Skip to main content

Koronavirus – et tankekors

Hele Norge er satt på vent i disse dager, og det er tøffe tider for mange. Selv om det kan være en stressende tid med mye press på helsevesenet, familier hjemme med hjemmekontor og mange som blir permitterte, kan det også være en fin tid til å tenke seg om, stoppe opp og tenke gjennom hva som virkelig er viktig i livet.

Tekst: Bodil Storm, bearbeidet av Elisabeth H. Reynolds

Numerolog og forfatter Bodil Storm har gjort seg noen tanker om det som korona-pandemien som skjer nå, som med drastiske tiltak og heroisk innsats fra flere mennesker og land blir forsøkt bremset og stanset.

Hun synes vi skal legge fra oss det som eventuelt finnes av «panikk og hysteri» som hun føler er i ferd med å spre seg med lynets fart over hele jorden, og slippe taket i frykten for å bli syke og dø. Selvsagt må vi være varsomme og følge myndighetenes råd i forhold til smitte og karantener. Men vi må ikke la frykten ta helt overhånd og slutte å ta vare på oss selv og våre medmennesker. Vi må beholde vår indre ro, slik at vi ikke lar mørkere krefter ta overhånd.

Frykt er et kraftfullt våpen, men kanskje også et praktfullt våpen som får menneskene til å stoppe litt opp, puste ut stresset i hverdagen og få tid til å se inn i seg selv og fokusere på det gode i livet, skriver hun.

En voldsom oppvåkning

For Bodil og mange av oss andre kan det virke som om verden virkelig forandrer seg mot det bedre nå. Vi blir oppfordret til å vise hensyn og solidaritet ved å sørge for å ikke spre smitte. Vi blir oppfordret til å ta vare på alle som er ensomme og er i karantene, og vi hyller alle heltene som jobber i helsevesenet og alle andre kritiske samfunnsposisjoner.

I Medium Årshoroskop 2020 skrev Bodil Storm blant annet: «Året 2020 innehar to 20-tall, som indikerer en voldsom oppvåkning eller omveltning, bringer nye ambisjoner og nye idealer inn i menneskenes liv». Les artikkelen her.

− Jeg vil tilføye mer medmenneskelighet, omsorg forståelse og hjertedannelse, skriver hun i et brev til Medium.

Alle landets skoler, barnehager og universiteter er stengt, og alle som ikke har kritiske jobber må ha hjemmekontor med barna hjemme. Det er en krevende situasjon for veldig mange av oss. Foreldre kan kjenne på enda større respekt og takknemlighet for alle skoler og barnehager som passer og underviser barna deres mens de er på jobb.

Rudolf Steiner, grunnleggeren av Steinerskolen sa det så fint i 1914:

«Den som ikke kan bestemme seg til å oppdage noe annet i sitt sjeleliv enn det den har fått tildelt gjennom den vanlige bevissthet, vil enten avvise at sjelens vesen kan erkjennes, eller simpelthen erklære at dette vesen er frembragt av mennesket.»

Det onde og det gode

I mange år, i den spirituelle verden, har kampen mellom det onde og det gode vært et gjennomgående tema, men udefinert. Men hva er det onde, og hva er det gode?

Er det onde pengemakt, menneskeskapt religionsmakt eller makt i de gale politikers hender? Er det gode alle de mennesker som med hjertets godhet hjelper de svake, syke og trengende? Eller er det alle vi andre, som bare kan bruke ordets og handlingenes makt til å forsøke å opprette en balanse på jorden?

Den absolutte balanse mellom de to energier, det onde og det gode, kan være er en nødvendighet for jordens overlevelse og for menneskeheten.

Ordet «pandemi» har flimret over TV-skjermene og i media. Mange blir redde – ikke bare for å bli syke eller dø, men ikke minst blir mange redde for økonomien og arbeidsplassene sine. Flere land har stengt sine grenser, inkludert Norge, og alle må være veldig forsiktige, holde minst en meters avstand til andre, unngå å samles og unngå å reise med mindre man må ha mat eller andre essensielle ting.

Heldigvis har Covid-19 lav dødelighet og det har liten eller bare mild virkning på barn, ifølge FHI og lederen for den internasjonale virus-forskningen CEPI. Problemet med koronaviruset er at det er ekstremt smittsomt, og det betyr at veldig mange blir syke samtidig og skaper en stor belastning på helsevesenet, og de nødvendige bestemmelsene for smittespredning lammer handel og stenger grenser.

Vi må virkelig unngå hamstring av mat og medisiner, fordi de finnes på lager eller kan skaffes. Alle må følge alle instrukser for å unngå smitte, men ta vare på hverandre så godt det lar seg gjøre, og ikke vær redde eller spre mer frykt enn nødvendig, selv om det er en alvorlig situasjon. Det er bare å følge reglene. Og hvis alle gjør det – i solidaritet for hverandre og samfunnet som helhet, så går dette over. Vi blir friske igjen.

Ha tillit til at myndighetene gjør som de lover. De som blir permitterte får hjelp, og også alle andre som har det vanskelig kan oppsøke hjelp.

­Men hva med smerten og gråten, spesielt fra unge mennesker som er smittet og tror de skal dø? De får gjøre som gamle meg som fikk hostevirus i midten av januar i år, og hadde det veldig vondt. Jeg gråt også innimellom, men så kom jeg til å huske noe jeg hadde «fått ned» i mars 1994, cirka to uker før påske, og bladde opp i min gylne notatbok. Der stod det: «Du får healing fra fire verdenshjørner, men du må selv ta imot det!» Så det gjorde jeg i meditasjon. Jeg vet ikke om det virket akkurat da, men jeg ble jo frisk etter hvert og lever enn så lenge.

Selvforsyning og solidaritet

Et begrep mange begynner å tenke mer på er selvforsyning – først og fremst matproduksjon som landets bondestand har skaffet oss mye av, men også når vi er i «krig» med alle handelsavtaler.

Et par år tilbake gråt jeg da jeg så en bonde kaste ut «tonnevis» av nypoteter, fordi vi hadde avtale om innføring av franske poteter. Slik kan vi ikke ha det lengre. Denne viruspandemien har satt fingeren på selvforsyning av mat og medisiner.

Hver og en av oss har et ansvar for å ta vare på seg selv og fokusere på det positive som mennesker kan gjøre for hverandre. Jeg som er født under krigen husker den solidaritet i etterkrigstiden blant kvinnene i nabolaget som byttet sukker mot mel og vice versa når noe var gått tomt. Man hjalp hverandre mot å sulte. Den solidariteten må vi aldri glemme. Vi må være takknemlige for det vi har og det vi kan, og spre det positivt.

At det blir økonomisk krise for noen og enhver kan vi ikke komme bort fra, men at det kommer noe veldig bra til slutt er jeg helt sikker på. Jeg tror denne sykdomstiden med alt det vanskelige som medfølger, vil gjøre slutt på materialismen og grådigheten, og skape en god karma med solidaritet, kjærlighet og barmhjertighet til og for hverandre, til jorden og til den universelle skaperkraft.

Men hva er karma?

Karma er summen av menneskets handlinger gjennom livet, som man tror eller vet blir bestemmende for dets skjebne i neste liv. Det eneste som teller er hvordan vi har behandlet våre medmennesker. Vi får kreditt for det gode vi har gjort, og må tilbakebetale det onde vi har forårsaket, i liv etter liv.

Men hva med økonomien og pengene, som virkelig styrer våre liv og har gjort det i uminnelige tider?

I vår tid er dette pengesystemet i fullstendig ubalanse, noe som går ut over menneskene på den ene eller den andre måten. De rike blir rikere, de fattige blir fattigere, og vi andre strever fra dag til dag.

Denne plutselige korona-pandemien slår bein under både fattig og rik. De rike mister pengene sine og mange mister arbeidsplassene sine. Dette skaper en negativ fryktsituasjon akkurat nå. For ethvert menneske som går rundt og bærer på redsel, skapes en negativ energi – en overgivelse til de mørke kreftene.

Vi må styrke vårt indre lys

Men slik vil jo vi ikke ha det. Vi vil leve på en jord hvor ingen er syke, ingen sulter eller har det vondt. Men vi får det ikke gratis. Vi må stå opp og kjempe! Vi må styrke vårt indre lys, slik at intet ondt kan nå oss. Og blir vi syke, så blir vi friske igjen eller så går vi over til den andre siden når tiden er moden.

Foto: Jills, Pixabay

Menneskene på Jorden har overlevd store epidemier og pandemier som svartedauden, spanskesyken, kopper-epidemien, pest og kolera. Den gangen fantes det verken vaksiner eller medisiner for disse, så sykdommene krevde mange liv. Men de fleste holdt seg friske eller ble friske og menneskene kom seg videre.

Nå er det vi, etterkommernes tur, som i år etter år har overlevd influensa-epidemier av forskjellige slag, som ikke har medført hverken stengte byer eller land. Denne gangen har vi virkelig tenkt å overleve, med alle de tiltak, karantener, sykehusinnleggelser og adferdsbestemmelser. Vi har alt som trengs for å bli friske, i allefall nesten alt. Utviklingen av en ny vaksine mot koronaviruset er godt i gang.

I mellomtiden får vi meditere og tenke. Vi kan gå inn i oss selv, ta tak i våre verdier, glede oss over vårt indre selv og over vår gavmilde jord, spre takknemlighet og positivitet. Vi får sørge for å tilliten til at alt går bra til slutt. Vis solidaritet og hjelp hverandre når det er mulig – ta en ekstra telefon til noen du vet er ensom, redd eller sliter med uro, bekymringer eller psykiske problemer. Vær en god venn og lytt med hele deg og hjertet ditt til stede. Og ikke vær redd for å ringe noen du har tillit til dersom du selv trenger noen å snakke med.

Vår vakre jord har lenge vært plaget av våre handlinger – tenk på alle fabrikker som spyr ut giftig røyk i atmosfæren og alle kriger som dreper mennesker, dundrer bomber inn i jorden og havet og slipper ut gasser av alle slag, mens de som redder seg selv flykter og skaper kaos i land som allerede er tett befolket.

Uttrykket «utrenskningens tid» har lenge vært debattert i diverse spirituelle medier, og nå er det kanskje mange som tenker at tiden har kommet. Dette er fordi vi skal ikke lengre ha det slik på jorden at menneskene utnytter hverandre. Vi ønsker ikke at kvinner og menn selges som slaver av ulik karakter til negative gjøremål. Vi vil slett ikke at barn blir misbrukt eller blir kastet på gaten som søppel. Vi vil ikke at kvinner blir undertrykt og solgt til sexindustrien eller at menn blir sendt ut i kriger, blir torturert og halshugget. Vi vil ikke at mange av dem torturerer og halshugger. Slik skal det ikke være på vår vakre planet.

Det hersker en stor ubalanse mellom feminin og maskulin energi på jorden, mens universet krever balanse. Det er en balanse vi mennesker i vår tid skal gjenopprette i vårt indre selv, mellom medmennesker, med naturen og med jorden selv, mellom det onde og det gode. De to kreftene i universet står i spennkraft, og jorden har kommet i klemme mellom disse i den tredje dimensjon.

En meditasjon

Til slutt vil Bodil Storm dele en svært visuell meditasjon fra onsdag 18. mars:

Jeg så en sølvfarget sol, full av hull, som lå bak vår egen sol. Bak denne hullete solen lå en sølvgrå planet, full av noen merkelige ovale oppreiste leire- eller sementovaler.

Etter hvert kom en sverm av orber, som hver og en av dem la seg på toppen av de ovale statuene, som nå avdekket at et menneskevesen som stod oppreist der inne. Idet orbene la seg på hodet kom en slags trompet ut av munnen på menneskevesenet, som blåste en «tankestråle» rett inn i hullene på solen. Den sendte strålen videre inn i vår sol, som ladet tankestrålene inn i sine egne solstråler, og sendte dem rett inn i hjertene til jordens mennesker. Dette fordi alle skulle lade opp hjertet for at auraen utenfor den fysiske kroppen skulle lades opp til en sterk beskyttelse!

Om artikkelforfatteren:

Bodil Storm er numerolog og forfatter innen spesielt numerologi, alternativ spiritualitet og Kabbalah. Per mars 2020 er hun forfatter av totalt 23 bøker, og mange av hennes bøker er delvis basert på hennes egne kanaliseringer. Hennes siste bok er omtalt her: Humoristisk og kritisk om døden

    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tom
      Bruk kode