Hva skjer i april?

April er her og Kong Vinter sparket fra seg det siste av snø, kulde og frost. Nå kan vi nyte varmen som blir sterkere og sterkere med sola og det som har blitt lengre dager.

April er her og Kong Vinter sparker fra seg det siste av snø, kulde og frost. Nå kan vi nyte varmen som blir sterkere og sterkere med sola og det blir lengre dager. Dette er den andre vårmåneden og vi merker at naturen virkelig begynner å komme til live.

Kanskje kan du denne måneden kjenne litt etter hvordan dine personlige mål, drømmer og ønsker ligger an? Pleier du dine spirer med nok vann og næringsrik jord? Hva skal til for at de blir sterke nok til å tåle vær og vind senere i år? April både starter og avslutter med nymåne i 2022, noe som gir en ypperlig mulighet til å jobbe med dine drømmer og ønsker her i livet. Noe å tenke på i solveggen denne påsken!

Gammel overtro og spådommer man kan jobbe med i april: 

Dette er vers, råd og spådomstips som Sverre Østen har samlet i sin bok Hva dagene vet. Disse rådene er med som underholdning og litt herlig undring. Mye her kan gi gjenklang i dag som da disse rådene ble til for mange år siden. Spesielt værtegn kan være morsomt å følge med på. Her kan du lese et lite utdrag fra april spår, eller Fåremåned spår, som måneden ble kalt fra gammelt av:

April spår:
Om påskedag lite det regne vil
så slår ikke frøhøsten
dette året til,
men om det på denne dag
blir strålende vær,
rikelig smør det i vente er.
Den selvsamme dag
er det også godt å avvenne barn
som morsmelk har fått.
I Guds navn skal det begynne,
deretter dem til lærdom og gudsfrykt skynde.

Vårens kraft skyter fart i april
etter vinterens hvil.
Alle fødes på ny, gjennom vidåpne porer
væskene søker rive og slite i kroppen
mens blodmassen øker.
Sørg for åpning hver eneste morgen
tøm foten den rette åren,
men dog ei 7. og 15. april.
Nå skal man bruke god drikk
som gir menneskene et sunt liv.
Reddiker og dess like
skal man ikke bruke i overflødighet,
det gir ondt blod.
Det er godt å holde bryllup, kjøpe og selge,
dertil å så og plante i april.

April sier:
Fåremåned, kalle man meg,
og så å pløye lærer jeg deg,
kopper jeg gjerne også lar sette,
at jeg kan bevare min sunnhet etter dette.

Fra side 124 i Sverre Østens bok Hva Dagene vet.

Månefaser i april:

1. april kl. 08:24 er det nymåne i Værens tegn

Når det er nymåne er det en flott tid å manifestere, visualisere og sette opp konkrete delmål og ønskeliste. Skriv gjerne ned ønsker, planer og begynn å manifestere dine drømmer nå!

Les mer om akkurat denne nymånen her. 

Denne nymånen er i den naturlige lederen og kraftfulle Værens tegn. Dette er en perfekt tid for deg å se på dine personlige mål de neste tolv månedene. Astrolog Yasmin Boland mener at når vi går inn i Værens tegn så starter det astrologiske nyttår. Se på dette som en unik mulighet til å komme i kontakt med dine forsetter og planer for deg selv dette året!

Les mer om hvordan du kan jobbe med nymåner her. 

16. april (påskeaften) kl. 20:55 er det fullmåne i Vektens tegn

Når det er fullmåne er det en flott tid å gi slipp på negative tanker og mønstre som ikke gagner deg lenger, tilgi og fokuser på takknemlighet.

Fullmånen hjelper deg å se det som du kan gi slipp på for å komme deg videre med ønskene og planene du la ved nymånen.

Vekten er stjernetegnet i zodiaken som styrer forhold, både romantiske og vennskapsforhold. Så hva er det denne påsken, under denne vakre fullmånen, kan tilgi og jobbe med av forholdene i livet ditt? Hva er det som trenger litt ekstra healing? Energien som denne fullmånen kommer med er perfekt for denne type arbeid.

Her kan du lære mer om hvordan du kan jobbe med fullmånen.

30. april kl. 22:28: Nymåneklipse i Tyrens tegn

Den andre nymånen i april er i den sindige og materiellfokuserte Tyren. Dette er en perfekt anledning til å jobbe med tanker, ønsker og planer du måtte ha rundt økonomien din.

Vit at det er ikke galt eller slemt å ønske seg rikdom og overflod i livet ditt, det er en naturlig del av det å være menneske. Hvordan kan du gjøre din økonomi og materielle velstand bedre? Bruk energien som er med denne nymåneeklipsen (eklipsen forsterker nymånens energi) til å sette opp ønsker og planer du måtte ha med økonomien og din materielle rikdom.

Hva sier tarotkortene om april?

Jeg tar en rask titt på måneden fremover med tarotkortene mine.

Hovedtema i april:

Hovedtemaet for denne nydelig vårmåneden ble Eight of Cups som er det samme som Åtte Begre på norsk. Dette viser at i april kan mange av oss gjøre viktig emosjonelt arbeid som fører til at man går vekk fra en situasjon eller relasjon som ikke gagner en lenger. Når Åtte Begre kommer i en lesning, så har man faktisk alt bestemt seg og det er på tide å gå videre.

Fullmånen i Vekten som er på påskeaften 16. april er perfekt å jobbe med hvis man trenger å komme seg videre fra et romantisk forhold eller vennskap som ikke er bra for en. Selv om denne transformasjonen kan være tung, så er den veldig positiv i det lange løp. Det vil føles bra når en har bestemt seg.

Mulig utfordring eller læring i april:

Som mulig utfordring eller læringsprosess kom den magiske og kraftfulle The Magician fra Den store arkana. Dette er det samme som Magikeren på norsk. Og ja, her kan virkelig magi skje. Dette kortet var også en mulig utfordring april i fjor også!

Når Magikeren kommer inn i livet ditt, ja, da kan alt skje!

Dette kortet forteller deg at i april er dagen du kan lage den virkeligheten du selv ønsker. Dette er et veldig kraftfullt kort som viser at du kan skape det du vil, du har ressursene som kreves så slutt å tvile på deg selv. Manifesteringskraften din vil være ekstra kraftfull nå i april! Men pass på tankene dine, hold de positive og visualiser suksess!

Dette kortet kan bety at du i april føler at denne kraften nærmest er overveldende og at du ikke helt vet hvor du skal begynne! Det kan også hende at du fortere enn ellers faller ned i negative tankespor. Bruk takknemlighet i din spirituelle praksis og løft energifrekvensen din slik at du kan manifestere fra et så positivt ståsted som overhode mulig.

Mulig gave fra universet i april:

Som mulig gave fra universet i april kom det herlige kortet Ace of Cups som er det samme som Vannesset på norsk.

Denne måneden blir kanskje emosjonell med to vannkort (begre representerer vann og følelser i tarot) i dette lille kortlegget. Hva enn du greier å gi slipp på og jobbe deg videre med takket være Åtte Begre, vil føre til en positiv ny emosjonell reise eller forhold.

Ess i tarot er en virkelig en gave fra universet og det handler om en ny, frisk start. Forhold og hjerteprosjekter vil føles fantastisk denne måneden. Det kan hende du møter noen nye mennesker som vil bety mye for deg, eller et eksisterende forhold får en form for renessanse. Kos deg og prioriter tid med de du er glad i påsken. Dette vil være som medisin for hjertet, kropp og sjel.

Ønsker deg en vidunderlig og magisk april måned!

God påske!

Virtuell klem og god energi sendes fra Ragna ?

Kilder:

Les også: 

Slik foregår kurs i dyretolking

Probiotika er utilstrekkelig uten prebiotika