Hva skjer i september?

Nå har høsten offisielt startet med denne herlige og magiske høstmåneden. September er en måned hvor de fleste av oss har kommet godt inn i hverdagen igjen.

Endelig er høsten her! September er den offisielle starten på høsten og er en måned hvor de fleste av oss har kommet godt inn i hverdagen igjen og fått beina ordentlig innunder oss etter en hektisk sommer.

Fra 9. september går kommunikasjonsplaneten, Merkur, inn i sin tredje retrograd dette året. Dette varer i ca. tre uker. Disse ukene er tid for å roe ned, være ekstra tydelig i kommunikasjonen sin og revurdere prosjekter. En fin tematikk for denne årstiden generelt.

Denne måneden er det høstjevndøgn den 23. september, og på samme dag er det også den paganistiske høytiden Mabon. Denne måneden blir nettene lengre enn dagene og vi skifter gir. Det er en tid for å reflektere, være takknemlig (noe vi kan være hele året også) og lande litt i kroppene våre. Hyll naturens for dens grøde og mange gaver. Håper september blir en god måned med masse overflod, flott innsikt og glede for deg.

Gammel overtro og råd for september:

Dette er vers, råd og spådomstips som Sverre Østen har samlet i sin bok Hva dagene vet. Disse rådene er med som underholding og litt herlig undring. Mye her kan gi gjenklang i dag som da disse rådene ble til for mange år siden.

Her kommer noen råd for september:

Nå kan jeg svinekjøtt spise få, frukter og bær vi plukke må. Nå nyter vi pære med vin som du veit. Og epler med melken av geit. Drikk også blant annet de hellige drikker som driver på vannet. Tøm åren med, men vokt deg fir varme bad. Skallfrukt er også nyttig i denne tid. Nå er det godt å vandre, la sitt hår klippe, holde bryllup, så og plante.

Tilstanden og mengde med epler ble brukt som en måte å spå hvordan det kommende året ville bli.

Fiskemåneden sier:

September er fra gammelt av kalt fiskemåneden, som sier:

Ta et eple på St. Mikkels dag (29.9) og du skal få lærdom med meget behag. Markstukket varsler det er vellykket år, fluer i det , middelmådig år oss det byr. Har eken mange epler som tidlig komme, da får vi mye snø før året er omme. er eke-eplet (galleple) hele og pene det vil en god sommer mene, men kornet må vokse i denne tid og dulme den verste sultens strid. Men fuktige eke-epler vil si at sommerens vær også fuktig skal bli. Og det er mange, blir sommeren het, så lærer deg, som vet beskjed. 

Bonden nå sitt korn skal treske, fiskeren fange silden den ferske.

(Fra side 304 i Hva dagene vet)

Månefaser i september

Fullmåne i Fiskenes tegn 10. september kl. 11:59:

Fullmånen i Fiskene gir deg mulighet til å reflektere, vurdere og komme i kontakt med din indre visdom.

Dette er en magisk fullmåne hvor du kan ta et dypdykk ned i sjelen din og kjenne etter hvor du er her og nå. Se om du kan koble dine inners, dypeste og mest «svevende» Fiskene-drømmer med den praktiske, serviceinnstilte Jomfruenergien (Solen er i Jomfruens tegn) som vi befinner oss i under denne fullmånen. Dette kan hjelpe deg å komme nærmere selv dine villeste drømmer!

Dette er den perfekte fullmånen å virkelig komme i kontakt med dine intuitive og klarsynte evner. Mediter på denne dagen og kom i kontakt med din sjels visdom.

Fiskene er det siste tegnet i dyrekretsen, derfor er denne fullmånen ekstra viktig for å gi slipp på tanker, følelser og minner fra forrige høst som ikke gagner deg lenger. Se på det siste året med kjærlighet og medfølelse. Ta med deg erfaringene og se fremover!

Når det er fullmåne er det alltid en flott tid å gi slipp på negative tanker og mønstre som ikke gagner deg lenger, tilgi og fokusere på takknemlighet. Månen har da fullført sin syklus, den er full. Dette kan også påvirke deler i livet ditt ved at ting, hendelser, relasjoner og så videre kommer til et klimaks. Det kan bli litt emosjonelt og slitsomt. Dette er universets måte å hjelpe deg med å gi slipp på og komme deg videre fra ting som holder deg tilbake og som blokkerer din energi.

Når det er nymåne i Vektens tegn er det en perfekt tid å fokusere på hvilke relasjoner og forhold du kan fokusere på å gjøre mer harmoniske.

Nymåne i Vektens tegn 25. september kl. 23:54.

Under denne nymånen er det et perfekt tidspunkt å fokusere på dine forhold og relasjoner. Spesielt de med romantisk tone. Vekten elsker harmoni og likevekt. Bruk denne nymånens energier til å manifestere til deg din drømmepartner eller få en ny herlig gnist tent i et eksisterende forhold. 

Sett mål, visualiser og drøm stort under hver nymåne. Når det er nymåne er månen helt i starten av sin syklus og det er en flott tid for å manifestere, visualisere og sette opp konkrete delmål og ønskeliste. Dette er en flott tid til å starte med nye ting og ha en «ny start». Kanskje du kan få en ny gnist eller ett nytt forhold i gang under denne herlige nymånen?

Paganistiske høytider i september

Velsignet Mabon og høstjevndøgn 23. september!

Mabon er en av de eldgamle sabbatene, høytidene eller hellige åtte dagene innen paganistisk tradisjon. I år (20229 faller Mabon på fredag den 23. september, som også er høstjevndøgn. Mabon er den andre høstsabbaten og her feires det at man har fått høstet inn det siste av kornet.

Hovedfokuset under Mabon er å feire den siste innhøstingen og takke naturen for dens grøde. Mabon er høytiden når man feirer at det siste kornet, frukt, nøtter og grønnsaker er høstet inn. Man takker for denne overfloden av goder som naturen gir oss, dette er også for å sikre at overfloden vedvarer hele vinteren.

Feire Mabon med moderne hekser!

Bli med på en magisk workshop på Tangen sammen med Ragna🧙🏻‍♀️

 

Har du en moderne heks i deg? Eller kanskje du er nysgjerrig på hvordan du kan feire årshjulet og årstidene? Da kan du bli med og feire Mabon på Tangen 23. – 25. september.  

Uansett om du ser på deg selv som en heks eller ikke, så kan du denne helgen kan du sammen med likesinnede og feire Mabon (høstjevndøgn). I løpet av helgen skal vi utføre en Mabon seremoni, meditere, dele erfaringer, ha flere mini workshops hvor du kan lære deg å kaste ring og lage ditt eget kraftsted/ alter og mye mer.

Bli med og feire Mabon på Tangen 23.-25.  september! Les mer og meld deg på her.

Hva tarotkortene sier om september måned?

Hovedtema: Jordkongen. Mulig utfordring: Ildesset. Mulig gave: Fem begre. Kortstokk: The Druid Craft Tarot som er skrevet av Philip & Stephanie Carr-Gomm og illustrert av Will Worthington.

Hovedtema:

Kortet som viser hovedtema i september ble  «King of Pentacles» eller Jordkongen som han kalles på norsk. Kortet står for materiell trygghet og stabilitet. Dette september kan bli en måned hvor det er ekstra fokus på hjemmet og eventuelt å gjøre tiltak som styrker dette. Dette er også et kort som står for trygg og stødig økonomi hvor det kommer godt med penger inn. Jordkongen vet hvordan han skal både tjene og holde på pengene. Det kan hende at du får en liten pengegave av noen form i september også.

Tatt ned i mer hverdagslig betydning kan det hende at du ønsker å fokusere mest på hjemmet ditt denne måneden. Å være «Konge» i ditt eget hus/ leilighet og slappe av. September er også en flott måned å nyte et godt måltid sammen med venner og familie eller shoppe litt til interiør. Det kan også hende at du bestemmer deg for å ikke bruke like mye penger og setter opp en sparekonto.

Jordkongen er ikke av den ville og impulsive typen, det må være forutsigbart, trygt og godt. Ha med deg denne energien i alle valg som har av økonomisk betydning i løpet av september. Føles det bra så kan du regne med økonomisk vekst i ettertid.

Mulig utfordring: 

Som mulig utfordring kom kortet «Ace of Wands» som er det samme som Ildesset på norsk. Dette betyr at Det kanskje ikke vil være like lett å finne kreative løsninger eller ha energien der du ønsker at du skal ha den. Dette kan ha noe med Merkur retrograd å gjøre. Det er meningen at det skal være litt roligere tider disse ukene.

Dette betyr at nye prosjekter, spesielt hvis de blir lansert etter 9. september, kan gå litt saktere, eller ikke ha like mye energi som ellers. Vit at det blir som det skal bli og det er viktig å høste læring av det som skjer i disse ukene. Kanskje det du lærer kan føre til enda større fremgang senere.

Gave fra universet:

Som gave fra universet kom det emosjonelle «Five of Cups», eller Fem Begre som det heter på norsk. Dette kortet forteller at i løpet av september kan du oppleve et nederlag eller tap som kan være tungt å svelge. Vit at dette er en gave, her vil det være viktig å se på mulighetene som springer frem takker være det som faller bort eller blir avlyst.

Kanskje du plutselig får mer tid til et annet prosjekt, eller du lærer deg p ta bedre vare på deg selv? Det er alltid noe positivt å trekke ut av enhver situasjon. Vær åpen, modig og ta livets utfordringer med et smil. Du er akkurat der du skal være og husk at universet elsker deg.

Med dette så ønsker jeg deg som leser dette en magisk september fylt med overflod og glede. 

Stor klem fra «Tangenheksa» Ragna🧙🏻‍♀️

Kilder:

Les også: 

Dette skjer på himmelen i september

Horoskopet for september og oktober

Septembers stjernetegn Vekten