Hva skjer i juli?

Juli er en måned hvor det blir mye fokus på hjemmet og det å lade opp til høsten.

God høysommer!

Sommeren er på topp i juli og mange av oss har ferie. Livet er godt når solen skinner og det er varmt og godt. Samtidig har vi vært og er fortsatt gjennom en meget intens periode med formørkelser og en del planeter som er i retrograd. I midten av juli blir det nærmest som et sukk fra universet når Merkur går «rett vei» igjen og formørkelsesperioden er over.

Bruk starten av juli til å roe ned, vurdere store avgjørelser godt og være i øyeblikket. Starten av juli er ikke tiden for å kaste deg impulsivt inn i et ukjent og nytt prosjekt. Dette er en tid for revurdering, evaluering, hvile og hyggelig aktiviteter sammen med de vi er glad i. Mot slutten av måneden kan du starte med positivt ladede endringer og gjøre deg klar til høstens planer og mål.

Ønsker du å lese mer om hva retrograd her kan du lese bloggen til Medium-skribent Christian Paaske her. 

Det er mye som skjer på himmelen i både juni og nå i juli. Heldigvis roer det seg mot midten av måneden.

En tid for både hvile og aktivitet

Juli er den varmeste og lyseste tiden på i året i Norge. Det er er en tid hvor mange av oss slapper av og kobler ut i ferien, men samtidig er i aktivitet med hage, reise og sysler med familie og venner. I Hva dagene vet skriver Sverre Østen at kalles juli ofte kalles for «høymåned» og «ormemåned». Grunnen er at det første høyet som oftest blir slått denne måneden, samt at dette er tiden på året hvor hoggorm og andre småkryp er mest aktive og det er større sjans for å se dem. Naturen, dyr og liv er på sitt mest aktive nå.

Juli er et pusterom i året, en slags ladeperiode hvor vi kan fylle på med solenergi, vente på at åkrene modnes, være mer med de vi er glad i og forberede oss til høsten som ofte er en fin, men også travel tid med mye ambisjoner.

Gammel overtro for juli fra Hva dagene vet:

  • Den som i juli vil leve godt skal skåne maven for het mat og skadelig drikke, og årelat ikke, knapp av på søvnene, gå ikke i bad, nyt elskov i måtelig grad. Lav av salvie og dill i en miksture og drikk den som kur. Hvitløk med salvie kan gå an også, ved bruk av friskt og rent vann.
  • Om det Vår Frue dag den 2. juli regner, da vil det regne i 14. dager deretter.
  • Hvis det regner på Margarethas dag den 20. juli, blir det lite håp for nøttene, siden nøtter ikke trives med juliregn.
  • Nå skjærer jeg ruger og kjører hjem høy, og det som er vått strør jeg rundt marken. Hundedagene (fra 23. juli til 23. august) kommer med makt, så på min sunnhet jeg må gi akt! Nå er det godt å bygge hus, å legge grunnvoll, og flytte hus. Vokt deg for å ta på deg nye klær.

Videre i denne artikkelen tar jeg for meg juli sine månefaser og hva tarotkortene sier om denne nydelige sommermåneden. God lesning!

Månefaser i juli:

5. juli kl. 06:44 er det fullmåne og formørkelse i Steinbukkens tegn.

Fullmåne og i Steinbukken 5. juli kl. 06:44

Julis fullmåne er i den hardtarbeidende og fokuserte Steinbukkens tegn. Dette vil si at alt arbeid rundt karriere, personlige mål og vekst vil være kraftfullt å jobbe aktivt med. Se gjerne tilbake på målene du satt deg ved nyttår, hvor er du nå i forhold til det du satt som mål for 2020. Mest antakelige er mye endret grunnet korona, men kanskje dette har vært til hjelp for deg også? Se på mulighetene dette kan a brakt med seg. Noen ganger må vi slippe opp litt slik at universet kan slippe til med sin magi. Det tror jeg er en del av energien som følger med denne fullmånen.

Under fullmånen er det en flott tid å gi slipp på negative tanker og mønstre som ikke gagner deg lenger, tilgi og fokusere på takknemlighet. Månen har da fullført sin syklus, den er full. Dette kan også påvirke deler i livet ditt ved at ting, hendelser, relasjoner og så videre kommer til et klimaks. Det kan bli litt emosjonelt og slitsomt. Dette er universets måte å hjelpe deg med å gi slipp på og komme deg videre fra ting som holder deg tilbake og som blokkerer din energi

Astrolog Yasmin Boland forklarer at det er som om hele verden skifter gir når det er formørkelser på gang. Formørkelsesperioden som har vært nå i sommer kan for mange oppleves som et «før og etter» punkt dette året.  Som i juni så vil denne formørkelsen hjelpe deg på dit du skal, for noen kan det innebære noen tøffe endringer, men vit at det er til det bedre.

Så hvis det er mye følelser, mye endringer og litt tøffe tak rundt  fullmånen som kommer i juli, prøv å stoppe opp, pust og still disse spørsmålene til deg selv og universet: Hva kan jeg lære av denne situasjonen? Er jeg sann mot mitt hjertes kall? Hva er det jeg frykter mest med endring? Ofte ønsker vi også det vi frykter. Er det noe jeg trenger å gi slipp på?

Les mer detaljer om formørkelsen på timeanddate.no

Les mer om hva du kan gjøre når det er fullmåne her. 

20. juli kl. 19:32 er det nok en gang nymåne i Krepsens tegn.

Nymåne i Krepsens tegn 20 juli kl. 19:32:

Som forrige nymåne i Krepsen er det viktig at dine intensjoner, ønsker, drømmer og mål kommer fra hjertet. Vær sann mot deg selv og de du er glad i. Hvordan kan du bringe mer kjærlighet inn i dine nærmeste forhold og hjem? Bruk nymånen til å se nærmere på hvordan du, fra hjertet, ønsker at din familiedynamikk og relasjoner skal være, samt se på hva du kan gjøre for å bedre selvfølelsen din!Når det er nymåne er det en flott tid å manifestere, visualisere og sette opp konkrete delmål og ønskeliste. Dette er en flott tid å starte med nye ting og ha en «ny start», man begynner med blanke ark sammen med den nye månesyklusen

Her er noen spørsmål og intensjoner du jobbe med under denne nymånen: Hvordan er det med selvfølelsen? Hvordan kan du gjøre deg selv mer sikker på deg selv? Er det endringer i bosituasjonen eller forbedringer i hjemmet du ønsker å få på plass?Be om en harmonisk familiedynamikk. Hvordan ønsker jeg at min familiehverdag skal være?

Her kan du lese mer om hva du kan gjøre når det er nymåne. 

Hva tarotkortene sier om juli måned:

Juli blir en måned med både disiplin og nye økonomiske muligheter, men ting blir ikke som planlagt med heimen og feiringer. Kortstokk: Tarot Cats av artisten Bunny Dee.

Hovedtema:

Kortet som representerer hovedtemaet for juli ble «The Chariot» som betyr Vognen på norsk. Dette kortet er fra Den store arkana som forteller at for mange av oss så vil vi oppleve personlig suksess og finne fokus og viljestyrke denne sommeren. Dette kan handle om å finne en balanse på dypt plan mellom impuls og kontroll. Du vil oppnå suksess gjennom disiplin. Du vil kanskje vil finne dyp glede og sinnsro med en litt annen ferie og sommer enn hva du hadde planlagt for seks måneder siden, selv om det krever litt mer viljestyrke. Hvis du planlegger å endre livsstil, starte prosjekter eller begi deg ut på et nytt studie eller karriere så vil juli være en ypperlig måned å bestemme seg eller begynne med dette.

Mulig utfordring: 

Koronaviruset har snudd livene våres opp ned denne våren og sommeren. Utrolig hva en så liten organisme kan klare. Det er virkelig ikke størrelsen som teller. Dette viruset fører også til at planene våre som innebærer feiringer, samlinger med mange mennesker osv. også blir satt på prøve denne «høymåneden». Kortet «Four of Wands» som er det samme som Fire Staver på norsk, er et kort som vanligvis representer harmoni, ro og feiring i hjemmet. Plassert på denne måten i dette kortlegget kan det bety at feiringer, samlinger og det å gjenforenes kan være utfordrende denne måneden. Med dette i bakhodet er det viktig å tenke positivt og gjøre det beste ut av situasjonen.

Gave fra universet:

Som gave fra universet denne sommeren kommer det nok gode nyheter om økonomi og materielle ting for mange av oss. Kortet «Page of Pentacles», eller Jordpasjen som kortet heter på norsk. Pasjer representerer ofte yngre mennesker eller «ung energi» samt det handler ofte om beskjeder. Dette kan bety at du bli inspirert av noen yngre mennesker eller noen som er unge til sinns. Denne inspirasjonen vil føre til økonomisk vekst og/ eller investering materielt sett. Det kan også komme beskjeder eller ideer til deg via tilbud, noe du leser på nett, en e-post eller noen du møter (gjerne en ung person). Vær åpen og ta i mot råd, selv om personen kanskje virker uerfaren og ny i sitt felt. Dette kortet kan også indikere at du ønsker å ta kurs, gå på skole eller foreta deg et karriereskifte. Dette vil være veldig positivt for deg.

Ønsker deg med dette en fantastisk, magisk og spirituell sommer!
Stor klem fra «Tangenheksa» Ragna 😊

Kilder:

  • Østen, Sverre: Hva dagene vet (1996).