Hva skjer i juni?

Juni er den måneden hvor Moder Jord er på sitt mest energiske og praktfulle. Dagene er lengre enn nettene og solen er på toppen av sin energiske syklus ved sommersolverv.

Naturen på sitt mest energiske

Endelig er vi i den første sommermåneden, juni er den lyseste og mest energirike måneden. Moder Jord viser sin met aktive og produserende side. Dette blir en måned med spennende muligheter for kraftfull transformasjon. Sommersolverv er kjent for å være en av de mest potente dagene i året når det kommer til magi, så det er bare å børste støv av tryllestaven, sopelimen og finne frem din indre heks til denne magiske dagen!

Videre i denne artikkelen tar jeg for meg månefaser, paganistiske høytider og hva tarotkortene sier om denne nydelige sommermåneden. God lesning!

Månefaser i juni:

Superfullmåne  i Skytten 14. juni kl. 13:51

14. juni kl. 13:51 er det fullmåne og måneformørkelse i Skyttens tegn.

Under fullmånen er det en flott tid å gi slipp på negative tanker og mønstre som ikke gagner deg lenger, tilgi og fokusere på takknemlighet. Månen er da ved sin mest energiske del av syklusen, den er full. Dette kan også påvirke deler i livet ditt ved at ting, hendelser, relasjoner og så videre kommer til et klimaks. Det kan bli litt emosjonelt og slitsomt. Dette er universets måte å hjelpe deg med å gi slipp på og komme deg videre fra ting som holder deg tilbake og som blokkerer din energi. Bruk fullmånens lys til å symbolsk belyse det som ikke gagner deg lenger.

Under denne superfullmånen er det ekstra fruktbart å se på det store bildet i livet ditt. Hva har du lært og oppnådd så langt? Hva er det du ønsker å lære mer av? Når månen kalles «superfullmåne» er det fordi månen er så nære jordkloden som den kan være i sin bane. Dette fører til en optisk illusjon og månen virker 12-14 % større og lyser ca. 30% mer. Mange astrologer mener at energien til superfullmåner er ekstra kraftfulle.

Gi slipp på det, tilgi og kom deg videre i din prosess. Med tilgivelse, så mener jeg ikke at du skal akseptere en vond handling, du eller noen andre har gjort. Du tilgir for din egen del, for å frigjøre deg, kun tilgivelse og kjærlighet til deg selv (og til de rundt deg) kan frigjøre deg. Det kan ta tid å tilgi fullt og helt, derfor er det ekstra hjelpsomt å jobbe med fullmånens energi til nettopp dette.

Bli med og gi slipp og mediter under fullmånen online i medlemssiden til Ragna

Les mer om hva du kan gjøre når det er fullmåne her. 

Nymåne i hjemmekjære Krepsens tegn 29. juni kl. 04:52

Nymåne i Krepsens tegn 29. juni kl. 04:52:

Den 29. juni er det nymåne i den vidunderlige, følsomme og hjemmekjære Krepsens tegn. Så alt av arbeid og ønsker rettet mot familie og de nære og kjære er ypperlig denne dagen. Når det er nymåne er det en flott tid å manifestere, visualisere og sette opp konkrete delmål og ønskeliste. Dette er en flott tid å starte med nye ting og ha en «ny start», man begynner med blanke ark sammen med den nye månesyklusen.

Krepsen sin styrke ligger i dens sensitivitet og omsorg for andre. Krepser er spesielt opptatt av alt som har med familie og hjemmet og gjøre. Derfor er denne nymånen spesielt fin å jobbe med hvis du ønsker en frisk start i hjemmet. Ønsker, planer og drømmer som vil bedre din situasjon og relasjon til familie og hjem er perfekt nå.

Her kan du lese mer om hva du kan gjøre når det er nymåne. 

Kom nærmere dine drømmer og ønsker med denne guidede meditasjonen på YouTube.

Paganistisk høytid i juni: Litha

Store bål er vanlig måte å feire solen krefter på under Litha. Dette kjenner vi også fra St. Hans feiringene våre og Midtsommerfeiring i Sverige.

Tirsdag 21. juni, samme dag som sommersolverv, feirer man også den paganistiske høytiden Litha. Dette er en svært energisk sabbat som feirer solens og ildens kraft. Under Litha og sommersolverv er er sola på sitt høyeste og mest kraftfulle punkt. Dette er en feiring preget av en kraftfull maskulin og viril energi. Denne feiringen av sola har i mange hundre år blitt feiret med storslåtte bål (sol=ild), som vi kjenner igjen fra St. Hans feiringene.

For å feire Litha er det fint å blant annet tenne bål, se på ild og meditere, jobbe med kjærlighetslivet og hylle naturen.

En egen artikkel med mer detaljer om denne spennende sabbaten kommer nærmere.

Hva tarotkortene sier om juni måned:

Hovedtema for juni: åtte sverd, mulig utfordring: fire begre, mulig gave: Ypperstepresten

Hovedtema:

Eight of Swords, eller åtte sverd som kortet heter på norsk forteller at i juni kan mange av oss føle oss litt låst og satt på villspor. Her kan hende at du blir satt ut av negative tankesett som holder deg tilbake – du vil oppdager dem ved å arbeide bevisst med dine frykter og følelser. En fin måte å gjøre dette er ved å for eksempel jobbe aktivt med månefasene. Selv om dette kortet skildrer en vond tilstand å være i, så er det også et veldig positivt kort fordi det forteller at denne vonde tilstanden/ tankemønstret KAN du faktisk endre! Søk og let i tanker og følelser, hvor er det du selv holder deg tilbake? Knebler du dine egne bein og armer? Tør å tillate deg selv å nå dine drømmer! Bruk det kraftige energiskiftet som kommer med sommersolverv denne måneden til å gjøre positive endringer for deg selv.

Mulig utfordring: 

En pause med stillhet før ny inspirasjon og pågangsmot. «Four of Cups» eller fire begre som det heter på norsk, er det ultimate kjedsomhetskortet i tarot. Man kan føle seg uinspirert, kreativiteten har låst seg og alt er litt «meh». Dette er med andre ord en litt kjedelig utfordring, men det er en viktig pause før ting virkelig begynner å skje. De kraftfulle månefasene og sommersolverv gjør at energiene i juni blir helt spesielle, og endring vil skje! Derfor er det bra at ting blir satt litt på pause, slik at du får stablet beina dine innunder deg og funnet ut hva det er du virkelig vil. Når du har fått hvilt deg er det viktig å prøve å komme i gang igjen og se ting fra litt nye vinkler. Hvordan ville en venn av deg gitt råd om din situasjon? En sånn type rollespill kan hjelpe deg å se på situasjonen din med friske øyne.

Mulig gave: 

Som mulig gave denne første sommermåneden kom selveste «The Hierophant», eller   Ypperstepresten som kortet heter på norsk, fra Den store arkana. Dette er fantastisk mentor eller spirituell lærer som vil hjelpe deg å se din indre storhet og de evnene du selv besitter. For JA, du og besitter spirituell evner, det gjør vi alle. Det handler om prioritering og lyst til å utvikle de. Vær åpen til kurs, bøker og gruppers om kan hjelpe og støtte deg på din spirituelle vei. .Dette kortet kan også bety at DU vil fungere som en mentor for andre hvor du deler fra din erfaring.

Lurer du på hvordan det neste halve året blir?

Lurer du på hvordan det neste halve året blir? Bestill din personlige halvårsveiledning av Ragna.

Nysgjerrig på hvordan resten av 2022 kan bli? Bestill din personlige halvårsveiledning av Ragna og se hva de neste seks månedene kan bringe!

Ønsker deg en magisk, energisk og glad juni! 

Klem fra Ragna??‍♀️