Elisabeth Gimsøy: Sannhetens år 2022
Elisabeth Gimsøy (f.1978) vant den prestisjetunge Psychic Challenge International, hvor hun ble kåret som verdens beste klarsynte våren 2011. Konkurransen ble sendt i en nederlandsk TV-serie som ble vist i 20 land. Året før vant hun Jakten på den 6. sans her i Norge. Gimsøy har også vært med i Åndenes makt på TVNorge. I dag bor hun i Næstved i Danmark hvor hun jobber som klarsynt og spirituell veileder, healer og kursleder.
Nå stiller hun med stor glede opp for Medium, for å gi oss et lite innblikk i hva vi går i møte av hendelser og tendenser i 2022. Angående fremtidsvisjoner har hun et ganske positivt og balansert fokus – hun vil ikke skape frykt, men legger seg midt imellom.
Mer til unge og psykisk helse, mindre til eldre
Gimsøy ser at det vil bli et økt fokus på, og dermed økte midler til omsorgs- og velferdstjenester for barn og unge generelt. Vi kan også forvente et løft innen psykisk helse, spesielt for barne- og ungdomspsykiatrien i løpet av 2022. Men eldreomsorgen føler hun det ikke så lyst for.
− Jeg tror det blir økonomisk trangere nå fremover. De som jobber «på gulvet» (red: innen eldreomsorg) sliter seg ut, fordi de ikke har god nok midler eller ansatte– de får ikke nok tilskudd fra staten. Det er mange grupper som vil bli glemt, sier hun.
Slike negative tendenser ser hun spesielt i første halvdel av 2022, da hun også ser at en veldig maskulin energi styrer landet vårt.
− Jeg får følelsen av at de som styrer nå er i ferd med å synke skipet – de tror de gjør noe godt, men de eneste som får godene er de som har penger. Dette går ut over barnefamilier og svake grupper i samfunnet, det kan skape stress eller angst i disse gruppene, sier Gimsøy.
Mange «våkner»

Når hun sitter og kjenner energiene fra regjeringen i nærmeste fremtid, opplever hun dem som handlingslammet. Men hun merker også at mange i Norge er i ferd med å «våkne».
− Regjeringen vet ikke hvor de skal starte. Selv om de har en plan, er det ting som ikke kommer til å gå igjennom. De valgene og det Stortinget og regjeringen gjør, vil ikke komme folket til gode. Dette handler om at mange våkner og ser mellom linjene – de ser at de som styrer landet har en agenda med alt de gjør, tror Gimsøy.
Dette mener hun vi merket mye av under pandemien – at vi stolte mye på regjeringen, men til slutt ble vi «presset» inn i et hjørne og vi måtte begynne å tenke selv.
− Vi merker at det regjeringen sier ikke stemmer eller det gir ikke mening. De har veldig feil fokus, mener Gimsøy.
Men i siste halvdel av 2022 føler hun dette vil snu og vi får et løft. Da ser hun positive resultater fordi vi har flere kvinner enn menn i regjeringen nå (10 kvinner og 9 menn). Det er også rekordmange kvinner på Stortinget fra høsten 2021 (45,6 prosent av de 169 Stortingsrepresentantene er kvinner). Og gjennomsnittsalderen på Stortinget er lavere enn noen gang før.
Løft fra nyskapende unge kvinner
Midt i året forventer Gimsøy et positivt løft for Norge som følge av at flere av de kvinnelige og yngre regjeringsmedlemmene blir hørt.

− De vil påvirke samfunnet vårt med mer nytenkning og nyskaping som bidrar på en god måte med det vi virkelig trenger, spesielt angående de dårligst stilte, barnefamilier, barn og unge. Jeg får gåsehud … Da kommer de kvinnelige stemmene mer frem. Dette går på følelser, og når følelser forbindes vil de ikke overstyre, men de vil bli mer hørt. Det kommer en endring midt på året der de forstår at de er nødt til å skifte strategi, sier hun.
Naturligvis blir det en del kollisjoner mellom ulike meninger i regjeringen, men Gimsøy ser at den unge garden er positiv for oss alle. Fordi de vil integrere mer følelser og ny energi i sine ytringer, uten å være motivert av egen vinning.
− Nykommerne, de unge kvinnelige personene som er der, påvirker veldig positivt fordi de er nyskapende og nytenkende. De vil få gjennomslag på mange gode ting. De bringer frem den nye energien, det som folk virkelig trenger. La oss si at den gamle generasjonen lever veldig etter hodet, tankene og fornuften, mens de nytenkende går mer ned i kroppen når de tenker. De er mer ned i følelsene og i ønsket om å gjøre noe godt uten å tenke på at de skal få noe ut av det selv. De er lett positive. Kollisjonen skjer i midten av året – de vil kjempe før de kommer til enighet, og så begynner det å stilne litt, sier Gimsøy.
Skjulte ting ut i lyset
Det Gimsøy sier om at mange er i ferd med å «våkne» nå, går ut på at flere vil se mellom linjene. For eksempel vil flere oppdage skjulte agendaer bak handlinger og ytringer. Som hvis noen tar valg som ikke nødvendigvis er bra for fellesskapet og samfunnet, men bidrar til at de selv får egne vinninger av det. Hun tror vi vil se flere avsløringer innen det offentlige.
− Mange sannheter kommer opp, føler jeg, masse skjulte ting blir avdekket … Nå får jeg gåsehud igjen. Skjulte ting kommer på banen – avsløringer og dokumenter, hører jeg.
Avsløringene gjelder spesielt saker vedrørende Stortinget og regjeringen, tilføyer hun.

På en eller annen måte tror hun systemet blir avslørt eller gjennomskuet. For selv om de som styrer landet gjør sitt beste, klarer de ikke å nå ut til alle.
− Jeg opplever at de blir ikke sjokkert lenger – akkurat som de sier: «Det visste vi jo, vi bare ventet på at det skulle bli avdekket». Dette kan også skje utenfor stortinget og regjeringen.
Vi stoler mindre på media
I massemedia og på Internett har vi de siste årene sett mange eksempler på falske nyheter og skjulte agendaer bak det som blir skrevet og sagt.
− Mediene har en stor brikke i vår oppvåkning. De viser ikke hele sannheten, men de som tror på mainstream media styrer nok mer enn det vi får med oss, sier Gimsøy.
Dette er noe av det hun tror flere vil gjennomskue mer av i 2022. Flere vil stille en del kritiske spørsmål som: «Hvorfor ble ikke det og det sagt? Hvorfor ble det som er så vesentlig utelatt?» Selv lurer hun for eksempel på hvorfor ikke mediene i Danmark eller Norge dekket noen av de mange store demonstrasjonene mot korona-vaksiner nede i Europa.
− Man undres jo. Det er dette jeg tror at man utforsker litt mer selv, man finner mer sin egen vei. Man klarer ikke stole helt på mediene mer, tror Gimsøy.
Økt vibrasjon og bevissthet
Elisabeth opplever at det skjer en kjempestor endring i vår bevissthet og forståelse i den tiden vi lever i nå, også spirituelt. Derfor kommer også sannheten mer frem i lyset.
− Det er derfor det kan oppleves veldig slitsomt og vanskelig å forholde seg til systemer, regler og alt vi har å forholde oss til av skatt og avgifter. Det blir så trangt, merker jeg. Og jeg føler på en urettferdighet, sier hun.
Urettferdigheten ser hun kommer tydeligere frem fordi vanlige mennesker i større grad enn før vil tørre å si hva de mener. Gimsøy tror også at flere blir i stand til å ta pulsen på samfunnet og miljøet vi lever i, slik at urettferdighet blir mer avdekket.
− Bevisstheten er så sterk nå. Det er en økende vibrasjon kollektivt i hele verden. Nå begynner vanlige mennesker å stå opp og de tør å si sine meninger, sier hun.
Bevissthetsendringen innebærer også at flere mennesker fremover vil ha god kontakt med intuisjonen og godheten vi alle har inni oss.
− Dette gode vi har inni oss, intuisjonen vår, blir veldig forsterket fremover. Vi vil bruke verktøy inni oss på en helt annen måte enn det vi gjorde tidligere. Det betyr at vi leser sannheten litt annerledes, sier hun.
Derfor vil flere forstå hvordan ting faktisk fungerer og henger sammen, og hvilken reell intensjon og motivasjon folk har bak sine handlinger og uttalelser, tror Gimsøy. Siden intuisjonen vår styrkes, trenger man ikke være sykt smart for å forstå slikt lenger.
− Folk har fått nok
Flere demonstrasjoner og protester fra flere grupper er noe av det Gimsøy ser i 2022. Ikke mot nedstengninger og håndtering av korona-pandemien, men mot andre ting som strømpriser, skatter, moms, bompenger og lignende.
− Jeg føler at det er noe skjer i 2022 som gjør at folk har fått nok. Jeg tror ikke det blir en ny smittebølge med ny «lockdown», men jeg tror det kan bli mye demonstrasjoner for sykepleiere og lærere. Jeg føler at ansatte vil reagere. Dette handler om den psykiske helsen, tror jeg.
Under pandemien har flere kjent på en del ensomhet og psykiske utfordringer (FHI.no). Samtidig har terskelen for å be om hjelp vært høyere enn normalt, fordi man har tenkt at «problemet mitt er ikke så stort» eller «andre har det mye verre enn meg».

Vi har fått høre mye om de store belastningene på helsevesenet på grunn av korona-pandemien. Dermed har flere stått alene uten strategier eller verktøy for å komme videre, påpeker Gimsøy.
− Psykisk helse får et sterkt fokus i 2022. Det er mye smerte i mennesker for tiden. Dette er allerede mer synliggjort i mediene de siste årene, men det kommer enda tydeligere frem.
Private skoler og omsorgstjenester
Som følge av manglende midler og ressurser i skoler, helsevesenet og eldreomsorgen, tror Gimsøy at flere og flere vil åpne opp privatskoler og private helse- og omsorgsbedrifter.

− Jeg hører at folk blir så leie at de begynner å gjøre ting annerledes. Flere lærere vil ønske å åpne friskoler, som for eksempel Montessoriskoler, fordi systemene våre fungerer ikke lenger. Ungene er annerledes i år enn de var for 20 år siden. Dette handler om den økte bevisstheten de har. Det er vi som skal følge våre unger, det er ikke de som skal følge oss, oppfordrer Gimsøy. Når voksne i større grad tilpasser seg og følger barn og unges bevissthet, ser hun at det vil bli mindre ubalanse og kaos i samfunnet.
I tiden fremover tror hun at mange vil skape flere arbeidsplasser i privat sektor generelt, både innen undervisning, omsorg og helse – for eksempel firma for omreisende sykepleiere.
Ung frivillighet øker
Året vi går i møte vil bli veldig bra for frivilligheten i Norge, tror Gimsøy.
− Jeg tror frivilligheten i Norge vil eskalere på en god måte, fordi barn og barnebarn vil begynne å se at eldreomsorgen og de som står litt på utsiden blir oversett. Så de vil begynne å ta tak i dette – de vil ønske å hjelpe med å gå i butikken, ta dem med på kino og gjøre noe – ikke bare for sine besteforeldre, men også andre, sier hun.

I frivillig arbeid tror hun ungdom og unge voksne kommer mer på banen – de vil ønske å endre hvordan ting er nå, og de forstår hva som må gjøres mye klarere enn det eldre generasjoner har gjort.
Det blir en økt interesse for frivillig arbeid blant unge i 2022, tror Gimsøy. De vil ønske å endre hvordan ting er nå, og de forstår hva som må gjøres mye klarere enn det eldre generasjoner har gjort, sier hun.
− De unge snakker sannhet, de er sannhet. De vet hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Det kan vi se på våre unger, sier Elisabeth. Hvor lang tid det tar før vi får snudd tankegangen vet hun ikke – det skjer nok ikke i løpet av 2022, men om flere år.
Skilsmisse-år
I likhet med Sigrunn Sele som også er intervjuet for Medium Årshorskop 2022, tror også Gimsøy at 2022 blir et skilsmisse-år. Dette tror hun skjer 100 prosent som følge av korona-pandemien.
− Det har allerede vært mye skilsmisser, mange går fra hverandre. Irritasjoner, frustrasjoner og følelser av håpløshet har vært der hele tiden under pandemien. Folk har ikke fått friheten og tilgjengeligheten. Par har sittet oppå hverandre og intenst blitt kjent med hverandre på en helt ny måte, og så har det eskalert til noe negativt. I stedet for å fikse opp og komme til bunns i det, flykter de fra det. I Danmark har det aldri før vært så intenst på familievernkontorene som i år, forteller hun.
Så hold tunga rett i munnen. Krangler du mer med kona, mannen, partneren eller kjæresten din mer enn før, så bruk mer tid på å pleie forholdet. Ta vare på hverandre, bruk tid på samtaler – ikke kjeft, hold egoet unna og for all del – ikke gi partneren skylda! Klarer du dette blir 2022 et veldig godt kjærlighetsår, sier Gimsøy.
Kaos må stilne for single
Som klarsynt veileder har Gimsøy fått uvanlig mange forespørsler fra mennesker som leter febrilsk etter kjærlighet. Mange strever mye med dette og står på stedet hvil.
− Det stopper opp i kjærligheten nå på grunn av alt det kaotiske folk er i nå. Jo mindre kaos du har, jo større åpenhet har du for kjærlighet. Det er dette folk ikke helt tar inn og forstår. De må få litt mer balanse i seg selv før de kan møte den store kjærligheten. De har vært i så mye ubalanse nå at balansen må på plass først, tror hun.
Rike blir fattige, fattige blir rike
Noe Elisabeth så for mange år siden er at de rike blir fattigere og de fattige blir rike – på det innvendige og spirituelle planet. Dette handler om personlig utvikling og spiritualitet.
− For meg begynner det å bli sterkere og sterkere. De rike blir fattigere innvendig, og de fattige blir rikere innvendig. Det handler om at man kommer mer i kontakt med sin egen sannhet og sin egen vei. Vi har en annen bevissthet fremover enn vi hadde tidligere. Den bevisstheten blir større og større, sier hun.
Hun tror at de som har mye penger vil få en enda større mangel på åndelighet og mer egosentrert syn enn de allerede har. Mens de som har lite å rutte med og kjenner på smerter, de får en større bevissthet som åpner seg mer opp for noe større.
− Den personlige utviklingen blir bare bedre og bedre. Det er det som er litt synd at vi hele tiden må være avhengig av et system. Men systemet fungerer bare ikke lengre. Det er altfor mange psykopater i ledelsen i alle mulige systemer, tror Gimsøy.
Flere av hennes kunder har jobbet i NAV og i politiet, og de kjenner at de ikke klarer å jobbe under ledelsen deres fordi de ikke blir sett, hørt eller ivaretatt. Hun tror at mye er under endring nå, også i skolesystemet, fordi lærere og andre som jobber med elever innser at systemet ikke fungerer lengre og at de må gjøre noen endringer.

Mer om Elisabeth Gimsøy
Elisabeth Gimsøy jobber som spirituell og klarsynt veileder i Næstved i Danmark, hvor hun også holder onlinekurs. Du kan lese om henne i Medium utgave 2-2020, et portrettintervju som også ligger på medium.no: Elisabeth Gimsøy trosset janteloven.
Gimsøys nettside: elisabethgimsoy.com
For å lese resten av denne artikkelen må du bli abonnent.

Medium Digital
Fri tilgang til Medium +
Tilgang til digitale magasiner

Medium Magasin
6 utgaver i året
Mediums årshoroshop inkludert

Medium Komplett
Fri tilgang til Medium +
Tilgang til digitale magasiner
6 utgaver i året