Hva skjer i oktober?

Oktober er en herlig måned med spennende energier som kan føre til stor transformasjon for oss. Denne måneden både starter og slutter med en fullmåne, og dette gjør denne vakre høstmåneden til en måned fylt med energi og utviklingspotensial.

Ved å jobbe aktivt med denne månedens månefaser kan du oppleve mer flyt og glede. Prøv og se om det er noe for deg! Les mer om dette lenger ned i artikkelen.

Den 31. oktober er det som alltid Samhain, eller Halloween. Dette er det paganistiske nyttåret og en tid for transformasjon og for å feire og hedre de døde. Samhain kommer fra ordet «summers end» og marker den tydelige overgangen inn i vinteren og de kaldere månedene.

Gammel overtro og råd for oktober:

Dette er vers, råd og spådomstips som Sverre Østen har samlet i sin bok Hva dagene vet. Disse rådene er med som underholdning og litt herlig undring. Mye her kan gi gjenklang i dag som da disse rådene ble til for mange år siden.

Her kommer noen råd for oktober:

Oktober har fra tidenes morgen vært en måned hvor man kan nyte innhøstningen og spise godt.

Vil løvet nødig av trærne falle blir vinteren bitterlig kold for oss alle. Verre er det at følgende sommer åmer og makk på trærne kommer, knoppene disse ivrig fortærer og noen av seg kålen ernærer. Derfor man dem om vinteren brenne kan i Christ-Glugg Blidemåned min sann. Sånt skal man alltid om vinteren gjøre og deres bolig forstøre. Derfor skal du som sagt dem forderve, hvis du rikelig med frukt vil erverve.

I oktober får du din vintertørst stilt og kan leve høyt på det godt vilt. Bukkekjøtt, fjærkre og vilt er saker som nettopp da vidunderlig smaker. Da kan du spise å meget du vil litt måtehold høres naturligvis til. Melken av geit og sau er jo sunn og kryddermelk gjør godt i din munn. 

Sædemåned sier:

I oktober skal man bruke allehånde legedom og spise det som renser livet. Du kan også la deg årelate og bruke urter som er hete av natur. i denne tid skal man ikke gjøre noe som man vil skal vare i evighet. 

(Fra side 340 i Hva dagene vet)

Månefaser i oktober

Fullmåne i Værens tegn 1. oktober kl. 23:05

Dette er en kraftfull fullmåne hvor du kan ta en liten sjekk med deg selv. Har du en sunn balanse mellom dine og andres behov og sørger du for at du har nok energi i de prosjektene du brenner for?

Den 1. oktober 23:05 på kvelden er det fullmåne i den energiske Væren.

Væren er det første tegnet i dyrekretsen og står for selvet, eller vårt ego. Dette er et viktig tegn som har masse mot, energi og fremdrift. Folk som er født i Væren er ofte naturlige ledere som er veldig modige. Dette kan også være aggressive og impulsive mennesker. En ubalansert Vær kan fort bli egoistisk i sin iver etter å nå sine mål. Har du vært for ivrig i deg siste slik at du kanskje ubevisst har overkjørt andre i din vei mot dine mål? Eller har du kanskje ikke hatt foten nok på gasspedalen til å komme videre i dine prosjekter. Denne fullmånen er en ypperlig mulighet til å gjenvinne balansen, og bruke denne herlige Vær-energien på best mulig måte!

Når det er fullmåne er det alltid en flott tid å gi slipp på negative tanker og mønstre som ikke gagner deg lenger, tilgi og fokusere på takknemlighet. Månen har da fullført sin syklus, den er full. Dette kan også påvirke deler i livet ditt ved at ting, hendelser, relasjoner og så videre kommer til et klimaks. Det kan bli litt emosjonelt og slitsomt. Dette er universets måte å hjelpe deg med å gi slipp på og komme deg videre fra ting som holder deg tilbake og som blokkerer din energi.

God fullmåne 1. oktober!

Bli med og mediter under fullmånen. Ragna i Spira Healing arrangerer meditasjonskveld 1. oktober klokken 20:00. Du kan melde deg på her. 

Nymåne i Vektens tegn 16. oktober kl. 21:31

Når det er nymåne er månen helt i starten av sin syklus og det er en flott tid for å manifestere, visualisere og sette opp konkrete delmål og ønskeliste. Dette er en flott tid til å starte med nye ting og ha en «ny start». Man begynner med blanke ark sammen med den nye månesyklusen.

16. oktober kl. 21:31 er det nymåne i den harmoniske Vektens tegn.

Nymåne i Vektens tegn gir deg en ypperlig mulighet til å se på dine forhold og relasjoner. Hvis du ønsker å tiltrekke deg et godt forhold, enten det er venner eller kjæreste, så er dette den rette tiden.

Sett mål, visualiser og drøm stort under hver nymåne. Ta en titt på dine forhold, både til deg selv og de rundt deg under denne nymånen. Husk at du er en elskelig person og du fortjener å ha det godt.

God nymåne 16. oktober!

Bli med og mediter under nymånen. Ragna i Spira Healing arrangerer morgenmeditasjon 16. oktober klokken 10:00. Du kan melde deg på her. 

31. oktober kl. 15:49 er det nok en fullmåne (blåmåne), denne gangen i Tyrens tegn.

Fullmåne i Tyrens tegn 31. oktober kl. 10:49

Helt i slutten av måneden får vi både en blåmåne (andre fullmånen samme måned) og en  «mikromåne», altså månen er så langt unna jordkloden som den kan være i sin fysiske bane. Dette har en mer astronomisk betydning enn hva den har astrologisk, men det kan bety at denne fullmånen ikke er like intens som de andre i løpet av året, det skader jo ikke med tanke på at 2020 har vært intenst nok. I tillegg er denne spennende fullmånen på selveste Samhain/Halloween, og da er det jo intens nok energi med det.

Som alltid ved fullmåne er dette en fin tid å jobbe med tilgivelse, healing og det å gi slipp. I følge astrologen Yasmin Boland så er denne fullmånen i en spennende kobling med planeten Uranus, å alt av arbeid med frykt og din indre sannhet er bra å gjøre nå. Her gjelder det å gi slipp på unødvendig frykt som holder deg tilbake. Dette er en perfekt dag for å gi slipp på det som holder deg tilbake og gjennomgå en magisk transformasjon!

Ta også en sjekk om du trenger å jobbe med tanker og (u)vaner (mulig overforbruk) rundt økonomi, matvaner og om du sammenligner deg med andre og blir fort sjalu. Denne fullmånen vil hjelpe deg gjøre viktige gjennombrudd her.

Bli med og mediter under fullmånen. Ragna i Spira Healing arrangerer meditasjonskveld 30. oktober klokken 20:00. Du kan melde deg på her. 

Paganistiske høytider i oktober:

Samhain eller Halloween er en dag som står for transformasjon, samt at man hedrer de døde.

Både Halloween, De dødes dag, Allehelgensdag og Alle sjelers er å minnes og hedre de døde. Disse dagene faller på cirka samme dag (Alle sjelers dag er 1. november). Den keltiske høsttakkefesten Samhain er opphavet for Halloween-feiringen i USA.

Halloweenfeiringen i Norge klart inspirert fra USA, som igjen ble startet med irske og skotske innvandrere og den keltiske høsttakkefesten Samhain (uttales Sow-in). Samhain er feiringen av det keltiske nyåret og har sitt opphav i Irland. Ordets etymologi kommer som tidligere nevnt fra «summers end» – man feirer altså at sommeren er slutt og at vinteren er i anmarsj.

Se video om Samhain/Halloween her

Du kan lese hele artikkelen om Samhain her. 

Velsignet Samhain 31. oktober!

Hva tarotkortene sier om oktober måned:

Oktober blir en spennende måned med mulighet for videreutdanning eller nye kurs i et tema du elsker. Dette er en måned for vekst. Intuisjonen kan bli forhøyet og ideer og kreativitet kommer selv om det denne måneden kanskje ikke blir like lett å skape noe ut ifra det som kommer!

Hovedtema:

Kortet for oktobers hovedtema ble det vakre Åtte Jord. Dette er det samme som Åtte Mynter i litt mer tradisjonelle tarotstokker. Dette er et kort som står for at øvelse gjør mester! Hvis et prosjekt, studie eller arbeidsoppgave kan virke vanskelig, så vit at ved å øve så blir det bedre! Roma ble ikke bygd på en dag og det å prøve å feile er en del av din vei til suksess i hva det nå enn er du foretar deg.

Aksepter at ting tar tid og noen ganger må det livserfaring til for å komme dit man vil karrieremessig eller studiemessig. Du vil bli god på det du har lyst til så lenge du tillater å vie nok tid og energi til å perfeksjonere og finslipe dine evner og kvaliteter. Tålmodighet og øvelse vil til slutt gjøre deg til mesteren universet har forutbestemt at du skal være.

På dette kortet ser vi en alv som leser i en bok og ved siden av han er det en stabel med bøker. Dette kortet kan dermed også bety at du starter på nye eller ekstrastudier innen et tema du brenner for. Kunnskapen og erfaringen du tilegner deg er veldig viktig for tiden fremover, så ta alt du kan av informasjon med deg.

Mulig utfordring: 

Som mulig utfordring denne måneden kom Ildesset frem. Dette kortet står vanligvis for nye kreative prosjekter og masse energi. I denne plasseringen blir det en litt annen mening. Dette kortet kan bety at du ikke får den energien du skulle ønske/ føler at du trenger i et prosjekt og at kreativiteten din ligger litt bar en stund.

Det kan hende at livsstilsendringer, eller endringer i et prosjekt ikke går så raskt og lett som du hadde tenkt. Vit at dette er en del av prosessen og med tanke på hovedtemaet som er Åtte Jord eller Åtte Mynter, så kan det hende at du må tilegne deg noe viktig kunnskap eller erfaringer for å komme deg videre. Tenk positivt og sett gode intensjoner og mål for hver dag. Bruk takknemlighet for det du allerede besitter, som et verktøy når du føler at du ikke kommer noe sted. Noen ganger må vi ha pauser for å ha kraft til neste spurt!

Gave fra universet:

Som kort for mulig gave denne måneden kom det vakre kortet Vanndronningen. Den følsomme, intuitive og tilstedeværende Vanndronningen forteller av ved å fokusere litt ekstra på følelsene og intuisjonen din denne måneden, vil du kunne oppleve stor glede og overflod i livet ditt.

Kanskje du allerede føler deg litt ekstra sensitiv og filosofisk i når du leser dette . Oktober er en ypperlig måned til å bruke denne sensitiviteten til å forbedre og perfeksjonere dine evner innen klarsyn, healing, astrologi og lignende. Med dette mener jeg ikke at det finnes en perfekt måte å utføre eller jobbe med disse temaene, men det vil være en stor sjanse for at du vil føle et kraftig fremskritt i ditt arbeid med dette.

Dette kortet i denne plasseringen, kan også bety at du får noen nye relasjoner som er likesinnet. Åpne hjertet, tør å være sårbar og stor glede og kjærlighet vil skjenkes deg denne vakre høstmåneden.

Kortstokk brukt denne måneden er: Engletarot som man kan få på norsk hos Lille Arkana i Oslo. 

Du kan lese mer om denne kortstokken her. 

Ønsker deg med dette en magisk oktober fylt med spennende transformasjoner!

Stor klem fra «Tangenheksa» Ragna

Kilder: