Skip to main content

Gi slipp på alt som begrenser deg

I morgen ettermiddag er det fullmåne i Værens tegn, det første tegnet i zodiaken. Væren står for selvet eller vårt ego og er et tegn med masse mot, energi og fremdrift. Dagene rundt denne fullmånen er en gunstig tid for å gi slipp på det som begrenser deg, slik at du kan finne motet og viljestyrken som kreves for at du skal kunne lykkes.

Innen astrologi og alternativ spiritualitet regnes dagene rundt hver fullmåne for å være en glimrende tid for å gi slipp på negative tanker og tankemønstre som ikke tjener deg lenger, tilgi og fokusere på takknemlighet.

Fullmånen kan påvirke deler i livet ved at ting, hendelser, relasjoner og andre ting kommer til et slags klimaks. I verste fall kan det oppleves som litt slitsomt og emosjonelt, men det kan også sees på som universets måte å hjelpe deg med å gi slipp og komme deg videre fra alt som holder deg tilbake og blokkerer din energi. Det er derfor det er viktig å jobbe med å gi slipp på negative, begrensende tanker og tankemønstre rundt fullmånen.

Utfordrende energier

Fullmånen står nå i Væren, og ifølge astrolog Tore Lomsdalen står den også i et utfordrende forhold til krigsguden Mars og underverdenens gud Pluto:

«Dette fører med seg mange sterke og utfordrende energier. Vi og hele verden for den saks skyld, kan lett komme opp i spente sinnstilstander som fører oss inn i diskusjoner og handlinger som vi ellers ikke ville ha gjort. Ha dette litt i bakhodet under denne fullmånen. Styr unna alle former for friksjoner og krangel. Bruk heller denne magiske tiden til fest, hygge og kos med dine kjære og de menneskene du holder av. La så skje!»

Væren er også det første stjernetegnet i zodiaken. Så hvis du ønsker å forplikte deg til å jobbe med fullmåneden i 12 måneder, er dette en flott tid å starte. Å jobbe med fullmånen betyr at du en gang i måneden tenker på hvor du er i livet med drømmene dine, hvor du trenger å tilgi og gå videre og hvor du trenger å frigjøre motstand mot å skape det du ønsker i livet ditt.

Balanse mellom ego og hensyn

Et av de viktigste nøkkelordene til denne fullmånen er å finne en god balanse, slik at du hedrer dine egne behov og følelser, samtidig som du kan være der for andre.

Folk som er født i Væren eller har mye Vær i sitt fødselshoroskop er ofte naturlige ledere som er veldig modige, men de kan også være veldig aggressive og impulsive. En ubalansert Vær kan lett bli egoistisk i sin iver etter å nå sine mål.

Tenk også over: Har du vært for ivrig i det siste, slik at du kanskje ubevisst har overkjørt andre i din vei mot dine mål? Eller har du tvert imot vært for passiv med dine egne prosjekter, slik at du har stagnert litt? Denne fullmånen er en ypperlig mulighet til å gjenvinne balansen og bruke den driftige, modige og energiske Vær-energien på best mulig måte.

Ta gjerne en liten sjekk med deg selv og dine behov og drifter. Har du en sunn balanse mellom dine og andres behov? Sørger du for at du har nok energi i de prosjektene du brenner for? Bruk gjerne disse dagene rundt fullmåne til å meditere og reflektere litt for å komme i kontakt med det som virkelig er viktig for deg og få innsikt i hvordan du kan gjøre mer av det du ønsker på en sunn og balansert måte.

Egenpleie er viktig, for hvis vi ikke tar vare på oss selv får vi ikke nok overskudd til å hjelpe andre. Samtidig må vi være fleksibel nok til å sette egne behov og lyster til side når andre trenger oss. Vær modig, sats på dine drømmer, men ikke glem de rundt deg mens iveren brenner gjennom kroppen din.

For den som ønsker å se fullmånen når den er helt full, er det meldt helt overskyet på dette tidspunktet i nesten hele landet, bortsett fra noen steder i Midt-Norge, blant annet i Trondheim og Røros. Vi som ikke bor her må nøye oss med å bruke forestillingsevnen denne gangen!

Les også: 

Hva er månen og hvordan påvirker den oss?

Dette skjer på himmelen i oktober

Fullmånemeditasjon: Gi slipp på frykt og frustrasjon

Slik utfører du din egen fullmåneseremoni


Denne artikkelen handler om…


Elisabeth Hægeland Reynolds

Jeg har jobbet som journalist i Medium siden 2007 og som redaktør siden 2014. Jeg er utdannet journalist, biopat og polaritetsterapeut.