Hva skjer i september?

Nå har høsten offisielt startet med denne herlige og magiske høstmåneden. September er en måned hvor de fleste av oss har kommet godt inn i hverdagen igjen.

Endelig er høsten her!

Nå har høsten offisielt startet med denne herlige og magiske høstmåneden. September er en måned hvor de fleste av oss har kommet godt inn i hverdagen igjen og fått beina ordentlig innunder oss etter en hektisk sommer.

Denne måneden er det høstjevndøgn den 22. september, og på samme dag er det også den paganistiske høytiden Mabon. Denne måneden blir nettene lengre enn dagene og vi skifter gir. Det er en tid for å reflektere, være takknemlig (noe vi kan være hele året også) og lande litt i kroppene våre. Hyll naturens for dens grøde og mange gaver. Håper september blir en god måned med masse overflod og glede for deg.

Gammel overtro og råd for september:

Dette er vers, råd og spådomstips som Sverre Østen har samlet i sin bok Hva dagene vet. Disse rådene er med som underholding og litt herlig undring. Mye her kan gi gjenklang i dag som da disse rådene ble til for mange år siden.

Her kommer noen råd for september:

Nå kan jeg svinekjøtt spise få, frukter og bær vi plukke må. Nå nyter vi pære med vin som du veit. Og epler med melken av geit. Drikk også blant annet de hellige drikker som driver på vannet. Tøm åren med, men vokt deg fir varme bad. Skallfrukt er også nyttig i denne tid. Nå er det godt å vandre, la sitt hår klippe, holde bryllup, så og plante.

Tilstanden og mengde med epler ble brukt som en måte å spå hvordan det kommende året ville bli.

Fiskemåneden sier:
(september er fra gammelt av kalt fiskemåned)

Ta et eple på St. Mikkels dag (29.9) og du skal få lærdom med meget behag. Markstukket varsler det er vellykket år, fluer i det , middelmådig år oss det byr. Har eken mange epler som tidlig komme, da får vi mye snø før året er omme. er eke-eplet (galleple) hele og pene det vil en god sommer mene, men kornet må vokse i denne tid og dulme den verste sultens strid. Men fuktige eke-epler vil si at sommerens vær også fuktig skal bli. Og det er mange, blir sommeren het, så lærer deg, som vet beskjed. 

Bonden nå sitt korn skal treske, fiskeren fange silden den ferske.

(Fra side 304 i Hva dagene vet)

Månefaser i september:

Fullmåne i Fiskenes tegn 2. september kl. 07:22

2. september kl. 07:22 er det fullmåne i Fiskens tegn.

Dette er en magisk fullmåne hvor du kan ta et dypdykk ned i sjelen din og kjenne etter hvor du er her og nå. Dette er den perfekte fullmånen å virkelig komme i kontakt med dine intuitive og klarsynte evner. Mediter på denne dagen og kom i kontakt med din sjels visdom.

Fiskene er det siste tegnet i dyrekretsen, derfor er denne fullmånen ekstra viktig for å gi slipp på tanker, følelser og minner fra forrige høst som ikke gagner deg lenger. Se på det siste året med kjærlighet og medfølelse. Ta med deg erfaringene og se fremover

Når det er fullmåne er det alltid en flott tid å gi slipp på negative tanker og mønstre som ikke gagner deg lenger, tilgi og fokusere på takknemlighet. Månen har da fullført sin syklus, den er full. Dette kan også påvirke deler i livet ditt ved at ting, hendelser, relasjoner og så videre kommer til et klimaks. Det kan bli litt emosjonelt og slitsomt. Dette er universets måte å hjelpe deg med å gi slipp på og komme deg videre fra ting som holder deg tilbake og som blokkerer din energi.

God fullmåne 2. september!

Bli med og mediter under fullmånen. Ragna i Spira Healing arrangerer meditasjonskveld 2. september klokken 20:00. Du kan melde deg på her. 

Nymåne i Jomfruens tegn 17. september kl. 13:00

Torsdag 17. september klokken 13:00 er det nymåne i den omsorgsfulle og nøyaktige Jomfruens tegn.

Når det er nymåne er månen helt i starten av sin syklus og det er en flott tid for å manifestere, visualisere og sette opp konkrete delmål og ønskeliste. Dette er en flott tid til å starte med nye ting og ha en «ny start». Man begynner med blanke ark sammen med den nye månesyklusen.

Nymåne i Jomfruens tegn gir deg en ypperlig mulighet til å ta et skippertak i huset, alt som har med organisering, få oversikt og kontroll vil du få ekstra drahjelp til nå. Ønsker og mål som har med helsen din og hvordan du behandler kroppen din vil også være ekstra fruktbare.

Sett mål, visualiser og drøm stort under hver nymåne. Sett opp en strukturert liste under denne nymånen og se hvordan motivasjonen vil være større takket være Jomfruens energi.

Paganistiske høytider i september:

Mabon er en av de eldgamle sabbatene, høytidene eller hellige åtte dagene innen paganistisk tradisjon. I år faller Mabon på den 22. september, som også er høstjevndøgn. Mabon er den andre høstsabbaten og her feires det at man har fått høstet inn det siste av kornet.

Hovedfokuset under Mabon er å feire den siste innhøstingen og takke naturen for dens grøde. Mabon er høytiden når man feirer at det siste kornet, frukt, nøtter og grønnsaker er høstet inn. Man takker for denne overfloden av goder som naturen gir oss, dette er også for å sikre at overfloden vedvarer hele vinteren.

Les mer om Mabon og hvordan du kan feire denne høytiden når artikkelen kommer ut 21. september.

Velsignet Mabon og høstjevndøgn 22. september!

Hva tarotkortene sier om september måned:

Tarotkortene forteller at september blir en herlig måned med nye ideer, mye muligheter og valg.

Hovedtema:

I september så ser det ut til at mange av oss vil ha en sterk, fokusert og klar tankegang. kortet «Ace of Swords» eller luftesset som det heter på norsk. Ikke bli overrasket om du får en glimrende idé i september, eller plutselig ser krystallklart hva som skal til for å komme i mål med et prosjekt eller lignende.

Luftesset er et meget kraftfullt kort med masse energi. Dette betyr at når du endelig ser og vet nøyaktig hva du skal gjøre, så vil du være nærmest ustoppelig! Sett opp delmål og pass på så du ikke sliter deg ut. Jording og kontakt med naturen vil hjelpe deg å fylle på med energi til prosjektene og arbeidet du får unna deg.

Klart hode, godt mot og masse energi kan man oppsummere dette kortet. En flott ny start med masse muligheter! Spennende.

Mulig utfordring: 

En mulig utfordring med denne energien er at med handling og valg som blir tatt, dukker også nye muligheter opp. Kortet «Two of Wands» eller to staver som det heter på norsk, viser at det i løpet av september vil dukke opp nye spennende muligheter. Dette kan være i form av enten en nye samarbeidspartner, prosjekt, reise eller studie. Dette kan føre til at du blir presset inn i nye situasjoner hvor viktige valg må tas.

Alle valgene som kommer vil tenne en glød hos deg og det kan hende du ønsker å si som Ole Brum: «Ja, takk begge deler». Pass på så du ikke brenner opp i begge ender. Bruk litt tid ved store avgjørelser og rådfør deg med folk du stoler på. Dette er virkelig et luksusproblem, men det kan allikevel oppleves som en utfordring.

Gave fra universet:

Som gave fra universet denne måneden kom kortet «Seven of Cups» som på norsk heter syv begre. Dette kortet viser at disse valgmulighetene er en gave og det er viktig at du bruker tid til å velge det som er riktig for deg på sjelsnivå.

Ved å bruke tid på å kjenne etter og ved å gjøre et valg som føles 100% riktig vil du få med deg veldig verdifull erfaring – og dette er gaven fra universet. Lærdommen i dette kortet er å huske at ikke alt som skinner er gull, så sørg for å være nøye i dine valg.

Ved å gjøre et godt veloverveid valg vil du i september få noen helt fantastiske muligheter og prosjekter i gang, så her gjelder det å koble til intuisjonen (bruk fullmånen 2. september) og strukturere seg (bruk nymånen 17. september) slik at du når dine delmål, mål og drømmer!

Ønsker deg med dette en magisk september fylt med overflod og glede. 

Stor klem fra «Tangenheksa» Ragna

Kilder: