Skip to main content

Meditasjons- og yogaretreater i Norge sommeren 2022

Etter to somre preget av nedstenging, avlysninger og kansellerte ferieturer, er det mange nå som setter pris på at vi endelig kan samles til meningsfylte kurs og retreater som gir indre ro, indre påfyll, personlig vekst og styrke. Her er en oversikt over retreater i sommer – spesielt innen yoga og meditasjon.

Det finnes mange flotte arrangører av yoga- og meditasjonsretreater i Norge – det er flere å velge mellom nå enn for bare få år siden. Her gir vi deg en liten oversikt over noe av det som finnes av muligheter.

Du kan også selv ta en titt på disse nettsidene, som er utvalg tilbydere av flere forskjellige retreater og kurs innen yoga og meditasjon:

Juni

Gudinnekraft med Renate Guldbrandsen 

2. juni – 6. juni 2022 i Valdres

Dette er en kvinneretreat for næres i et fellesskap og komme dypere hjem i egen kropp, sanser og en dyp, kjærlig bevissthet. Dagene starter mykt med yoga og meditasjon, med to daglige slike økter for å komme i kontakt med vårt indre senter og kraft. Det blir mye stilletid, tid for selvrefleksjon og «landing» i naturen. Det vil bli bål, dans og trommer, samt healingsirkler og øvelser som bringer deg i kontakt med livmor, lidenskap og kraft. Man får tilbud om rensende badstue, friske bad i en kraftfull elv og få sitte under «bestemortreet» for å hente visdom og kontakt. Fokuset blir på næring og påfyll, men også på å lande dypt i alt som bor i oss. Målet er å bli enda mer levende i sitt liv, blant annet ved å delta i hellige kvinnesirkler og seremonier.

Kursleder er for retreaten er Renate Gulbrandsen, som har arbeidet med kvinnesirkler og kvinnerelatert arbeid siden 2011. Hun har en dyp forankring i naturen, og naturens sykluser og dype visdom. Kvinnekroppen og kvinnens syklus er nært forbundet med det sykliske i naturen og universet; og Moder Jords kraft.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

Meditasjonsretreat

10. – 12. juni på Finnskogen Retreat

Dette er en meditasjonsretreat med Ani Könchog Lhamo, hvor du lærer å meditere og får en introduksjon til mindfullness meditasjon. Daglig meditasjon hjelper med å håndtere ulike fysiske og mentale utfordringer. Denne retreaten kan gjennomføres i valgfri stillhet for de som ønsker det, der kun delinger og samtaler i samlingene bryter stillheten.
Ani Könchog Lhamo er nonne fra den tibetansk-buddhistiske tradisjonen og utdannet psykolog. Hun har praktisert buddhisme i over 30 år og har Pema Chödrön, Tsoknyi Rinpoche og B. Alan Wallace som sine lærere. Ani har lang erfaring fra meditasjons- og stilleretreats både i Norge og utlandet.

Sted: Finnskogen Retreat ved Skasenden i Grue kommune

Tilstede – en helg med skogsbad og meditasjon

17. juni – 19. juni, 2022 i Valdres

Er du lei av å prestere, og hele tiden skynde deg for å få ting gjort? Er det vanskelig å finne roen og gleden ved bare å være? Trenger du å stoppe opp og kjenne etter hva du egentlig vil?

Denne mini-retreaten er en mulighet til å stoppe opp, få litt avstand til hverdagen og gi rom for deg selv. Du vil få en introduksjon til meditasjon, oppleve skogsbad og lære øvelser for å bli mer til stede, som du kan ta med hjem etterpå. Du vil få hjelp og veiledning til å møte deg selv som du er og åpne opp for en naturlig ro og stillhet.

Du får lære enkle teknikker som vipassana meditasjon, enkle pusteøvelser, kroppsbevissthet, skogsbad og «self-inquiry» – en enkel og kjent metode for å bli mer kjent med seg selv.

Dette er en «restart», som betyr at du starter på noe nytt og slipper noe gammelt. Det betyr at vi møter oss selv på nye måter, som også kan være utfordrende og ikke alltid enkelt. Meditasjon og stillhet kan være uvant for mange, og vi trenger tid til å venne oss til «det nye». Du vil få støtte til å møte dette gjennom helgen.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

Fjellferie med yoga og aktiviteter for mor og barn

22. – 26. juni 2022 i Rondane

På Spidsbergseter inviterer Inga Maria og hennes datter Vilja Aurora til yoga og spennende aktiviteter utendørs. Disse dagene vil du få oppleve noe helt spesielt, et fullspekket aktivitetstilbud for barna, mens mor får yoga, pustepause og egentid. Det vil bli både fellesyoga for både mor og barn, samt mamayoga, som er feminin, styrkende yoga med varmende sekvenser og myke og velgjørende posisjoner for problemområder som nakke, skuldre og korsrygg. Yogaen avrundes med beroligende pust, dyp avspenning og veiledet meditasjon for lade batteriene og nære seg selv.
Her får du frisk luft, god kortreist mat, ei god seng og velgjørende yogatimer inne og ute i det fri. I tillegg får du mulighet til å bli godt kjent i området og de vakre fjellene. Barna får også mulighet til å prøve seg på ridestell og rideturer.

Sted: Spidsbergseter Resort i Rondane

Acem meditasjonsretreat

25. juni 2. juli på Hadeland

I uken 25. juni til 2. juli arrangeres både ukesretrett og drop-in i Acem-meditasjon på Halvorsbøle. Du kan velge en hel ukes retrett eller drop-in der du kan komme når det passer deg og selv bestemme lengden på oppholdet. Her kan du lære Acem meditasjon. Se oversikt over flere andre arrangementer hvor du kan lære dette og delta på Acem meditasjonsretreat: acem.no/functionalityobjects/calendrier 

Her kan du lese om hva acem-meditasjon er. 

Sted: Halvorsbøle i Jevnaker (Hadeland) på vestsiden av Randsfjorden.

Les også:

Meditasjon mot uro og angst: Begynn i det små uten for store krav

Juli

Personlig, fleksibel retreat

1. – 14. juli, Finnskogen Retreat

Fra 1.-14. juli 2022 er Finnskogen Retreat åpent for deg som ønsker å leve på gården i kortere eller lengre perioder. Du kan leie seng i fellesrom eller eget rom, og delta i daglig retreatliv i ønsket antall dager – fra minimum 4 dager opptil to uker.

Dagene har en nedtonet rytme med daglig morgenyoga, meditasjon, tider for stillhet, felles måltider, samtaler, dagsoppgaver og felles arbeid, tid til egne studier og praksis, turvandringer, samtalegrupper, kontemplasjon og fellesskap. Rytmene er inspirert av klosterlivet.

Frivillige fra ulike steder og nasjoner deltar og bidrar med yoga, matlaging, bygging og vedlikehold, grønnsakdyrking, stell av dyr, støtte, osv. Gjestene er med på å lage måltider sammen og inngår som en del av fellesarbeidet på gården.

Formålet med tilbudet om personlig retreat er å være et sted hvor du kan lære om eller fordype din egen yoga- eller meditasjonspraksis, eller løse litt dypere livsutfordringer. Fellesskapet, naturen, stillhet, praksisen og rutinene vil være de støttende og helende komponentene. Antall mennesker på gården vil variere fra noen få til rundt 20.

Sted: Finnskogen Retreat ved Skasenden i Grue kommune

Retreat med Vasant Swaha

8. juli – 31. juli i Valdres

Retreatene med Vasant Swaha er en invitasjon til å gå dypere i deg selv, og oppdage din sanne natur og frihet. Vasant Swaha er en moderne mystiker som fra tidlig alder ble klar over at livet ikke handler om å akseptere grenser, men heller gå utover dem. Som barn reiste han verden rundt med sine foreldre, noe som gav ham et bredt perspektiv på livet. I tenårene fortsatte han å reise på egenhånd, helt til han ankom India hvor han følte seg hjemme. Han bodde også i Himalaya og i Goa, hvor han kom i kontakt med Osho-elever og ble inspirert til å møte den indiske guruen Osho.

Forbindelsen med Osho var øyeblikkelig og dyp – som å komme hjem. Swaha fordypet seg i Osho’s lære og fikk også en nær relasjon med Osho da han ble en av hans livvakter. Som terapeut og Satsang-leder senere i livet har hans åpenhet for nye ideer og terapiformer gitt en fin mulighet til å eksperimentere og gå gjennom mange forskjellige vekstprosesser og meditasjoner. Dette gav ham bred erfaring og innsikt i det moderne menneskets psykologi og hjerte. Kort tid etter at Osho forlot kroppen, opplevde Swaha å våkne til sitt sanne Selv. Les mer om Swaha sine retreater på hans nettside.

I 2000 fant Swaha og noen av hans venner det som i dag heter Dharma Mountain Meditation & Freedom Resort, som ligger i Hedalen i Valdres, to timer fra Oslo.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

Norges Yogafestival 2022

15. – 20. juli

For 8. året på rad arrangeres Norges Yoga Festival i smørøyet av den norske fjellheimen av Nøsen Yoga- og Fjellhotell. Festivalen er en hyllest til det voksende yogamiljøet i Norge. Her vil du møte noen av Norges fremste yogainstruktører samt internasjonale lærere innen både yoga, buddhisme og filosofi.

Her vil bli et variert tilbud av klasser, foredrag, workshops,  debatter og gruppesamtaler. Det vil bli mulighet til å slappe godt av, fordype seg i forskjellige aspekter av yoga, møte nye venner og forbedre sin egen yogapraksis.

Det vil være over 20 lærer og over 100 klasser og foredrag som kan inspirere til videre utvikling i yoga. Tilbudet er variert med klasser både for nybegynnere, øvede og avanserte. Klassene vil foregå parallelt i tre ulike yogaromer fra morgen til kveld.

Sted: Nøsen Yoga- og Fjellhotell, som ligger mellom Fagernes og Hemsedal. Adresse: Nøsasvingen 19, Panoramavegen 2960, Røn.

August

The Heart of Awareness: Mindfulness and Yoga retreat

3. – 7. august i Valdres

Dette er en meditasjons- og yoga retreat med Jonathan Weber, for å bringe deg tilbake til ditt autentiske jeg i Hedalens vakre fjell i Valdres. Dette er en tid for å gå bort fra det travle livet, finne fred, ro og klarhet. Med de eldgamle visdomstradisjoner fra buddhisme og yoga, kombinert med oppdagelser fra moderne forskning, skal Jonathan veilede deltakerne inn i et rom med dyp hvile, kontemplasjon, transformasjon og gledelig letthet. Man får utforske hvordan vi kan utvikle et rolig sinn og åpent hjerte, støttet av skånsom og terapeutisk yoga. Man får også metoder for å finne balanse i utfordrende eller vanskelige tider.

Retreat gjør det også mulig å samles i et støttende fellesskap for å øve med en kompetent lærer.

Jonathan er en respektert mindfulness- og yogalærer som har lykkes med å lede retreater i over 10 år. Han er kjent for å skape et inkluderende og trygt miljø for personlig utvikling, innsikt og dyp helbredelse.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

Path of Silence

20. august – 27. august i Valdres

Dette er en meditasjonsretreat med Vasant Swaha, som er en invitasjon til å gå dypere i deg selv, og oppdage din sanne natur. Les om Swaha og hans retreater i teksten over (Retreat med Vasant Swaha) og på hans nettside.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

Yogaretreat på Finnskogen

25. 28. – august på Finnskogen Retreat

I løpet av denne langhelgen inviteres du med på en reise hjem til deg selv støttet av myke yogapraksiser, delingssirkler, nærende mat og egentid, omringet av dyp skog og åpent vann. Vi bruker den ytre naturen som verktøy for å komme i kontakt med vår indre natur.

Retreatet ledes av Eva Klee og Linn Elisabeth Fredriksson. Deres ønske er å skape rom for at du kan lande dypere inn i deg selv, og returnere hjem igjen til hverdagen din med en følelse av påfyll og ro.

Eva Klee er yogalærer med utdannelse innen hatha, vinyāsa, restorative yoga, meditasjon og pranayama. Det som begynte som et verktøy for å jobbe med pusten knyttet til angst ble inngangen til 10 års utforskning av yoga. I hennes timer blir du invitert til en nysgjerrig utforsking av hvordan bevegelse og pust er med på å påvirke sinnstilstanden og øke totalt velvære.

Linn Elisabeth Fredriksson er yogalærer med utdannelse i kundalini yoga, hatha og vinysa yoga. Linn erfarte utbrenthet i tidlig voksen alder, og yogaen ble et nødvendig verktøy for en mer bærekraftig tilnærming til livet. Hennes timer har en terapeutisk innfallsvinkel hvor skånsom aktivering gjennom pust og asanas balanseres med dyp nærende hvile og elementer av lydhealing.

Sted: Finnskogen Retreat ved Skasenden i Grue kommune

September

Meditasjonsretreat 

Ani Könchog Lhamo er ordinert nonne i den tibetansk-buddhistiske tradisjonen, og er utdannet psykolog.

2. – 4. september 2022 på Finnskogen Retreat

Det er påvist at daglig meditasjon hjelper mot en mengde psykiske og fysiske utfordringer. Ani Könchog Lhamo er ordinert nonne i den tibetansk-buddhistiske tradisjonen, og er utdannet psykolog. Hun har praktisert buddhisme i over 30 år og har Pema Chödrön, Tsoknyi Rinpoche og B. Alan Wallace som sine lærere. Hun har lang erfaring fra meditasjons- og stilleretreats både i Norge og utlandet.

Denne retreaten kan gjennomføres i valgfri stillhet for de som ønsker det, der kun delinger og samtaler i samlingene bryter stillheten. Retreatet begynner 2. september klokken 18:00 og avsluttes søndag 4. september klokken 16:00.

Sted: Finnskogen Retreat ved Skasenden i Grue kommune

Tilstede – en helg med skogsbad og meditasjon

9. september – 11. september, 2022 i Valdres

Er du lei av å prestere, og hele tiden skynde deg for å få ting gjort? Er det vanskelig å finne roen og gleden ved bare å være? Trenger du å stoppe opp og kjenne etter hva du egentlig vil?

Denne mini-retreaten er en mulighet til å stoppe opp, få litt avstand til hverdagen og gi rom for deg selv. Du vil få en introduksjon til meditasjon, oppleve skogsbad og lære øvelser for å bli mer til stede, som du kan ta med hjem etterpå. Du vil få hjelp og veiledning til å møte deg selv som du er og åpne opp for en naturlig ro og stillhet.

Du får lære enkle teknikker som vipassana meditasjon, enkle pusteøvelser, kroppsbevissthet, skogsbad og «self-inquiry» – en enkel og kjent metode for å bli mer kjent med seg selv.

Dette er en «restart», som betyr at du starter på noe nytt og slipper noe gammelt. Det betyr at vi møter oss selv på nye måter, som også kan være utfordrende og ikke alltid enkelt. Meditasjon og stillhet kan være uvant for mange, og vi trenger tid til å venne oss til «det nye». Du vil få støtte til å møte dette gjennom helgen.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

Sound of the Heart

16. – 18. september 2022 i Valdres

Dette er en hjerte-åpnende, stemme-aktiverende helg som vil bringe deg nærmere hjertet ditt og din sannhet med de magiske verktøyene yoga, lydhealing, seremoniell kakao og ekstatisk dans.

Retreaten ledes av Synnøve Sjøtveit og Anine Øverlier, som gjør et dypdykk ned i stemmen som et helbredende verktøy for å fjerne blokkeringer i halsen og hjertet. Det blir yoga-praksis hver morgen, samt en restorative og yoga nidra sesjon og en tantra yogatime.
Intensjonen bak retreatet er å bringe oss nærmere hjertene våre og å holde dem åpne gjennom helga. Man får også oppleve seremoniell kakao, både for å jorde, åpne hjertet og gi energi før bevegelse i ekstatisk dans. I restorative og nidra yoga dykker man dypt ned i egen underbevissthet, med invitasjon til å gi slipp og hvile i det som er.

Synnøve Sjøtveit er en yogalærer som brenner for restorative og yin yoga, hun tror på hvile som den viktigste medisin i den travle verden vi lever i. Hun underviser nidra, restorative og yin på Leela Yoga. Hun er også glad i en varmende «slow flow» for å kjenne blodet strømme, og bruker kakao som et hjerte-åpnende ritual der vi kan komme hjem til hjertet vårt. Synnøve er utdannet innen Restorative YogaSomatics og bringer inn somatiske teknikker og tips i undervisningen.

Anine Øverlier skaper rom for multidimensjonell healing i grupper og vil dele hvordan man kan åpne sin egen stemme slik at den blir en kanal for ditt høyere jeg, og hvordan vi kan forbinde oss dypere med lyden av vårt kosmiske hjerte. Anine har studert og praktisert tantra i mange år, som har gikk henne en dyp kroppslig intuisjon som guider henne gjennom livet. Hun jobber med planter og vil dele om vibrasjonelle blomster-remedier og hvordan man kan lage dem. Les mer på Instagram @cymaticmystic eller Facebook: https://www.facebook.com/cymaticmystic

I løpet av retreaten vil du lære hvordan du kan forstå forskjellene på dine indre selv slik at du kan kommunisere og harmonisere, og motta oppgraderinger som allerede kommer til jorda nå. Du vil bli kjent med the vibrasjonelle feltet som skaper kroppen din, og hvordan du kan stole på kreativ intuisjon i livet.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

Gave – tid til deg selv

23. september – 25. september i Valdres

Dette er en kvinnehelg for ro, kraft og inspirasjon, spesielt rettet mot kvinner som er vant til å gi mer til andre enn seg selv. Mange kvinner opplever slitenhet og utmattelse som en følge av å skulle være der for andre, enten gjennom jobben eller i familien. På Dharma Mountain Meditation Resort får man hjelp til å stoppe opp, ta imot og søke ro, kraft og påfyll.

Programmet denne helgen vil bestå av nærende avslapning, yin yoga, restorative yoga og sauna, der du lærer å hente deg inn, være god med deg selv og gi deg selv hva du trenger. En endring i livet, starter med en endring i oss selv. Vi trenger villighet og mot til å se oss selv med ærlige øyne, og til å utfordre oss selv, for at den endringen kan skje.

Sted: Dharma Mountain i Hedalen (Valdres), 2 timers kjøretur fra Oslo.

Hurdalfestivalen – familieyoga

23. september – 25. september i Hurdal

Hele Hurdal blir satt opp til festivalområde. Det blir de klassiske bygdedagene, sammen med idrettsarrangement og politiske innslag. Ved Hurdal Gjestegård kommer det til å arrangeres ulike foredrag og workshops rettet til barnefamilier med akroyoga, barneyoga og dans, gårdsbesøk, besøk og omvisning av Hurdal Økolandsby.

Sted: Hurdal Gjestegård er arrangør, se mer informasjon her.

Les også: 

Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode