Hva skjer i august?

Her tar Ragna Søberg for seg hva slags månefaser og paganistiske høytider som er i august. I tillegg ser hun på hva tarotkortene hennes sier om måneden.

Tilbake til hverdagen

August er en måned som markerer tidspunktet midt mellom sommer og høst. Nettene blir lengre og temperaturen begynner å bli lavere. Mange av oss begynner med jobb igjen etter ferie, skoler og barnehager starter på igjen og med dette kommer også hverdagen tilbake etter en deilig sommerferie.

August kan fortsatt gi oss mange deilige varme dager.

Selv om nettene blir lengre, så er det fortsatt mange varme dager i august og vi kan nyte det første av naturens gaver. Blåbær, bringebær, sopp og det første kornet er modent. Dette er en måned fylt med god energi, varme og takknemlighet. Det er også en måned hvor man kommer tilbake til hverdagsrytmen.

Gammel overtro og råd for august

Teksten under er et utdrag fra Sverre Østens bok Hva dagene vet og er ment som underholdning. Samtidig kan det være interessant å lese hva som ble holdt hellig og utført fra gammelt av. Ta rådene med et smil, en klype salt og gjør det som føles riktig for deg.

  • I denne måneden skal man ikke bruke legemiddel som er gjort av honning, fordi det er hundedagene. Vil du være sunn og frisk i august, da gjelder disse råd: Spar på elskov og søvn og hold deg vekk fra alt som gjør legemet kaldt. I august er det ikke så sunt å bade, og for meget spising gjør også skade. Vokt deg for melk og søt mat. Bitter spise skal man bruke og riktig spare på drikk, og kroppsvask er ikke gagnlig skikk. I denne tid må man ta seg vare for den varme maten er nå en fare.
  • Om solen skinner fint og klart på dagen Maria Himmelfart (15. august) er det et tegn vi ikke skyr, for det er at det blir en herlig høst med mye bær betyr.

Høstmåneden sier:

Nå mejer jeg byggen den hvite og prøver om ljåen vil bite. Nå er det godt å avvenne barn, bygge, få seg en god hustru, men hold seg fra henne.

(Fra side 270 i Hva dagene vet)

Månefaser i august:

Mandag 3. august kl. 17:58 er det fullmåne i Vannmannens tegn.

Fullmåne i Vannmannens tegn 3. august kl. 17:58

August sin fullmåne er en herlig fullmåne som kan oppleves som en lettelse og gyllen mulighet sett i forhold til sommerens intense retrograder og formørkelser. Som jeg har skrevet om tidligere i sommer så har det vært veldig intense energier på himmelen den siste tiden. Dette har kanskje ført til diskusjoner, til og med krangler med dine nærmeste. Bruk denne fullmånen til å tilgi, gi slipp og fylle livet ditt med kjærlighetsenergi.

Når det er fullmåne er det alltid en flott tid å gi slipp på negative tanker og mønstre som ikke gagner deg lenger, tilgi og fokusere på takknemlighet. Månen har da fullført sin syklus, den er full. Dette kan også påvirke deler i livet ditt ved at ting, hendelser, relasjoner og så videre kommer til et klimaks. Det kan bli litt emosjonelt og slitsomt. Dette er universets måte å hjelpe deg med å gi slipp på og komme deg videre fra ting som holder deg tilbake og som blokkerer din energi.

God fullmåne 3. august!

Les mer om hva du kan gjøre når det er fullmåne her. 

Nymåne i Løvens tegn 19. august kl. 04:41:

19. august kl. 04.41 er det nymåne i den modige og rause Løvens tegn.

Når det er nymåne er månen helt i starten av sin syklus og det er en flott tid for å manifestere, visualisere og sette opp konkrete delmål og ønskeliste. Dette er en flott tid til å starte med nye ting og ha en «ny start». Man begynner med blanke ark sammen med den nye månesyklusen.

Den 19. august er det tid for nymåne igjen og kl. 04:41 er månen ny i den modige og rause Løvens tegn. Om du har tenkt mye i sommer på ting du har lyst til å få gjort, så er denne nymånen den perfekte anledningen til å sette i gang med en plan for å nå dine delmål og hovedmål. Motet og energien som følger med Løven er perfekt til å hjelpe deg å endelig komme i gang!

Heia deg og nyt nymånen! 😊

Sett opp ønsker og manifester dine drømmer i en herlig morgenmeditasjon med Ragna 19. august klokken 10:00. Les mer og meld deg på her.

Her kan du lese mer om hva du kan gjøre når det er nymåne. 

Paganistiske høytider i august

Lammas er den første innhøstings-sabbaten og den feires 1. august. I slutten av juli og starten av august kan man se at kornet begynner å modnes, bli gyllent og gult. Lammas betyr «brødmesse» og hyllest av kornet, samt vise takknemlighet for det naturen gir oss av mat og verdier er en sentral del av denne første høstfeiringen.

Jeg kommer med konkrete tips til hvordan du kan feire denne høytiden i en egen artikkel som blir publisert 1. august. 

Hva tarotkortene sier om august måned:

August blir en måned som markerer en overgang fra sommer til høst, samt ferie til arbeid. Det blir mye tanker og ideer, men også mye glede. Kortstokk: Tarot Cats av artisten Bunny Dee.

Hovedtema:

Kortet som viser hovedtemaet i august ble det spennende kortet «Seks sverd» («Six of Swords»). Dette kortet forteller at den siste sommermåneden treffende nok vil handle om overgang og flytting fra et tankesett eller en situasjon til en annen. Dette kan bety flytting og reise, men mest av alt handler det om hvordan du vil ha det rent mentalt.

Seks sverd er et kort som ofte viser en litt dramatisk situasjon, man velger å reise. I disse kortene av Bunny Dee ser vi at det lyner ute og at det er uro. Men dette er bare midlertidlig, det vil bli bedre. Dette kortet viser overgangen fra en situasjon til en annen. I mange andre tarotstokker så ser man en liten familie reise med båt fra urolig til stille vann. Vann symboliserer ofte følelser og viser tydelig at denne familien venter en roligere og mer harmonisk fremtid.

August er den siste sommermåneden og den markerer slutten på en årstid og overgangen til en annen. Nettene blir lengre, temperaturen litt lavere og vi begynner med den første innhøstingen.  I Norge er dette også en måned hvor ferien er over for mange. Skoler og barnehager åpner igjen. Med andre ord kommer hverdagen tilbake. Så her er det om å gjøre å stille seg inn på et annet tankesett sammen med vekkeklokka om morgen.

Ønsk august velkommen og ha en positiv innstilling til hverdagens tilbakekomst, og dette vil bli en flott start på slutten av sommeren.

Mulig utfordring: 

Som mulig utfordring i august kom kortet «Luftpasjen» (Page of Swords). Dette er kanskje det «luftigste» kortet i hele tarotstokken og det forteller at det vil være veldig mye tankevirksomhet i august. Dette kan også bety at du får masse ideer og ønsker å starte på nye prosjekter, studier og jobber. Det kan hende at overgangen fra ferie til hverdag med jobb og studier kan føles overveldende og at det blir mye tanker som svirrer.

Skriv gjerne ned ideer, følelser og tanker i en dagbok eller egne prosjektbøker eller skissebøker, slik at du ikke går glipp av gullkorn fra universet og din egen sjel. Skriv gjerne lister med oversikt over alt som skal gjøres, slik at du slipper å gå å huske alt i hodet ditt. Veldig mye godt kan komme til deg denne måneden, men ikke press deg for mye. Tenk «bra nok» og skriv ned ideer du eventuelt kan fortsette å jobbe videre med senere.

Mediter ofte (gjerne morgen og kveld) denne måneden og utfør gjerne trening som hjelper deg å komme ordentlig ned i kroppen din. Yoga, lett jogging eller gåturer i skog og mark vil gjøre godt. Vær god med deg selv.

Gave fra universet:

Som en gave fra universet kom et av de gladeste kortene i tarotstokken frem, nemlig «Ni begre» (Nine of Cups). Dette kortet viser at selv om vi nå går inn i en overgangsfase og det er mye forandringer, tanker og følelser, så vil dette føles utrolig bra. Selv om det er godt med ferie, så er det noe godt med hverdagen, faste rutiner og arbeid også. Det er jo hverdager som er de dagene vi har mest av!

Dette kortet viser at mange vil føle seg veldig bra og at august blir en måned med masse glede og gode følelser. Nyt det!

Bli medlem av «Din spirituelle reise» og få tilgang til premiumtilgang på Medium sitt nettinnhold!

I løpet av august lanserer Ragna i Spira Healing en egen medlemsside, «Din spirituelle reise», som er skreddersydd for deg som er i spirituell utvikling og ønsker å få en god daglig praksis. Som medlem her får du tillegg til premiuminnhold til Medium også dette:

  • Månedsveiledning som du selv velger via din intuisjon.
  • Ukesveiledning som du selv velger via din intuisjon.
  • «Dagens kort» videosnutt hver dag for hele gruppen (unntatt helligdager og i ferie).
  • Hver dag velger jeg også ut en av dere som får deres eget personlige «Dagens kort» (unntatt helligdager og ferie).
  • Eksklusive livesendinger hvor jeg svarer på spørsmål om spirituell utvikling og praksis, samt gir tips og råd.
  • Tilgang til egne artikler, meditasjoner og videoer som alle vil hjelpe og støtte deg i din spirituelle utvikling og praksis.
  • Tilgang til lukket Facebookgruppe hvor blant annet veiledningene og livesendingene blir delt.

Les mer her for å se om «Din spirituelle reise» er noe for deg her. Meld deg gjerne på nyhetsbrevet til Spira Healing via hjemmesiden for å få følge med på når medlemskapet åpner.

Ønsker deg med dette en fantastisk, magisk og spirituell august!

Stor klem fra «Tangenheksa» Ragna

Kilder: