7. august på Dharma Mountain i Valdres

Dette er et meditasjons- og yogaretreat med Jonathan Weber, for å bringe deg tilbake til ditt autentiske jeg i Hedalens vakre fjell i Valdres. Dette er en tid for å gå bort fra det travle livet, finne fred, ro og klarhet.

Med eldgamle visdomstradisjoner fra buddhisme og yoga, kombinert med oppdagelser fra moderne forskning, skal Jonathan veilede deltakerne inn i et rom med dyp hvile, kontemplasjon, transformasjon og gledelig letthet. Man får utforske hvordan vi kan utvikle et rolig sinn og åpent hjerte, støttet av skånsom og terapeutisk yoga. Man får også metoder for å finne balanse i utfordrende eller vanskelige tider. Retreat gjør det også mulig å samles i et støttende fellesskap for å øve med en kompetent lærer.

Jonathan Weber er en respektert mindfulness- og yogalærer som har ledet retreater i over 10 år. Han er kjent for å skape et inkluderende og trygt miljø for personlig utvikling, innsikt og dyp helbredelse.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

 
Dette er et ashtanga yoga retreat med frisk, vegetarisk mat på Golsfjellet ved Kino MacGregor fra Miami, som er en ettertraktet yogainstruktør internasjonalt. Du velger selv om du vil delta i 5 eller 10 dager, med oppstart enten 10. eller 16. august. Starter du 16. august blir det et 5-dagers retreat.
 
Kino er grunnlegger av Omstars, som er verdens første yoga TV-nettverk, og hun har over 1 millioner følgere på Instagram og over 500 000 abonnenter på YouTube. Hennes budskap om spirituell styrke inspirerer mennesker over hele kloden. Hun er også forfatter av fire bøker, produsent av seks asthanga yoga dvd’er og medgrunnlegger av Miami Life Center.
 

Kino MacGregor fra Miami er en ettertraktet yogainstruktør internasjonalt. Bildet er hentet fra nosenyoga.no.
For Kino handler yoga om mye mer enn trening, men om verdier som kjærlighet og ikke-vold, og som et daglig ritual for å innstille seg til sitt spirituelle senter og oppleve freden og kjærligheten fra det en evig guddommelig kilde.
 
Les mer om retreatet på nosenyoga.no.
 
Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Panoramavegen, Røn. Hotellet ligger langt nord på Golsfjellet på østsida av Storfjorden (Flyvatnet).
 

Karmayoga og hageterapi

 

Denne helgen kombineres yoga og hagestell med ro, avslapning og næringsrik mat. Du bor i Hurdal Gjestegård, som er den gamle prestegården i Hurdal som har en stor historisk hage fra 1830-tallet.

Helgen er kalt karmayoga, fordi dette er et hinduistisk ord for en uselvisk handling utført til fordel for andre for å oppnå spirituell vekst. 

Denne hagen i Hurdal var i begynnelsen av 1900-tallet en rik grønnsakshage med kjøkkenhage, frukttrær og bær- og prydbusker. Hagen er nå valgt ut av den historiske hageforeningen Schübelers nettverk, som et pilotprosjekt for å opparbeide hagen slik den var på 1950-tallet. Det er utarbeidet en god plan, som vil ligge som grunnlag for helgens arbeider i hagen. Under helgen vil hagerapporten bli presentert og det vil være rom for utbytte, delinger og samtaler om hagestell og planter. 

Malin Jonasson er eier og leder av Hurdal Gjestegård, og hun vil undervise i yoga og mindfulness denne helgen.

Malin Jonasson er eier og leder av Hurdal Gjestegård, og hun vil undervise i yoga og mindfulness denne helgen. Gjennom myke timer leder hun deltakerne inn i kroppen for å øke bevegelighet og styrke. Hennes yoga passer alle; både helt nybegynnere og de som har gjort yoga fra før.

Det vil bli servert frokost, lunsj og middag. Kosten er næringsrik, vegansk kost. Malin lager selv alt fra bunnen og tilbyr varierte retter og smaksopplevelser. Hun vil dele deltakerne inn i ulike lag slik at alle bidrar til fellesmåltidene.

I Hurdal finnes også mange vakre turområder, både helt i nærheten med både skog og sjø, men også mange flotte topper å besøke et stykke unna. Ni av de 10 høyeste fjellene i det tidligere Akershus fylke ligger i Hurdal.

Sted: Hurdal Gjestegård, Landsbyvegen 1, Hurdal kommune

Les mer her: Karmayoga – hageterapi, Hurdalgjestegard.no

Gratis mini yoga retreat – åpen dag

Lørdag 20. august i Hurdal

Denne lørdagen får du oppleve Hurdal Gjestegård med tilbud om gratis yoga- og meditasjonstimer. Dette er en fin anledning til å treffe de ulike behandlerne og kursholderne.

Mallin Jonasson underviser i yoga og meditasjon på Hurdal Gjestegård, hvor hun også bor, tilbyr behandlinger og arrangerer retreater og kurs.

Er du selv behandler og ønsker å presentere ditt tilbud og se på lokalene er du også hjertelig velkommen. Om du bare har lyst til å komme innom på lunsj eller ta en kaffe er du hjertelig velkommen til det!

Program:
Kl. 10:00 – 10:40: Guidet meditasjon med Malin
Kl. 10:45 – 11:30: MediYoga med Iselin
Kl. 11:30 – 13:00: Åpent hus, med salg av kaffe, te, enkel lunsj og kaker.
Kl. 13:00 – 14:00: Myk yoga med Nanne Emelie

Sted: Hurdal Gjestegård, Landsbyvegen 1 i Hurdal.

Path of Silence

20. august – 27. august i Valdres

Dette retreatet med Vasant Swaha er en invitasjon til å gå dypere i deg selv, og oppdage din sanne natur og frihet. Swaha er en moderne mystiker som fra tidlig alder ble klar over at livet ikke handler om å akseptere grenser, men heller gå utover dem. Som barn reiste han verden rundt med sine foreldre, noe som gav ham et bredt perspektiv på livet. I tenårene fortsatte han å reise på egenhånd, helt til han ankom India hvor han følte seg hjemme. Han bodde også i Himalaya og i Goa, hvor han kom i kontakt med Osho-elever og ble inspirert til å møte den indiske guruen Osho.

Vasant Swaha

Forbindelsen med Osho var øyeblikkelig og dyp – som å komme hjem. Swaha fordypet seg i Osho’s lære og fikk også en nær relasjon med Osho da han ble en av hans livvakter. Som terapeut og Satsang-leder senere i livet har hans åpenhet for nye ideer og terapiformer gitt en fin mulighet til å eksperimentere og gå gjennom mange forskjellige vekstprosesser og meditasjoner. Dette gav ham bred erfaring og innsikt i det moderne menneskets psykologi og hjerte. Kort tid etter at Osho forlot kroppen, opplevde Swaha å våkne til sitt sanne Selv. Les mer om Swaha sine retreater på hans nettside.

I 2000 fant Swaha og noen av hans venner det som i dag heter Dharma Mountain Meditation & Freedom Resort, som ligger i Hedalen i Valdres, to timer fra Oslo.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

Stødighet og flyt: Yoga & Qigong retreat med Anja og Spiros

Dette blir fire energigivende dager i frisk sommerlig fjellnatur på vakre Nøsen, med aktivering av stødig bevissthet og man vil åpne opp for flyt og hvilende væren, gjennom daglig Yoga og Qigong praksis.

Anja og Spiros leder dette retreatet.

I Intuitiv Hatha yoga med Anja er det fokus på hvordan vi kan hvile inne i oss selv, uavhengig av omstendigheter, puste dypere, lande godt inni kroppen, åpne hjertet og bli mykere. Qigong med Spiros skal være en energigivende praksis for sinn-kropp- sjel som inkluderer pust, konsentrasjon og rolige, myke bevegelser.

I kursbeskrivelsen står det: «Qi gong åpner flyten av den suptile livsenergien i energibanene i kroppen, kjent i akkupunktur og kinesisk medisin. Qigong kan hjelpe for kroniske plager, emosjonell frustrasjon og traumer, som på ulikt vis blokkerer for vitalitet og livsglede.
 
Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Panoramavegen, Røn. Hotellet ligger langt nord på Golsfjellet på østsida av Storfjorden (Flyvatnet).

Yogaretreat på Finnskogen

25. – 28. – august på Finnskogen Retreat

I løpet av denne langhelgen inviteres du med på en reise hjem til deg selv støttet av myke yogapraksiser, delingssirkler, nærende mat og egentid, omringet av dyp skog og åpent vann. Vi bruker den ytre naturen som verktøy for å komme i kontakt med vår indre natur.

Retreatet ledes av Eva Klee og Linn Elisabeth Fredriksson. Deres ønske er å skape rom for at du kan lande dypere inn i deg selv, og returnere hjem igjen til hverdagen din med en følelse av påfyll og ro.

Eva Klee er yogalærer med utdannelse innen hatha, vinyāsa, restorative yoga, meditasjon og pranayama. Det som begynte som et verktøy for å jobbe med pusten knyttet til angst ble inngangen til 10 års utforskning av yoga. I hennes timer blir du invitert til en nysgjerrig utforsking av hvordan bevegelse og pust er med på å påvirke sinnstilstanden og øke totalt velvære.

Linn Elisabeth Fredriksson er yogalærer med utdannelse i kundalini yoga, hatha og vinysa yoga. Linn erfarte utbrenthet i tidlig voksen alder, og yogaen ble et nødvendig verktøy for en mer bærekraftig tilnærming til livet. Hennes timer har en terapeutisk innfallsvinkel hvor skånsom aktivering gjennom pust og asanas balanseres med dyp nærende hvile og elementer av lydhealing.

Les mer om retreatet på Finnskogen Retreat

Sted: Finnskogen Retreat ved Skasenden i Grue kommune

September

Meditasjonsretreat for alle 

Ani Könchog Lhamo er ordinert nonne i den tibetansk-buddhistiske tradisjonen og utdannet psykolog. Hun har praktisert buddhisme i over 30 år.

2. – 4. september 2022 på Finnskogen Retreat

Denne meditasjonsretreaten ledes av Ani Könchog Lhamo, som er utdannet psykolog og er ordinert nonne i den tibetansk-buddhistiske tradisjonen. Hun har praktisert buddhisme i over 30 år og har Pema Chödrön, Tsoknyi Rinpoche og B. Alan Wallace som sine lærere. Hun har lang erfaring fra meditasjons- og stilleretreats både i Norge og utlandet.

Det er påvist at daglig meditasjon hjelper mot en mengde psykiske og fysiske utfordringer. Denne retreaten kan gjennomføres i valgfri stillhet for de som ønsker det, der kun delinger og samtaler i samlingene bryter stillheten. Retreatet begynner 2. september klokken 18:00 og avsluttes søndag 4. september klokken 16:00. Få mer informasjon her.

Sted: Finnskogen Retreat ved Skasenden i Grue kommune

Karmayoga og hageterapi

16. – 18. september 2022 på Hurdal Gjestegård

I vakre Hurdal Gjestegård vil yoga og arbeid i hagen bli kombinert under en hel helg. Innom hinduismen er karma yoga en uselvisk handling utført til fordel for andre for å oppnå spirituell vekst. Denne helgen er til for å roe ned og knytte kontakt med jorden gjennom hagearbeid. Man vil lage god og næringsrik mat sammen, samt tøye ut og slappe av i kropp og sinn med yoga.

Hurdal Gjestegård er en tidligere prestegård med en stor historisk hage fra 1830-tallet. Hagen var i begynnelsen av 1900-tallet en rik grønnsakshage med kjøkkenhage, frukttrær og bær- og prydbusker. Hagen er nå valgt ut av den historiske hageforeningen Schübelers nettverk, som et pilotprosjekt for å opparbeide hagen slik den var på 1950-tallet. Det er utarbeidet en god plan, som vil ligge som grunnlag for helgens arbeider i hagen.

Hurdal Gjestegård er et yoga- og retreatsenter som tilbyr ukentlige kurs innen yoga og qigong, retreater og ulike behandlingsformer. Gjestegården er en gammel prestebolig fra 1830 og ligger i naturskjønne omgivelser. Her tilbys overnatting i store, lyse gjesterom. Foto: Øyvind Holmstad

Disse dagen vil hagerapporten bli presentert og det vil være rom for utbytte, delinger og samtaler kring hage og planter. Mye forskning viser at arbeid i hagen har terapeutiske effekter på kropp og sinn og hagearbeid blir ofte brukt i rehabilitering etter stress eller andre sykdommer.

Malin Jonasson underviser i yoga og mindfulness. Hun vil lede deltakerne inn i kroppen for å øke bevegelighet og styrke. Hennes yoga passer alle; både helt nybegynnere og de som har gjort yoga fra før.

Det vil bli servert frokost, lunsj og middag. Kosten er næringsrik, vegansk kost. Malin lager selv alt fra bunnen og tilbyr varierte retter og smaksopplevelser. Vi kommer til å dele oss inn i ulike lag slik at alle bidrar til fellesmåltidene.

I Hurdal finnes også mange vakre turområder, både helt i nærheten med både skog og sjø, men også mange flotte topper å besøke et stykke unna. Ni av fylkets 10 høyeste topper ligger i Hurdal. Den som ønsker å komme en eller to dager før er hjertelig velkommen til det. Sjekk ut prestegårdens rom og book ditt opphold gjennom AirBnB eller direkte via Malin.

Sted: Hurdal Gjestegård, Landsbyvegen 1, som er den gamle presteboligen i Hurdal.

Tilstede – en helg med skogsbad og meditasjon

9. – 11. september på Dharma Mountain i Valdres

Er du lei av å prestere, og hele tiden skynde deg for å få ting gjort? Er det vanskelig å finne roen og gleden ved bare å være? Trenger du å stoppe opp og kjenne etter hva du egentlig vil?

Denne mini-retreaten er en mulighet til å stoppe opp, få litt avstand til hverdagen og gi rom for deg selv. Du vil få en introduksjon til meditasjon, oppleve skogsbad og lære øvelser for å bli mer til stede, som du kan ta med hjem etterpå. Du vil få hjelp og veiledning til å møte deg selv som du er og åpne opp for en naturlig ro og stillhet.

Du får lære enkle teknikker som vipassana meditasjon, enkle pusteøvelser, kroppsbevissthet, skogsbad og «self-inquiry» – en enkel og kjent metode for å bli mer kjent med seg selv.

Dette er en «restart», som betyr at du starter på noe nytt og slipper noe gammelt. Det betyr at vi møter oss selv på nye måter, som også kan være utfordrende og ikke alltid enkelt. Meditasjon og stillhet kan være uvant for mange, og vi trenger tid til å venne oss til «det nye». Du vil få støtte til å møte dette gjennom helgen.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

PAUSE: Yin yoga workshop med Christina Hop Skjølsvik

Les mer om retreatet her.

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Panoramavegen, Røn. Hotellet ligger langt nord på Golsfjellet på østsida av Storfjorden (Flyvatnet).

Yoga og turer i høstfjellet med Heidi Thorkildsen

15. – 18. september 2022 på
 
Denne helgen er for deg som ønsker å stoppe litt opp, og lande mer inn i deg selv, gjennom yoga, vakker natur, sunn mat og hyggelig samvær. Rett og slett en retreat hvor målet er å kunne få lov til å trekke seg tilbake, finne sin egen stillhet og nyte av naturens healende kraft. Det vil bli rolige klasser i myk yoga, med meditasjon, pust og bevegelse på kveldstid, og mer dynamiske klasser på morgenen.
 
Det vil bli både lavterskel yogaklasser for de som er ny til yoga eller har hatt tatt pause  fra yoga en stund, samt en annen klasse med mysore style som ledes av en annen lærer. Klassen på kveldstid er mykere, med god tid til å finne pusten og gi slipp på spenninger, åpne opp for mer bevegelse og flyt i kropp og sinn. Kveldstimen lørdag blir yinyoga, der man holder noen få øvelser over lengre tid. Da vil det også bli ulike visualiseringsøvelser, for å hjelpe til med å komme inn i en dypere mediativ tilstand.
 

Nyt vakker natur på Golsfjellet i tillegg til rolig yoga og meditasjon. 
Mellom yogaøktene kan man nyte den vakre naturen rett utenfor døren, både alene og i fellesskap gjennom felles fjelltur. Ved en eventuelt ekstra lang fjelltur, pakker vi med lunsjen og nyter den ute i naturen. Det er også mulighet for å låne kano.

Det serveres tre måltider med vegetarmat hver dag, som er inkludert i prisen sammen med overnatting på dobbeltrom. Enkeltrom kan fås med et lite tillegg. Her får du mer informasjon og påmelding. 

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Panoramavegen, Røn. Hotellet ligger langt nord på Golsfjellet på østsida av Storfjorden (Flyvatnet).

Sound of the Heart

16. – 18. september 2022 i Valdres

Dette er en hjerte-åpnende, stemme-aktiverende helg som vil bringe deg nærmere hjertet ditt og din sannhet med de magiske verktøyene yoga, lydhealing, seremoniell kakao og ekstatisk dans.

Retreaten ledes av Synnøve Sjøtveit og Anine Øverlier, som gjør et dypdykk ned i stemmen som et helbredende verktøy for å fjerne blokkeringer i halsen og hjertet. Det blir yoga-praksis hver morgen, samt en restorative og yoga nidra sesjon og en tantra yogatime.
Intensjonen bak retreatet er å bringe oss nærmere hjertene våre og å holde dem åpne gjennom helga. Man får også oppleve seremoniell kakao, både for å jorde, åpne hjertet og gi energi før bevegelse i ekstatisk dans. I restorative og nidra yoga dykker man dypt ned i egen underbevissthet, med invitasjon til å gi slipp og hvile i det som er.

Synnøve Sjøtveit er en yogalærer som brenner for restorative og yin yoga, hun tror på hvile som den viktigste medisin i den travle verden vi lever i. Hun underviser nidra, restorative og yin på Leela Yoga. Hun er også glad i en varmende «slow flow» for å kjenne blodet strømme, og bruker kakao som et hjerte-åpnende ritual der vi kan komme hjem til hjertet vårt. Synnøve er utdannet innen Restorative YogaSomatics og bringer inn somatiske teknikker og tips i undervisningen.

Anine Øverlier skaper rom for multidimensjonell healing i grupper og vil dele hvordan man kan åpne sin egen stemme slik at den blir en kanal for ditt høyere jeg, og hvordan vi kan forbinde oss dypere med lyden av vårt kosmiske hjerte. Anine har studert og praktisert tantra i mange år, som har gikk henne en dyp kroppslig intuisjon som guider henne gjennom livet. Hun jobber med planter og vil dele om vibrasjonelle blomster-remedier og hvordan man kan lage dem. Les mer på Instagram @cymaticmystic eller Facebook: https://www.facebook.com/cymaticmystic

I løpet av retreaten vil du lære hvordan du kan forstå forskjellene på dine indre selv slik at du kan kommunisere og harmonisere, og motta oppgraderinger som allerede kommer til jorda nå. Du vil bli kjent med the vibrasjonelle feltet som skaper kroppen din, og hvordan du kan stole på kreativ intuisjon i livet.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

Breathwork – pust med Axel og Pernille

16. – 18. september på

En bevissthet og nysgjerrighet til pusten vår kan være enormt helbredene og transformerende. I hatha yoga (fysisk yoga) søker man eller øver man opp evnen til å ekspandere, forlenge og holde pusten som veien mot frigjøring (Samadhi). I moderne tid med vestlig vitenskap har det også vist seg at «pusteøvelser» har stor effekt på vår fysiske og mental/emosjonelle helse. 

Denne helgen inviterer Axel Haugland og Pernille Bønkan deg til å utforske pusten fra flere innfallsvinkler:

 • Pust som redskap for bevegelse av kroppen gjennom et vinyasasystem.
 • Pust som fokus for konsentrasjon og sentrering av sinnet mot meditasjon.
 • Pust imøte med andre mennesker – lytte imøte med andre kropper. Kontaktimprovisasjon.
 • «Breathwork» Pusten som verktøy for å komme i kontakt med vår intuitive natur – komme nærmere de store eksistensielle spørsmålene. Ofte også omtalt som «Rebirthing»

Alt dette med samme hensikt – å komme i «kontakt» med oss selv, gå inn i dypere lag og frigjøre mer av vårt enorme iboende potensiale. Dette er en reise mot din indre puls og jordas puls, for å åpne for større letthet glede og flyt i livet. Les mer om retreatet her.

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Panoramavegen, Røn. Hotellet ligger langt nord på Golsfjellet på østsida av Storfjorden (Flyvatnet).

Gave – tid til deg selv

23. september – 25. september i Valdres

Dette er en kvinnehelg for ro, kraft og inspirasjon, spesielt rettet mot kvinner som er vant til å gi mer til andre enn seg selv. Mange kvinner opplever slitenhet og utmattelse som en følge av å skulle være der for andre, enten gjennom jobben eller i familien. På Dharma Mountain Meditation Resort får man hjelp til å stoppe opp, ta imot og søke ro, kraft og påfyll.

Programmet denne helgen vil bestå av nærende avslapning, yin yoga, restorative yoga og sauna, der du lærer å hente deg inn, være god med deg selv og gi deg selv hva du trenger. En endring i livet, starter med en endring i oss selv. Vi trenger villighet og mot til å se oss selv med ærlige øyne, og til å utfordre oss selv, for at den endringen kan skje.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

Hurdalfestivalen – familieyoga

23. september – 25. september i Hurdal

Acroyoga er gøy for både voksne og barn!

Hele Hurdal blir satt opp til festivalområde. Det blir de klassiske bygdedagene, sammen med idrettsarrangement og politiske innslag.

Ved Hurdal Gjestegård kommer det til å bli akroyoga for barn og voksne, barneyoga, kakaoseremoni med guidet meditasjon for hele familien, samt ulike seminarer og workshops med tema innenfor foreldreskap og det å leve i «community».

Andre aktiviteter rundt Økolandsbyen og Gjøding gård vil også være besøk i Økolandsbyen, alpakkavandring, vandring fra biehuset på gården og følge rebusløpet om biene, besøke besøke dyrene på gården, loppemarked, leker fra gamle dager og historisk hagevandring og rebusløp gjennom den tidligere prestegårdshagen. 

Sted: Hurdal Gjestegård er arrangør, se mer informasjon her.

Stille Retreat: Rått Nærvær – Non Dual Bevissthetstrening

25. september – 1. oktober på Nøsen
 
Rå Nær Væren inviterer til stillet retreat med rått nærvær og «non-dual bevissthetstrening». På nosenyoga.no beskrives det slik: «En intens og dyptgående reise hvor sinnsinnhold og fastlåsthet forvandles til Potent Høyere Bevissthet, med Shamatha Meditasjon.

Meditasjons-veiledning og undervisning vil bli gitt både nybegynnere og viderekomne.» Metoder som brukes er forløsende energiarbeid, tilpasset Yoga, Shamatha og Vipassana. Man vil følge en kloster-rytme, med veksling mellom intensitet og dyp hvile.

Retreatet ledes av meditasjonslærer og psykoterapeut Eirik Bavaloine og psykoterapeut og kunst- og uttrykksterapeut Christian V. Scheel. Les mer om dem og retreatet på nosenyoga.no.

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Panoramavegen, Røn. Hotellet ligger langt nord på Golsfjellet på østsida av Storfjorden (Flyvatnet).

Oktober

Sadhana Intesive. «Sankhya» En uke med fordypning i Yoga med R. Alexander Medin

Denne uken er for deg som ønsker å utvikle din egenpraksis og bygge opp gode rutiner i hverdagen som styrker din opplevelse av yoga.

Dagene begynner med tidlig morgen meditasjon/japa, etterfulgt av en fysisk praksis og pusteøvelser. Ettermiddagene brukes til teknikk studier og praktisk yoga filosofi eller myk-yoga og pusteøvelser som fremmer sinnsro og velvære. Deltagerne vil deles inn i to grupper hver morgen etter ønsker og behov. En Ledet Klasse og en Mysore klasse.

Filosofi klassene denne uken vil fokusere på det gamle Sankhya systemet som la grunnlaget for hele Yoga tradisjonen og mange andre Indiske tradisjoner. Vi vil se på opprinnelsen til dette i Upanishade skriftene, Sankhya Karika og hvordan denne disiplinen var instrumentell i utviklingen Yoga Sutras og all praktisk yoga filosofi.

Nøsen ligger i praktfulle uforstyrrede naturomgivelser og det er satt av god tid hver dag til å gå turer, nyte av stillheten, bade i fjellvann, sykle, padle eller bare ligge i gresset å slappe av. De har utleie av kano, SUP og sykler for de som ønsker det. På hotellet serveres smakrik vegetarmat og tre måltider per dag er inkludert i prisen sammen med overnatting på dobbel- eller trippel-rom. Ønsker du enkeltrom kommer det et tillegg i prisen.

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Panoramavegen, Røn. Hotellet ligger langt nord på Golsfjellet på østsida av Storfjorden (Flyvatnet).

Nøsen meets the East: Culinary Workshop with Prasad Pandey

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Panoramavegen, Røn. Hotellet ligger langt nord på Golsfjellet på østsida av Storfjorden (Flyvatnet).

Woman Essence with Daniela Torp

14. – 16. oktober 2022 på Hurdal Gjestegård

Feminin essens er en levende energi som strømmer gjennom hele kroppen. Den strømmer i akkurat den formen som vi gir den lov til å ta, det er oss som gir den lov til å strømme og vokse. Hver kvinne er født unik, og alt som vil gi henne næring, hviler allerede inni henne i fødselsøyeblikket. Akkurat som i et frø. Jo mer vi dyrker vår feminine essens og lytter til vår egen kropp, desto mer næring strømmer inni oss.

I dette kurset tar Daniela Torp deg med på en reise inn i deg. Hun guider deg gjennom ulike teknikker for å løse opp hindringer ved å arbeide med kroppen for å slappe av sansene våre og vekke den seksuelle magien gjemt i underlivet og yoni. Du vil kunne føle deg friskere i både kropp og sjel etter en slik avspenning. Gjennom workshopen blir du kjent med din feminine kraft og du vil få nye innsikter og livsimpulser.

Kursholderen Daniela Torp er fra Tjekkia og undervisningen vil foregå å på engelsk.

Sted: Hurdal Gjestegård, Landsbyvegen 1, som er den gamle presteboligen i Hurdal.

Kunsten å nære deg selv – med yoga, dans og kreativitet

14. – 16. oktober på
 
Momentum inviterer til et kreativt avbrekk fra hverdagen med påfyll som kan nære deg lenge inn i høstmørket og vinteren. Du får mulighet til å utforske  bevegelse, dans, yoga, meditasjon, samt andre kreative uttrykksmetoder som maling og skriving. Gjennom en leken tilnærming  legges det til rette for spontanitet og utforsking av det kreative som finnes i deg. Gjennom vår Kreative Lab ønsker vi å å skape et frirom hvor du kan nære deg selv, og kanskje gi deg noen ekstra verktøy du kan ta med hjem og bruke videre. 
 

Stress Less med Kjersti Idem

 

Hvordan har du det, egentlig? Stress Less er kurset for deg som vil komme tilbake til kroppen din. til deg selv, til dine følelser og sanser. Dette er fire dager med yoga, Trauma Releasing Exercises, EQ-terapi og meditasjon ved Kjersti Idem.

Du vil få muligheten til å få og/eller overvære EQ-terapi i gruppa, noe som kan sette følelser i sving og gi deg tankevekkere og aha-opplevelser. Her bearbeides gamle mønstre og emosjonelle utfordringer. Man finner bakenforliggende årsaker til at ting er som de er, og man vil kunne skape nye handlingsmønstre og få bedre relasjoner til deg selv og de rundt deg.

Du lærer også en metode for å nullstille nervesystemet, kalt Trauma Releasing Exercises (TRE). Dette er en naturlig måte å senke stressnivået i kroppen på og/eller bearbeide ulike traumer. Du bestemmer selv hva og hvor mye du vil være med på. Det er fint om du har litt erfaring med yoga, men utover det trenger du ikke ha noen forkunnskaper. Her er det høyde under taket, og lave skuldre som gjelder.

Kjersti Idem ønsker å avmystifisere yoga og formidle yogaens positive virkning til andre. Målet med disse kursene er å få deltakerene til å komme mer i kontakt med kroppen og følelsene sine, og ved hjelp av ulike verktøy rett og slett opprette en bedre relasjon til seg selv. 

Kjersti Idems står bak podcasten «Relasjonspodden» sammen med Dora Thorhallsdottir og jobber som EQ-terapeut og TRE-instruktør. Hun er registrert yogalærer (RYT) og har tatt 200 timer i Vinyasa Flow, Gravidyoga + Yoga Kids-utdanning fra Oslo Yoga. Idem er også sertifisert i Yin yoga og Yoga Swing. Mer informasjon finner du på www.kjerstiidem.no.

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Panoramavegen, Røn. Hotellet ligger langt nord på Golsfjellet på østsida av Storfjorden (Flyvatnet).

Les mer om retreatet og om kursholder Kjerti Idem her. 

Livskraft og fjellro med Birgitte Gjestvang og Jon Eivind Amundsen

 

Dette blir en langhelg for å utforske deg selv i samspill med andre. Under trygge forhold og fortrolighet jobbes det med temaer som nærhet, grenser, sårbarhet og livskraft. 

Det blir gruppearbeid med gestaltterapi, som er basert på et holistisk menneskesyn. Det betyr at man vil fokusere på hele mennesket, det vil si både kroppslige behov og utrykk, samt tanker og følelser. Fokuset er på økt tilstedeværelse her og nå, både i relasjon til seg selv og omverden. 

Foruten gesttaltterapi vil de også bruke meditasjon, bevegelse og musikk for å komme i kontakt med indre styrke og livsglede. Man lærer av hverandres erfaringer, opplever gjenkjennelse og får støtte. Du velger selv hva du vil ta fram og jobbe med i gruppen. Deltakelse på kurset krever ingen forkunnskaper.

Kurslederne er Birgitte Gjestvang og Jon Eivind Amundsen. Gjestvang er gestaltterapeut og har master i psykologi fra Universitetet i Oslo. Hun har i flere år drevet egen praksis som individual-, par- og gruppeterapeut og arbeider i Majorstua terapifellesskap. Amundsen er utdannet gestaltterapeut og cand.mag. fra Universitetet i Oslo og Bergen. Han har flere års erfaring fra arbeid i helsevesenet, blant annet med akuttpsykatri fra Gaustad og Ullevål sykehus, og Follo akutt-team. Les mer om kurslederne og retreatet her. 

Yogahelg for restitusjon, indre ro og balanse

21. – 23. oktober 2022 på Hurdal Gjestegård i Hurdal

Yogalærer, kroppsterapeut og musiker Nanne Emelie Andersen.

En helg med yoga som hjelper deg til å restituere og bygge balanse mellom aktivitet og restitusjon. Her vil de skape et rom og en praksis der du kan restituere og balansere kropp, sinn og ånd, og synke inn i velvære. Gjennom å veksle mellom myk restorativ yoga og flow yoga, balansegivene pust, mindfulness-meditasjoner, energiøvelser og lydbad inviteres du til et landskap av indre ro og harmoni.

Kursleder er yogalærer, kroppsterapeut og musiker Nanne Emelie Andersen. I løpet av helgen vil du også få små, enkle øvelser som du kan ta med deg hjem for å støtte din balanse i hverdagen. Mellom øktene kan du nyte den vakre naturen omkring Hurdalssjøen og Malin Jonassons hjemmelagde, veganske mat.

Sted: Hurdal Gjestegård, Landsbyvegen 1, som er den gamle presteboligen i Hurdal.

Time Out & Forankring

21. – 23. oktober på

Hovedfokuset gjennom denne helgen er yoga, pust og oppmerksomhet på egen hverdag. Her får du virkelig kjenne etter hvordan du har det og reflektere over: Hva er du takknemlig for og fornøyd med i livet? Hva vil du endre, gjøre annerledes eller ha mer av i hverdagen din? Her får man utforske hva du ønsker å gi slipp på og hvordan du kan gi slipp på gamle mønstre.

Retreaten byr på vakker natur og frisk luft, nydelig mat,  yoga, pusteøvelser og meditasjon. Her utforsker man hvordan vi skaper og går inn i mønstre i hverdagen og lukter på hvordan vi er i et slags «standardmodusnettverk». Med vennlig tilstedeværelse utforsker vi stress og hvordan vi blir til i møte med andre mennesker, slik at du gjennom å være bevisst kan gjøre gode valg i hverdagen.

Du vil lære en enkel, skreddersydd yogasekvens til din daglige praksis og et par pusteteknikker som reduserer stress. Du får også tips om hvordan du kan ivareta deg selv og dine behov i møte med en travel hverdag. Helgen tilbyr et «førstehjelpsskrin» med teknikker du tar med deg tilbake, men også en helg hvor du kan hvile og hente deg inn i trygge og nærende omgivelser.

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell, Panoramavegen, Røn. Hotellet ligger langt nord på Golsfjellet på østsida av Storfjorden (Flyvatnet).

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tom
   Kalkuler frakt
   Bruk kode